A topic címét egy próféciából emeltem ki. Isten embertársainkon keresztül is tanít,erősít, támogat, vigasztal, nevel bennünket.Szükségünk van egymásra, hogy Isten országa növekedhessen bennünk/közöttünk.
Felekezettől függetlenül várom a tanításokat, Igemagyarázatokat, tanúságtételeket, napi áhítatokat,könyvrészleteket, Istennel kapcsolatos élményeket, amiket szívesen megosztanál másokkal is.
Ez a topic Isten dicsőségére és épülésünkre szolgáljon!
Rendbontók és kötözködők kíméljenek!
Felhígult szombatista kígyó zörej csupán, amire hitben gyengéknek nem kell reagálni, mert úgy járnak mint Éva, hogy csumára vette az almát aztán pucéran találta magát egy nála is naivabb férfi mellett, hogy együtt kaparják a földet, még a termést férgek rágják el, majd végül őket magukat is. Megérte?
hígan csonkolt idézet, de oltatlan józan ésszel is felfogható, hogy valakinek a nevében kérni alapból csak úgy lehetséges, ha hitelesnek tűnsz és akire hivatkozol az látszik rajtad, különben csak magadból csinálsz bohócot.
Jézus nevében kérni az Atyától..... Hűha!!! Ehhez az Atyának a Fiát kell, hogy lássa benned, nem pedig egy bohócot!
Na most ha Jézust látja benned, akkor felmerül egyből a kérdés, hogy miért nem Jézust kéred?
Nem bízol Benne?
Ha nem bízol Benne akkor az Atya se látja benned.... csak azt, hogy bibi van a hitedben. Egyből a főnökhöz, mert a fia így kikerülhető?
Jézus világosan megmondta az Igében, hogy az Atya és Ő egyek. Vagyis egyetértenek. Szóval ha a fiú azt mondta nem, akkor az atya sem fog igent mondani :-) Ez egy igen egyszerű képlet.
Persze nincs értelmetlen Ige! Én az Atyát kétszer kértem Jézus nevében, konkrétan erre az Igére hivatkozva.
Mindkét eset 1-1 külön személy miatt, olyan magasságú ügyben ami szerintem a mai korban jóval meghaladja papjaink, egyházvezetőink hitét.
Az enyémet nem haladta meg és mindkét esetben meg is kaptam kérésemre a TARTÓS kegyelmet. Nem mostanában volt, de emlékeim szerint pár napon belül teljesült a kérésem.
Mindkét idős személy nagyon közel állt a halálhoz. Nagyon, nagyon közel, egyiknek a szíve mondta fel a 90 évnyi szüntelen szolgálatot, még a másiknak belső szervei kezdtek leállni, mint vese, máj, emésztés..... Amikor ember már nem tud mit tenni, ekkor kértem Jézust, Máriát, Szentlelket, Pio atyát és az összes szenteket, angyalokat és az Atyát önmagát, és Jézus nevében is az Atyát.
Szóval a teljes nehéztüzérségét a könnyű lovassággal együtt.
Nem spiráztam túl, sosem szoktam. Egy rövid fohász magamban. Jézus tanít az evangéliumban, hogy ne szaporítsuk a szót. Nem csupán hiszem, de már régóta tudom, hogy Isten mindent hall, a legesetlenebb gondolatom is, nem kell százszor elmondani. Sőt, szerintem már jóval a világ teremtése előtt tudta, hogy ekkor és akkor mit fogok Neki szólni, szóval nincs olyan, hogy ismételgetnem kell, mert esetleg éppen máshová figyelt :-D
Na és mi történt? Mindkét személy azóta is töretlen egészségnek örvend a kor korlátait leszámítva.
Húsvét után negyven nappal vagyunk. Eljött az idő, hogy az Úr búcsút mondjon apostolainak: felemelkedék szemök láttára a Mennybe, hogy azt minékünk megnyissa...
Egy keleti király hű szolgát keresett. Ezért közhírré tette, hogy napszámosokat vesz fel. Ketten jelentkeztek. Megegyezés utan a király egy kúthoz vezette őket. Megmondta feladatukat. - Ezt, a kút mellett levő vesszőkosarat, merjétek tele vízzel. Estére visszajövök, és megnézem munkátokat - szólt a király, és magukra hagyta őket. Egyik vödör vizet a masik utan töltötték a kosárba.
