Keresés

Részletes keresés

kit6263 Creative Commons License 4 napja 0 0 10040

No....ezért nem iszok bolti szeszt !!!

Előzmény: kardosur (10029)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.07 0 1 10039
Előzmény: Apuci 79 (10038)
Apuci 79 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 10038

Sziasztok.50 literes sörös hordóra ki tud készíteni réz sisakot?Mi volna az ára,és mennyi idő? Köszönöm.

ROBI876 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 10037

Nem, basszus, de holnap rád írok, ígérem, látom publikus lettél. 

Előzmény: Apuci 79 (10036)
Apuci 79 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 10036

 

Szia.Megkaptad az e-mailt?

Előzmény: ROBI876 (10034)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.05 0 1 10035
Előzmény: Sublimatum (10031)
ROBI876 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 10034

Szia! Van, írjál rám mail-ban.

Előzmény: Apuci 79 (10033)
Apuci 79 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 10033

Szia.Érdeklődni szeretnék,hogy a 2 fajta enzimből nincs véletlenül eladód? Köszönöm

Előzmény: ROBI876 (9208)
Green Corner Creative Commons License 2020.01.05 0 1 10032
Előzmény: Sublimatum (10031)
Sublimatum Creative Commons License 2020.01.05 0 0 10031

Sziasztok, 

biztosan volt már erről itt szó, de én új vagyok. Valaki tudna tuti gin recepttel szolgálni? Fűszerek mennyisége, lepárlási módszer, stb.
Köszönöm. 

Green Corner Creative Commons License 2020.01.05 0 0 10030

Jó, de én maradok az enzimeknēl. Túl pepecs!

Előzmény: kardosur (10029)
kardosur Creative Commons License 2020.01.05 0 0 10029
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.12.29 0 0 10028

Ma "beélesítettünk"nulláról  egy újabb kukoricás whiskei cefrét :) lecsengett már a pálinka és wihiskei főző szezon is...soká lesz még nyár,mire szeder(faeper) CEFRÉVEL KELL majd foglalkozni,így készíteni fogunk  még egy adag whiskit.Megtörve majd ezzel a hosszú téli estéket.

Valaki van még így ezzel? Vagy megelégszik hátradőlve a kész anyagok érlelésével és kóstolgatásával,lezárva már  a teljes "főzőszezont" :)vagy még készülgetnek anyagok?

Előzmény: Dezodoros Ede (10026)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.26 0 0 10027

Köszi!Bízunk benne,hogy úgy lesz!

Előzmény: lacci40 (10024)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.26 0 0 10026

A moonshine  kukoricás receptet "valósítottuk meg" :) de jövőre mint már nem mint egészen "kezdő" whiskey készítők" már megfogjuk csinálni a malátás verziót többféle gabonából.Addig is érlelünk és kóstolgatunk. :D

Előzmény: lacci40 (10025)
lacci40 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 10025

Egyébként milyet készítettél ha megkérdezhetem  malátából vagy savanyú cefrést? 

Előzmény: Dezodoros Ede (10023)
lacci40 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 10024

Fogyasszátok egészséggel. 

Előzmény: Dezodoros Ede (10023)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.24 0 0 10023

Ma elkészült a wiskeynk végre 13,7 L lett, 65 fokosan pihenget most egy darabig a tölgyfa hordóban,azért Karácsony környékén kóstolót tartunk belőle,aztán had érjen hosszabb távon :)

Így is bejön "nyersen" is ízlett a fiamnak és nekem is kis mai kóstolóval.

Előzmény: lacci40 (10010)
Green Corner Creative Commons License 2019.11.23 0 0 10022

26+6 liter bogyó, ebből 6l már geis, 72-es alma kp alatt. A maradék 26l Miklós1 tolmácsolása után olasz módszerrel lesz cefrézve. 

Előzmény: Jocó0423 (10021)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.11.21 0 0 10021

Próba cseresznye :)

Szerintem finomság lesz belőle :)

Előzmény: Green Corner (10018)
Green Corner Creative Commons License 2019.11.21 0 0 10020

Tél vége felé a fenyőrigók bejönnek az erdőből ezrével, fél nap alatt letakarítanak minden bogyót, mondjuk a fele a földön van! Azok bírják, akkor én biztos!:)

Előzmény: cloaked (10019)
cloaked Creative Commons License 2019.11.21 0 0 10019

Hát, most hallok róla először... :D Ha borókaillata van, akkor biztos! Gyógynövénynek állítólag használták az indiánok, úgyhogy nagyon nagy baj csak nem lesz.

Előzmény: Green Corner (10018)
Green Corner Creative Commons License 2019.11.21 0 0 10018

Oregoni borókából főzhető gin? Erősen csonkolni kellett, belelóg a napelemekbe. 45 év után az árnyékon kívül valami haszna is legyen!:)

 

Előzmény: cloaked (10016)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.11.21 0 1 10017

Üvegballonban tárolom a 63°-os szeszt. Itt lényegesen más az elválasztás menete!

A 15 literes ballonba 10-15 dkg. Francia közepes pörkölésű csipszet teszek és elrakom 2-3 hónapra.

Utána szűrés, némi cukor és ha kell, akkor egy kevés karamell a szín beállítására.

Előzmény: Dezodoros Ede (10015)
cloaked Creative Commons License 2019.11.21 0 2 10016

Új anyag: Téveszmék a szeszfokról

 

Az általánosságok mellett a pálinka, a whisky és a rum is szóba kerül.

Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.20 0 0 10015

Mi a módja az érlelésnek? Miben tárolod a chipsen olyankor és mennyi ideig van a párlatban?

Előzmény: Jocó0423 (10014)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.11.20 0 0 10014

A barátom borász és azokat a borait főzzük le, amiket már nem szívesen adna el.

Előzmény: Dezodoros Ede (10013)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.18 0 0 10013

Tervben van az is :) a fiammal beszélgettük fogunk készíteni azt is.Majd utána érdeklődünk,kérdezünk,olvasunk a konkrét lépéseiről.Milyen borból készíted?

Előzmény: Jocó0423 (10012)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.11.17 0 0 10012

Én konyakot szoktam érlelni csipszen, jók a tapasztalataim vele. Francia közepes pörkölést használok.

Előzmény: Dezodoros Ede (10011)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.11.17 0 0 10011

Köszi! Miben tárolod,fachipsben ázva érleled?Mit tapasztaltál így ízben? Készítesz rendszeresen?

Az idén próbáljuk elősször a wiskey készítést.Pálinkafőzés terén otthon vagyunk a témában. :)

Előzmény: lacci40 (10010)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!