Keresés

Részletes keresés

Pamuska Creative Commons License 2012.11.25 0 0 327

Leminősítést kapott a gazdaság politikája miatt!

Előzmény: Nero Bianco (322)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.11.25 0 0 326

A csatár

 

Olyan, az európai palettán egyedülálló politikai vezetőnek tartja a magyar miniszterelnököt a róla A csatár – elbeszélés Orbán Viktorról címmel könyvet író Igor Janke újságíró, aki a nehéz időkben is meg merte hozni a komolyabb gazdasági, politikai döntéseket, emellett pedig még az emberek érzelmeire is tudott hatni.

A lengyel Rzeczpospolita című konzervatív lap munkatársa, a salon24.pl független publicisztikai fórum elnevezésű portál vezetője az mno.hu-n vasárnap megjelent interjúban elmondta, hogy könyve megírása előtt – könyvek, cikkek tanulmányozása mellett – kormánytagoktól kezdve fideszes és liberális felfogású politikusokon át Orbán Viktor egykori felcsúti futballedzőjéig sok emberrel beszélgetett a magyar kormányfőről, a kötet azonban „személyes sztorija” Orbán Viktorról, nem objektív kép.

Igor Janke szerint Orbán Viktor – mivel rengeteg döntést hoz meg saját maga –, magától értetődően sok hibát is elkövet. „Erős emberekkel vette körül magát, és azzal a váddal is illetik, hogy sokszor ezeknek a köröknek kedvez egyes lépésekkel. Ez bizonyos szempontból érthető, hiszen alapvetően szakítani akar a kommunista múlttal és azokkal az emberekkel, akik ebből a korszakból megmaradva pozíciókat keresnek” – fogalmazott az mno.hu-nak Janke, aki úgy látja, kívülről nézve problémásnak látszik az is, hogy a médiapiac látványosan két részre szakadt: vannak az Orbán-kormányt támogató médiumok és a vele szemben állást foglalók, köztes, úgymond semleges terület szinte nincs is. Azt azonban ostobaságnak tartja, hogy Magyarországon ne lenne sajtószabadság.

A lengyel újságíró szerint a magyar miniszterelnök céljai elérésével nem a hatalomvágyát elégíti ki, hanem „valóban meg akarja változtatni a dolgok állását”. Orbán Viktor az ország szuverenitásának megerősítését jelölte meg legfontosabb céljaként – idézte fel egy beszélgetésüket Janke, hozzátéve: olyan embert lát a magyar kormányfőben, aki le akarja építeni az emberek elméjében a posztkommunista beidegződéseket.

A lengyel újságíró szerint unortodox kormányfőnek lenni a posztkommunista térségben egyet jelent a lázadással, morális alapon azonban a legtöbb vitatott kérdésben Orbán Viktornak van igaza, így az őt célba vevő uniós kritika zöme igazságtalan. A kormány országhatárokon túli kommunikációjára azonban – véli – Orbán Viktornak jobban oda kell figyelnie, hogy a külvilág megértse a javaslatai, céljai mögötti ideológiát, módszereinek lényegét.

 

MTI (MNO)

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.11.11 0 0 325

Mindennapi fasisztákolásunkat add meg nekünk ma...

 

 Az Európai Unió fellépését sürgette a magyar választási regisztrációval szemben Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke a l'Unitá című baloldali olasz napilap vasárnapi számában megjelent interjújában.

 

 "Az Európai Unió nem csukhatja be a szemét és nem maradhat csendben a törvényesség újabb rombolásával szemben, melyet Orbán léptetett életbe... az előzetes regisztrációval megvalósul az intézményes diktatúra " - hangoztatta Mesterházy Attila a lapban.

Az EU állítsa meg a fasiszta sodródást" című interjúban az MSZP elnöke úgy vélekedett, hogy az Orbán-kormány minden eddigi intézkedését "az önkényuralom logikája sugallta, mely nem a jövőbe tekint, hanem a sötét, gyászos múltból meríti táptalaját minden téren szabadsággyilkoló politikával: a polgárjogoktól a szociális jogokig.

