Mást nem is tehetsz, mint ignorálod, különben hatalmat adsz az ilyen kibiceknek. De azért azt nem értem, hogy miért azt a fórumot szidják, ahol arányában sok az értékes, objektív infó és nem ködösítéssel van tele a fórum. Ez egyébként jó tanács volt nekem is, hogy olvass, nézz utána és a külföldi fórumokat érdemes elolvasni, nem hozni egy gyors érzelmi döntést.
Köszi a visszajelzést. Igyekszem az ilyen hozzászólókat ignorálni, de az elég idegesítő, hogy azt próbálják támadni (nyílván szándékosan), aki utánanéz, érvel, informálódik és informál, ezzel időt, energiát nem spórolva. Főleg úgy, hogy google review-val érvelve (ez még mindig vicces) pont a Sikost támadja, aki vagy 20 éve van a területen és újra, nekem sem szimpatikus az arc, de legalább nem egy 1-2 éve megalakult marketingelő cég. Sajnos úgy tűnik, hogy Magyarországon ezen a területen is sok a csaló (persze a török klinikák nagy részénél még így is jobb).
Ilyenkor csak arra tud gondolni az ember, hogy az ilyen akciós klinikák próbálnak itt is ködösíteni álnévvel, különben mi értelme lenne azokat támadni, akik utánanéznek itthon, külföldön a témáknak és felhívják a buktatókra a figyelmet.
Szerintem ne is reagálj ezekre a posztokra, személyesen nekem sokat segítettek az itteni infók, mégha pár másik angol fórumon is nézelődtem.
Ahol viszont látszik, hogy a klinikák fizetett emberei bukkannak fel majdnem minden alkalommal, az a Facebook csoport. Az elején még egészen hiteles volt, majd az egész elment egy ilyen sunyi, reklámcsoport irányba. Mondjuk kis kivétel mellett a facebook csoportok tele vannak átverésekkel. Ott kb. egyetlen eredményt sem hiszek el, inkább nézek be ide infóért, vagy külföldi fórumokra.
Ez is egy jó fórum oldal: https://www.hairrestorationnetwork.com/ Mondjuk azt is megfigyeltem, hogy az angol fórumokban is felbukkannak reklámok, de ott jobb a moderálás és törlik viszonylag gyorsan őket, a magyar facebook csoportban simán engedik a bújtatott reklámot.
Ez megint egy olyan hozzászólás, amikor valaki nem olvas vissza, nem a érdekli, hogy mi számít egy klinika/orvos kiválasztásánál (ha megtette volna, nem ír ide reklámozásról) nem olvassa vissza, hogyan sikerült a félrevezető információkat letisztázni a topikon belül, hanem azért ír ide, mert fájnak a tények.
Google értékelésre alapozni véleményt pedig 2025-ben több, mint naivitás (ostobaság, sic..), amikor mindenki tudja, hogy a review vélemények nagy része vagy fizetett, vagy generált (marketing) értékelés. Ha szimplán google értékelés alapján választana egy józan eszű érdeklődő, Sikos lenne az utolsó választás kb., pedig ő az, aki legrégebb óta úzi ezt a sportot, mégha nekem személy szerint nem egy szimpatikus ember.
Újonnan regisztrált fiókból fájdalmas hozzászólást írni...nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg ez a hozzászóló az, aki értéket nem teremt (órákat, napokat nem szán éveken keresztül arra, hogy letisztítsa a félrevezető infóktól a fórumot), viszont annyi ideje van, hogy gyorsan ideírjon, hogy a google értékelés ám a mérvadó (vajon mi meríti ki a nevetséges fogalmát). Az ilyen hozzászóló vajon érdeket képvisel (költői kérdés)?
Azon is el kellene gondolkodni, hogy Gabivagyok pl., vagy néhány más fórumozó mennyi energiát, időt tett bele nemcsak abba, hogy tényeknek nézzen utána, szakmai szöveget ellenőrizzen (vagy legalábbis elválassza a marketing dumától), hanem, hogy konkrétan hamis információkat cáfoljon meg. amivel minden alkalommal sikerült a háttérből reklámozó reklámemberkéket leleplezni. Nyugodtan össze lehet számolni a tényszerű, értékes hozzászólások mennyiségét.
