A topic címét egy próféciából emeltem ki. Isten embertársainkon keresztül is tanít,erősít, támogat, vigasztal, nevel bennünket.Szükségünk van egymásra, hogy Isten országa növekedhessen bennünk/közöttünk.
Felekezettől függetlenül várom a tanításokat, Igemagyarázatokat, tanúságtételeket, napi áhítatokat,könyvrészleteket, Istennel kapcsolatos élményeket, amiket szívesen megosztanál másokkal is.
Ez a topic Isten dicsőségére és épülésünkre szolgáljon!
Rendbontók és kötözködők kíméljenek!
Igen, ki kell mondani hangosan. Nekem is ki kellett. Hiába nyújtotta felém a karjait Jézus a keresztről, nem válaszoltam semmit. Azon járt az eszem, hogy mi ez? Halucinálok? Már a megbolondulás szélén állok?? És utánam jött az Isten. Itthon folytatta. Két út. VÁLASSZ!!! Nem volt gondolkodási idő. Rögtön mondtam, hogy Jézust választom. Az Ő utján akarok járni.
Aztán mindenféle fogadalmat tettem, hogy rendes templomba járó keresztény leszek. Ezután jött a harc a démon világgal.
Szerintem ez biztos kellett ahhoz, hogy lássam, mi a lényege ennek a Jézusos sztorinak. Igy kelt életre a biblia és amiket tanultam a hittanon.
Másképp, magamat ismerve egy párszor elmentem volna misére és idővel lekopok. Elkönyvelem, hogy halucináltam, és a Jézus sztori megmaradt volna mesének.
A démon által ismertem fel, hogy ez nem mese hanem a valóság.
Rom, 10
9Ha tehát száddal vallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta a halálból, üdvözülsz. 10A szívbeli hit ugyanis megigazulásra, a szájjal való megvallás pedig üdvösségre szolgál.
Sokszor elgondolkodtam már rajta, hogy mi lett volna, ha nem Jézust választom? Szerintem ott helyben lefordulok a székről és irány a pokol. Ott helyben szörnyet halok.
Ezek szerint a gyógyulásnak a hit a kulcsa. Az a hit amikor elhiszem, hogy Jézus megtud gyógyitani.
,, hacsak a ruhája szegélyét érintem is, meggyógyulok. " A nő elhitte. És az isteni erő kiáradt belőle.
A Szentmiséken miért nem történik ilyesmi? Pedig ott van Jézus, magunkhoz is vesszük és az egész templom egy siralom völgye. Pedig állitólag hisznek Jézusban.
Mikor én megtértem hatalmas tűz égett bennem. Irtó buzgó voltam. Mindent akartam csinálni.
Erre azt mondták, hogy majd elmúlik! Hát el is múlt. :( Valahogy betagozódtam a lankattak közé.
Most alakul egy karizmatikus kis csoport. Voltam ott egy párszor. Jó volt.
Persze már ki vagyunk kiáltva szektásoknak. Pedig mindenki templomba járó. Csak mivel be van zárva mindenki előtt a katolikus kőr, igy háznál jövünk össze. Ez nem tetszik nekik. Pedig az atya is meg volt kérdezve, hogy tudnae helyiséget biztositani nekünk? Válaszra sem méltatta a vezetőt.
Azt hiszem ez is egy paradoxon. Hogy Isten boldog is, és szomorú is. Igy kell elfogadni.
Megállunk a misztérium előtt.
Éjszakai horgászat alkalmával felnézek a csillagos égre már attól megsemmisülők kicsinységemben. Mindaz amit látok tűfokánál is jóval parányibb a világmindenséghez képest. Hát akkor a Teremtőhöz képest???
Csak az vigasztal ilyenkor, hogy Isten nagyságát saját kicsinységünkben láthatjuk meg.
Ez olyan gyönyörűűűű! :) Ez megérintett. Azt hiszem én is kiülök a csillagos ég alá.
Az, hogy Jézus megkérdezi és nekünk konkrétan kikell nyilatkozni hitünket számos esetben visszaköszön a Bibliában.
Megtérésem is így történt. Jézus konkrétan megkérdezte és én konkrétan válaszoltam. Kikellett mondanom!
Évekig tartó vallásosság, ima, rajongás, hit illetve hitre való készség és susmusolás mit sem ért, kikellett mondanom!!!
Hamár magamtól nem tettem mint gyülikben kimennek és kimondják a színpadon vagy valahol megvallják hangos szóval.