Kisvártatva megszólalt az egyik:
- Mire való ez a hiábavaló, haszontalan munka? Alig töltjük a vizet a kosárba, máris kifolyt. - Ezért kapunk fizetést - felelt a másik -hogy mire jó ez a munka, nem a mi dolgunk. Urunk jobban tudja. - Én nem olyan ember vagyok, aki ilyen értelmetlenségre vállalkozik - mondta az első, eldobta a vödröt és eltávozott. A másik nyugodtan folytatta munkáját. Szorgalmasan húzta és töltötte a kosárba a vizet. Beesteledett. Már majdnem üres volt a kút, mikor belenézett. Valami fényeset látott benne.
Leeresztette a vödröt, és egy pompás gyémántgyűrűt húzott fel. - Most már értem, hogy miért kellett kosárba töltenem a vizet - kiáltott fel - mert ha nem a kosárba öntöm, a vízzel együtt a gyűrűt is kiöntöttem volna, így pedig a kosár fenekén maradt.
Nem hiába dolgoztam. De nem ez a fõ - a király e látszólag haszontalan munkával azoknak engedelmességét és hűségét vizsgálta meg, akik szolgái akartak lenni. Midőn a király visszajött, a szolga boldogan adta át a megtalált gyűrűt. - Tartsd meg magadnak - szólt a király - kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután.
Krisztus távozásáról beszél (Ev. János XVI. 16-22.).
Az egész húsvéti időn át Alleluját zeng az Egyház dicsőségesen feltámadt királyának, aki legyőzte a halált és a poklot. Mentől jobban közeledünk azonban a mennybemenetel ünnepéhez, annál erősebben belevegyül egy más hang is az öröménekbe : a tanítványok szomorúsága mesterük távozása miatt. A legközelebbi három vásárnap evangéliuma az Úr Jézus búcsúbeszédéből van véve, melyben megnyilatkozik szívének teljes gyengédsége. Tanuljuk meg a mostani liturgiából, hogyan kell örömünkben, bánatunkban egyformán Krisztushoz csatlakoznunk. - Jézus szavait az evangéliumban kétféle módon lehet felfognunk. Némelyek szerint halálát és rákövetkező feltámadását jövendölte meg ezekkel a szavakkal, mások szerint mennybemenetelére vonatkoznak. Az Egyház is ebben az utóbbi értelemben magyarázza, mikor most olvassa fel a hívőknek, mert most nem látjuk őt, de az utolsó ítéleten látni fogjuk és az örökkévalósághoz képest valóban csak rövid idő az egész világ létezése...
Május 6.: Szent János apostol és evangélista ( olajbafőzése a Porta Latina előtt).
Szent János második ünnepe van ma. Tulajdonképpen az ö szenvedésének tiszteletére épült római templom felszentelésének napja, annak emlékére, hogy Szent János apostolt 95-ben, az üldözés alatt forró olajba dobták és mivel ez nem ártott neki, Patmos szigetére száműzték.
A szent Kereszt tiszteletére két ünnep van. Az egyik ma van, a szent Kereszt megtalálásának ünnepe, a másik szeptember 14-én, a szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe. Mindkét ünnep a szent Keresztet dicsőíti, vagyis azt a fát, amelyen az Üdvözítő kínhalált szenvedett és minket megváltott. Az ünnep alapja a valódi kereszt megtalálása a keresztrefeszítés helyén, a IV. század első felében (326). Nagy Konstantin császár itt egy templomot építtetett, melyet 335 szeptember 14-én szenteltek fel és amelyben a szent Keresztet értékes szekrényben őrizték és tisztelték. Tehát a szeptemberi ünnep, a szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe emlékeztet a templom felszentelésére és a szent Kereszt megtalálására. Ezt az ünnepet már Nagy Szent Gergely pápa átvette a római liturgiába. Nyugaton a gallikán egyházban a szent Kereszt megtalálásának emlékére május 3-án ültek ünnepet. Ezt az ünnepet is 800 táján átvette a római Egyház, mint a megtalálás ünnepét...
Csak szar érzés, és késztetés sincs hívői oldalról elfogadni.
