Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 4 órája -1 0 31466

Egyre több embernél hallom, hogy hívő volt, de ma már ateista. 

Persze magának megmagyarázza, hogy csalódott, felébredt stb. :-)

Ezen nem kell csodálkozni.  Ki akar savanyú uborka keresztény lenni? 

Előzmény: forgione1 (31464)
Rozálka3 Creative Commons License 5 órája -1 0 31465

A friss megtérő azt hiszi, ha valaki minél régebb óta templomba jár és imádkozik, annak mély hite is van. És elfogad tőle minden segitő vezetést. 

De nem biztos, hogy a segitőnek hite is van. Lehet, hogy csak vallásos vasárnapi keresztény. 

Igy bele viszi a vallásoságba a friss megtérőt is. 

Előzmény: Rozálka3 (31463)
forgione1 Creative Commons License 5 órája -1 1 31464

Mit jelent?

Szellemi növekedés

Tényleg azt jelenti és nem a pénzt. 

Egyre több embernél hallom, hogy hívő volt, de ma már ateista. 

Persze magának megmagyarázza, hogy csalódott, felébredt stb. :-)

Előzmény: Rozálka3 (31463)
Rozálka3 Creative Commons License 7 órája -2 1 31463

Ez most kivételesen az AI véleménye.  

,,Mert akinek van, annak adatik, és bővölködik, akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik, amije van"

Mit jelent?

Szellemi növekedés: Aki nyitott Isten igéjére és hasznosítja a kapott tehetségét, az még többet kap. 

Elvesztegetett lehetőségek: Aki viszont nem becsüli meg és nem használja a képességeit vagy hitét, az fokozatosan elszürkül és elveszíti azt is, amije kezdetben volt. 

A Máté 25-ben (a tálentumok példázatában): Agyonhangsúlyozza, hogy a kapott kegyelmet, tudást vagy lehetőséget forgatni, fejleszteni kell, nem pedig elásni.

Avilai Teréz is azt mondja, hogy ha megállunk a növekedésben, akkor nem csak ott állunk, hanem sűlyedünk. 

Előzmény: Rozálka3 (31462)
Rozálka3 Creative Commons License 8 órája -2 1 31462

800 kiló felett....

Te jó ég!  Az összeset kifogtátok a tóból. :))

Volt csapat ami nem fogott mérlegelhető halat. 

Mondom, hogy nálatok álltak sorba. :))))

Én meg hogy jutottam ide?????

Volt valaki aki a Szentléleken kivül vezetett?  Vagy csak magad a Szentlélekre hallgatva mentél előre? 

Semmi érdemem, bűnös vagyok. 

Ez nem az érdemről szól, és nem is a büneidről. 

Engedelmesség a Szentléleknek. 

A hitemért vagyok Jézus karjaiban?

Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni.  A hit tetszik Istennek.  Jézus meg is dicséri a századost akinek nagy hite van. 

Péter apostol a második levelében szintén hangsúlyozza, hogy az üdvösséget és az elhívást nem szabad készpénznek venni, hanem folyamatosan tenni kell érte: „igyekezzetek inkább a ti elhívatástokat és kiválasztatásotokat erőssé tenni.

Nem lehet megállni. Növekedni kell. 

Előzmény: forgione1 (31461)
forgione1 Creative Commons License 12 órája -2 1 31461

800 kiló felett....

Nehogy azt hidd olyan könnyű. Volt csapat ami nem fogott mérlegelhető halat. 

Kukacot meg már nagyon régen NEM teszünk horogra. 

Pelletek, bojlik világa van. Etetőanyag is csak ez. 

Kukorica és társai nem is használható azon a tavon. Főleg nem porrá darálva. 

Más: 

Megint szembesültem, hogy az emberekben mekkora a káosz, tudatlanság Isten felől. 

Kezdem kapiskálni helyzetem, hogy én milyen óriási kegyelemben vagyok. Döbbenten leszek libabőrös ha belegondolok és még inkább imádom Jézust. Egyben szomorú is vagyok a többi ember miatt. 

