Keresés

Részletes keresés

yons Creative Commons License 2011.01.09 0 0 6

Sehogy. Weboldalt ma már senki nem vesz, legalábbis nem azt a kategóriát, amiben te gondolkodsz. A technológia annyira egyszerűvé és könnyen hozzáférhetővé vált (ingyenes motorok, kész sablonok, kismillió azonnal működőképes szolgáltatás) hogy önmagában a motor már nem ér szinte semmit.

 

Ami eladhatóvá tesz egy weboldalt az a látogatottság, a tartalom és a hirdetők számára nyújtott érték, valamint hogy olyat nyújtson, ami: új, egyedi és tömeges érdeklődésre tart számot. Na most ilyen témát vagy szolgáltatást elég nehéz ma már kitalálni. Ha pedig speciális és jó tartalmat csinálsz, pénzt azért nem kapsz majd érte, mert egy tőkeerősebb versenytárs lemásolja az ötletet, csinál egy kampányt, és oda fognak menni a látogatók. Éppen ezért nem tudsz pénzt csinálni az "eladásra" gyártott weboldalból, mert minden olcsó reprodukálható (ma már fillérekért lehet cikkeket iratni, képeket venni, stb).

 

Domain nevek esetében pár százezer forintos nagyságrendekben gondolkodj, inkább a kisebb kategóriákban - tudni kell azt is, hogy az új médiatörvény miatt a .hu domainek értéke csökkenni fog majd, mert már nem lehet akármit csinálni. Az, hogy a domainkereskedő oldalakon mennyiért hirdetnek az nem irányadó, az ottani kínálati árak tizede-huszada is reális az alku végére.

 

Az értékesítés gondolata sokaknak megfordul a fejében, gond, hogy kevés a vevő. Érdemes megnézni, hogy az utóbbi idők nagy durranásai közül mik mentek tönkre, vagy tűntek el nyomtalanul.

 

 

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 5

Elsősorban megtudni, megvitatni szeretném, hogy egy már létező oldal értékét hogyan lehet kiszámolni. De legalábbis milyen paramétereket szokás figyelembe venni. Másrészt viszont úgy látom, hogy sokan készítenek azért weboldalakat, hogy némi bejáratás után eladják őket. (Szerintem mindenkinek megfordul a fejében az értékesítés gondolata akkor is, ha nem egy kifejezett megrendelésre készít egy oldalt. Pl. az ilyen-olyan közösségi oldalak, fórumok.)

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 4

A topic címe mást „kérdez”, mint a topicnyitó. Most mit is akarsz?

K. Slater Creative Commons License 2011.01.07 0 0 3

Tőlem már akartak vásárolni jól bejáratott honlapot.

Term. a legfontosabb szempont, hogy mennyi pénzt termel X idő (év) alatt.

Ami ezen felül befolyásolja egy honlap értékét:

- látogatottság

- további növekedési lehetőségek

- regisztrált felhasználók száma

- community

- domain név erőssége

- keresőben elfoglalt pozíciók a fontosabb kulcsszavakra

- témakör (egy atomfizikával foglalkozó honlap nyilván a töredékét éri, mint egy ingatlanos weboldal)

 

Szerintem legalább 2-3 évnyi bevétel az a minimum összeg, amiért már egyáltalán érdemes elgondolkodni az eladáson.

Persze ez csak az én véleményem, mások lehet máshogy gondolják.

Előzmény: Törölt nick (-)
padisah Creative Commons License 2011.01.07 0 0 2

vannak olyan oldalak, amelyek megbecsülik a céloldal értékét, ezt főleg pagerankből, meg talán ha le tudja kérdezni, látogatottsági adatok alapján találja ki

 

eladásra gyártani weboldalt nem hiszem hogy egyáltalán lehet, mert mindenki akinek weboldal kell az teljesen speciális, cégre szabott igényként jelentkezik, úgyhogy legfeljebb egy "alapot" lehet megcsinálni, amiből testreszabják a részleteket, de épp ezen logikából fakadóan az "alapok" általában már ingyenesen letölthetőek, tehát pénzt keresni csak a részletekkel lehet, az meg speciális, nem lehet azelőtt megcsinálni hogy valaki a konkrét oldalt kérte, specifikálta

 

nem hiszem hogy meg lehet belőle élni, de hát egyeseknek mégiscsak sikerül...

Előzmény: Törölt nick (-)
Géppuskaszájú Rapper Creative Commons License 2011.01.07 0 0 0

Facebook: 500,0 millió user, 45 milliárd dollár.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 topiknyitó

A topik témája: weboldalak, internetes tartalmak értékesítése. Azért nem a technika topikcsoport alatt hoztam létre, mert nem a webfejlesztés technikai részleteinek, hanem a témakör üzleti szempontok szerinti megvitatását szeretném elindítani. Indító kérdéseim... Hogyan lehet megbecsülni egy honlap értékét? Mennyit ér egy oldal, aminek napi 100, 1000, 10000 vagy 1 millió látogatója van? Mennyit adnak hozzá az oldal értékéhez a rá mutató hivatkozások? És egy jó domain? Milyen más szempontokat lehet, kell figyelembe venni egy weblap értékbecslésénél? Hogyan hirdetnéd eladásra, ha lenne egy jól bevetetett, saját oldalad?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!