Persze olyan mese is van, ahol a Tündérország tavából.... meg aki issza az "életvizét", még gebéből is lehet táltos ha parazsat zabál...Orpheusz...stb...
Érdekes a hívők mindent még sem hisznek;-)
Re és inkarnáció, szellemlény teherbe ejt nőt...vízen járó csodarabbi, aki hullahoppol oszladozó tetemeket...
Noha hinni, aztán bármit lehet, legyen az egetverő képtelenség v. sík ostobaság.
Jézus kétízben megjelent tanítványainak (Ev. Ján. XX. 19—31.).
Egész hét - amint az az Egyház bölcsességében rendelt evangyeliomi szakaszokból kitetszik - a feltámadás feletti ujjongó örvendezésben telt, mit azonban pápa urunk távozása beárnyékolt. Ám tebnap tőle is csak ideiglenest' búcsúztunk a feltámadásbani viszontlátásig való reményünkben.
Tebnap volt egyébként húsvét utáni szombat (Ev. Ján. XX. 1—9.), azelétt húsvét utáni péntek (Ev. Máté. XXVIII. 16—20.), húsvét utáni csütörtök' (Ev. Ján. XX. 11—18.) penig ráadásképen megemlékeztünk Györgyről, a sárkányölő szentről - is...
De remény'lem, senki nem felejtkezék meg Szent Adalbertről, a magyarok nagybecsű Béla püspökéről - sem:
Bencés szerzetes, majd Prága püspöke és később Magyarország térítö apostola. Ő keresztelte meg Szent István királyt. Vértanúhalált halt a csehek között, 997-ben. Magyarország egyik védőszentje...
Amikor meghal az ember, nem jut rögtön a Mennyországba, vagy a Purgatóriumba, sem a Pokolba. Örök álmát alussza, nincs végítélet. Az majd a Feltámadáskor lesz, az utolsó napon lesz.
Március 25: Gyümölcsoltó Boldogasszony. E napon dicsőíti az Egyház Mária életének legnagyobb csodáját és titkát. Amit a Szeplőtelen Fogantatás előkészített, az ma valóra válik. A Szentlélek mindenható teremtő erejében alászáll az örök Ige, mint a természetfölötti élet csírája, az égbőI az asszonyok között Áldottnak makulátlan méhébe és emberré lesz. A szűzből anya lesz, anélkül, hogy megszűnnék szűz maradni. Ezt az ünnepet tehát oly mély titok hatja át, amely előtt hódolattal és Imádattal hajtunk térdet...
Március 24: Szent Gábor arkangyal ünnepe. Szent Gábor arkangyal ünnepe Gyümölcsoltó Boldogasszony előtt egy nappal van. Gábor nevének jelentése: <<lsten ereje>>. De joggal nevezik a szent angyalt a <<megtestesülés angyalának>> is. Ő jövendölte meg ugyanis Dávid prófétának a messiási időket, és Jézus halát. Ő hirdette kl Zakariásnak a templomban Jézus előhírnökének születését. Végül ő vitte hírül a legszentebb Szűz Máriának a Szentlélek kegyelemmel teljes leszállását. Tehát Szent Gábor a Megváltó előhírnökének, megtestesülésének és halálának követe.
Orátio. Deus, qui inter ceteros Angelos, ad annuntiándum incarnatiónis tuae mystérium, Gabriélem Archángelum elegisti: concéde propítius: ut, qui festum ejus celebrámus in terris, ipsíus patrocínium sentiámus in caelis.
(Könyörgés. lsten, ki az angyalok közül Gábor arkangyalt választottad megtestesülésed titkának hírüladására; engedd kegyesen, hogy akinek ünnepét üljük a földön, annak oltalmát érezzük a mennyben)...