Eddig elvoltam, mert az hittem minden hívő úgy van mint én. 

Jézus szomorú? Megértem miért..... 

Én meg hogy jutottam ide????? Semmi érdemem, bűnös vagyok. 

A hitemért vagyok Jézus karjaiban? Érdemeim miatt aligha. Hitemet se gondolnám olyan kivételesnek, sokan szerintem mélyebben hisznek vagy hittek, vértanúkról nem is beszélve. 

Csakis kegyelem!!! Erre pedig minden ezred másodpercben szükségem van. 

Pál a Korinthusiakhoz írt első levelében emeli ki, hogy bár a lelkiismerete tiszta, mégsem lehet teljesen biztos a saját igazában, mert egyedül Isten a végső bíró:

„Mert semmi bűnt nem tudok magamra, de nem az által vagyok megigazulva; mert aki engem megítél, az Úr az.”(1Korinthus 4,4)

Pál ezzel arra mutat rá, hogy az emberi önismeret és magabiztosság csalóka lehet. Attól még, hogy valaki szentül hiszi, hogy nála van az igazság, vagy hogy mindent jól csinál (tiszta a lelkiismerete), még nem dőlhet hátra teljes biztonsággal – az ítélet egyedül az Úr kezében van.

Péter apostol a második levelében szintén hangsúlyozza, hogy az üdvösséget és az elhívást nem szabad készpénznek venni, hanem folyamatosan tenni kell érte: „igyekezzetek inkább a ti elhívatástokat és kiválasztatásotokat erőssé tenni.

Én is pontosan ezt gondolom, ráadásul a lelkiismeretem se mondhatom tisztának, mint Pál.

Péter a gyakorlatban tapasztalta meg, milyen az, amikor valaki biztos a saját igazában és hűségében (amikor kijelentette, hogy sosem hagyja el Jézust), majd mégis elbukik és háromszor megtagadja Őt. 

Na itt kezdem el tisztelni a vértanúkat.  

Előzmény: Rozálka3 (31459)
Rozálka3 Creative Commons License 16 órája -2 0 31460

Ezért írtam le külön, hogy több mint fél tonna :-) 

Értettem a 600 kg is, csak gondoltam........:))))))

Nem vadvíz, hanem intenzív magántó, kimondottan versenyekre.

Óóóóó, hát igy könnyű!  :)))  Ott állnak a halak sorba, kiabálva, hogy ,,engem fogj ki!!! engem fogj ki!!!  :))))  Sorszámot húznak, hogy ki következzen. :))))) Ki kapja be a kukacotokat. :))))  

Igy csak be kell dobni, meg ki kell húzni.  Ebben semmi izgalmas nincs.  Boritékolva van a siker. :))))

No de a vadvizi horgászás, az a kihivás!!! :)))))))

Először is tudni kell, hogy melyik hal mikor éhes. Igy abban az órában kell kimenni horgászni.  

A második, hogy mit szeretnék fogni?  Pontyot, csukát, vagy harcsát?   Igy ennek megfelelően kell az időpontot, a horgászbotot és a csalit is kiválasztani. Nem beszélve az etető anyagról.  Az is nagyon fontos, hogy milyen bolyli golyót készitünk.  :)  Mikor mindezt eldöntöttük és kiválasztottuk csak akkor induljunk el horgászni. 

A megfelelő hely kiválasztása éppolyan fontos.  Nagyobb esélyünk van a fogásra ha ismerjük a halak búvóhelyeit.  

Mikor mindez megvan akkor először is beetetünk.  Majd elővesszük a felszerelésünket. A megfelelő botot és a megfelelő csalit. 

