Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2019.03.28 -1 0 142

Egy   profétátol :

El fogom űzni az istentelenséget egyetlen rájuk vetett pillantásommal.

--------------------

Rengeteg  d e r é k  embert ismerek akik istent boldog örömmel hinnék és tisztelnék ha eszük és tény-tapasztalatuk lenne róla némi csipet logika és alap. Ez lenne az "istentelenség " ? nem hisznek el tücsköt bogarat ? és ha  közép-amerikában a kukoricaistent kinálja a templomi ember azt is "higgyék el" netán  ha inkvizició van éppen gyüjtsenek rőzsét a Te nevedben mert a  szent inkvizitor erre biztat ?

Nemde éppen a minden alapot nélkülöző naiv hiszékenységet kellene elüzni ?

Tisztelettelj kérdésemre várom  inkább csak reménylem a válaszodat !

Egy logosz alias ige :

Ne rejtsétek világosságotokat véka alá, hanem tegyétek a tartóra, hogy világítson a ház ...

Nos a megtérés megvilágosodás szavaknan NINCSEN értelmük.

Annek lenne ha NÉMI A L A P O T kapnának az emberek isten létéről és mibenlétéről.De csak egy halom szakállas nagyhangu hadonászik az oltár elött a kátedrán és a szónoki hordon vagy géppisztollyal a harckocsi tetején ........higgyem el mert különben hitetlen vagyok sátánfaggya hazaáruló kénköves vagy sorosbérenc.

Na elég legyen ebből !

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 141

A Bibliában léteznek egymásnak ellentmondó dolgok. Gondolom nem mondtam újságot.

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 139

Isten szeret téged?

Helyett:

Isten szeret téged.

Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 138

Van egy kissé vicces, de elgondolkodtató "istenérv":

Isten szeret téged? És csak nem akarod annyira megbántani, hogy tagadod a létét?

Előzmény: Törölt nick (137)
Kaury Creative Commons License 2010.12.10 0 0 136

Oké. Akkor "sakkozzanak" hárman minimum.És persze ismerjék, és tartsák be a Sakk Nagymester által javasolt, ajánlott lépéseket.Igy két vélemény kb. egymáshoz eléggé közelíthet,s ha a Nagy Mester "lépéseihez" is közeljárnak, vagy ugyanugy járnak (el), azonkivül a Szeretet motiválja a nagy játszmát, nem lehet baj.  Szerintem.- saját gondolat: attól függ, mi a tét.

Előzmény: Törölt nick (134)
Kaury Creative Commons License 2010.12.10 0 0 135

..."és kereszténynek sem értzem magam." - csak az vagy tán??

A „Krisztus” szó a görög Chrisztosz (Χριστός) főnévből származik, ami a héber Mosiah (משיח), azaz Messiás szó fordítása (óhéberről ógörögre). Jelentése: Fölkent. Ebből született a görög chrisztianosz (Χριστιανος), illetve a latin Christianus kifejezés, amelyek jelentése „Krisztus-követő”, „krisztusi”. A szó középkori magyar formája kirisztián, kirisztyán, majd keresztyén volt (érdekes, hogy az orosz krisztyányin parasztot jelent, a prasztój, viszont, egyszerűt)). A 17. századtól azonban, a katolikus egyházban elterjedt a keresztény alakváltozat a könnyebb ejthetősége miatt, majd a kereszt szóval is összekapcsolták. A magyar protestánsok nagyobb része még ma is a keresztyén alakváltozatot használja, de ma már egyre több újprotestáns is kereszténynek mondja magát, tudva hogy ugyanazon szó régi és új használatáról van szó csupán. Ma egymás mellett használjuk e két kifejezést, a keresztyén egyértelműen a hagyományos protestáns egyházak műszava.

Előzmény: Paleokrites (125)
Kaury Creative Commons License 2010.12.10 0 0 133

- Tévedsz. Én sem.

Előzmény: Törölt nick (131)
Kaury Creative Commons License 2010.12.10 0 0 132

Ez így igaz, ahogy írod.Bár az önálló godolatok, amit nem oszt meg esetleg és nem bírál meg legalább valakivel, lehetnek veszélyesek is. (Tudod: Szentlélek , saját gondolat, és jöhet S-tól is sugalmazás) Ezért írtam, hogy veszélyes lehet... 

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 131

No akkor már tudom, hogy én miért nem vagyok egy felekezet tagja sem, és Kaury miért igen.

Előzmény: Törölt nick (130)
Kaury Creative Commons License 2010.12.10 0 0 129

Igazad van. A felekezethez tartozás, még nem jelenti,hogy nem harap a démon! Belül is harap(hat)......."az ellen nem véd..."  :)

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 128

Nem veszélyes a felekezetmentesség?