Így Jézus Maga jött el és tette fel kérdést.
Azonnal válaszoltam, reakció idő nélkül. Nem is értem, hogyan ilyen gyorsan tuti nem az agyam volt hanem a lelkem.
És ahogy elkezdtem volna magamban értetlenkedi, hogy ez természetes és magától értetődik, ezzel párhuzamosan már jött is a válasz, hogy kikellett mondjam.
Hiába tudja előre, akkor is szomorú Jézus minden egyes elvesztett gyermeke után.
Biztos, hogy nem közömbös irántuk!!!!
Ha van öröm a Mennyben a megtérések után akkor van szomorúság is.
Pio atya is mondott valami olyasmit hogy nem nyugszik (foglalja el helyét) még utolsó gyermeke be nem jutott a Menybe.
sátán célja is ez, hogy szomorúságot okozzon Istennek, Neki nem tud ártani ezért, gyermekeit célozza és általuk okoz fájdalmat.
Persze itt minden összefügg mindennel és így alkot egy teljességet.
Szabad akarat - önkéntes választás Isten mellett vagy Nélküle.
Csak a protkos szektás majmok vélik úgy, hogy egyesek alapból a pokolra lettek teremtve.
Miközben a Biblia világosan kimondja, hogy a pokol sátánnak és démonainak készült! Tehát kéngőzös elméletük máris megbukott :-)
Isten érzései nyilván mások mint a miénk, de a Biblia kimondja, hogy Isten érző Lélek. Meglehet hatni, amire számos példa van a Szentírásból, napjainkig.
De az is írva van, hogy Isten gondolatai nem olyanok mint mi gondolataink.
Abban biztos vagyok, hogy Jézus egyetlen pokolra került lélek esetén se legyint egy megérdemelte jelző kíséretében, hanem igenis szomorú miatta.
Utolsó éjszakán, elfogatása előtt is vágyott vigasztaló társaságra, de apostolai elaludtak.....
Pokolra került lélek sátán öröme, Jézus bánata.
Nem szoktam vigasztalni, ahhoz én még a semmit se érem el.
Éjszakai horgászat alkalmával felnézek a csillagos égre már attól megsemmisülők kicsinységemben. Mindaz amit látok tűfokánál is jóval parányibb a világmindenséghez képest. Hát akkor a Teremtőhöz képest???
Csak az vigasztal ilyenkor, hogy Isten nagyságát saját kicsinységünkben láthatjuk meg.
Az én megtapasztalásom szerint akkor érezzük ezeket a misztikus dolgokat mikor teljesen, vagy legnagyobb részben nyitva van a szivünk Isten felé. Egy lelkigyakorlat ami több napos és interaktiv ilyeneket lehet tapasztalni. Az Oltáriszentség körül egy erőtér van. Az ember lerogyik ebbe az erőtérbe. Sugárzik az erő belőle.
Emlékezz vissza, a Szentlélek szemináriumon napról napra, hétről hétre nyillik ki az ember szive Isten felé. Mire az életgyónás és a Szentlélekkel való betöltekezés elérkezik már teljes nyitott szivvel állunk Isten előtt. Ezért tapasztaljuk meg azt az Istenélményt ami ott történik.
Fél órás Szentségimádás alatt ilyet nem lehet tapasztalni. Nem azért mert nincs, hanem mert én nem vagyok nyitott rá.
A vérfolyásos asszony olyan mint mi. Már minden lehetőséget ellövöldöztünk és mikor már nincs semmi, akkor fordulunk Jézushoz. Ő az utolsó remény.
Hogy is van? Mikor már megadom magam Istennek,Ő akkor lép. Akkor engedem, hogy cselekedjen.
Jézus érezte erő ment ki belőle.
Mivel Jézus Isten is volt, ez az erő benne lehetett folyamatosan. Csak nem mindig áradt, hanem csak akkor mikor gyógyitott. Isteni erővel gyógyitott nem emberivel. Mivel az asszonynak az utolsó reménye volt, hitte, hogy meg fog gyógyulni.
Nem üt agyon, de ha magamat nézem percenként megsértem törvényeit vagyis Őt.
Egyedül Mária volt, aki nem.
Önmagát adta értünk és legtöbben csak gúnyolják - cserébe.
Helyébe én is elvárnék valami sóhajtozást, hogy legalább ti vigasztaljatok akik ugyan vétkeztek, de meg is bánjátok.
