Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 30 perce 0 0 28631

A régi aranyműves a kemencében magas hőmérsékleten égette ki a nyers aranyércből a salakot, hogy kinyerje a tiszta aranyat. Hasonlóképpen Isten is addig tart minket olvasztókemencéjében, míg meg nem látja az Úr Jézus Krisztus Arcának tükröződését az életünkben. Kevésbé érdeklik a teljesítményeink, mint az, hogy mennyire hasonlítunk Fiára.
/Fulton J. Sheen érsek/

Rozálka3 Creative Commons License 3 órája 0 0 28630

Ha valaki azt hiszi, mindent tud, akkor úgy véli, nincs már mit megtudnia, még Istentől sem. Ha a lélek csordultig telt önmagával, nem marad hely Isten számára. Ha egy edény tele van vízzel, nem lehet megtölteni olajjal. Így van ez a lélekkel is.
(Victory over Vice)

Rozálka3 Creative Commons License 3 órája 0 0 28629

Minden összetört, kifosztott, elhagyott, megsebzett testvéred Jézus, aki várja, hogy észrevedd, megállj, lehajolj, felemeld és gondoskodj róla. Boldogok az irgalmasok! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 24 órája -1 0 28628

Ha úgy érzed, még sohasem érintett meg Isten ismeretének öröme, gyanakodhatsz arra, hogy talán te is a bölcsek és okosak közé tartozol, akik elől elrejti titkát.

A logikai következtetés, a tapasztalatokból nyert tudás nem vezet el Isten szívébe.

Oda csak a gyermeki bizalom, a feltétel nélküli ráhagyatkozás nyer bebocsáttatást.
/Barsi Balázs/

Rozálka3 Creative Commons License 24 órája -1 0 28627

Elhagyatottságodban Jézus a te irgalmas szamaritánusod, aki lehajol hozzád, amikor az élet kifoszt és megsebez. Észrevesz, felemel és segít. Fogadd el!  /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 24 órája 0 0 28626

Az lehet igaz ember, aki nem szab Istennek feltételeket, aki annyira megbízik benne, hogy föl meri hatalmazni, hogy úgy cselekedjen vele, ahogy neki tetszik.
/Barsi Balázs/

Rozálka3 Creative Commons License 24 órája 0 0 28625

Szia Buszos Józsi!  Mi újság veled?  :)

 

Jöhetnél sűrűbben is. :)

Előzmény: jozsimex (28623)
Rozálka3 Creative Commons License 24 órája -1 0 28624

Lehet, hogy maradi vagyok de én ezt az emailezést nem sokra becsülöm.  Jobban mondva, jó arra, hogy az ismerősökkel levélváltásra meg, hogy a takarék elküldje a végelszámolást havonta, hogy ne borítékba küldje és még azt is fizessem,  de hivatalos ügyet intézni nem jó. Azt jobban szeretem személyesen intézni, vagy esetleg borítékban, de azt is ajánlva feladni, hogy nyoma maradjon.

 

 

Amit még nem értek, hogy hogyan tudsz ennyire reményvesztett lenni?  Előre kiokoskodod, hogy ki mit gondol és mit fog mondani.  Persze ennek is csak a negatív oldalát.

Úgy csinálod mint akinek nincs Istene.

 

Soha nem a megoldást keresed, nem azt, hogy Isten merre vezet, hanem csak a kifogásokat.

 

Ebben az érvénytelenítés ügyben is csak a kifogásokat sorolod.  Ez itt tesz majd keresztbe, az meg ott. Így inkább nem is keresem.

 

Ezzel a hozzáállással nem is jutsz előre egy lépést sem.

Előzmény: forgione1 (28619)
jozsimex Creative Commons License 25 órája 0 0 28623

Szia Rozállka

 

manófrici Creative Commons License 30 órája -1 0 28622

Miért van az, hogy egy ember be mehet-e egy másik országba ott lakni?   Tulajdonképpen miért vannak állampolgárságok?    ---Oda költözik az ember, fizeti az adókat, betartja a törvényeket..... Ennyi miért nem elég?

Előzmény: forgione1 (28616)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28621

Ha bekopogok és már odáig eljutottam, hogy megkapom az ügyvédek névsorát, akkor személyesen felkeresve kopogok be hozzá figyelve a fogadó óra időpontját.

Felkérem, hogy intézze az érvénytelenítésemet.  Elbeszélgetve vele, személyes kapcsolatba lépve, telefonszámot kérve, intézem a dolgaimat. Bármikor felhívhatom segítséget kérve ha elakadtam.

 

Ha személyesen kapcsolatba vagyok vele teljesen másképp áll a dolgaimhoz mint ismeretlenül csak emailben.

Előzmény: forgione1 (28619)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28620

Megbocsájtottál már neki? 

