Keresés

Részletes keresés

Kannaváró Creative Commons License 2011.09.30 0 0 27

Valami elindult a művelt Nyugaton, remélhetőleg ide is mielőbb leszivárog:

http://itcafe.hu/hir/kableteve_usa_csomag_reform.html

Felrobbanthatja a kábeltévés piacot a csomagok szétbontása

zerző: Dajkó Pál | Dátum: 2011-09-28 18:02 | Rovat: Telekom | Forrás: IT café  

Az Egyesült Államokban a szolgáltatók belátták, hogy a korábbi üzleti modell tovább nem tartható.

Az amerikai kábeltelevíziós társaságok állítólag egy olyan tervezeten dolgoznak, melynek célja, hogy a műsorszolgáltatókat rákényszerítsék arra, hogy szétbontsák a programcsomagokat, és így lehetővé tegyék, hogy minden egyes ügyfél egyénileg döntse el, mely csatornákért kíván fizetni – értesült a Reuters New York-i tudósítója.

Az már rég nem kérdés, sem a szakemberek, sem a laikusok számára, hogy hosszabb távon a televíziós ipar csak mély reformmal lesz képes egy megújult formában fennmaradni, ám az elmúlt évtizedben egyre fokozódó nyomás ellenére szinte semmi sem történt ezen a piacon: a programcsomagok bontására irányuló javaslatokat, az „á la carte” csatornaválasztást eddig mind a tartalomszolgáltatók, mind a kábeles társaságok egyöntetűen elutasították. Ha helytállóak a Reuters értesülései, akkor a cégek valószínűleg belátták, hogy a folyamatosan emelkedő költségek mellett drasztikus előfizetőszám-csökkenéssel számolhatnak, ha nem változtatnak korábbi üzleti modelljükön (a két legnagyobb amerikai szolgáltató, a Comcast és a Time Warner Cable az elmúlt 12 hónapban 1,2 millió előfizetés lemondását volt kénytelen elkönyvelni).

A csomagok szétbontása az ügyfelek számára nyilvánvalóan előnyös lenne, ugyanis például azok, akik nem kedvelik a sportot, ebben az új rendszerben egyszerűen nem fizetnének rá elő – márpedig ez jelentős megtakarítást jelentene nekik, ugyanis a sportcsatornák előfizetési díja a többihez képest igen magas. Ez utóbbi is az egyik motivációs tényező lehet a szolgáltatók törekvéseiben, ugyanis az utóbbi években nagyon elszaladtak a sportközvetítések jogdíjai, s ha ez a trend továbbra is emelkedő tendenciát mutat, akkor félő, hogy a sportcsatornák miatt oly magasra emelkednek a csomagok díjai, hogy a szolgáltatók emiatt is sok ügyfelet veszítenek.

Habár egy ilyen amerikai változás feltehetően az egész világ számára mintát adna, a szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek arra, hogy a teljes csomagbontás kivitelezhetetlen, az iparág összeomlásához vezetne, így feltehetően egy vegyes modell jön létre, melynek fő jellemzője az lesz, hogy a csomagdrágító csatornák kerülnek ki a kötelező választásból, de egyébként továbbra is csomagalapú előfizetéseket kínálnak majd a társaságok.

blogerilla Creative Commons License 2011.03.29 0 0 26

Szerencsére egy olyan minicsomagba tették, ami amúgy is érdekel, ismeretterjesztők, külföldi hírcsatornák + Fimmúzeum. Még ez a minicsomag éri meg leginkább.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 24

UPC honlapján nem látok műholdas szolgáltatást. Érdekes a DigiTv-is. Itt az is csak műholdon van, de hogyan? Digitális jelet vesz a cucc, de csak analógot ad ki. Ügyintázőjük kérdésemre határozott hááááát majd, háááát nem is tudom választ ad arra, mikor lesz digitális a digitális. Egyébiránt nem figyeltem mostanában a műholdak kínálatát, de régebben sok-sok ingyenes (kereskedelmi) műsor és néhány fizetős volt rajtuk. A műsorok vételéhez nem kellett szolgáltató közbeiktatása.