Aztán ott vannak a pokolba kerülők. Akik nem kértek a Megváltásból, sem a kegyelemből.... Isten miattuk a legszomorúbb, saját gyermekeit veszti el minden másodpercben.
Pár nappal ezelőtt hallgattam Gájer László atya videóját amiben arról beszélt, hogy az egyház elrendelte a búcsú évét. (igaz ez már elmúlt) Teljes búcsút az nyer aki elmond egy hiszekegyet, miatyánkot és egy üdvözlégyet egy erre kijelölt templomban. Ha ezeket elmondja akkor eltörlődik a bűnei utáni büntetés amit tisztitó tűzben kell levezekelni halála után. Azt mondja még, hogy Jézus ilyeneket nem mondott de az egyház hozhat ilyen ájtatossági valamiket. :)
Szóval törlődik a büntetés.
Ezektől nekem égnek mered a hajam. És képes vagyok napokig ezeken rágódni, mérgelődni. Most is igy történt. Nem hagyott békén ez a hülyeség. :)
Ma délelőtt jövök haza a boltból és újra eszembe jutott a búcsú. De ezután jött az ige is. Naámán története aki leprás volt és Elizeushoz ment gyógyulást remélve. Elizeus azt mondta neki, hogy merüljön 7x a Jordán folyóba. Nem tetszett neki mert koszos a viz és csak ennyit kell csinálni? Nagyobb dolgot várt Naámán, hogy tennie kell. De végül is megtette és meggyógyult.
Ahogy én ezt láttam Naámánnak az engedelmessége volt a kulcs , hogy meglássa a gyógyulását. Kicsi, semmiség volt az amit Isten /embere) kért tőle, de az engedelmesség által gyógyitotta meg az Isten.
Ugyan ez a búcsú is. Az az öt perces ima nem sok idő de az engedelmesség, hogy megteszem akkor is ha az eredményét nem láthatom csak a halálom után.
Megérte Naámánnak engedelmeskedni? Igen, megérte.
Megéri az az 5 perc ima? Azt hiszem, hogy megéri. :)
Lehet, hogy a kilencedek is ide tartoznak? Igy működnek? Na ezt még meg kell beszélnem Istennel. :) ))
Ha Isten egy boldog Isten, akkor miért kell nekünk állandóan vigasztalni, meg engesztelni, meg ajánlgatni Neki mindenféléket csak, hogy ne legyen mérges és ne üssön agyon?
Bűnösségünk lényege nem az, hogy rosszat teszünk, hanem az, hogy Istentől elszakítva élünk.
Bűnös állapotunknál a döntő nehézség nem az, hogy erkölcsileg alkalmatlanok vagyunk jócselekedetekre, hanem hogy el vagyunk szakítva Istentől. Ebből következően a megoldás sem az lesz, hogy önmagában arra törekszünk, hogy erkölcsileg jó cselekedeteket hajtsunk végre, és ezzel rendezzük el az életünk sorát, hanem hogy megadjuk a lehetőségét és kitesszük magunkat annak, hogy Isten állítsa helyre az emberlétünket a Vele való kapcsolatban.
Ugyanis nem csak az orvostudomány sajátossága, hogy egy téves diagnózisból egy nem megfelelő terápia fog következni. Ez a hitéletünkre is igaz. Ha tévesen ítéljük meg saját helyzetünket, abból téves következtetést fogunk levonni. Ezért aztán legyen bármilyen remeknek tűnő a módszer, amivel az életünket szeretnénk kiteljesíteni, mivel egy nem megfelelő helyzetértékelésből adódó nem megfelelő terápiás eszköz, alkalmatlan lesz annak a dolognak – magyarán a boldogságnak – az elérésére, a teljes élet megvalósítására.
A teljes videót az alábbi linken tudod megtekinteni:
Nagyon szivesen. :D Magamnak is adtam hármat. :D De mondtam már, hogy én nem minuszolok. Hülyeségnek tartom. :) Pluszot sem, csak nagyon indokolt estben.
Az AI teljesen agymosottá teszi az embereket. A gondolkodást kimossa az agyból. Zombik lesznek az emberek. A gyerekek már igy is azok.
Nekem egyszer belepofázott a messengerbe. Ugy ki vágtam mint a macskát szarni. :)
Hallgattam délelőtt egy nagyon jó kis tanitást az imáról. Ide teszem, ha van hozzá kedved és időd hallgasd meg.
FŐELŐADÁS & SZENTSÉGIMÁDÁS | Nagymarosi Ifjúsági Találkozó |