Keresés

Részletes keresés

leslie o7 Creative Commons License 2026.04.12 -1 0 569

MELYIK ISTEN MINDENHATÓ AZ ISTENEK KÖZÜL A SZENTÍRÁS ALAPJÁN

Ábrahám, Izsák, Jákób és Mózes azt az Istent ismerte Mindenható Istennek ,akit Istene és Atyja aki a teremtett világon kívül létezik  saját követeként beküldött az emberek világába.

A MIndenható Isten erre így emlékezteti Izrael népét:

Ésaiás 48:12 Hallgass rám Jákób és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó. 13 Hiszen kezem vetette e föld alapját, és jobbom terjesztette ki az egeket, ha én szólítom őket, mind itt állnak. 14 Gyűljetek egybe mind, és halljátok meg: Ki jelentette meg közülük ezeket? Az, akit az Úr szeret, elvégzi akaratját Babilonon, és karja lészen a Káldeusokon. 15 Én, én szóltam, és Őt el is hívtam, elhoztam Őt, és áldott lesz útja. 16 Közelegjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! Mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az Ő Szellemét. 17 Így szól az Úr, Megváltód, Izraelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, aki hasznosra tanítlak, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell./Károli KSZE/

A MIndenható Isten egy segítő Isten kisírétében érkezett a Földre, hogy tanuskodjon Istenéről és Atyjáről, akit az emberek közül soha senki nem  látott és nem is halott, mert soha sem jött be a Teremtett világba, még az Egek sem képesek Őt befogadni.

Jákób Ábrahá, Izsák Istenét nem véletlenül nevezte Angyalnak,ami azt jelenti Hírvivő, Követ.

Mielőtt a Mindenható Isten teremteni kezdett volna, Istene és Atyja felkente Őt mindenható hatalommal, társai az istenek felett. Így lett az Isten fiak közül Ő az Istenek Istene, ahogyan Őt Mózes nevezi.

Az Istene által társai az istenek fölé felkent Isten, az Istenek Istene, hamarosan meglátogatja a Földet, tudniillik a kezdettől eltelt 12 ezer éves korszak utolsó évhetének a kezdete előttünk van.

Mire az Úr megérkezik a Földre, fel kell épülnie az Úr házának Jeruzsálemben.

Ennek előkészítése folyamatban van. Ehhez tartozik az Iránnal folytatot háború is.

Trump védelmi minisztere szerint felépülhet a harmadik Szentély a Templom-hegyen - Neokohn

Az Istene által ,társai az istenek fölé felkent Istennek a Földön való megjelenése által nyilvánvalóvá lesz, a Róma Főpapja által képviselt három az egyben istenmodell totális bukása.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.30 0 0 568

A vallások az emberiség legnagyobb ellenségei topicban betett kiskutya egy linket, nézd meg. Hosszú, de megéri. A kereszténység káros hatásait boncolgatja...

Ha csak a fele igaz, már az szörnyű...

Előzmény: konzultáns2 (567)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 567

Valamiért.....lehet, hogy én sem tudom miért ......egyedül Jézus szavaiban nem kételkedem.

Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 566

Jó neked, akkó te jobban állsz mint én, mer nekem az összessel vannak fenntartásaim.:)

Előzmény: konzultáns2 (565)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 565

Mondtam én, hogy az Ószövetségben írtakkal kapcsolatban komoly fenntartásaim, ellenvetéseim vannak.

Előzmény: Törölt nick (563)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 564

"Nem az Isten előre ismerete (tudása) az okozója a velünk történő eseményeknek."

Nem bizony. Egyetértünk.

Előzmény: kari333 (559)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 563

Nincs benne. Csak a helyek nincsenek jelölve a Bibliában, hogy ki lett kirugdosva honnan és kiáltal. Nagggyából van elmesélve oszt jónapot.

Mint a teremté a világot 6 nap alatt. Tuggyuk marhaság, nem így kell érteni, csak zsibbattra kő agyalni magad, hogy rágyere, oszt asse egyedül, hanem bé kell gyűjteni az összes szentírást, hogy koncenzusra jussá a Zigasságot illetőjen.

Előzmény: konzultáns2 (560)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 562

Mé ne lenne? Itt van. Ott nincs.

Előzmény: Zajim Motessa (558)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 561

Nem okozója - az ember életében nincs előre elrendeltség, csupán két alapvető tényező: a természeti törvények és az ember szabad akarata.

Előzmény: kari333 (559)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 560

Igen - ebben csak egy kis időrendiségi bukfenc van, hiszen előbb teremtette Isten a világot, majd az Édenből űzte ki Ádámot és Évát- az eredendő bűn miatt. (Az "éden" feltehetően transzcendens "világ" volt.......) A bűn miatt "megkaptuk az anyagi világot, amiben szabadon küzdhetünk, mígcsak élünk..........

Előzmény: Törölt nick (557)
kari333 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 559

"a szabad akarat és döntés minden különösebb gond nélkül létezhet - együtt Isten mindentudásával és mindenhatóságával"

Nem az Isten előre ismerete (tudása) az okozója a velünk történő eseményeknek.

Előzmény: konzultáns2 (556)
Zajim Motessa Creative Commons License 2012.10.29 0 0 558

Akkó "itt" méksincs Oksági Rencer?