Előzmény: Foeniculum V (21)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.02 0 0 23

Az igazi gondot én ott látom, hogy nincs valódi konkurencia a szolgáltatók között....

Mindegyik ugyanazt kínálja, néhány nagyon kicsi különbséggel, még az áruk is hasonló.

Nekünk pl. azért is a kábel a megfelelő, mert több készüléken több csatornát nézünk egyidőben.

jupíszível ez mind külön beltéri egységgel, és előfizetési díjjal járna...

És akkor még vannak a körzetek. Ugyanis én is téhómhoz tartozom, de itt már egy éve kipakolták a Mezzot, és épp kettő a Filmmúzeum és VH1 :(

Én egyébként nagyon szerettem a balett előadásokat, voltak kuriózumok is, akár Béjart....

és megismertem sok fiatal hírességet, mint Jaroussky is néhány felvétel valóban fenn van a YT-on, de az azért mégsem olyan  :(

Nálam inkább az opera nem jött be.

Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.02 0 0 22

Legalábbis én úgy tudom....

Előzmény: Foeniculum V (21)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.02 0 0 21

UPC is, csak az nem kábelen jön, így kell hozzá külön beltéri, meg antenna, és csak egy tv-n lehet nézni....

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 20

Lakhelyemen még a kinek kérdést sem tehetem fel. Itt csak téhom van.

Előzmény: khoe (18)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2011.01.02 0 0 19

Csak a celebf!ngató versenyekről jut eszembe: 2 000 000. Rákay F.[!ngó] Filip lett az emtévé intendánsa.

Bravó!

De akkor miért csodálkozzunk, hogy a Téhóm kiqúrja a mezzót? Csak igazodik a zemberek kulturális igényeihez.

Előzmény: Óvakodj a törpétől! (17)
khoe Creative Commons License 2011.01.02 0 0 18

a mezzo-t én is szerettem, a balett kivételével, de néha olyan kincseket találtam, hogy jaj, miért nem ismeri ezt mindenki??,,

én hiába fizetek  elő a legnagyobb csomagra -- mínusz HBO --, ha uuppszink kivette a travelt - ez nagyon, de nagyon fájt---, aztán sorra egy csomót.

De végül is kinek fizessek , ha nézni akarom??

Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2011.01.02 0 0 17

A celebfingóversenyre meg a tányérszájú végkényekre van közönségigény. Mellesleg, az úpécé vagy tán még ez elődje a 3sat-ot szüntette meg legelébb, Arte meg nem is volt a kínálatban soha egyiknél sem.

Nem véletlenül ugye a téhóm a saját fosait: a lájfot, az ózont, a femdomot meg még a jó ég tudja mit természetesen az alapcsomagjába nyomatta be.

Előzmény: Törölt nick (14)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.02 0 0 16

Igen, így talán érthetőbb :)

Ghanima Creative Commons License 2011.01.01 0 0 15

Csatlakozom véleményedhez!!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 14

Már bocs, de miért ne lehetne fordítva? Töltögesse a netről meg fizessen érte külön csomagot, aki celebfingóversenyt meg tányérszájú véglényeket akar nézni..

Előzmény: Törölt nick (5)
Circo Massimo Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13

Öngólnak nagyon nem nevezném :)

Előzmény: reimre (12)
reimre Creative Commons License 2011.01.01 0 0 12

A digi a digisporttal öngólt lőtt. Most surranópályán próbál belopakodni a nagy szolgáltatókhoz a sportklub felvásárlásával. Nem tudom hol áll most az ügy.

A mezzot sajnálom, szinte az egyetlen nem sportadó volt amit néha néztünk. :( Viszont minicsomagot nem rendelek miatta.