Mesterházy Attila szerint a választási regisztráció a nyolcmillió szavazásra jogosult magyarból több mint egymilliót kizár a szavazásból. Hangoztatta, hogy a Nobel-békedíjjal kitüntetett Európa "nem nézheti passzívan Magyarország fasisztává válását", ami - mint állította - "példa lehet a Kelet-Európában és máshol is egyre inkább gyökeret eresztő populista és Európa-ellenes pártok számára."

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.21 0 0 324

Nincs már olyan, amit ne tudnánk.

Pl. értelmezni az "előzmény"-eket?

:P

Előzmény: Nero Bianco (322)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 323

Hát fura dolog ez, hogy Konrádék, Hellerék, Fischerék, Schiffék nyilasokról, zsidóüldözésről és ehhez hasonló finomságokról megnyilvánulva szeretnék védeni a demokráciát, mégis van olyan, akinek még erről is a zsidók jutnak az eszébe.

Előzmény: Törölt nick (320)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.10.21 0 0 322

"23.-án kiderül."

 

Nem derül ki semmi.

Nincs már olyan, amit ne tudnánk.

 

Előzmény: John Doe(520i) (319)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.10.21 0 0 321

Nem mindenről...

Van amiről a cigányok jutnak eszembe...

Előzmény: Törölt nick (320)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.21 0 0 319

23.-án kiderül.

Előzmény: Törölt nick (316)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.10.21 0 0 318

Nagy baj lenne az a nem zsidó származású magyarok számára...

Előzmény: Törölt nick (316)
IV. Pacacár Creative Commons License 2012.10.21 0 0 317

Fujjjjj!!  Az a mocskos büdösszájú vénasszony. Csak nem csókolgatja azt a szegény embert!???

És az meg védekezni se tud!!!!

Előzmény: T.Tanácsos (309)
szamárium Creative Commons License 2012.10.21 0 0 315

"Persze még Vitya is megzakkanhat"

 

Már nem.:-DD

Előzmény: Törölt nick (313)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.10.21 0 0 314

Egy baj van fiúk lányok...

Valszeg veletek nem akar kb senki sem együttműködni...

Előzmény: John Doe(520i) (310)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 313

Őszintén szólva momentán nem tudok olyan förtelmet elképzelni Orbán részéről, hogy vele szemben ezt a társaságot támogassam.

 

Persze még Vitya is megzakkanhat, de egyelőre ez az ábra.

Előzmény: John Doe(520i) (312)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.21 0 0 312

Máshol a kommentem: 40 értelmiségi reloaded.

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 311

Ittenkém, ez a negyven értelmiségi maggi alap generálfasiszta szósz, bármilyen főzethez alkalmazható, zámolyi romáktól kezdve a bőröndiparon keresztül egészen a demokrácia védelméig.

 

Előzmény: John Doe(520i) (310)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.21 0 0 310

Nyilatkozatot együttműködésre és összefogásra az Orbán-rendszer leváltására, egy új, párbeszéden és összefogáson alapuló, demokratikus, európai rendszer létrehozására:

 

"Magyarországon egy jogállamot és alkotmányosságot nem tisztelő, a demokráciát, a szabadságjogokat korlátozó, Európával és a demokratikus világ eszméivel szembeforduló rendszer alakult ki. Az ország hanyatló gazdasági pályán van. A politikát gyilkos széthúzás, szembenállás jellemzi. A társadalom nagyobb része a szolidaritás reménye nélkül, kilátástalan, súlyosan igazságtalan és egyenlőtlen viszonyok között vergődik. Magyarország nemzetközi presztízse, tisztessége és hitele mélyponton áll. Egy nép, egy nemzet vagyunk. Számunkra Magyarország és a magyar nép sorsa fontos, pártállástól, ideológiai, vallási különbségektől függetlenül. Az Orbán-rendszer leváltása, egy új, párbeszéden és összefogáson alapuló, demokratikus, európai rendszer létrehozása az ország és a nemzet érdeke. Ezért az 1956-os forradalom emléknapján együttműködésre, összefogásra szólítjuk fel mindazokat, akik gondolkodni és cselekedni kívánnak egy igazságosabb és szolidárisabb, demokratikus és jogállami, egy európai Magyarország létrehozásért."