Ha valaki hívő ugyan, de nem tartozik egyetlen felekezethez sem, az miért veszélyes? Tehát pl. keresztény ugyan, de nem is katolikus, nem is protestáns, nem is ortodox, nem is unitárius stb. Ez miért veszélyes? Nem kap temetést? Megbüntetik az állami tisztségviselők? Megharapják a démonok? Vagy miért?

Előzmény: Kaury (126)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 127

bár Jézus em vol az! = Bár Jézus sem volt az!

Előzmény: Kaury (126)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 126

Nem veszélyes a felekezetmentesség? Végül is nincs egy közösség körülötted.... S már kereszténynek sem érzed magad...?

"bár Jézus em vol az! :)" -- ez mi?

Előzmény: Paleokrites (125)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 125

Felekezetmentes vagyok..... és kereszténynek sem értzem magam...., bár Jézus em vol az! :)

Előzmény: Kaury (124)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 124

Hogyhogy???   Biztos Isten volt az???   Mitől voltál benne biztos, hogy Ő volt??   És másik közösségbe mentél?

Előzmény: Paleokrites (122)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 122

Most pofátlanul a keresztényi szóhasználattal válaszolok!

Azt jelenti, hgy az isten kihívott onnan, nem csak engemet.... :!! :)) !!

Előzmény: Kaury (121)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 121

"30 évig hívő keresztáény voltam...., hála a sorsnak, hogy már nem!"-- és most mi vagy? Nem hívő? Nem keresztény?

", nem is akar megtisztulni, így inkább én jöttem ki onnan!" -- és így megtisztult?? (bocsi, ez csak vicc volt!):))))

Mi az, hogy hála a sorsnak??-ez mit jelent?

Előzmény: Paleokrites (117)
Prof.Silverman Creative Commons License 2010.12.09 0 0 120

hatalom nélküli társadalomban.

Előzmény: Paleokrites (119)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 119

az más...., sokkalta jobb esély...., az emberiség számára....

Előzmény: Prof.Silverman (118)
Prof.Silverman Creative Commons License 2010.12.09 0 0 118

én nem is vallásban gondolkodom, hanem népszövetségben.

Előzmény: Paleokrites (114)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 117

30 évig hívő keresztáény voltam...., hála a sorsnak, hogy már nem!

A kereszténységnek vanm egy csodálatos sötét árnya, amit sohasem vetkőzött le, nem is akar megtisztulni, így inkább én jöttem ki onnan!

Előzmény: Kaury (113)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 116

meséknek se vége se hossza, de valami eredetit igazán felmutathanának már a vallások!

Előzmény: Kaury (115)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 115

Szia! Mi van akkor ha neked nincs igazad? Elgondolkoztál már ezen? Nekem sokat segitett ez a kérdés. Mi van, ha másoknak van igaza, és tényleg van Isten, csak én tudom rosszul? Szeretetettek küldöm, nézd meg és gondold végig....   Kaury

Előzmény: Törölt nick (81)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.09 0 0 114

Semmiféle jézusi alapelvek nincsennek, esetleg isteni alapelvek, ha már a biblénél tartunk!

Kereszténység nem nívő, sem nem erkölvcsi minta...., sohasemm volt, nem is lesz, de egyetlen vallás sem képviseli a lényeget igazából, ám hivalkodnak, takaródznak vele!

Előzmény: Prof.Silverman (101)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 113

Komolyra ( v. komolytalanra??)fordítva a szót: ha 30 éve hívő keresztény vagy, milyen istenekről beszélsz??

Előzmény: Paleokrites (104)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.09 0 0 112

Például ilyenekre gondoltam: hagyd, hogy a halottak eltemessék a halottaikat - az emberi gesztus az lett volna, hogy szépen elmegy gyászolni, és ez jólesett volna a rokonságnak. Okos szüzek, meg a buták. Nem adtak olajat... Hamis sáfár dicsérete.

De asszem egyébként egyetértünk: nem annyira a szavakon lovagolás a lényeg, (főleg ha van lehetőség lovakon lovagolni :)), hanem az, hogy az emberi jóság és önzetlenség nem feltétlen egyezik meg Isten tervével, akaratával, a keresztény életvitellel mindenkor és bármikor.  

Előzmény: aabbccc (106)
galaxisreszelő Creative Commons License 2010.12.09 0 0 111

Komolyan írta, és még keresztény szemmel is igaza van. Hm?

Előzmény: Kaury (110)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 110

Elég már a komolytalanságból!!!! :)

Előzmény: Paleokrites (104)
Kaury Creative Commons License 2010.12.09 0 0 109

". Aztán olyan is van, amikor egy testből elillan a lélek, majd bemegy egy még élőbe,"  - de azt ne a kereszténységben keresd!!.:))

"onanntól kezdve két ember használ egy testet."-- ilyen meg van a tévében, minden nap l7.30-kor kezdődik a MTV2-n.:)))

Előzmény: galaxisreszelő (102)
Prof.Silverman Creative Commons License 2010.12.09 0 0 108

101

Előzmény: Paleokrites (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!