Ki az, aki ingyen teszi bele az idejét és felhívja a figyelmet a buktatókra:
szakmai képzések fontossága,
szakmai irányok külföldön vs. Magyarországon,
az akciók veszélye, külföldi,
nívós klinikák hogyan kalkulálják az árat stb.)
Jelenleg ettől hiteles ez a topik, csak vissza kellene olvasni és látni, hogy gyakorlatilag minden hajbeültetéssel kapcsolatos kérdés meg lett tényszerűen válaszolva a félrevezető információ pedig cáfolva, hogy egy ilyen súlyú döntést segítsünk (jómagam is írtam ide eleget). És ez fáj valakinek.
Ha az igazság fáj, az egyéni probléma, de vannak lényegesebb tényezők a google értékelésnél, persze ezt leírni már nem fáj annyira, vajon miért is nem... Az ilyen érdekek által vezérelt emberek - akik tényleges értéket nem teremtenek, viszont valószínűleg ők azok, akik valamilyen céget képviselnek - rohasztják le az egyes topikok tényleges értékét.
Majd azért megnézem, hogy eddig hány tényszerű, kutatást igénylő infót sikerült tisztázni, mert nem kis munkánk van benne pro bono.
Egyébként jó lenne, ha a szimplán olvasók között azért néhányan beírnának, hogy érezzük, van értelme a munkánknak és nem az ilyen sértődött klinika bérencek ideböfőgésére kell az időnket pazarolni.
Nem szép napot kell kívánni, hanem hitelesen hozzájárulni a közösséghez, erre való a fórum.
Én szintén kopaszodok és infót gyűjtők a hajbeültetésről, viszont azt látom, hogy itt a fórumon mindenki csak saját magát reklámozza, úgy, hogy más klinikákat meg lehúz. Nevetséges, hogy valaki évek óta "sztárol" itt klinikát, akinek a google-értékelése messze nem az igazi az eredményekről nem is beszélve.....
Tisztelettel szeretnék megkérni minden klinika képviselőjét főleg Hair Hungary és Sikos, hogy ez a forum nem erre való. A google-n lehet reklámozni és a tv-ben, vagy ahol szeretnétek.
Továbbá kérnék minden sorstársamat ebben a témában, hogy csak itt ne tájékozódjon. Hiteltelen és nevetséges ami itt zajlik.
Ha reklámozni szeretnél, azt lehet ne ebbe a topikba tedd, van külön hajhullás elleni kezelések csoport is. A finasteride egyébként tényleg hatékony, 15-20 éve kezdett elterjedni, gyógyszer (szóval lehet mellékhatása is, statisztikailag elég kicsi az esély, de nem 0).
Ami biztos, hogy nagyon sokan szedik és jól működik. Azt hiszem Gabivagyok leírta már korábban, a lényeg, hogy gyerekvállalás előtt abba kell hagyni és 18 éven aluliak nem szedhetik, függetlenül attól, hogy ritkul a hajzat vagy nem.
Haver, én is sokat gondolkodtam a hajbeültetésen, de aztán elkezdtem szedni a Propecia-t (Finasteride), és komolyan mondom, megváltozott minden. Nem egyik napról a másikra persze, de pár hónap után már láttam, hogy kevesebb haj hullik, a hajam sűrűbb lett, és most pár év után tényleg elég látványos a változás. Ez a cucc blokkolja a DHT-t, ami a hajhullás egyik fő oka – és működik!
Én mindig innen rendelek: mastersupplier.net/buy-propecia-hu.html – megbízható oldal, jó árak, gyors szállítás. Szóval, ha gondolkodsz rajta, szerintem próbáld ki. Nekem bevált, lehet, hogy neked is segít! 💪
Teljes mértékben igazatok van mindenben. Nem az ár miatt nézelődtem a Turbónál hanem youtuber elég sok influenszer és test építő is ment hozzájuk, akikkel privátban beszélve azt mondták egy év eltelte után is meg vannak elégedve a munkásságukkal. Fene tudja nincs kizárva van aki jó napot foghatot ki és jól megcsinálhatták neki.
