Keresés

Részletes keresés

uhuru1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 62

Az EU nem tehetetlen (és ezt még a Fidesz is be fogja látni). Az EU mint minden demokratikus szervezet lassú. De ha egyszer beindul gyorsan odavág. Szerintem egy év múlva térjünk vissza erre.

Előzmény: Törölt nick (43)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 61

Ez a te állításod. Én meg nem hiszek ebben. Nem olyan erős a Fidesz, mint amilyennek tetteti magát.

Előzmény: Pater Altenberg (42)
jablonka Creative Commons License 2011.01.11 0 0 60

Szerintem Wildmann János.

Előzmény: Real Böszme (56)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 59

A kérdés, hogy a bősz fideszn(y)ickeknek mi kell ahhoz, hogy ugyanolyan hevesen kritizálják az etalonjukat, mint pár éve a balos/liberás fórumozók színe-java az ő választottjaikat.

Megnyugtatlak, nyolc év elqúrásnál kevesebb.

Előzmény: syrius (30)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 58

Egy adat 0. százmillióihoz. Könyve (válogatott beszédei) honoráriuma több millió volt. A beszédeit nem ő, hanem beszédírói írják. - nem furcsa?

Előzmény: Törölt nick (51)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 57

Nem tudom, kire célzol.

Előzmény: Real Böszme (56)
Real Böszme Creative Commons License 2011.01.11 0 0 56

Ki a blogszerző? Netán Ivan Ivanov Ivanovics a frappáns visszavágások nagymestere?

Előzmény: Pater Altenberg (55)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 55

Hozzászólnál a bloghoz, ott? Ott is lehet, a blogszerző majd válaszolna. Ne félj válaszától.

Előzmény: Real Böszme (54)
Real Böszme Creative Commons License 2011.01.11 0 0 54

"A kérdés, hogy a bősz fideszn(y)ickeknek mi kell ahhoz, hogy ugyanolyan hevesen kritizálják az etalonjukat, mint pár éve a balos/liberás fórumozók színe-java az ő választottjaikat."

Jó kérdés. MSZP 8 év alatt 30%-al növelte az állam eladósodittságának a mértékét. Hunvald, Zushlag, Hagyó Weiszt elvtársak Gyurcsány mellett sokat dolgoztak a 2/3-os Fideszért.

Fidesznyikek olvassák hogy égig ér nálunk a diktatúra, közben seni szemét nem lövik ki gumilövedékkel, nem tolnak rá MSZP-s rendezvény résztvevőire azonosító szám nélküli rendőrök randalírozó csőcseléket? Fideszdiktatúrában vertek véresre MSZP-s képviselőigazolványát lobogtató országgyűlési képviselőt? Fidesznyikek nem értik hogy demokráciában és miért lehet....

Fidesznyik nem érti hogy égig ér nálunk a cenzúra és nincsen sajtószabadság, miköznem nézi Kálmán Olgát, olvassa a Magyar Hírlapot, HVG-t. 

Szóval a kiábránduláshoz más kéne. 

Lois Chasse Creative Commons License 2011.01.11 0 0 53

Ez egy folyamat, asszem. A lelkesedés, a csalódások, a kiábrándulás, aztán a merre tovább.

Ő itt most épp megállt egy helyzetelemzésre. 

Előzmény: Törölt nick (48)
Lois Chasse Creative Commons License 2011.01.11 0 0 52

Nem vitatkozom, mert egyetértek.

Előzmény: Belhoni hontalan (50)
Belhoni hontalan Creative Commons License 2011.01.11 0 0 50

Vagy a kétharmad a cél?

Orbánnak igen.  Ha az érdeke úgy kívánná, akár iszlám fundalista is lenne, csak az övé legyen a hatalom.

Volt már liberális, konzervatív, populista, fülkeforradlmár és még a jó ég tudja mi. Egyetlen szempont dominált, mi segíti a hatalmát és a személyes érdekét.

Előzmény: Lois Chasse (20)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47

A Gárdának csak nagyon kis része jön szóba - ennél profibbak: hivatásos elitrendcsináló profi gárdát képeznek ki, valamint a bevethető rendőrök fizetését akár ötszörösére emelhetik, a rendőrség szervezetét teljesen átalakíthatják, stb.

(off---- üdv mindenkinek: késő este jövök.)

Előzmény: Törölt nick (45)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 46

A súlyos, támogató mélyrend-kedvelők nem is olvassák.

Jav:

A súlyos mélyrendre vágyó, azt kedvelő tömegek nem is olvassák (az Indexet meg a bármilyen sajtót).

Előzmény: Pater Altenberg (42)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 44

Ők is gondolnak a fegyveres erőkre: más címeken szervezik. Mai elit fegyver-technikával egy elitszázad szét tud verni milliós tüntetést is - párszáz halottal számolva.

Előzmény: uhuru1 (40)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 42

Bebetonozott vasbeton törvényeket alakitottak. Acél-fogsoruk van, féktelen hatalomvágyuk. Az roszáőg egy része vasbeton.renduralomra vágyik. Csak olvasni kell az index-fórumokat. Te is olvasod. És ez csak a diktatura-kedvelő jobberek habtejszin kis rétege. A súlyos, támogató mélyrend-kedvelők nem is olvassák.