Előzmény: forgione1 (28606)
forgione1 Creative Commons License 2 napja -1 0 28619

nem kísérletezgettem volna a levelezéssel. Egyből mentem volna a püspökségre. Úgyis írásban kitőlve kellett volna a kérvényt beadnom. Meg jobb is ha az ember személyesen mondja el a problémáját. Jobban is tudnak segíteni.

 

 

Vicces vagy és jól meg is mosolyogtattál :-)))

 

Mondjuk elmegyek személyesen, figyelve az ügyfélfogadási időre. 

Ha nagy szerencsém van időpont foglalás nélkül talán fogad valaki.

Kicsoda? Valami titkárszerű nyugdíjas illető. Neki aztán mesélhetek házasságról, horgászatról, bringázásról, éles lövészetről 90 km/h oldalszélben 800 méterre kitett diót eltalálni, de azon felül, hogy jól elszórakoztatom semmi nem fog történni ügyemben.

 

Mit tud tenni az ilyen ügyeletes?

 

Amit levélben is tettek, hogy ideadták az ügyvédek névsorát és esetleg kinyomtatja a keresetlevél mintát.

 

Amit már ide is bemásoltam.

 

Ebben ott van világosan, hogy nevezzem meg azt sz ügyvédet aki elvállalta az ügyem és segített megfogalmazni a beadványom.

Vele kell majd személyes beszélgetés.

 

Tehát a dolog így indul. Nem azzal, hogy bekopogok az utcáról, hogy jöttem válni :-)

A főméltóságos nagyurak úgyis nyaralnak, de ha nem akkor sem érnek rá spontán, mert nem is érdekli őket. Sietnek ebédelni. Ebéd után pedig sziesztázni. 

Ha el is kapom az ajtóban csak azt mondja, hogy kérjem el az ügyvédek névsorát a titkárságon.

 

Magát a sztorit 30 éves távlatból levegővétel nélkül amúgy se tudnám előadni pontosan, tényszerűen. Ezért is foglaltam össze 7 oldalban.

 

Ha a pápához nem mehetsz be találomra, akkor ezekhez még úgysem hiszen pápa feletti hatalmat képzelnek maguknak.

A püspök is csak kamerákba vigyorog, de nem férhetsz a közelébe. 

 

Szóval jó vicc ez, hogy odamegyek és megkapom, amit már levélben is megkaptam :-)

Előzmény: Rozálka3 (28617)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28618

A Szeretet a tékozlókat, a házasságtörőket, az őt megtagadókat sem írja le. Számít rájuk! Éppen ez a bizalom segíti őket az újrakezdésben!  /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28617

Én nem kísérletezgettem volna a levelezéssel. Egyből mentem volna a püspökségre. Úgyis írásban kitőlve kellett volna a kérvényt beadnom. Meg jobb is ha az ember személyesen mondja el a problémáját. Jobban is tudnak segíteni.  Írásban sok a tévedés és félreértés lehetősége.

 

Biztosan észre vetted már, hogy ha itt is túl bónyolultá válik a magyarázkodás, legtöbbször be is fejezem a beszélgetést. Nem azért, hogy nincs mit mondanom, vagy haragszok,  hanem mert túl sok a félreértés lehetősége. Szóban sokkal egyszerűbb és világosabb elmondani valamit mint írásban. Megasztán leírok valamit a másik fél meg teljesen mást ért ki belőle.  Legfeljebb berakok egy videót vagy egy írást minthogy magyarázkodjak itt oldalakon keresztül.

Nem szeretem bónyolítani a dolgokat. Az egyszerűséget és a világosságot szeretem.

 

 

Leírom/ha tudom/, hogy Isten , hogy intézett el valamit.  Ez nagyon kedves történet. Az egyik közitársammal történt.  Szegényt már az Úr nemrégiben magához is szólította.

 

Rákos volt mikor először reményvesztetten eljött hozzánk az imacsoportba. Akkor már hosszú évek óta küzdott a rákkal.  Száznál is több kemót kapott. Sugarazták is többször a fejét. A combján kezdődött a rák egy anyajeggyel és végig ment az egész testén. Sok műtéten is átesett.  Mikor hozzánk került azt mondták neki az orvosok, hogy készüljön a halálra. Nem tudnak tenni semmit csak kemót adni. Mind a két tüdeje tele van apró daganatokkal. Ezt még meg sem tudják műteni.

Imádkoztunk érte és folyamatosan járt csoportba is. Meg is tért Jézushoz.  Egy alkalommak a Regina nővér gyógyító alkalmán Jézus egy pillanat alatt kigyógyította a rákból. Ennek már több mint 10 éve.  Azóta sem jött elő neki a rákja.  Nem is abban halt meg. 

