Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 42

A balliberális oldal számára a mentől rosszabb, annál jobb elv érvényes.

Előzmény: Don Palesz (41)
Don Palesz Creative Commons License 2011.11.20 0 0 41

Milyen találó a topikcím, azt eddig is tudtam, hogy az index baloldali oldal, de amit az elmúlt 2-3 hónapban művelt, a Népszava is megirigyelné. No ezt nem azért írom, mert hogy védeni kéne a Fideszt, az mno-t például már lényegében nem is olvasom, annyira el van rugaszkodva a valóságtól, azonban az indexben is egyre kevésbé szeretem, hogy az írásaikban egyre inkább felülkerekedik az érzelmi indíttatás, a sértődöttség, a gőg az objektív hírközlésen. Ez a vélemény számomra elsősorban most csúcsosodott ki, hogy a kormány felvette a kapcsolatot az IMF-fel, és milyen cikkek jelennek meg itt erről, ezek között úgy érzem bőven vannak primitív, gúnyolódó érzetűek. Pedig azt akár pozitívan is lehetne nézni, ha valaki képes egy korábbi határozott álláspontját feladni. A "gazdasági szabadságharc" bukása sem egy olyan dolog, amin annyira örömittasan gúnyolódni érdemes.

Létszámfeletti Creative Commons License 2011.01.27 0 0 40

Vajon ki megy szembe az autópálya forgalmával?

online lapok főcímei a nyitólapon

Nol: Sólyom László: Magyarország nem áll a diktatúra küszöbén

HVG:  Sólyom szerint Magyarország nem áll a diktatúra küszöbén

Origó: Sólyom: nem igaz, hogy Magyarország a diktatúra küszöbén áll.

Népszava.hu  Sólyom László szerint nem állunk a diktatúra szélén

 

index:

Sólyom: A Fidesz egyes döntései idegenek a magyar alkotmányos kultúrától Nem ítélte el egyértelműen a médiatörvényt, de a szokásosnál határozottabban szólt be a kormánynak.

McCoy0 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 39

A topicnyitóval teljesen egyetértek. Naponta többször olvasom az Indexet, gyakorlatilag egész nap be van kapcsolva a gépem és rajta az index a kezdőlap. Szinte egyetlen cikkről sem maradtam le az utóbbi néhány évben. Az utóbbi időben valami iszonyatos mennyiségű negatív hangvételű cikk jelent meg a főoldalon főleg a három "fő mumus" témához kapcsolódóan: AB vs. Lázár, nyugdíjpénztár mizéria és most ez a médiatörvény. Tény, hogy mindhárom kérdés vitatható, de amit az Index csinált, az egyszerű hisztériakeltés semmi több. Azok a fő címlapon szereplő Magyarországról ilyet meg olyat író külföldi lapokról szóló szösszenetekről meg no comment.

Na meg a lapszéli bloggyűjtemény. Folyamatosan, szünet nélkül ömlik a cinizmus, de érdekes módon mindig ugyanaz a néhány blog szerepel (Piroslap, Vastagbőr, Egyenlítő stb.) Ha blogger lennék én is tudnék témát választani, hogy most az Index címlapra kerülhessek. ...és most lehet böfögni vissza, hogy ha nekem "nem tetszik mások véleménye akkor most örülhetek mert majd jön a cenzor és lesz nemulass" de ha ezt valaki ténylegesen komoly veszélyként élné meg, akkor nem merné se az Index se más ilyen őszinte elfogultsággal támadni a kormányt. Ebből is látszik, hogy valójában senki sem érzi veszélyben magát, csak éppenséggel most el lehet játszani a nagy világvégét, közben egymás közt teliszájjal röhögni néhány lényegtelen baklövésen.

Én kifejezettem szerettem és másoknak is ajánlottam ezt a hírportált, mert szórakoztató volt és az ember tényleg nem maradt le semmiről, de ami az utóbbi időben lett az kb egy fiatal suhancok által üzemeltetett néha komolykodó, majd polgárpukkasztó, provokatív, közepes blog színvonalával vetekszik. Egyre több a teljes mértékben irreleváns bulvárhír, a politikai hírekről meg már írtam.

