Keresés

Részletes keresés

az.ut Creative Commons License 2017.02.05 0 0 12494

Sziasztok!


Szívből gratulálok minden babásnak!
Remélem tudok nektek segíteni.
Dobok egy linket: http://vimeo.com/azut

 

Szeretettel, Jolán

dkeszter Creative Commons License 2017.01.04 0 0 12493

Sziasztok,

 

Nagyon régen együtt kezdtük és írtuk ezt a fórumot, nagyon jó kis társaság volt a miénk. Sokan azóta dupláztak vagy tripláztak, sőt.... ! :)

 

Nekem is született Lili után még egy gyermekem, februárban lesz 3 éves, placenta previa miatt elég egyedi szülést sikerült produkálnunk, amelynek - terápiás céllal - megírtam a történetét, majd úgy döntöttem, blogot is készítek róla, mely az alábbi linken található. Egy év alatt sikerült a blogot megírnom, most fejeztem be decemberben, a teljes történet leírásra került, ha valakit érdekel:

 

http://esztertollabol.blogspot.hu/

 

Puszi Mindenkinek és BÚÉK!

ncsk Creative Commons License 2015.12.08 0 0 12492

Ez szuper Gratulálok!! Akkor te most a finom babaillatú babázós korszakban vagy, de szép is az :)

A csoportban vannak páran akik dupláztak azóta, sőt van aki triplázott :) Persze minél több gyerek, annál kevesebb idő, így szerintem mindenki százfelé van, de ha van valami történés azért megosztjuk :)

Előzmény: macann (12491)
macann Creative Commons License 2015.11.30 0 0 12491

Szia!
Azóta gyarapodott a család. Most fél éves a második kislányunk.
Nem tudom emlékeztek-e, de az első nagyon-nagyon nehezen akart jönni, nos a második félgőzös próbálkozással villámgyorsan megfogant.
Veled/veletek mi újság?


Előzmény: ncsk (12490)
ncsk Creative Commons License 2015.10.13 0 0 12490

Szia, néha bekukkantunk páran:) Mi újság veled/veletek? :)

Előzmény: macann (12489)
macann Creative Commons License 2015.10.02 0 0 12489

Sziasztok mindenki!
Van itt valaki?
Nem tudom emlékeztek-e még rám, rég jártam erre... :)

ncsk Creative Commons License 2015.08.26 0 0 12488

Kiderült, hogy nem mumpsz... a magyar sztk-s doktornő úgy diagnosztizált kb. mint Gyurcsók. Itt kint komolyan vették, mert az ilyesmit jelenteni kell, ha előfordul, otthon meg magasról leszarták. Szóval itt vért vettek, karanténban kezelték és a végén kiderült, hogy van egy bakteriális felülfertőződés és 3 nap alatt megoldotta egy antibiotikum. A gyerek így "csak" 3 hetet szenvedett a fájdalomtól (a mumpsz nem fáj ennyire) az idióta inkompetens és lusta sztks picsa miatt. 

Előzmény: Fogár (12487)
Fogár Creative Commons License 2015.08.25 0 0 12487

nem,de végülis...bármi lehet

így aztán tuti a védettség...oltás,betegség :)

férjem 15 évesen kapta el...volt aggodalom a kiskatonák miatt...aztán tessék :)bár lehet ott nyiffantak ki az y os rendszámúak :D

Előzmény: ncsk (12486)
ncsk Creative Commons License 2015.06.25 0 0 12486

Sziasztok, úgy tûnik Péterke mumpszos. Doki szerint simán lehet hiába van beoltva. Ti hallottatok már hasonlót??

Fogár Creative Commons License 2015.05.28 0 0 12485

Sziasztok!