 

Megvolt keresztelve és volt elsőáldozó is, de bérmálkozó nem.  Kétszer nősült de egyházi esküvője nem volt egyik alkalommal sem.  De megtérésekor együtt élt egy kétszer elvált nővel. Neki viszont volt egyházi esküvője.

Mivel József házasságot fogadott, így szentségekhez járulhatott.  De az atya mondta neki, hogy ha lehet otthon ne áldozzon, nehogy közbotrányt okozzon.  Így csak nagy ünnepekkor, kurzusokkor, vagy ha oda volt valahol zarándoklaton, akkor áldozott.

 

Szerette volna rendezni a kapcsolatát egyházilag is de akkor még túl sok volt a várakozási idő.  Így az asszony mindig csak halogatta a kérvény beadását.

 

Felnőtt hittanra viszont járt a bérmálkozás miatt.

Vészesen közelgett a bérmálkozás időpontja.  Az atya mondta neki, ha nincs rendezve a kapcsolata, vagy legalább nincs folyamatban a rendezés, nem bérmálkozhat meg.

 

Mi egyre unszoltuk, hogy legalább indítsák el a folyamatot.  Az már szándéknak számít a rendezéshez.

De ő egyre azt mondogatta, hogy nem érzi, hogy sürgetnie kellene.

A bérmálkozást viszont nem fogja kihagyni.  Akkor inkább elhagyja az asszonyt és haza költözik az anyukájához.  Neki fontosabb Jézus mint az a parázna kapcsolat amiben van.

 

Ráhatásunkra, egy hónappal a bérmálkozás előtt felkereste a párja volt férjét az egyházi válás ügyében de nem találta otthon.  Így nem történt előrelépés.

 

Két hét múlva kapták a hírt, hogy meghalt a férj.  Így szabad út nyílt a kapcsolat rendezésére.

Bérmálkozás előtt egy héttel megtörtént a templomi esküvő.  Ott voltunk. Nagyon megható volt.  Egy hét múlva meg a bérmálkozás.

 

Nagyon boldog volt Pali, hogy mindent ilyen szépen elrendezett az Úr.

 

 

 

Előzmény: forgione1 (28615)
forgione1 Creative Commons License 2 napja -1 0 28616

Aki a háború elől menekül, azzal semmi bajom.

 

 

Ide viszont csak olyan érkezik aki legalább féltucat olyan országon átjött ahol nincs háború. 

Előzmény: Rozálka3 (28614)
forgione1 Creative Commons License 2 napja -1 0 28615

Ez az eset is az egyház önkényes hatalmát mutatja be.

 

Nem a tények számítanak, hanem a nyalás.

 

Csak azt nem értem, hogy akkor minek játszanak ügyvédestit amit már korábban írtam. Hiszen úgysem konkrét szabályok/törvények által intézkednek, hanem pofára és nyalásra.

 

Mi lenne ha a világi bíróságnál 2 azonos ügynél az egyik vádlottat felmentenék, mert hízeleg a bírónak, még másikat 10 évre lecsuknak, mert csak a puszta tényeket mondja nyalás nélkül?

Előzmény: Rozálka3 (28612)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28614

Aki a háború elől menekül, azzal semmi bajom.  Persze, hogy segíteni kell rajta.  De ez a sok ingyenélő aki dolgozni sem akar,  az már más tészta.

 

Ferenc pápát nem érinti közelről az a sok ingyenélő.  Neki megvan a betevője.  Majd ha a saját bőrén érzi őket, másként fog vélekedni.

 

Az a nő akit öten megerőszakoltak biztos nem mondja, hogy jajj szegény migránsok! 

Előzmény: manófrici (28610)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28613

Most hallottam egy másik párról akik külön házban laknak. A koma elvált, de a nőt nem tudom, hogy elvált e?

Ők is intézték (valamelyik fél) az érvénytelenítést.  Pár hónap alatt meg is kapták.  Nekik is engedélyezve volt az áldozás mivel nem laknak együtt. Így nem számít együttélésnek.

Ha pedig mégis megtörténik a dolog, meggyónják.  Különben is esküvőre készülnek.

 

Előzmény: Rozálka3 (28612)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28612

Van nálunk egy koma. Megtérése után az asszony elvált tőle.  Gyorsan frissen férjhez is ment és családja is született.

Ezután a koma beadta a püspökségre a kérelmet az érvénytelenítésre. Oda járt vagy 4 évig.  Nemrégiben akadt neki egy nő akit elakart venni feleségül.  Innentől kezdve sürgős lett számára a válás.

 

De most árulta el a koma, hogy 4 évig csak akadékoskodott.  Ő akarta megmondani, hogy ki mit és hogyan csináljon. Még Pestről is lejött valami intéző az ügyével foglalkozni de nem ment vele semmire. 