Ezt más fórumon írták, hogy a graftos számolás a leghitelesebb (nemcsak, mert a hajszálak számával lehet trükközni, hanem mert esettől és genetikától függ, hogy hogyan tervezik meg a műtétet, és a műtéti hossz is a fúrások mennyiségétől függ, ami pedig a graftok számát jelenti).
A leggagyibb egyébként ez a csomagozás, láttam olyan helyeket, hogy hajbeültetés maxi, meg M-es csomag, mint egy telefon előfizetésnél, értem, hogy arra mennek, hogy minél könnyebb tudják eladni a "terméket", mert "becsomagolják", de azért orvosi szolgáltatásnál ez elég hiteltelenné teszi a helyet az én szememben (van egy ilyen üzenet, hogy adjuk el kilóra a más kinézetét élete végéig meghatározó műtétet).
Egyébként a törökök is elkezdtek sok helyen visszatérni arra, hogy graftonként számolnak, ez sem véletlen. Itthon még a Sikos is írt ki valamikor hajszálat (mondjuk a honlapon láttam graftot is, szóval elég kusza), egyedül a Hairhungary-nél láttam, hogy végig graftokban számoltak.
Ami érdekes, hogy nyugati, nívós klinikák sehol nem használják a hajszálankénti számolást, ez sem véletlen. Ez is olyan "magyar dolognak" tűnik.
Ez fura, mert általában graftban szabják meg az árakat, nem hajszálban. Az ilyen turbo hair szintű helyeknél (azt hiszem a himg nevű csaló cégtől váltak ki, itt a fórumon próbáltak hamis infókat terjeszteni, aztán törölték hirtelen magukat, illetve olyan szolgáltatást reklámoztak, ami orvosilag nem létezett) a Sikos még jobb választás.
Lehet ez elkerülte a figyelmed (persze lent is leírta más is néhányszor), de az egyik alapvető hiba, hogy az árra fókuszálsz. Amit leírtál, abból nekem olyan érzésem van, hogy bekértél gyorsan néhány ajánlatot, aztán beírtad, hogy az ár alapján mi a legjobb ajánlat, ez nagyon egyszerű megközelítés.
Ha komolyan érdekel, olvass vissza részletesebben, leírták már többen, hogy ilyen szolgáltatást megalapozott döntés mentén nem elsősorban az ár határoz meg, ennél azért jóval öszetettebb a helyzet és nem túl okos így megközelíteni. Menj el személyes konzultációra, és kérdezz, az már ad egy támpontot.
Köszönöm a választ és a segítséget mielőtt írtam ide én és mire jött a válasz én közben kértem mindenkitől kíváncsiságból persze fotók alapján árajánlatot. Nagyjából ugyan annyi körülbelül 5000 hajszálat mondtak volt, ahol 2 nap volt, ahol 1 nap alatt megtudják ezt valósítani. Persze árban is van kontraszt bőven. A legjobb árajánlatot a Turbótól kaptam a Hairhungary közel a dupláját ajánlotta. Itt tartunk a Síkos akkor nem is olyan vészes másodikként a Turbótól 100 ezerrel mondott csak többet. Ezt csak azért írom le ha más is hasonló dologban gondolkodok kb ilyen kontrasztra számíthat.
Ha itthon keresel, akkor kb ez a sorrend, a részletekért olvass vissza korábbi véleményekből, bejegyzésekből (egyébként én is egyetértek a sorrenddel):
Hairhungary
Sikos
(korábban volt a Mantse klinika)
Mindenki más
Akikről rosszak a vélemények az a professionalhair, himg és társaik, illetve a nagyon új helyekkel vigyázz, mégha jónak is tűnik a reklám (a tapasztalat ilyen műtéteknél arany).