 

Sirakava- igen, vettünk egy házat még szeptemberben, dec közepéig zajlott a felújítás. Úgy volt,hogy anyuék szomszédságában lévő telket vesszük meg, oda építünk egy házat-szüleimnek, mi maradtunk volna az övékében,mert az úgy elég nagy lett volna...csak ott bukott a dolog,hogy a szomszéd telket nagyon drágán adták,és nem volt annyi pénzünk. Így kb 1 utcával arrébb vettünk egy házat. Itt elég nagy területen vagyunk, de jövő nyárra tetőtér beépítést tervezünk,hogy minden kölöknek adott legyen külön szoba. 

 

Lilinek miért halasztódik a suli még egy évet?-mikor tölti a 6-ot? Ír,olvas,számol is? :) Mit fog csinálni elsőben? :D

Előzmény: Sirakava (12484)
Sirakava Creative Commons License 2015.03.02 0 0 12484

Helló Lányok!

 

Nahát, itt meg közben pörög az élet??

 

Besipe, gratulálok még egyszer én is! Milyen érzés a szoptatás? :o)

Miksa hogy fogadta a hugit? Ahogy látom a képeken, van rajongás.

 

Fogár, akkor ti most anyudéktól végülis elköltöztetek? Én még ott tartottam, hogy nem vesztek magatoknak, mert az a ház bőven elég. Ja, de egyébként gratula hozzá! Maradtatok Szmiklóson?

 

Nálunk is folyamatos betegeskedések vannak: Bertonnak is volt kezdődő tüdőgyulladása, közben/utána végülis Lizának is, de nem volt egyértelmű jele, úgyhogy mellkasröntgenre mentünk, ott látszódott csak. Nekem tüszős mandulagyulladás, meg egyfolytában taknyos valaki.

Berton amúgy nyomja az ovit, novemberben kezdtük. Egy ideig volt itthon is, ott is sírás, de állatólag csak pár percig sírt, meg itthon is mondogatta, hogy nem szeretem az ovit. Ehhez képest mikor délután mentem érte, mindig azt mondta, hogy jó volt. Van egy kis barátja, aki történetesen lány, nagyon szeretik egymást, cukik együtt nagyon. A lényeg, hogy jól érzi magát ott, és hiperszuper óvónői vannak, nagy mázlink van.

A rajztudása elég sokat fejlődött, mióta ovizik, most már tud embert, arcot, napot rajzolni, meg mikor mi sikerül. :o)

 

Lizácska meg lassan egy éves... nem térek magamhoz, hogy elrepült ez az egy év. Viszont tesómék is várják a hármaskájukat júni közepe-vége felé. :o)

Nagyon kis ügyes, okos csajszi, 10 hós kora körül már bepróbálkozott az egyedül járással, már elég sok dolgot megért (pl. add ide a cumit, csücsülj le), tudja, mit mond a halacska, a kutya, a cica :), tök ügyesen eszeget egyedül falatkákat, többnyire a bal kezét használja (apja balkezes), rengeteget vigyorog, hízeleg, bújik.. egy kis cukorbaba, nagyon imádom. :)

 

Lilinek szerencsére még nem aktuális a suli, még egy évet ovizik. De csak azért szerencsére, mert elég gáz errefelé, ami a sulikkal van: a körzetes állítólag nagyon béna, egyébként meg elég nehéz máshova bekerülni, mókolni kell a lakcímmel stb. Én meg nem akarok plusz köröket futni, hazudozni, izguli, hogy lebukunk-e, felveszik-e stb. Szóval még járom a köröket a körzetessel kapcsolatban, hátha mégiscsak jó lesz az.

Amúgy meg szuperül rajzol, olvas, ír (már kis meséket is ír), állandóan kreatívkodik, ötletel, amúgy meg angolra és balettra jár, nagyon szereti mindkettőt, a tanárok is dícsérik, van érzéke hozzá, a balett tanár is mondta, hogy jövőre áttenné a nagyokhoz, mert nagyon szépen, ügyesen mozog. Nekem meg hízik a májam, mikor ezeket mondják. :) 

 

 

Panka, hű, tényleg, az egy év nálatok is gyorsan (gyorsan?) eltelt. Sajnálom a betegeskedéseket, nehéz lehetett egyedül menedzselni mindent. Szóval a terv, hogy mész vissza dolgozni? 