Balla Zsófia, Bárándy Péter, Báthori Csaba, Csányi Vilmos, Ferge Zsuzsa, Fischer Iván, Gombár Csaba, Györgyi Kálmán, Halmai Gábor, Heller Ágnes, Jancsó Miklós, Kilényi Géza, Komoróczy Géza, Konrád György, Kornai János, Kulka János, Laki Mihály, Láng István, Lengyel László, Majtényi László, Parti Nagy Lajos, Radnóti Sándor, Réz Pál, Soós Károly Attila, Standeisky Éva, Szilágyi Ákos, Szilágyi János György, Tarr Béla, Teplán István, Tóth Krisztina, Várhegyi Éva, Váradi András, Venetianer Pál, Závada Pál

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.10.18 0 0 309

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.10.18 0 0 307

Viszont a Békemenet elindul, és porig rombojja Brüsszelt...

Előzmény: Törölt nick (306)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.10.18 0 0 305

Meg akarták buktatni Orbán Viktort Brüsszelből

Október 23-án is a miniszterelnököt védi majd a Békemenet, de új útvonalon, a Széna térről vonul a Parlamenthez. Tovább »

forrás: Index.hu

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.16 0 0 304

Kis ember nagy traktorral.

Itt készül neki az ökörhugyozásnak?

Előzmény: T.Tanácsos (303)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.10.16 0 0 303

Új, magas állást!

 

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.10.16 0 0 302

Felhozom.

 

Orbán rablóvezér

 

A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök", mondta hétfő esti kommentárjában Stephan Ozsvath. A WDR rádió ötös csatornájának esti politikai műsorában  a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán minősítette a magyar vezetést keményen: A betyárok teheneket loptak csak, „Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le".

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.13 0 0 301

Orbán nem akar elhatárolódni Horthytól

 

 A Neue Zürcher Zeitung cikke növekvő magyarországi antiszemitizmusról számolt be, mely kiemelte, hogy Orbán Viktor nem akar elhatárolódni Horthytól.

 

 „Kelet-Közép-Európa legnagyobb zsidó közösségében gyakran beszélnek a kivándorlásról” – állapította meg a Neue Zürcher Zeitung cikkében Charles E. Ritterband. Hozzátette, hogy „a magyar zsidók aggódnak az országukban egyre nyíltabbá váló antiszemitizmus miatt.

(...) A svájci lap szerzője azt is megemlítette, hogy a New York-i Anti-Defamation League is az országban növekvő antiszemitizmusról számolt be. Feldmájer Péter Európai Bizottságnak eljuttatott jelentéséből kiemelte, hogy szerinte az Orbán-kormány túl kis mértékben veszi fel a harcot az antiszemitizmus ellen. A jelentés kiemelte, hogy a történelemkönyvek sem nyújtanak világos képet a zsidók megsemmisítéséről és hangsúlyozta, hogy az antiszemita tendenciák nem csak a szélsőjobboldali körökben vannak jelen, hanem a konzervatívokban is. A cikk szerzője szerint ezzel Feldmájer félreérthetetlenül a Fideszre, Orbán Viktor pártjára utalt. A cikk szerint a közvélemény-kutatások alátámasztják Feldmájer állításait, ugyanis a 18-30 közötti korosztályból csak 4 százalék ismerte a holokauszt szó jelentését, és csak 13 százalék tudta megtippelni a meggyilkolt zsidók számát.

Charles E. Ritterband írásában felidézte, hogy júniusban nagy felháborodást keltett, amikor Orbán Viktor egyik interjújában kizárólag a települések ügyének nevezte a Horthynak állított szobrok és a róla átnevezett közterek kérdését. Horthy ideje alatt hozták meg Európa első zsidótörvényét – mutatott rá, majd kitért a deportálások történetére is. Kijelentette, hogy Orbán Viktor nem akar elhatárolódni ettől a történelmi alaktól, ezt pedig az is igazolja, hogy a Fidesz a Jobbik javaslatát elfogadva büntethetővé tette a nemzeti szimbólumok szidalmazását. Felidézte azt is, hogy zavarokat okozott, amikor Kövér László részt vett az „ismerten rasszista és antiszemita” Nyirő József újratemetésén.