Tényleg sokan elfognak pártolni innen, ha ezt így folytatják. Én személy szerint még néhány hetet megtartom, aztán több év után keresek valami jobbat ha nem lesz változás.

sarpy Creative Commons License 2011.01.02 0 0 38

Szerintem meg tök értelmetlen egy reprezentatív felmérést  és egy net-es felmérést összehasonlítani. Egyrészt azért meg a net-en annyit kattintasz, amennyit akarsz, szélsőséges esetben akár bérkattintókat is lehet alkalmazni, másrészt egy felmérés eredményéből csak akkor lehet valami következtetést levonni, ha az reprezentativ.

Előzmény: lujo2 (37)
lujo2 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 37

Kíváncs lettem volna, h miként alakult volna az felmérés, ha az Indexen is lett volna egy közvéleménykutatés.

Elszánt pesszimisták húzzák le a hangulatot

Sarkosabb és a korábbinál jóval pesszimistább véleményt fogalmaztak meg novemberben az ország állapotáról és saját anyagi helyzetükről az [origo] olvasói, miközben a Tárki reprezentatív felmérése nem mutat ilyen törést. A közvélemény-kutatás eredménye szerint stagnál vagy enyhén javul a hangulat, az [origo] olvasóinak egy jelentős része azonban nagyon pesszimista lett.

 

Sztem az Origó olvasói sokkal tájékozottabbak, mint akiket a Tárki kérdezett, akik jó része csak a tv híradókat nézik.

Nem hiszem, h jelentős eltérés lenne az Origó, és az Index olvasói közt, mert nekem ugyan az Index a kezdőlapom, ne gyakran átjárok oda is olvasgatni. De a gazdasági portálokat is gyakran nézegetem.

 

Zozi79 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 34

Nem fogják. A cenzúrát itt moderációnak hívják... :)

Előzmény: sarpy (33)
sarpy Creative Commons License 2010.12.28 0 0 33

Az index politikai cikkeiről szólna a topic, ezért nyitottam a polidilin. Kérem, hogy rakjátok vissza. Köszi!

Zozi79 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 32

Csak ne lenne olyan kurva unalmas az origo... már a böngészőm sem emlékezne az indexre.

Előzmény: sarpy (-)
euroapa Creative Commons License 2010.12.28 0 0 31

Ja. Röhögnek az indexen.

Előzmény: babalelkű (29)
babalelkű Creative Commons License 2010.12.28 0 0 29

sokat nevettem itt, ez  valami  viccoldal?

fourplay1 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 28

A mondandód eleje még úgy ahogy elmegy, viszont a 2. része hülyeség. Napi kapcsolatban állok felvidékiekkel de eszükbe nem jutna megtagadni magyarságukat, sőt!

Előzmény: Törölt nick (24)
blogger Creative Commons License 2010.12.28 0 0 27

Az előző kormány alatt volt egy kormány és egy markáns ellenzék. Nyilván mindkettőt lehetett rugdosni.

 

De most mi van? Van egy markáns kormány, és egy nulla, szóra sem érdemes ellenzék. Ezeken a szerencsétlen ellenzékieken mit lehet rugdosni? Egyetlen normális megszólalásuk sincsen. Ebből a szempontból érthető, hogy az index inkább a kormánnyal foglalkozik, mert most gyakorlatilag nincs más számottevő játékos a pályán.

 

Hasznos lenne, ha szerveződne egy normális ellenzéki párt, amelyik  alternatívája lenne  kormánynak, mert sokan szavaznának rá, akik kezdenek megundorodni a fidesztől. És ha lenne ilyen markáns, értékelhető ellenzék, akkor lenne más anyag is a kormányon kívül, amit lehetne kritizálni. De jelenleg nincs ilyen.

Előzmény: sarpy (-)
Mensikov Creative Commons License 2010.12.28 0 0 26

Lám te is azt írsz amit akarsz, a népszaga a népszabó 168 óra és tsai is, nem is értem mi a gond a médiatörvénnyel. Ja tudom nem szívhatnak több pénzt le a Feri és Libajnai bandától ez itt a nagy gond...

Előzmény: Híd (8)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 24

Mondtam én mást? A tényeket közöltem, a mai állást.