kántorböjt, kántornapi böjt (lat. ieiunium quatuor temporum): negyedévi böjti napok. Az elnevezés a lat. quatuor 'négy' szó torzításából származik, nincs köze a →kántorhoz. - A meglazult bűnbánati és böjti fegyelem élesztésére I. (Szt) Callistus p. (ur. 217-222) elrendelte, hogy jún., szept. és dec. hónapokban a hívők 3-3 napon (kántornapon) →szigorú böjtöt tartsanak. Nagy (Szt) Leó p. (ur. 440-461) elrendelte a tavaszi (4.) böjti napokat. A bűnbánathoz hálaadás is társult. I. Geláz p. (ur. 492-496) 495: a papszentelés napjává tette a ~ szombatjait. VII. (Szt) Gergely p. (ur. 1073-85) 1078: a róm. zsin-on határozta meg, hogy nagyböjt első hetében, Pünkösd, Szt Kereszt fölmagasztalása (szept. 14.) és Szt Lúcia (dec. 13.) ünnepét követő hét szerda, péntek és szombat napjain tartsák a ~öt. 1095: ezt II. Orbán p. (ur. 1088-99) megerősítette. - A ~ szentmiséjének sajátos olvasmányrendje volt. Szerdán 2 sztleckét olvastak a prófétáktól, majd az evang-ot, szombaton 6 sztlecke volt (4 ósz-i, az 5. a Három ifjú tört-e, olvasmányközi énekként a →három ifjú a tüzes kemencében, a 6. úsz-i)...
Merted volna selypegni László katholikus kerálunknak, hogy te ugyan nem tartod a vásárnapot, merthogy a törvényt senki nem képes betartani. Azon pillanatban tépette volna ki selypegő nyelvedet tűzes fogóval...
Az Úr színeváltozása és kántorböjt ugyanazon tőről fakad.
Mit selypegsz itt kántorbőjtről meg Urunk színváltozásáról? Pár naptya még azt se tudtad, hogy a kántorbőjtöt eszik-é vagy isszák, most meg mán a kántorbőjt professzorakint próbálsz tetszelegni magad elétt...?
Nem általam vízionált(?) hangzás, ám a latinúl nem tudó magyar nép egyszerű fiának file szerénti elhallás. Máskilenben miért is hívnák "kántorbőjtnek", nagyeszű?
neve is jelzi vált énekesek, zenészek böjtjévé
A neve nem jelent semmiféle "zenészt", te istenverése, mert ez a neve: quatuor temporum. Melyik jelenti hát a "zenészt", a quatuor vagy a temporum?
Egyházilag azonban NEM kötelező böjt
A liberál-szabadkőmíves új rítus szerént valóban nem. Ám a szabadkőmíves szellemben fogant második vat. zsin. elétt az volt. Nem kérdés 'hát, hogy az új rítusúakkal selypegsz kánont...
Az Úr színeváltozása és kántorböjt ugyanazon tőről fakad.
De te svédasztalnak nézed a világ hitéletét. Ebből is veszel egy kicsit, abból is szedsz és be is falod mindet csontra hiszen svédasztalról szedett ételből nem illő maradékot hagyni sem pedig visszalapátolni.
zsidóktól szedsz egy tál szombati kőműves marhaságot, katolikusoktól csipegetsz egy kis kántorböjtöt és cuppogsz az Úr színeváltozáson, miközben csúfolód az Úr Édesanyját muszlin módra.
Korábbi kérdésem tehát ismét felteszem, miként kapcsolódsz te a Mennyei Atyához????
Svédasztalon keresztül biztos nem, mert az csak sertéseknek való moslék, ami utálatos az Úr előtt.
A zsidók a törvény betűje által próbálnak az Atyához kapcsolódni..... csakhogy Jézus világosan megmondta, hogy az Atyához csakis Ő általa mehettek vagyis egyedül Ő az út, nincs más :-)
Még a törvényt senki nem képes betartani. Tehát az Atyához a törvény által kapcsolódni Jézus óta már nem lehetséges csak elvi szinten. Ami elvet senki nem képes megtartani bukás nélkül.
Azonban ha valaki végig erőlködik, Jézusban való megtérés nélkül a törvény által (betűit követve) akkor a TÖRVÉNY által is lesz megítélve: vagyis örök kárhozat a gyehenna tüzén!
Mi igaz katolikusok Jézus által kapcsolódunk az Atyához vagyis a kegyelem útján. Nincs olyan ember aki ne bukna el, ezért csakis kegyelem által üdvözülhetünk Jézusban.