 

 

 

 

 

 

Panka806 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 12483

Nagyon vártam már ezt a hírt. :-) Gratulálok! Gyönyörű baba! Sok boldogságot és egészséget kívánunk nektek.

Előzmény: besipe (12482)
besipe Creative Commons License 2015.02.17 0 0 12482

Sziasztok! :)

 

Köszi a drukkokat! :)

Röviden a sztori:

8-án reggel 7-kor elfolyt a vizem, 8-ra beértünk 1 cm-s méhszájjal.

1-ig kaptam időt produkálni vmi tágulást, különben ballon+oxi...

Sikerült 7 cm-re, uh a ballont megúsztam, viszont itt leállt a dolog, f3 körül kaptam oxit, f4-re meg Linát. :)

Az ucsó fél óra vajúdást igyekszem elfelejteni... 

 

Fogár Creative Commons License 2015.02.06 0 0 12481

ja a beszédhibára akartam még írni neked

kb 4-5 évesen kezdj el foglalkozni azzal ami esetleg szerinted gond

ilyen idős korban szerintem nem lesz elég együttműködő a logopédusnál

egyelőre-max javítgassad ki,és mondjad neki,hogy próbálja úgy mondani ahogy te :)

Előzmény: ncsk (12476)
Panka806 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 12479

Persze nem vagyok szakember, de szerintem ennyi idősen még nem gond ha van valamilyen beszédhiba. Indulj ki abból, hogy 3 éves korig kell elkezdeni beszélni, és nem hiszem, hogy fél év múlva meg már folyékonyan beszédhiba nélkül kellene beszélniük. D. pl.: selypít, de engem egyenlőre ez nem idegesít.

Előzmény: ncsk (12476)
Panka806 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 12478

Jaj, nagyon cuki! Meg tudnám zabálni. :-) Hogy hívják?

 

Kamilla vágásával annyira ne foglalkozz. Mire felnő, úgyis teljesen elhalványodik, na meg ez lesz majd az ismertető jele. :) Dorinának a szeme alatt van vágás az érdaganat leműtése óta, de ami akkor feltűnő volt amikor csinálták, ma már olyan, mintha csak 1 kisebb pigmentfolt lenne. Egyáltalán nem feltűnő, és nem is zavaró. Mire felnő, meg ennyi sem lesz. Na meg manapság, már nagyon figyelnek az orvosok, hogy mit hol, hogy vágnak, hogy minél kevésbé legyen nyoma. Most meg, hogy túl vagytok a műtéten, gyorsan el is felejthetitek. A másik oldalt mikor tudják majd megnézni neki? Mennyi esély van rá, hogy ott is sérv van?

Még mindig kiráz a hideg, ha Flóra fogára gondolok. :( De talán így, hogy megmaradt, meg tejfog is, a későbbiekben nem lesz problémája vele. A fogon egyébként én alapból parázok. Ha arcra esnek először a fogukat ellenőrzöm, aztán az összes többi testrészt, hogy rendben van-e.

 

Egyébként nekem is 1 példakép vagy, hogy 4 gyerekkel mi mindent bevállaltok, megcsináltok, mert azért a házfelújítás sem lehetett egyszerű. Levezényelni, végig csinálni, mellette a gyerekeket intézménybe hozni, vinni. Szóval le a kalappal előttetek.