A dugi pálinkát is elővehetjük mert itt már az asszonypajtás úgy se veszi észre és ha nem fogunk semmit legalább a hangulatunk ne legyen olyan búvalbaszott. :)))

Ha mindez megvan, akkor felszereljük a bot és bedobjuk a vizbe. Várunk, hogy az éhes hal bekapja a csalinkat. Várunk, várunk, és várunk. 1 órát, 2 órát, 3 órát, 4 órát, te jó ég!!!  már jön fel a nap is, és én már megint semmit nem fogtam.  De nem ez a lényeg!, hanem az, hogy most is jót horgásztam.  Majd hazafelé a boltban veszek egy pár pontyot. Úgy is egyformák mind.  Bolti vagy horgászott, egyre megy. 

Nem a hal a fontos, hanem az élmény! :) A horgászat élménye.  A hallal úgyiscsak a baj van. :))))

De ha véletlen mégiscsak kifogjuk a nagy harcsát, a 2 méteres orjást, azt sem visszük haza, hanem sztárfotókat készitünk vele és vissza engedjük a vizbe.  Hogy legközelebb is hátha kifogjuk a nagy harcsát. 

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mindezt a kimeritő tudást a horgászásról minden egyes alkalommal ha találkozom az öcsémmel, végighallgatom. :)) 

Ő egy horgász spegialista.  Pontosan tudja mikor, milyet, mekkorát, mivel fogta.  Zsong a fejem mire a végére ér.  Követni is művészet. :))

Előzmény: forgione1 (31458)
Rozálka3 Creative Commons License 26 órája -2 0 31459

Ha ti a 600 kg val nem kerültetek még dobogóra sem,  akkor mennyi volt az első helyezett fogása? 

Előzmény: forgione1 (31458)
forgione1 Creative Commons License 30 órája -2 1 31458

De nem egészen véletlen elnyomtad a 0 át és egyel több lett?

Ezért írtam le külön, hogy több mint fél tonna :-) 

Versenyem minden hal visszakerül a vízbe, semmit nem lehet elhozni. Folyamatos mérleges után egyből engedjük is vissza. 8 kilós példányoknál kisebbeket nem is számolták bele az eredménybe. Pedig még pluszban azokból is volt vagy 3 tucatnyi. 

Nem vadvíz, hanem intenzív magántó, kimondottan versenyekre.

Idén még nem is hoztunk el csak 5 kilónyi kárászt. Őszre van még tervezve pár süllő a konyhára. 

Néha eszünk csak halat, amikor kedvem van elkészíteni :-)

Novemberig be vagyunk táblázva, szinte minden hétvégén lesz verseny. Igaz már nem 24 órás, hanem átlag 6 órásak.    

Előzmény: Rozálka3 (31456)
híg ember Creative Commons License 1 napja -4 0 31457

Jómária: https://youtu.be/inkjpgM5gMA?is=ePCT3KSn-BAwu_kI ...

🧕🏼🙏🏼

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja -3 1 31456

Gratulálok a rengeteg halhoz! :)   De nem egészen véletlen elnyomtad a 0 át és egyel több lett? :))))))))

24 óra alatt ennyi halat??   Hol fogtátok?  A Tiszán?  Vissza engedtétek vagy meg is pucoltátok?  :)

Az öcsém azért nem fog mostanában semmit mert az összes ott volt nálatok. :)))

Különben örülök annak is, hogy nincs semmi baj. :)

Előzmény: forgione1 (31455)
forgione1 Creative Commons License 1 napja -3 1 31455

Nincs semmi baj, sok a feladat. 

Na meg 24 órás, páros versenyen voltunk, kiemeltünk több mint 600 kilónyi halat :-) 

Több mint fél tonna és még csak a dobogóra se volt elegendő :-)))))

Pótolni kell pár eszközt. 

Videó anyagról nem is beszélve. 

Van egy felvétel amit újra szeretnék vágni, egy feljavított verzióban. Na de ehhez a javításhoz másik program kell, sőt másik gép is :-)))) 

Téged pedig jó helyen tudlak és a helyes irányba haladsz. Arra nézel, amerre mész. 

Ez megnyugvás számomra és engedek egy kis lazulást. 