Na most egy olyan vegyes felvágott mint te, aki szedeget minden szemetet és mosdatlanul jelenik meg a vőlegény menyegzőjén, hogy ott lakomázzon és nem csupán nem öltözött az alkalomhoz illően (Bibliában olvassuk már ez önmagában elegendő volt az illető kidobására, kárhozatra) hanem még a vőlegény édesanyját is ócsárolja, arról akként szól az Írás, hogy jobb lett volna neki ha meg se születik.
Tőlem való tanítást csupán azért kapod, nehogy azt tudd mondana a pokol aljára éve, hogy háááát erről neeeeekem senki nem beszélt.... De bizony beszélt és minden bölcs tanítást megkaptál, csak éppen elvetetted.
kántorbőjt határnaptyait a négy évszak kezdetire: innen a latin nevük, quatuor temporum és ennek a hangzásbeli elhallásából szárm. a magyar "kántorbőjt" elnevezés. Tehát semmi köze az elnevezésnek az egyházi zenészhöz, a kántorhoz. Szévesen.
Amikor selypegsz mindig butaságot beszélsz, ez már tipikus :-)
A quatuor temporum, aminek jelentése négyszer, négy évad, négyszer egy évben (szövegkörnyezettől függően) még sziszegő aláfestéseddel se hallom ki belőle az általad vizionált kantőrböjt hangzást se ritmusát :-)
Annál inkább jelzi, hogy évente négyszer van.
Ez van amikor csak másolsz ész nélkül, de nem is érted az írott szöveget :-)
A kántorböjt kezdetekben egyházi személyekre vonatkozott, akik az oltárnál szolgálnak. Későbbi gyakorlat folyamán ahogy neve is jelzi vált énekesek, zenészek böjtjévé. A kántor nyilván nem tudod, de először zongorázni tanul az ének mellett, majd utána ül orgona elé és szentmisén egyedül egy személyben orgonál és énekel a miserend alapján.
Később bejöttek az egyházi kórusok, dicsőítők így a kántorböjt nem kizárólag kántorok hanem minden zenész, énekes böjtje is lett. Egyházilag azonban NEM kötelező böjt. Aki kívánja követheti, de nem kötelező kántoroknak se :-)
Mint bölcsen türelmes atya a lüke gyerekének akkor elmagyarázom, hiszen harmadjára se fogtad fel ahogy saját vermedbe pottyanva megütötted a buksid:
Hogy a kántorböjt hamvazószerda után következő péntek, szombat és szerda. Ez a 3 nap.
te pedig erős fázis késében az utolsó napja után ébredtél, napnyugta után amikor már véget ért a kántorböjt ez évi első 3 napos etapja.
Készülj a következőre :-D
Villás nyelveddel ezen sziszegsz már egy hete, mint a fogatlan csúszósan nyálkás kígyó, akit mindenki körbe röhög, ahogyan erőlködik és próbálkozik puha szájával.
kántorbőjt naptyai mindég: szerda, péntek s szombat...
Bár selypegő sátáni kígyó sziszegésed keveri a sorrendet, hiszen Hamvazószerdát elsőnek a péntek követi, mint böjti nap és nem rá következő szerda.
De újra csak koppansz sátán atyád fején azon hazugság gödör alján, amikor az Úr napjának hazudod a szombatot, hiszen a Teremtő Isten által megszentelt napon böjtölni mindig is tiltott volt.
Öröm látni ahogy úgy belekeveredsz saját ellentmondásaidba mint házi cica a cérnába :-) Csupán annyi a különbség, hogy neki jól áll és cuki, még neked szánalmas.
Miért kéne zenésznek vagy énekesnek lenned hozzá, te istencsapása?
legalább pontosan tudnád a részleteit
Parancsolj, selypike: elsőször VII. Gergely (1078) pápa tette a kántorbőjt határnaptyait a négy évszak kezdetire: innen a latin nevük, quatuor temporum és ennek a hangzásbeli elhallásából szárm. a magyar "kántorbőjt" elnevezés. Tehát semmi köze az elnevezésnek az egyházi zenészhöz, a kántorhoz. Szévesen.
Minek? A kántorbőjtnek? Vége volt? Akkor mán egy hete? Szerdán? Érdekesen számolsz, selypegi. Ja, hogy a hamvadzkodó szerdával kavartad, értem.