Előzmény: Fogár (12477)
Fogár Creative Commons License 2015.02.05 0 0 12477

hű,de gáz amit írsz a linóleum szagú gyerekekről/ruhákról/oviról

gyanítom azért ki van ez találva,hogy nem káros...bár azért hány olyanról hallottunk,hogy megdönthetetlenül bizonygatták,hogy vm nem káros,mára meg harc megy ellene (pl cigaretta)

 

Kamilla vágása nem tudom mekkora...doki szerint 2-3cm között van,és a nászéjszakjára észre sem lehet majd venni :D

 

Flórával ma megyünk fogászati kontrollra-bár már szépen harapja a puha kiflit is,nem érzem,hogy mozogna egyáltalán-viszont mivel lejjebb van,mint a többi (kb 1,5mm) ,és a második eséstől beljebb is csúszott-összekoccan az alsó fogsorral-jó lenne tudni,hogy ez meddig maradhat így-zavaró lesz-e...mert elvileg le lehet belőle csiszoltatni azt a 1,5 mm-t

Azért az is egy külön história volt,hogy hogy találtunk erre a dokira,aki egyáltalán hajlandó volt érdemiekben foglalkozni a fogával...a legtöbb orvos bele sem mert nézni a szájába :(

Ha az ügyeleten megcsinálták volna neki a sínezést-vsz mostmár nyoma sem lenne annak,hogy kijött a foga-mert szépen a helyére rakták volna vissza...de mivel 2 nap eltelt mire erre a dokira ráleltünk már nem lehetett az ínyébe beljebb nyomkodni

Persze lényeg,hogy megmaradt a foga-helyfogás szempontból is és azért esztétikai szempontból is fontos...Pannának,aki most lesz 7 éves-most mozog az a foga ami Flórának kifordult...kései fogváltók a lányaim.

 

A kutyusunk amúgy egy tibeti terrier.

Panka kedvéért rakok róla fel egy fotót, irtózatosan aranyos,puhaszőrű kis plüss.

Méretre kb puli méretű lesz-nem mondom,hogy egyszerű volt beszerezni-nagyjából a tenyésztő válogatta ki kinek ad el kutyust,és szerencsére mi jó portfolióval mentünk,mert elsőre választhattunk a kiskutyák közül :)

Aztán most ahogy növöget úgy néz ki jól bele is választottunk,mert nagyon kis különleges bundázata lesz... :) 

Előzmény: ncsk (12476)
ncsk Creative Commons License 2015.02.05 0 0 12476

Sziasztok. Anyám milyen sztorikat írtok.

Jobbulást Kamillának meg Dorinának! Az a sérves történet nem semmi, ha szépen vágtak, akkor alig fog látszódni. Nekem vakbélműtétem volt közel ennyi idősen és alig látszik, bár az én 3-4 cm-es vágásomból lett vagy 6 cm mire megnőttem, de mivel világos és vékony nem is látszik.

Panka tüdőgyulladás sem semmi, két gyerekkel meg egyszerűen művészet lehet megoldani, főleg, ha a férjed nincs itt. 

 

A bölcsis beszoktatásra már másként gondolok vissza, akkor majd megszakadt a szívem. Bár nekünk csak akkor volt sírás mikor beadtam és rá 1 percre már szépen elvolt. Kb 6 hét volt, míg utánam sírt, utána meg jó pár hétig volt egy harminc másodperces búcsúzós sírás, de nem az én karjaimba szaladt, hanem az óvónénijébe borult bele és őt ölelgette, mert tudta, hogy én elmegyek. Érdekes volt látni hogy megoldotta magának ezt a búcsúzással kapcsolatos feszültséglevezetést. Én is azért aggódtam az elején, mert én egy könnycseppet sem ejtettem anno sem bölcsiben sem oviban, így aggódtam, hogy szívtelen anya vagyok. Aztán ugye kiderült a fiúk alapból nehezebben szoknak be a közösségbe, mint a lányok, így kicsit megnyugodtam. Most meg már csak dob egy puszit és rohan be :)

 

Fogár gratula a házvásárláshoz. Nekem te vagy a minta, aki ennyi gyerekkel levezényel egy ilyet is :)

 

Besipe, téged én is sasollak a közösségi oldalon. Nagyon jók az új képek, sugárzol :) Szurkolok, meg lesen a friss híreket :)