 

A tótok meg a maguk tót fejlődésével, kicsit megelőztek minket. Ma is előttünk vannak. Nem tudom, te jártál e a nyolcvanas-kilencvenes években Felvidéken. Az utolsó magyarországi paraszt is lenézte őket, olyan szegények voltak, hozzánk képest. Ma menj át, én voltam egy hónapja, Párkányon! Már magyarul sem akarnak tudni (nem egy ember, szinte senki), majd színmagyar (90%) városokban, mert gazdagabbak mint mi. Ma ők néznek le minket és nő a tót öntudatuk, színmagyar ősökkel. Ide jutatta a nemzetet a bolik-libsik politikája, amin még a régi rendszer sem tudott sokat változtatni. Kell is védeni ezt a politikát. Biztos.

Előzmény: Altmark (20)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 22

Nem teszenek a demokrácia szabályai? Jobb lenne a népi demkrácia? A többségnek nem. Tudomásul kéne végre venni!

Előzmény: pajaci (21)
pajaci Creative Commons License 2010.12.28 0 0 21

A "nép" az tízmillió.

Tehát 6.5 millióan szavaznának rá?

Érdekes!

Előzmény: Törölt nick (12)
Altmark Creative Commons License 2010.12.28 0 0 20

Azért ez inkább két-három év múlva derül ki, hogy lehet-e így kormányozni, és nem abból, hogy hány százalékon áll a Fidesz, hanem abból hogy egy szlovák jellegű fejlődés indul-e be, vagy az ellenkezője.

Előzmény: Törölt nick (12)
Híd Creative Commons License 2010.12.28 0 0 18

Egyelőre két leminősítés és két kamatemelés az ára a "nem népsanyarnak" + a magánmegtakarítások felélésének. Az meg baromság, hogy feljelentgették a jobber médiát, sokkal elegánsabbak voltak ennél. 

 

Pl.:

 

http://hetivalasz.hu/jegyzet/mihez-ert-oszko-29538/?cikk_ertekel=1&ertekeles=5

 

Sajtóper helyett szkenneltek:

 

http://oszkopeter.blog.vg.hu/2010/12/01/a-heti-valasz-kedveert/

Előzmény: Törölt nick (12)
-komolyan- Creative Commons License 2010.12.28 0 0 17

Néhány újságíró talán még tudja, hogy a hír és a vélemény két különböző dolog.

Saját példámon is megtanultam, hogy Magyarországon a gondolkodásra nevelendő tömeg viszont nem tudja. Olyannyira, hogy még a publicisztikákban sem ismerik fel a humort.  Ebből következően kevéssé valószínű, hogy a népek alkalmasak lennének egy hírként tálalt áltörténet beazonosítására."

 

http://gondola.hu/cikkek/74526-Gondok_az_Index_foszerkesztojevel.html

lujo2 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 16

Igazad van, nem az indexeseket akarták kirúgatni. :-)

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 15

Hol is írtam én olyasmit, hogy egy magánvállalkozásból, a kormány kirúghat, vagy rúgjon ki bárkit? Idézd!

 

Ha viszont elolvastad volna mire reagáltam, akkor nem kerülnél ilyen kínos helyzetbe. Talán legközelebb......

Előzmény: lujo2 (14)
lujo2 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 14

Egy magánvállalkozásból, m az Index is, hogyan rúghatná ki a kormány a vezetőket?

Előzmény: Törölt nick (12)
lujo2 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 13

Az itt kommentelők m leírták, amit én is írtam volna. Kezdetben a média kíváncsi várakozással kezelte a kormány munkáját. De a hamarosan kiderült, hogy amilyen tehetséges volt a Fidesz az előző kormány munkájának ellehetteleítésében, épp oly tehetségtelen a hatalomban. Kezdetben szimbólikus dolgokkal kezdték, aztán a saját hatalmuk megszilárdításával folytatják, az apróbb trükkökről -lexek- nem is beszélve. A leglénygesebbről -gazdaság-  megváltoztatásáról egyelőre elképzelésük sincs, egymásnak ellentmondő elképzelések. Az oktatatás, a egészségügy se haladt előre. A magánnyugdíjpénztár megszüntetésének megindoklásánál meg naponta hazudoztak, amit ők is észrevesznek, stb.

Erre még ujjat is húznak a médiával. Ezek után mit vársz? Simogassság meg OV buksiját, csak így tovább fiúk?

Előzmény: sarpy (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 12

Azután kiderült, hogy mégis lehet másként is, nem csak úgy ahogy a bolsik "ígérték", jósolták, hogy csak a népsanyarral lehet kormányozni. Na ettől megsértődtek és azóta a csahosaik segítségével verik a tüzet. A nép meg még mindig 65%-ban (századvég), rájuk szavazna. Ez mégjobban dühíti őket, és az embereik méginkább támadnak. A karaván meg halad.