Ha külföld, de a közeli országok beleférnek, van ez a Moser illetve van egy jó klinika Belgrádban, annak a nevét sajnos nem tudom, valaki írta korábban, talán a Gabivagyok' nevű fórumtárs.
Arra figyelj az eredmények mellett, hogy mennyi ideje végeznek műtétet, milyen képzéseken vesznek részt az orvosok (ezt elmondják a személyes konzultáción), hány graftot tudnak átültetni egy alkalommal (ez is a tapasztalatot jelzi, kivéve ha a törököknél/indiaiaknál all-in' csomagot kapsz, az már a minőség rovására megy), mi van a műtét árában.
Arra is figyelj, hogy ne ugorj be a "gyere most, akciós a műtét" csapdákba és lehetőleg ne csomagajánlatot fogadj el, hanem pontos graftszámot kérj műtéti tervezéssel (berajzolják, cm2-re pontosan megmondják hány graftot fogsz kapni).
Sziasztok, tavaly berendeltem 4 havi adag 1 mg-os Finasteride-et, de azóta se vitt rá a lélek, hogy elkezdjem szedni, ezért eladnám. Angliai beszerzés, Accord gyógyszergyár terméke, 2025/10 havi lejáratúak. Ha valakit érdekel, akkor a következő mail címen vegye fel velem a kapcsolatot: szabadkaiarpad@gmail.com
Zarevet korábban én is néztem és én sem a pénz alapján döntök egy ilyen műtétről, de ez a 11 EUR graftonként (??) azért elég vérlázító, mindegy milyen szépek az eredményei.
Ahogy nézem az eredményeket, mindkettő jó választásnak tűnik. Arra azért figyelj, hogy ne csapjon be az eredmény "első látásra", menj el egy konzultációra, mégha időbe, pénzbe is kerül és utána mérlegelj, ne ugorj bele semmilyen akcióba, habár ezek az orvosok nem tűnnek ilyennek.
Az külön okos, hogy nem a pénz alapján döntesz, sok sikert!
Sziasztok! Írtam már korábban, nw2 vagyok és a fejtetőm is ritkul. 24 éves vagyok dutaszteridet használok és minoxidilt. Akiket néztem Dr Zarev és Dr Munib Ahmed, róluk mit gondoltok? Munib Ahmed esetén nem kellene 5 éve várnom. (A pénz nem számít).
Amúgy igen, most nézem, igazad van, Vámos Mártonnak is szép lett az eredménye, úgy látszik a vizilabdások egymásnak adják a kilincset, nálam a Hairhungary a legmeggyőzőbb itthon. Törökökhöz semmi pénzért nem mennék, pedig ott is vannak jó klinikák, csak azok nem a csomagos/akciós helyek.
Egyetértek, nem egy-egy jó eredményből kell ítélni, erre alapoznak a törökök illetve az akciós klinikák, és nem tudni, hogy mennyi amúgy az elrontott eredmény.
A 90/10% sikerességet elég nehéz kitalálni, van ez a bolgár orvos (Zarav asszem), akinek szintén elég meggyőzőek a fotói (fullos eredmények), aztán valamelyik fórumon írta egy srác, hogy nála volt és köszönő viszonyban sincs az ő eredménye a többi fotóval, szóval marketing. Nehéz ügy.
Szóval nehéz ügy, mindenestre az jó, ha van tapasztalatuk (persze Sikos az ellenpélda) és többségében jók az eredmények.