Előzmény: Rozálka3 (31451)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja -3 0 31454
Előzmény: Rozálka3 (31452)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja -3 0 31453

A belső ember megerősödése és az isteni jelenlét befogadása a szemlélődő imában nem emberi teljesítmény vagy aszkétikus produktum, nem mi magunk „csináljuk” a változást, hanem engedjük, hogy Isten tegye azt a lélekben. Szent Pál ezt az átalakulást így írja le: „Mi pedig mindnyájan, fedetlen arccal szemléljük az Úr dicsőségét, és ugyanarra a képre változunk át dicsőségről dicsőségre, az Úr Lelke által.” Mivel a szemlélődő ima a belső embert Isten változhatatlan, sziklaszilárd szeretetében horgonyozza le, a külső körülmények – legyenek azok akár jók vagy rosszak – egyre kevésbé tudják megingatni a hitét. A belső embert belső szabadság és érzelmi stabilitás jellemzi. Képessé válik arra, hogy a világ zajában is rendíthetetlenül megőrizze Krisztus-központúságát, amint Szent Benedek Regulája gyönyörűen ígéri a belső úton haladóknak: „De ha a szerzeteséletben és a hitben előrehaladunk, akkor majd szárnyaló szívvel és a szeretet elmondhatatlan édességével sietünk előre az Isten parancsainak útján” (RB Prol 0,49).A teljes videót az alábbi linken tudod megtekinteni https://youtu.be/fa8tnkHNQg8?is=0axzJ9JVKrnYT39CZakariás Testvér 

Előzmény: Rozálka3 (31452)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja -2 0 31452

Tudod, hogy a Szentháromság él benned?  A szivedben!!!  Amikor jön hozzád Jézus és érzed a szeretetét akkor a Szentháromság szeretetét érzed. Ez a 7. lakás.  A Szentháromsággal való egyesülés. 

Előzmény: forgione1 (31448)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja -3 0 31451

Mi van veled Tesókám?   Valami baj van?? 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -3 0 31450

Azért nem semmik ezek a katolikusok!  :) 

A legtöbb helyen a videók alatt ki van kapcsolva a hozzászólási lehetőség. 

Hát nehogy valaki esetleg leirja a negativ véleményét!  Azt már nem birnák ki, mert nekik mindenben igazuk van!!!  :)  

Ha esetleg véletlen alá lehet kommentelni akkor csak és kizárólag jót, pozitivat lehet irni. 

Ha mégis valaki arra vetemedne, hogy negativ véleményt fogalmazna meg és irna oda, akkor azt sebtében törlik.  Nehogy rossz fényben tüntesse fel a katolikus egyházat. 

A negativ véleményt nem fogadják el.  ( persze biztos én se vagyok különb.)  Ez valahogy belénk van szugerálva. 

Hogy ilyen kocka fafejűek ezek a katolikusok???

Egész véletlen láttam meg , hogy a Hollós videó alatt csak 1 hozzászólás van.  Tesómé ki van törölve. 

De ezt már tapasztaltam máskor is, hogy törlik. 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -3 0 31449

Köszönöm, de csak ennyi a hozzáfűzni valód? 

Akkor most én kérdezek.  :)   Miért félünk az Istentől? 

forgione1 Creative Commons License 2 napja -3 1 31448

Igen bölcs meglátás! 

Előzmény: Rozálka3 (31447)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -3 1 31447

Ehhez hozzátéve ugyan ez van a mi életünkbe is, csak kicsibe. Egyénileg. 

Ha én fel akarok kelni a sárból, vagy el akarok indulni a tespedésből akkor jön a segitség. 

Isten a dagonyászásba és a lustaságba nem partner.  A lustasághoz nem kell Isteni segitség. :)

Az én igenem és akaratom kell ahhoz, hogy megkapjam a segitséget. 

Mikor kimondtam, hogy igen akarom a személyes kapcsolatot, akkor  áradt a kegyelem és kezébe vett az Úr.  Ami még most is tart. A gyógyulás ideje. 