A cikk beszámolt arról is, hogy az eset miatt Elie Wiesel lemondott a magyar államtól kapott nagykeresztjéről, illetve groteszknek nevezte Orbán Viktor júliusi levelét, amelyben a amerikai kongresszusi képviselőknek válaszolt az antiszemitizmussal kapcsolatban. Kiemelte, hogy Orbán Viktor ebben arról írt, hogy őt is érik antiszemita támadások, amelyekhez az Egyesült Államokból érkezik a támogatás."

 

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.11 0 0 300

A kiskakas és az enigma

John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.08 0 0 299

Orbánt hozzácsapták a Balkánhoz

 

Az ARD német közszolgálati televízió szerint Magyarország a forrása annak az ellenszélnek, amely mostanában Délkelet-Európából fújdogál Brüsszel felé

 

"Orbán Viktor Magyarországa, Victor Ponta Romániája, és most a váltás Szerbiában a jegybanknál: úgy tűnik, Délkelet-Európában új, magát éles kiszólásokkal észrevétető politikai öntudat kelt életre. Ennek első ügynöke az az Orbán Viktor „nemzeti konzervatív” miniszterelnök volt, aki az őt messiásként ünneplő százezrek előtt szónokolt arról, hogy „a szabadság azt jelenti, hogy magunk állapítjuk meg saját életünk törvényeit” – utalt a kormányfő március 15-én elhangzott beszédére az ARD. (...) "

lingar4 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 297

Ha ez a szabadságharc így halad, mind belepusztulunk.

Előzmény: Törölt nick (295)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.07 0 0 296

Foglalkozási ártalom. :)

Előzmény: Törölt nick (292)
lingar4 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 293

Tockos

 

Nem lesz MNB-adó

 

De megmutattuk nekik!

Előzmény: Törölt nick (289)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.07 0 0 291

Meglepődtél a cikken?

Én nem.

(a 7fejűek Audin közlekednek? :DD)

Előzmény: Törölt nick (289)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.08.07 0 0 288

„Európa tíz legveszélyesebb embere” közé sorolta a Der Spiegel Orbán Viktort: azok közé (a németek között is megtalálható) populista politikusok közé, akik belpolitikai okokból “napról-napra szítják a válságot, gyújtogatják a közös európai házat, közvetlenül és közvetetten indulatokat keltenek az állítólagosan lusta dél-európaiak és az uralkodni vágyó németek ellen. Céljuk: a szavazatok maximalizálása a maguk javára - Európa rovására. “Orbán sokaknak okoz gondot Brüsszelben. Kijelentése, hogy meghajlik Brüsszel hatalma, de nem az érvei előtt, külpolitikai bonyodalmakhoz vezetett. Legutóbb a Neue Zürcher Zeitung tette fel a kérdést: lehetséges-e diktatúra az Európai Unióban? Az új, korlátozó médiatörvény, az új alkotmány, végül a kudarcba fulladt kísérlet a jegybank önállóságának korlátozására - Európában terjed a félelem, hogy Orbán nemzeti-liberális kormánya alatt kiüresedhetnek a demokratikus jogok. Amikor az Európai Bizottság a strukturális alapok zárolásával fenyegetett, Budapest módosított néhány törvényt. Ezt azután Orbán saját sikerének állította be, mondván: Magyarország győzött” – írta a lap.

A Der Spiegel szerint hasonlóan veszélyesek Európára: Gert Wilders, a szélsőjobboldali holland Szabadságpárt vezetője, Heinz-Christian Strache, a hasonló Osztrák Szabadságpárt, Nigel Farage, a szélsőséges brit Függetlenségi Párt, Timo Soini, az Igazi Finnek Pártja, Marine Le Pen, a francia radikális Nemzeti Front, Alekxisz Ciprasz, a görög baloldali-radikális Sziriza vezetője és Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök. A veszélyesek közé sorolta a magazin a bajor CSU két politikusát is: Markus Söder bajor pénzügyminisztert és Alexandert Dobrindtet. a CSU főtitkárát. akik Görögországnak az euró-övezetből való eltávolítását igényelték.

 

168 Óra

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!