Előzmény: Circo Massimo (11)
Circo Massimo Creative Commons License 2011.01.01 0 0 11

Vajon megegyeztek már a digivel, jön a digisport és azért..?

Lassan tényleg Teszári szolgáltatása lesz a legnézhetőbb.

Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.01 0 0 10

jaj, persze sportot is lehet nézni steramről a neten élőben....

Előzmény: Foeniculum V (9)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.01.01 0 0 9

Ennyi erővel minek a tv, azoknak, akik rendelkeznek internettel????!!!

Anno ugyanezt megkaptam, amikor bántott, hogy kirakták a Filmmúzeumot, mert hogy ma már torrentről bármi letölthető....

Persze lehet így is gondolkodni, de néha jól esne az ilyen elvetemülteknek is ha éppen tévében nézhetnének kedvenc műsorokat, és nem "csak" monitoron, netről...

Nálunk már egy éve megszűntette a t-home a Mezzot, idén a BBC Entertainment repül plusz egy másik, helyette vidulhatunk a muzsika tv hangjaira, és még egy gagyi jön...

Izgalmas dolog, hogy majd minden tv csatorna ugyanazokat a sorozatokat nyomja... (amik persze csak így zárójelben említeném, hogy ugyanúgy letölthetők lennének torrentről) vagy akik ezeket nézik, azoknak nincs internetük? ;)))

És csak azért, hogy a család nézhesse a néhány sport csatornát, mégis meg kell venni e legdrágább programcsomagot.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 7

Lakóhelyemen már korábban. A csatornék között van két üres, helyi 1 és helyi 2 néven. Mostanában indult helyi adás, de a helyi 1 és helyi 2 most is üres, a francia tv5 helyére került a kerületi műsor. A teljes kínálat gagyibbnál gagyibb sufnitévék és valamikor jó volt, de mára elkurvult adok sora (Natgeo pl.)

Előzmény: Óvakodj a törpétől! (-)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2011.01.01 0 0 6

No, most megint végignéztem:

Nekem családi csomagom van, 53 programmal.

Ezek közül 11 van, amelyről semmiképp nem mondanék le (mezzóstul)

21 olyan, amelyiket időnként szoktam nézni, mondjuk havonta 1×, de nem nagyon sírnék, ha nem lenne

21 olyan, amelyiket soha nem nézek, nincsenek is bekedvencelve

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 5

Aki arra a stílusra vágyok amit a Mezzo képvisel, az megodja és nem csak sír. Nekem UPC van, de eszem ágába sincs felmondani egy csatorna miatt.... van alternatívája ezer meg egy ha az ember rendelkezik internettel.

Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2011.01.01 0 0 4

Nálam több oka is volt, hogy megszabadultam az úpécétől. Pro primo először állandóan nyomatták azt a hülye Szőke Andrásos reklámjukat, pro primo másodszor: bevezették a százforintos különdíjat a papírszámlára, meg még volt valami, lehet, hogy a mezzo-ügy.

De g..ik ezek mind, egytől egyig.

Előzmény: pancer1 (2)
syrius Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3

Csatlakozom:-(

Annak idején én (is) indítottam mozgalmat a júpíszís mezzo-talanítás ügyében, de ezekkel a téhómosokkal azt hiszem semmire se mennénk. Röviden: ..., sőt.................., á maradjunk a ...........................................................-nál.

Előzmény: Törölt nick (0)
pancer1 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 2

Tulajdonképpen eddig is fizetős volt, csak a nagy alapcsomagok részeként. Most meg minicsomagba kerül.. De legalább nem végleg vágják el mint az UPCnél, én akkor mentem el tőlük...

ági anyu Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1

Nekem is pont ez jutott az eszembe

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 0

Kurvanyj0kat.

Előzmény: Óvakodj a törpétől! (-)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2011.01.01 0 0 topiknyitó

Fizess, bazeg, ha kultúrára vágysz, vagy nézd a szennycsatornákat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!