 

Nálunk semmi extra, most van egy köhögős nyavajánk, október óta ez az első, szóval kop-kop. Azt hiszem meséltem, hogy nyáron totál felújították az ovit, de olyan szinten, hogy lebontották a falakat is, csak 1-2 főfal maradt. Na, az új ovi gyönyörű meg minden, de iszonyú műanyag lett. Eddig parketta volt, most meg valami linóleumszerű szar, ami a mai napig büdös és engem aggaszt, hogy a gyereknek linóleum szagú a haja meg a ruhája mikor hazajön. Már szóltam is miatta, de sokat tenni nem tudnak. Nagy barom volt aki ezt kitalálta, bár reménykedem benne, hogy van valami eus szabvány, hogy mérgező cuccot nem teszünk be egy óvodába (ez EU-s pénzből épült amúgy is). Karácsonykor voltunk otthon 4 hetet az jó volt, bár anyuék költöztek és abban segítettem, meg a nagyszülőkhöz rohangáltunk, hogy unokázhassanak. Ha van az embernek elvált és újraházasodott szülője, akkor egy végeláthatatlan látogatássorozat az egész... Amúgy jó volt, mert ilyenkor a gyerek még jobban kinyílik és nagyot fejlődik (mi lenne ha otthon laknánk) :) Amikor visszajöttünk a szlovén nyelve is ugrás szerűen javult, bár mindent megért csak rövid mondatokban kommunikál még. Magyarul viszont be nem áll a szája egész nap. Mostanában rákapott a tanulós dalokra amit youtubon lehet találni, így majdnem magától megtanult angolul 10-ig számolni, nagyon durva. Angolul szereti ezeket a számolós, ábécés meg ilyesmi dalokat azt énekelgeti. Múltkor talált valami orosz mesét, meg spanyol dalt. Kérdezem: érted? Azt mondja: Persze. :))) Amúgy is mindenre azt mondja "persze", azt hogy "igen" nem is használja. Aztán rájöttem, hogy az összes mese tele van perszével (Bogyó és babóca és társai):) Mondjuk amúgy is egy vicces fazon (írom az aranyköpéseit), bár nagyon makacs, mindent egyedül akar csinálni :)

 

Ja egy kérdés, ha már itt vagyok. Az f betű helyett a mai napig sz-et mond és az s betű is inkább sz. Mikor kell ezen elkezdenem aggódni?

 

 

Fogár Creative Commons License 2015.02.04 0 0 12475

túl vagyunk Kamillával a műtéten...

laparoszkópos műtétnek indultunk neki...2 napja nem köhögött,majd a műtőben (hol máshol) újra elkezdte és az altatóorvos lefújta ez egészet. Laparoszkóphoz mélyaltatás-intubálással kell,nem vállalta,hogy lenyomja a tüdejéig a csövet ezzel vm fertőzést okozva.

Elég kellemetlen volt-már elvitték,én a büfénél várakoztam,amikor hívott egy szám-mivel semmi kedvem nem volt reklámügynököket hallgatni 3x is kinyomtam és küldtem egy automatikus smst,hogy "tárgyaláson vagyok"- mire jött egy válasz sms a sebésztől,hogy "Kérem Kamilla ügyében haladéktalanul hívjon vissza"...hoppá...mennyire kellemetlen. A műtőből hívott,hogy köhög és nem vállalják a mélyatatást. Maszkos altatással tudják műteni-vágással-pár percet beszéltünk,ő tanácsolta,hogy ne halogassuk ha már itt vagyunk-január eleje óta várjuk a köhögés végét-és nem biztos,hogy a sérv enged időt ezt megvárni-mondjuk a tavaszt,mire totál kitisztul. 

Így rábólintottam,hogy ok...vágják. 

Nem láttam még a sebet,kb 2-3 cm. Miután felébredt mintha mi sem történt volna mozog,nyüzsög...hihetetlen...