Előzmény: Törölt nick (557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 557

Azért Isten mindenhatóságára jó példa az, hogy bár ad nekünk szabad akaratot, de ha nem tudunk normálisan élni vele(lelki világban), akkor egy komplett világot is teremt, hogy itt azt csinálhassunk a szabad akaratunkkal, ami csak teccik.:)

konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 556

"Minden előre tudott, a jövő egy fix dolog, a szabad akarat pedig illúzió emiatt."

Szerintem a jövő nem egy fix dolog, hanem a természeti törvények által meghatározott. Az egész emberiség és az élővilág jövőjea totál biztos kihalás, megszűnés. Itt van közöttünk a gondolkodásban eltérés. Én a "jövő" alatt az éppen következő történést értem, Tepedig abszolút fogalomként kezeled. Az én gondolatmenetemben a szabad akarat és döntés minden különösebb gond nélkül létezhet - együtt Isten mindentudásával és mindenhatóságával együtt. Tehát a szük értelemben vett jövőt az ember szabadon alakíthatja. A tágabb értelemben vettjövő predesztinált - de nem biztos, hogy az ember által.

Előzmény: Sapphire_ (555)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 555

A vitánk elejétől fogva mindentudásról beszéltünk, az általad említett rész egy elírás, amit ki is javítottam rögtön, becsillagozva a következő hsz-emben.

"Az meg, hogy mindentudó, teljesen hihető, mert tudhatja az első döntésedet és tudhatja, hogy meg fogod változtatni......"
Akkor hol itt a független, szabad akarat? Minden előre tudott, a jövő egy fix dolog, a szabad akarat pedig illúzió emiatt. De látom nem tudod/akarod ezt feldolgozni, úgyhogy részemről ennyi, nem játszom papagájt a továbbiakban.

Előzmény: konzultáns2 (554)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 554

"De, nem hihetsz egyszerre Isten mindenhatóságában és a szabad akaratban is (tényleges szabad akaratban, nem pedig annak illúziójában). Illetve hihetsz, ha akarsz, amiben csak akarsz. :)"

Ezt te írtad...........erre válaszoltam, hogy abba szól bele, amibe Ő akar !!!!!

Az meg, hogy mindentudó, teljesen hihető, mert tudhatja az első döntésedet és tudhatja, hogy meg fogod változtatni......

konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 553

Vigyázat: a mindenható és a mindentudó nem azonos fogalmak !

Előzmény: Sapphire_ (552)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 552

Miben cáfolja ez azon kijelentésemet, mi szerint nem lehet Isten mindentudó, miközben létezik szabad akarat?

Előzmény: konzultáns2 (551)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 551

mi és ??

Előzmény: Sapphire_ (550)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 550

és?

Előzmény: konzultáns2 (549)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 549

Isten mindenhatóságába beletartozhat az is, hogy amibe akar, abba "belenyúl", amibe nem akar, abba nem..........

Előzmény: Sapphire_ (547)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 548

*mindenhatósága helyett mindentudásában

Előzmény: Sapphire_ (547)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 547

De, nem hihetsz egyszerre Isten mindenhatóságában és a szabad akaratban is (tényleges szabad akaratban, nem pedig annak illúziójában). Illetve hihetsz, ha akarsz, amiben csak akarsz. :)

Előzmény: konzultáns2 (546)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 546

Nincs itt semmiféle logikai bökkenő, hacsak nem hiszel az "eleve elrendelés-ben.............

Előzmény: Sapphire_ (545)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.25 0 0 545

Tőlem abban hiszel amiben akarsz, csak rámutattam a dolog logikai bökkenőjére.

Előzmény: konzultáns2 (544)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 544

Ez az "eleve elrendelés" teóriája - a reformáció terméke - én ebben nem hiszek.

Előzmény: Sapphire_ (542)
sniffí Creative Commons License 2012.10.25 0 0 543

... de ezzel azt feltételezed hogy 'isten ' van akkiora barom, hogy valaki a helytelen tudása értelmébeni akaratát cselekedve/gyakorlatilag öntudatlan, ön és közveszélyes módon az ő létét is károsítsa...

persze ez akor meg sem jelenik az elmében ha azt gondoljuk Isten akkor anihilista .. hogy munkáját .. teremtését .... tönkre tehetik teremtményei...

csak hogy az akarat és a gondolkodás közti különbségre, szó használatod szerint szerint mutassak rá.

Előzmény: konzultáns2 (541)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.24 0 0 542

Ez egy súlyos félreértés. Ez esetben nincs szabad akarat, csak innen tűnik annak, és de bizony minden előre tudott, 'meg van írva' ha úgy tetszik. Ez csupán a szabad akarat illúziója. Remélem megérted...

Előzmény: konzultáns2 (541)
konzultáns2 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 541

Semmi sincs "lejátszva" előre - ugyanis a szabad akarat egyben szabad döntést jelent, tehát nem Isten dönt Helyetted, még akkor sem, ha tudja, hogyan fogsz dönteni..........Remélem megérted........

Előzmény: Sapphire_ (540)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.10.24 0 0 540

Igen, tudomásul veszi azt, ami már előre le van játszva. Hol itt a szabad akarat?

Előzmény: konzultáns2 (539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!