Pénteken, szombaton volt a kántorböjt
Meg szerdán. Látom, még nem sikerűlt megtanúlnod. Dehát új ez neked, egy hete még egyáitalába' nem is tudtad, hogy van kántorbőjt, de most mán tőlem túdod, majd belegyössz, szóval a kántorbőjt naptyai mindég: szerda, péntek s szombat...
Sajnos selypegés nélkül sem tudod értelmezni az írott szöveget:
fázis késésed
Én ugyan időben szóltam. De néked gőzöd sem volt eleddig a kántorböjtről.
Mire szerdán szóltál már vége is volt, ennyire volt időben :-)
Pénteken, szombaton volt a kántorböjt (amit végre letudtál helyesen írni vagy tőlem másoltad)
Mivel se énekes, se zenész nem vagyok és amúgy sem kötelező böjt, így engem nem érint és szerintem itt senkit.
De ha felhozod és okoskodni próbálsz felőle akkor legalább pontosan tudnád a részleteit, de még leírni se tudtad elsőre helyesen.
Ami sabbat marhaságot illeti, ha ez lenne a heted nap akkor oda SOHA nem esne böjti nap, ez igen egyszerű képlet amit óvodás hittanból is megértenek a gyerekek. De látom számodra ez egy elérhetetlen szintű fejlettségi magasság és ezt sem sikerült értelmezned :-) Így esett meg, hogy saját fröcsögésed vermébe pottyantál :-D
Kántorbőjtről beszéltem, te szerencsétlen, nem Hamvadzkodó szerdáról. Ja, kéne tudni, eszik-é vagy isszák a kántorbőjtöt, mi, te nagyeszű...?
Aztán neked mi közöd a kántorböjthöz?
Selypegésed még saját szülőanyád se érti ahogy sziszegsz a villás nyelved közül, ezt csak sátán urad érti, hiszen az ő nyelvezete ez kígyó nyelv által keltett selypegős zörej amit kiadsz magadból és írásban próbálsz utánozni.
Böjtben böjtöt tartani elegendő a túlsúlyos zenészeknek. Péntek, szombat és szerda már vége. Ekkor ébredtél fel fázis késésedben?
Mikori dolog is ez a 3-3 napos évi 4 alkalmas, napfordulós böjt? Szinte egyből Krisztus utáni évszázadból. Híg elmédnek nem tűnt fel, hogy a hetednapon vagyis Vasárnapi napok még a nagyböjti időszakban is mind kivételek, hiszen a feltámadás az Úr napján az igaz Jézus hívő nem szenved hanem öröm ünnepet tart -megtartja az Úr napját. Ami ugye sohasem volt böjti nap.
Szombaton lehet böjtölni hiszen az sátán napja amit dölyfös féltékenységében parancsolt meg követőinek és imádóinak vagyis neked.......
Isten hétfőn kezdte a munkáját és vasárnap a hetedig napon pihent meg
Ezt vmi liberál-szabadkőmíves újrítusú jezsuitától szopikáztad? Mert a tridentisták tudják, melyik a hetednap: Dies Dominica = az Úr napja, a többiek számsorrendben a Feria secunda, tertia, quarta, quinta, sexta nevet viselik az Egyház liturgiájában. A hetedik nap a Sabbatum, a szombat...
Szedd össze magad és ebből a démoni selypegésből kiszabadulva elmélkedd át ás írd le nekünk, (szektádat és annak badar fecsegéseit felejthetően hátrahagyva) hogy te, személy szerint miként kapcsolódsz az Mennyei Atyához.
Legalább 15 sorban, de lehet 150-ben is. Mivel semmi más dolgod nincs, állandóan itt vagy és bőszen nyomatod, feltételezem életed jelentős hányadáról csak tudsz írni ennyit.
Vagy mégsem? Inkább sátán urad hirdetnéd most is?
Este felé felnézek mit hoztál össze :-)
Okozz csalódást, mert szerintem semmi értelmeset nem tudsz írni az Atyáról a személyes életedben :-)
Hanem a keskenyet? A borozós, pálinkázós, vásárnapolós, disznózabálós, cicisnénisnaptáros útat? Hát, az tényleg nagyon keskeny, valóban alig járnak rajt'...
Az orvosnak sem kell rákosnak lenni, hogy hitelesen tudjon beszélni a betegségről. Neked azon a lejtőn már hajtani se kell, gurulsz lefelé az izzó gödörbe.