Amúgy utólag mondták,hogy elég nagy volt már a sérv,jobb döntés volt rendbe rakni most.

Ma mondta,hogy picit fáj neki-naná...ugrál,pattog,futkos-gondolom húzódik neki...de aki nem tudja,hogy tegnap műtve volt,hát eszébe sem jut.

 

Reggel mentünk, du 6ra már itthon is voltunk.

 

Amúgy ez nála vm fejlődési rendellenesség-nem tudni,hogy a másik oldalon mi újság-laparoszkóppal meg lehetett volna nézni.

 

Hétfőn már nyomul oviba is. Igaz keddig nem fürödhet :D csak mosakodás...utána mehet zuhanyozni. Kádazni még sokáig,de ez nem gond-nincs kádunk :)

 

Besipe? Még 2in1? :D

Előzmény: Panka806 (12473)
Panka806 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 12474

Drukkolok, és egyetértek Fogárral, hogy szép Valentin-napi ajándék lenne. :-)

Előzmény: besipe (12471)
Panka806 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 12473

Hú hallod, ez a fogas történet nagyon durva. :( Sajnálom szegényt.

Bölcsivel kapcsolatos érzéseidet megértem, meg át is érzem. Az államiból én is kivettem L. 1 hónap után, pedig megkaptuk a világ legjobb gondozónőjét, aki szó szerint vonzza a gyerekeket, beül közéjük, nem csak felügyeli őket. Szóval tényleg csak felső fokon tudok róla beszélni. Ennek ellenére nem bírtam otthagyni. Majd megszakadt a szívem, amikor reggelente hallottam, hogy sír utánam. Hiába mondták, hogy beszokott, a reggeli sírás meg normális, nekem nem ment. D. 1X nem sírt az oviban, sőt, sokszor még pusziért is könyörögni kell. Most magánba járunk L.-val, egyenlőre heti 3X. Itt van helyben, így bármi van rögtön ott vagyok, sokkal lelkesebben megy ő is, délután meg nem akar hazajönni. :) Persze itt is van, hogy 1X-1X sír reggelente, de abban igaza van anyunak, hogy ha elkezdek dolgozni sem gondolhatom meg magam állandóan, hogy á én nem vagyok képes otthagyni.

Viszont az nekem furcsa, hogy Flórát ennyire vegyes csoportba tették. L. csecsemőcsoportba került, mert még nem volt 18 hós szeptember elején, és ha maradt volna ő lett volna a 2. legidősebb a csoportjukban.

Kamilla műtétje miatt sem irigyellek, azért az sem lehet egyszerű. :( Betegség miatt köhög, vagy csak a szokásos ősztől tavaszik majdnem minden ovist kínzó köhögés? Inhalálást nem próbáltak nála?

D. is holnap kezdi a 3. hetet itthon, de egyszerűen nem merem újra oviba vinni, mert félek, hogy megint kórházban kötünk ki. Egyedül meg annyira nem egyszerű ez a kórházazás, mert melyik gyerekemet hagyjam nagyszülőkre? Amelyik beteg és kórházban van, vagy amelyik egészséges és otthon? Mindegy melyikkel vagyok épp, mardos a lelkiismeret a másik miatt. Szeptemberben L.-val úgy voltunk kórházban, hogy Z. is itthon volt szabin (mondjuk a 3 hétből majdnem 2 kórházazás volt), úgy 1 fokkal könnyebb volt, mert mindig volt mindegyikkel szülő is.

A házvásárláshoz gratulálok. :) Ha már nem lesz vele munka biztos, hogy nagyon fogjátok élvezni. Barátnőm is mesélte, hogy náluk is az volt, hogy a háznál teljesen el volt hanyagolva a kert, tiszta gazrengeteg volt minden, de még a virághagymákat is kiásta az előző tulaj, nehogy véletlenül valami is ott maradjon az újnak. Vannak ilyen emberek, sajnos.