 

Mi pedig azt illeti, hogy békén hagyták a sajtót, hát volt olyan elektronikus lap, ami ellen össztüzet indítottak, majdnem sikerült is megszüntetni. (Akkor nem hallottam, sehonnan, hogy vége a demokráciának, meg hogy nem szabad baszogatni a sajtót.) A Magyar Nemzetet, a Magyar Hírlapot a Hír TV-t naponta jelentették fel, citálták bíróság elé. Nagyon békén hagyták őket, persze. Kirúgni meg többnyire hatalomátvételekor kell, azután az ő embereik vannak a megfelelő helyeken. Minek is rúgnák ki őket?

Előzmény: Híd (10)
Qqberci Creative Commons License 2010.12.28 0 0 11

Kedves Annamária, az internet már csak ilyen...

Előzmény: sarpy (-)
Híd Creative Commons License 2010.12.28 0 0 10

Valszeg el volt kényeztetve eléggé a sajtó az előző szakértői kormánnyal. Bajnai meg Oszkó nem akartak indulni a választásokon, egy évet vállaltak, nem állt érdekükben hazudozni, hülyíteni a népet, "kommunikációval" szavazatokat nyerni. Megmondták, mi van, megszorítás lesz, nyugdíjkorhatár-emelés lesz, adóemelés lesz, stb., mert szar a helyzet. Mindenki tudta, hogy igazuk van, morogva, de elfogadták. A sajtót meg hagyták dolgozni, nem pereltek, nem rúgattak ki köztévéseket, közrádiósokat, nem mondták meg, mi legyen a hírekben.

A mostani kormány meg a feketéről is megpróbálja elmagyarázni, hogy fehér, ha éppen az a cél, és nagyon sokszor kilóg a lóláb. 

Előzmény: NIL7 (9)
NIL7 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 9

A dolog ott csúszott félre, hogy bár minden szerkesztőségben vannak barmok, azonban  javarészt tanult és szélesebb látókörű emberek,  még akkor is ha ifjúságuk virágában vannak. És mint ilyenek, neveltetésük folytán elkötelezettek az emberi szabadság iránt, netán még az is belefér, hogy J.S.Mill eszmeiségének értelmében vett szabadelvűség irányába (nem keverendő a szadeszzal és egyéb más állatfajtákkal - de ugyebár volt már olyan időszak, amikor a nyelvtanilag helyesen beszélő és jómodorú embereket burzsujnak és osztályellenségnek tekintették) Mi akartunk szabad és demokratikus magyarországot, szabad újságírókkal.

Namármost ha egy ilyen kommunikációjú kúrmány beleröfög a közéletbe, nem csoda ha kinyílik a bicska sokak zsebében, főleg azokéban akik nem a disznóólban nevelkedtek fel. Nagyon sok múlik a gyerekszobán, és nagyon sokat (kétszer ennyit is!) lenyelnének az emberek, ha kultúrált módon kommunikálnák feléjük a kényszerű dolgokat, különösebb arogancia és akkora nagy arc nélkül amivel csak oldalra fordulva lehet bemenni egy ajtón.  Szó sincs róla, hogy vérgőzös emeszpések szövetkeznének a nép kúrmánya ellen, csak egyszerűen valaki fingott és büdös van. Oszt szokatlan,

Létezik erre is megoldás - a Hortobágy és Recsk.

Előzmény: sarpy (7)
Híd Creative Commons License 2010.12.28 0 0 8

Baszogatni azt lehet, aki csinál valamit, és az pedig a kormány. Ez a kormány eléggé vitatható intézkedéseket hoz, nem egyeztet, nem kérdez, a kritikusait elhallgattatja stb. Emellett Szíjjártó, Selmeczi stb. nyilatkozatai, magyarázkodásai sokszor nevetségesek és hiteltelenek, Oszkó pénzügyminiszterként indított blogja viszont, ahol kérdezhettél, vitatkozhattál a gazdaságpolitikáról teljesen hiteles volt. Most is idézgetik mindenfelé, ha ír valamit. 

Előzmény: sarpy (7)
sarpy Creative Commons License 2010.12.28 0 0 7

A médiatörvény még sehol sem volt, amikor félrecsúszott a dolog.

Előzmény: Híd (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!