Előzmény: Rozálka3 (31446)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -3 1 31446

Ma nálunk búcsú volt a templomba. Egy falunk szülöttje atya volt a ,,meghivott'' 60. papi évfordulóját is ünnepelte.  A templomunk a Kisboldogasszony nevet viseli. 

Az atya Mária kapcsán Szent Istvánról is beszélt. Hogy felajánlotta az országot Máriának. Hogy ennek az országnak van gazdája. Ez az ország nem senkié, hanem Máriáé.  De ezt a leigázó országok soha nem vették figyelembe. Mindig volt olyan ország akik a mi szabadságunkra fenték a fogukat.  

De mégis, ennek ellenére 1000 éves ország vagyunk.  Az égi oltalom megtartott bennünket. 

Közben azon gondolkodtam, hogy hol van az a pont ahol megmutatkozott Mária segitsége?  Hisz állandóan leigázás alatt voltunk. Akkor mikor segitett??

Arra jöttem rá, hogy Mária segitsége, a kegyelem áradása akkor lépett be az országba, amikor Mária és Isten segitségét kérve nemet mondtak a rabságnak. 

Ebben a felállásban és a rabláncok levetésében jött az égi segitség.  Újra és újra levetni a rabigát  és felállni, újra épitve az országot.  A felállásba van a segitség!  Akkor kapjuk a kegyelmet és az erőt. 

Szent István jobbat nem is tehetett volna velünk, minthogy Máriára bizott bennünket.  

Biztonságba vagyunk!!!   Bármi rossz történik ebben az országban égi védelem alatt állunk. 

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -3 1 31445

https://www.facebook.com/reel/1063493343204294

Ezt meg neked küldöm tesókám. :))))

Előzmény: forgione1 (31442)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -3 1 31444

https://www.facebook.com/reel/1420260376660625

Nézzétek már milyen cuki!!! :))))))

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja -3 1 31443

2 napja frissitett. 

Előzmény: forgione1 (31442)
forgione1 Creative Commons License 4 napja -3 1 31442

Nekem még nem dobott ilyen dedós rajzokat :-)

Frissíteni kell és a beállításoknál minden kéretlen vackot kilőni. 

Előzmény: Rozálka3 (31441)
Rozálka3 Creative Commons License 4 napja -3 1 31441

Ez mi a fene????  

Alig tudtam belépni egyáltalán a gépbe?  Ez jött elő ahogy a rókára kattintottam. 

Már tényleg orvoshoz kell vinni. :)  

Előzmény: forgione1 (31439)
nyelvdekonstruktőr Creative Commons License 4 napja -3 0 31440

Igazad lehet...

Előzmény: híg ember (31438)
forgione1 Creative Commons License 4 napja -3 1 31439

nem mindenki, de te igen :-)))) Amit már számtalanszor prezentáltál itt!

A mindenki alátalonosítás mondása és egy kalap alá vevés teóriája amit itt újfent megfogalmazva képviselsz az minden demokratikus országban mélyen elítélendő, büntetendő kategóriába esik már 1948-ban rögzített ENSZ dokumentum által. 

Ma már csak mély tanulatlan taj parasztok, gyepes, híg elmével illetve észak-koreai önkény diktatúrákhoz hasonló elveket valló véglények használják!     

Előzmény: híg ember (31438)
híg ember Creative Commons License 5 napja -3 0 31438

Nála fokozottan érvényesülhetik a mondás: mindenki magából indul ki. Kilenbenis: "ők" mindég másokat vádolnak ép azzal, amit pont "ők" mívelnek...

Előzmény: nyelvdekonstruktőr (31428)
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -3 1 31437

Ne teljes képernyő mellett nyomd. 

Teljes képernyőnél nem adja be azt az ikont. 

Kiegészítők közül tegyél fel reklám blokkolót mert a sárga vonal az undormány.

Utálom én is a reklámot, de fogalmam sincs, hogy milyet tegyek fel. 

Az automatikus lejátszás se kell, mert minek, majd indítod azt amit meg is nézel.  

Ezt az 1-et megtudtam csinálni. :)

Előzmény: forgione1 (31436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!