Kutyus milyen fajta? Gondolom a lányok nagyon imádják.

Előzmény: Fogár (12470)
Fogár Creative Commons License 2015.01.31 0 0 12472

drukkolunk!

milyen szép Valentin napi ajándék lenne :)

Fb on is figyelek :D

Előzmény: besipe (12471)
besipe Creative Commons License 2015.01.31 0 0 12471

Sziasztok! Én is itt. :)

Még kb 2 hetem van a hugi érkezéséig.

Nagyon várjuk!

 

Fogár Creative Commons License 2015.01.31 0 0 12470

szia!

 

na akkor márciusig már fél lábon is kibírod :)

 

Kamilla beszokott az oviba,azért volt ordítás bőven

januárban még nem volt szinte semmit, mert sajnos lágyéksérve van, amit műteni kell-kaptunk is kb azonnal időpontot, viszont meghallották milyen gyönyörűen köhög és addig nem mehetünk amíg köhög...mostmár 3-lassan 4. hetet kezdjük a köhögéssel... kb 4-5 féle gyógyszerkúrán túl vagyunk. Két időpontot már úgy mondtunk le,hogy nem köhögött,de előtte kb 1 nappal újraindult az egész.

Engem már a köhögése idegesít,bosszant...és igazából most ott tartok,ha jövő hétre se sikerül a műtét akkor viszem oviba...elegem van az itthoni műsorokból,hogy nem alszik,hogy gyakorlatilag agyon unja magát-és egyetlen szórakozása,hogy engem ugráltat.

 

Flórával elkezdtük a bölcsit, majd 2 hét után passzoltam...ő volt a legkisebb a 16 hónapjával-volt majdnem 3 éves csoporttársa is,de alap volt,hogy mind 2 éven felüli. Ő volt ott a pici,és nagyon sajnáltam ahogy olyan elveszett. Két napot volt ott úgy ebédig,hogy beadtam,majd mentem érte...szanaszét sírta a fejét...kb végig. Egyszer láttam ahogy az udvaron is állt egyedül,és zokogott...na akkor én a kocsiban sírtam és inkább visszamondtam a bölcsit. Szeptembertől megy újra-akkor már nem leszek ilyen irgalmas :) Persze csomó dolgoban fejlődött-pl már egyedül eszik/iszik pohárból. 1-1 szót mond, őszig gondolom még több lesz.

Nem cumizik. Ennek mondjuk külön sztorija van...egy ugrálás alkalmával úgy lefejelte a kiságy rácsot,hogy kitörte a felső 1es fogát...úgy rohantunk vele este ügyeletre, ahol visszanyomták neki-ez volt november végén. Nagyjából rögzült volna,mire újra vhogy arcra esett,megint kimozdult-mára tartunk ott,hogy csálén áll,lejjebb van,mint a többi,de már haraphat. Egész decemberben apróra vágtam neki mindent,mint vm fogatlannak...nem egnedtük harapni semmit.

 

Mindeközben szeptember végétől kezdve december közepéig ment a ház felújítás (mert vettünk egy családi házat) millió fennakadással, elcseszéssel-amit ki kellett javíttatni,folyton ide rohangáltam.

Karácsony előtti hétvégén költöztünk...

Mostmár bő 1 hónapja lakjuk...

Hozzáteszem,hogy a hitelbírálat meg még folyamatban...eszméletlen mit csinál a bank...rágja a sz@rt, minden papírt igazolást külön kér be,hetes csúszásokkal-nem egyszerre mindent. Képesek voltak olyanon csúsztatni egy hetet,hogy előadták a férjem munkaadójának a telefonszáma érvénytelen...megreklamáltuk. Amúgy nyílvános telekom tudakozóban is megkereshető tel.számról beszélünk...majd csodák csodájára felhívták-munkáltatói ellenőrzés címszóval.

Dec közepén adtuk be a papírokat.