Véletlenül belefutottam egy orbitális eretnekbe aki katolikus köntösben mutogatja magát, leplezve ordas bundáját!
Eretnek jelző roppant visszafogott, szektás, de inkább durván sátáni vonal. Sok éve, hogy ilyen magas tisztségben lévő démon által uralt nőt lássak, mint ő.
Pedig már több éve tanít teológiai főiskolán, tanszékvezető. Hány ártatlan lelket tévesztett és szedett rá vajon ez nő? És még mindig szedi áldozatai, ezért írok róla.
Hogy mennyire sátáni mocsok:
Nem csupán tagadja a pokol létezést, de lélek létezést is! És mivel nincs lélek, az nem is hallhatatlan. A "lélek" szerinte egy a testtel, nem választható külön. Így ha valaki meghal akkor lélek is odavész.
Feltámadáskor a jók örökké élnek (Isten emlékezetből visszaállatja a személyiségét, mivel lelke sosem volt azért csak személyiségről beszél) tovább Istennel, még a rosszak megszűnnek létezni amint szembesültek tetteikkel. Nincs pokol, nincs szenvedés, nincs örök tűz. Nekik az a kárhozat hogy megszűnnek élni, létezni :-)
dr. Vankó Zsuzsanna
Bárhol meglátod, hallod fuss onnan, mert te úgyis gyenge vagy hozzá.
Nem valami kis tisztségű démon uralja az elméjét. Hogy eddig eljuthatott, egyházon belül is kell, hogy legyenek támogatói.
A pokol felé vezető igen széles úton jársz. Mivel oda kívánkozol saját döntésed alapján akkor igen, jó az irányod. GPS navigációdnak nem kell újraterveznie az útirányt. Sima, széles, könnyen járható és még lejt is.
te összekevered a Szentlélek gyümölcseit az általad kotyvasztott, rothadtan, zöldséges által kidobott gyümölcs pálinkával, amit szombatonként kortyolgatsz úgy acetonosan ahogy van.
Vasárnap pedig heves fejfájásokkal ébredsz, ami egész héten nem múlik, miközben ide jössz bódultságodban írogatni, hiszen sehol másutt nem hallgatnak meg.
Ha oltatlanként tüdőgyuszid van és dohányzol is, akkor fordítsd javadra ezt a mumust: ne vágott dohányt sodorj most hanem szárított tüdő füvet (gyógynövény) és ezt szívd. Max 3 napot adok és teljesen tünetmentes gyógyult leszel. Ha enyhe volt akkor pár óra csupán a gyógyulási idő.
Hogy aztán mit kezdesz a visszanyert életeddel a te dolgod.
Megkezdédik a Nagybőjt. Szánjuk 'hát oda magunkat teljes szívünkből, teljes elménkből, teljes lelkünkből s teljes erénkből a szentéletű Nursiai Benedek intelmeit fogadva: >>Bár a keresztény ember egész életének folytonos nagybőjtnek kellene lennie, mégis legalább ezeknek a szent napoknak a megtartásában tanusítsunk teljes buzgóságot, hogy a többi idő hanyagságait helyrehozzuk<<.
Mái napra annyit vár csupán el tőlünk mindannyiónk szerető édesanyja, az Egyház, hogy tartózkodjunk a hústól csak egyszer lakván jól, legfennebb két további kiegészítő étkezéssel fokozván éhünket. Mindeközben ne feledjük a mái napra rendelt evangyeliomi intelmet:
Az időben: Mondá Jézus az ő tanitványainak: Mikor böjtöltök, ne legyetek búsak, mint a képmutatók; mert meghervasztják orcáikat, hogy böjtölni lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek, megkapták jutalmukat. Te pedig mikor böjtölsz, kend meg fejedet és orcádat mosd meg, hogy ne lássanak böjtölni az emberek, hanem a te Atyád, ki rejtekben vagyon; és Atyád, ki lát a rejtekben, megfizet neked. Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol rozsda és moly megemészti, és hol tolvajok kiássák és ellopják: hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket az égben, hol sem rozsda, sem moly meg nem emészti, és ahol tolvajok ki nem ássák és el nem lopják. Mert ahol kincsed vagyon, ott leszen a szíved is...