--- Csak a fidesz felső vezetés megingása, felbomlása okozhat változást majd: mint a bolsevik diktaturákban, kb 7-8 embertől függ az ország, semmiféle párt-demokrácia nincs. Ha a 7-8 ember széthúzni kezd, - akkor bomlik szét. Ez minimum 3, inkább négy év. (Mondjuk 2 - ha brutális gazdasági válság jönne).

Na, így jövendölök én.

Előzmény: uhuru1 (40)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 40

Azért tedd hozzá, hogy amennyiben nincs itt a Vörös Hadsereg, a Rákosi rendszer még 7-8 hónapot sem ért volna meg. És most semmiféle hadsereg nincs itt a sajátunkon kívül. Az meg...

Előzmény: Pater Altenberg (33)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 39

Az Eu tehetetlenül és későn fog reagálni, komikus tétovázásokkal: "Mo EU-tagságának felfüggesztése"

2011 őszére várom. Tévedhetek, ugye, mint ahogy állítólag Debreczeni jóslatai tévesek voltak (a valóságban minden jóslata konkrétan és pontosan bejött, utána lehet keresni most megjelent könyvében. Nem baj.)

Előzmény: Pater Altenberg (38)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 38

A mostani Orban-rezsim jövőbeli történézseinek már adott egy-két dátum: 1) alkotmánybróság kiheréslése

2) visszamenőleges jogalkotás bevezetése 3) sajtótörvény.

De a végső és történelmileg bejegyzett itt is április-május lesz: az 0rbáni alkotmány megalkotása, az ország einstadja. 

Előzmény: Pater Altenberg (37)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 37

Jah. Tudom, hogy részben játék, nincs pontos számítás, de van néhány verzió.

Kezdete a) 1947 szeptember, a választástól b) az államosítástól és a SzocDEm Párt beolvasztásától: 1948 március 15. /közben volt más párt feloszlatása is/  c) de ez már a legmegengedőbb: Nagy Ferenc min.elnök száműzetésétől, 1948 május (?)

Előzmény: Lois Chasse (36)
Lois Chasse Creative Commons License 2011.01.11 0 0 36

Hogy számoltad? :)

Előzmény: Pater Altenberg (35)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 35

Átszámtva minimum 8 és fél év jön ki, de mondom: minimum!

Előzmény: Pater Altenberg (33)
Geyza Creative Commons License 2011.01.11 0 0 34

Milyen jó név ez a Huhogó János!

Mintha egy író találta vona ki.

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 33

Azért lábjegyzetben: "a lenini-sztálini diktatura évtiezedeig tartott, sőt a bukása előtt másfél évtizeddel világhatalmának csúcsán volt": 1975) Na jó, nagy ország. A Rákosi diktatúra is (1948-1956) kb 7/8 évig. 

Ilyenkor a hamari bukást megindokló elméleti politologusok, mint a cikkíró: széttárja okos fejét, biccent, nem remél.

Előzmény: Lois Chasse (26)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 32

Nyugodj meg, miután megkapják az első két-három-tíz pofont (kinek-kinek felfogóképessége szerint), elmegy imádott vezérüktől a kedvük. Három év nagy idő, főleg ilyen dilettánsok mellett.

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.11 0 0 31

Úgy látszik, kevesen vizsgálgatták a konzervatorium.hu honlap politikai, világszemléleti jellegét, a főbb cikkeit, véleményrendszerét.

Konzervativ-jobboldali. (Jah, hogy nálunk ilyen alig van, és hogy populista, centralizáló, parlament- és tőkeellenességet értenek "jobboldalon").

Érdekes: ez az (egyébként sokszor hivatkozott és becsben álló) honlap mást ért. Na, kinek lehet igaza?

Egy kicsit olvasgatni kéne a honlapot (egyik alapítója Antall József fia, de nyilván van részletesebb impresszum is, állandó véleményrovat is meg mindenféle. Vagy nincs?)

syrius Creative Commons License 2011.01.11 0 0 30

De amikor olyan jó (egyeseknek) ízlelgetni, rágcsálni, lenyelni és visszaböfizni. Még akkor is, ha már ők is hánynának tőle.

A kérdés, hogy a bősz fideszn(y)ickeknek mi kell ahhoz, hogy ugyanolyan hevesen kritizálják az etalonjukat, mint pár éve a balos/liberás fórumozók színe-java az ő választottjaikat.

Előzmény: uhuru1 (29)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 29

Le kéne már akadni erről a 2/3-ról, mert még körül leszel röhögve.

Előzmény: Mindenki egyéni, én nem. (12)
tisztítottVihar Creative Commons License 2011.01.11 0 0 28

Annak a kétharmada, amivel kétharmados törvénymódosításokat lehet végrehajtani.

Az a képviselők száma. Választásra nem csupán a képviselők jogosultak.

Nehéz a felfogásod, viszont hülyének lenni alkotmányos jogodban áll... :))

Előzmény: Mindenki egyéni, én nem. (25)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.11 0 0 27

Én nem értem miért tartod a kétharmadot döntőnek minden kérdésben. Ha a kétharmad arra jogosítana, hogy minden megengedhető, akkor a határon túli magyar kisebbségeknek nincs joguk a fennmaradáshoz, mert mindig kétharmados többség van felettük. Szerintem az egész világon a magyar nemzetnek kellene a legóvatosabban bánni a kétharmados többséggel.

Előzmény: Mindenki egyéni, én nem. (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!