A házzal sem volt minden rendben...menet közben derült ki,hogy a térképen sem volt megfelelően feltüntetve-akkor fel kellett méretni földmérővel...az is több hét csúszás volt. Közben meg már sok milliónk állt benne...volt olyan pillanat,hogy úgy éreztem,ha nem lenne benne pénzünk hagyjuk a fenébe,mert annyi a szarság már vele.

 

Még minden hétvégére jut vm csavarozni,fúrnivaló-nyílván nem nekem.

Van egy kiskutyánk 5 hete, csak hogy még izgalmasabb legyen az élet :D

 

Nagyok suliznak. 1. és 3. osztályt nyomják. Kitűnő mind a kettő. Én meg néha rohangálok,mint pók a falon iskolák,ovi,bolt-napi szirszarok között...volt olyan napom,hogy itt helyben lenyomtam majdnem 30 km-t...kocsival persze :)

 

 

Amúgy várnám a tavaszt-a kertünk egy katasztrófa súlytotta övezet...előző tulaj évek óta semmit sem csinált...bezzeg mikor költöztek még a dísz sziklákat is képes volt kiásni...csodálom,hogy a kültéri lámpákat nem szedte le, vagy a fákat nem ásta ki...mert amúgy vannak gyümölcsfáink, meg irdatlan gaz néhol és sufnik amiket el kell bontsunk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Panka806 (12469)
Panka806 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 12469

Szia!

 

Még nincs itthon, majd március végén jön.

A napok, gyorsan mennek, pörgősek rendesen. :)

Dorina az ovi óta elég sokat betegeskedik. Épp a napokban jöttünk haza a kórházból jó kis tüdőgyulladás után. :( De túl vagyunk már 1 fülfölszúráson is. :( Lackóval meg elkezdtünk bölcsizni, mert lassan de biztosan esedékes lesz, hogy elkezdjek újra dolgozni.

Sokat gondolok az egész társaságra, hogy kivel mi újság lehet, meg milyen jó is lenne megint találkozni, de gondolom mindenkinél szaladnak a napok.

Nálatok mi újság? Flóra végül megkezdte a bölcsit? Kamillának bejön az ovi? Nagyok hogy vannak?

Előzmény: Fogár (12468)
Fogár Creative Commons License 2015.01.28 0 0 12468

szia!

Mesélj mi újság veletek?

Hogy telnek mindennapjaitok?

Férjed itthon van már?

 

Előzmény: Panka806 (12467)
Panka806 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 12467

Igen. :)

 

Előzmény: Fogár (12466)
Fogár Creative Commons License 2015.01.27 0 0 12466

van itt még vk? hahó :)

arvaiz69 Creative Commons License 2014.10.08 0 1 12464

Sziasztok Anyukák!

arvaiz69 vagyok a hobbiasztalos index fórummról! Tudom kicsit eltévedtem, ezért rögtön elnézéseteket is kérem! Azért írok ide, mert talán gyermekeiteknek aktuális lehet egy igényesen elkészített gyerekasztal a hozzá való 2 db gyerekszékkel! Természetesen új, én készítettem! Próbálnám eladni, ha esetleg valakit érdekelne a Jófogáson olvashat róla bővebben, egyébként október 12-ig ingyenes a házhozszállítás! De a hobbiasztalos index fórumon is megtaláltok! Pár képet szeretnék megosztani veletek, hátha megtetszik valakinek!

Tudom nem illik reklámozni a termékemet, különösen nem egy idegen fórumon, éppen ezért ha valakit érdekel hivatkozzon a 2011 második félévének babáira, és én a kiírt árból 10 % kedvezményt adok (Október 12-ig) ! Köszönöm szépen türelmeteket és megértéseteket. További szép napot nektek! 

Üdv.: Zoli

 

Panka806 Creative Commons License 2014.10.07 0 0 12463

Együttérzek veled a térdfájás miatt. Orvosnál voltál vele?

Előzmény: Sirakava (12458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!