Azt mondtam hogy a kézilabdázó frizurája jó lett, az egyből ki is tűnt mert jobb mint a többi. Szuper Leventéjé valóban nem rossz ahhoz képest hogy szinte full kopasz volt de viszont vannak olyan eredmények ahol a kiindulópont jobb mert nem annyira kopasz a páciens és a végeredmény mégis gyengébb. Valószínűleg az is benne van a dologban hogy az emberek nem egyformán igényesek és sokan megelégszenek ha húznak egy nyílegyenes csíkot a fejükre hajvonalnak vagy egy félkörívet, kétségtelen hogy a ritkuló eredeti hajvonálnál egy fokkal jobb mert lesz ott valami hajnak nevezhető valami de ez nagyon messze van a természetestől. A Hairhungary korábban Vámos Márton vízilabdázóval reklámozta a regeneratív terápiáját de szegénynek elég hamar ki is hullt majdnem az összes haja, már be is ültettek neki mert különben semmi haja nem lenne, ez is eléggé pénzlehúzásnak tűnik nekem és egyáltalán nem ajánlatos ez a terápia mivel nagy eséllyel teljesen hatástalan lesz. Szóval összességében a Hairhungarynál lehet találni jó eredményeket de bőven van rossz is így nem mernék oda menni mert mi van ha nálam sem sikerül és ezt visszacsinálni nem lehet illetve a donorterület is véges tehát jól meg kell gondolni. A HIMG-nél is lehet találni elvétve jókat de nyilván az is kilőve az általad is említett példák miatt, ott is van rá nagy esély hogy nem fog sikerülni. Nem dolgoztam ott de hallottam ezt-azt illetve kutatgattam, olyan klinika kellene nekem ahol 90-10% az arány a jó beültetések javára, na ilyet Magyarországon még nem találtam.
Nézz rá a linkekre meg a HH instagram oldalára, ne egy képet linkelj be, tele van szép, minőségi eredményekkel. Nézegettem a magyar klinikákat, egy HIMG-hez hasonlítani azért nem túl reális. Meg lehet nézni Gáspár Laci, Győrfi Pál elrontott eredményeit, butaságokat ne írj légyszíves. Nem azt írtam, hogy a HH minden eredménye tökéletes, hanem, hogy szerintem és mások szerint is itthon ők a legjobbak. Egy Szuper Levente, Harsányi Gergő (kézilabda talán) meg a vizilabda kapitány (nem jut eszembe a neve) eredményei elég természetesek és szépek is, mind a Hairhungarynél voltak. Meg volt ez az amúgy nem túl szimpi énekes (Biga vagy ki), meg egy másik is a honlapjukon, mindnek elég jó lett az eredménye. Ettől a HIMG-től éles fotón nem sok szép eredményt láttam. Sikosnál még azért többet.
A Hairgain topikban valaki be is írta, hogy közelről látta Szuper Levente haját, és baromi természetes és szép volt az is. Nekem a képek alapján is ők a meggyőzőek. Sikos szerintem sem az, ezt leírtam korábban is, most is így látom.
Egyébként Gabivagyok leírta, van Bécsben egy klinika, azt hiszem Moser a neve, ott is jó a minőség.
Amúgy azt honnan veszed, hogy a HIMG helyen úgy elrontották, hogy Törökországban is alig tudták kijavítani, ott dolgoztál? Ez elég belső infónak tűnik.
Akkor lehet csak nekem vannak magasabban az elvárásaim és teljesen jók az eredmények de például ez nagyon nem jól sikerült, ritka is és túl egyenes a hajvonal, a természetes hajvonal soha nem így néz ki:
Ez csak egy példa, nem linkelem be mindet ahol szerintem szabálytalan és természetellenes a hajvonal mert sokat kéne linkelni. Sikost is nézegettem, az még ilyen sincs, szerintem szomorú ha ezek a legjobbak Magyarországon mert nekem ezek nem tetszenek és több millió forintot ezért nem fizetnék mert biztosan elégedetlen lennék az eredménnyel. Az hogy milyen régóta működik egy klinkia sem releváns mert a HIMG se tegnap kezdte de volt rá példa hogy úgy elrontották hogy Törökországban is alig tudták kijavítani és a klinika is elimerte hogy a hozzáértésük nem volt a toppon és próbálnak folyamatosan fejlődni, nekem a Hairhungary is ilyennek tűnik, lehet 10 év múlva képesek lesznek minőségibb eredményekre de jelenleg még nem tartanak ott hogy rájuk bízzam magamat az eredményeik alapján.