Mire az egyik jogász azt mondta neki, hogy ő elvállalja az ügyét ha együttműködik vele.  Ha nem akkor ott az ajtó és már mehet is.

Ekkor már belátta, hogy másképp nem megy a válás csak ha alázattal engedelmeskedik és együttműködik.

Meg is kérte a csaj kezét és rá egy hétre a papírokat is megkapta. Meg is volt már az esküvő is.

 

Saját maga akadályozta az ügyének az elintézését.

Előzmény: forgione1 (28611)
forgione1 Creative Commons License 2 napja 0 0 28611

Megpróbáltam, de látod hogy az ügyvédek közül is csak 1 írt, aztán ő sem.

Innentől fogva legyen ez az ő bűnük!

Előzmény: Rozálka3 (28608)
manófrici Creative Commons License 2 napja -1 0 28610

 Ferenc pápa másként vélekedik.    ??   Jól tudom??

Előzmény: Rozálka3 (28609)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28609

Nekem nem a barátaim felényire sem.  :)

Előzmény: manófrici (28607)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28608

Akkor próbáld meg így rendezni hátha sikerül.

 

Előzmény: forgione1 (28606)
manófrici Creative Commons License 2 napja -1 0 28607

Felebarátok??

Előzmény: Rozálka3 (28605)
forgione1 Creative Commons License 2 napja -1 0 28606

A lényeg az, hogy te nem akarsz szembe nézni a múltaddal.

 

Igen részletes leírást írtam minden egyes mozzanatról és körülményről, akár film is lehetne belőle.

Tehát nem igaz, hogy nem nézek szembe a múlttal és csak a papírt várom.

 

De!!!

 

Nem vagyok hajlandó keresni azt hitetlen cédát!

Miért nem?

 

Mert hitetlen és az én tisztaságom ismét bemocskolhatja már csak heccből is.

 

Isten előtt nyilván nem hazugságra építem az érvénytelenítést. Papokat talán becsaphatom, de Istent nem.

De a cédát mindez nem érdekli és simán hazudhat. Tehát nem fogom felkutatni! Ha azóta hívő lett volna akkor ő kérné az érvénytelenítést.

 

A céda akkor is hazudott, mint a vízfolyás, pofátlanul. Nem látok rá esélyt, hogy most igazat mondana. Ugyan miért tenné?

 

Az egyháznak nekem kell hinnie, aki odamegy hozzájuk. Ahogyan ha gyónok, akkor pap nem kételkedik, hogy fiam, te még biztos mást is csináltál, hozzál nekem tanukat, hogy csak háromszor paráználkodtál, de legalább a számlát mutasd be.

 

Nem azért akarom rendezni a házasságot, hogy Istent becsapjam vele.

Elmondom részletesen, hogy mi és hogyan történt. Ha ezek alapján lehet érvényteleníteni akkor tegyék meg. 

De ne kételkedjenek a szavaimban, feltételezve, hogy hazudok.

 

30 év telt el és nem 3.

Az egyház csak játssza a hatalmat, amit Istentől kapott és visszaél vele.

Ferenc pápa sokkal értelmesebb, mint a sok gyepes agyú pap.

Előzmény: Rozálka3 (28595)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja -1 0 28605

Nekem nem kellenek.  :) 

Előzmény: manófrici (28604)
manófrici Creative Commons License 3 napja -1 0 28604

Akkor jöjjenek a migránsok??

Előzmény: Rozálka3 (28603)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -1 0 28603

Az irgalmas szamaritánus a történetében az első két szó a legfontosabb: egy ember. Jézus ezzel a két szóval örök időre meghatározza a felebarát fogalmát. Az az ember, akin a szamaritánus segít, egy ismeretlen ember. Nem tudjuk a nevét, származását, nemzetiségét, kultúráját. Sőt még az sem nyilvánvaló, hogy becsületes emberről vagy egy hitványról van szó. Pusztán emberi mivolta az, ami őt minden ember számára felebaráttá teszi.


Testvérem! A felebarát fogalma Jézus meghatározásában nem ismer semmiféle korlátozást. Aki ember, az színre, fajra, nyelvre, társadalmi osztályra való tekintet nélkül felebarátod.
Az Úr Jézus által elmondott történet felhívással zárul, amely neked is szól: Menj, és te is hasonlóképpen cselekedjél! Ezért az elkövetkező idő folyamán te is az irgalmas szamaritánus lelkületével járj-kelj mert, talán a te mosolygó arcod, a mindig bizakodó magatartásod gyógyító lesz, amely elűzi a bánatot, a kétségbeesést sok felebarátod életéből.


Tanulj Jézustól! A törvénytudók megvetették az egyszerű népet – Jézus velük élt. A rabbik lenézték a nőket – Jézus társalgott velük. A zsidó társadalom kiközösítette a vámosokat – Jézus leült az asztalukhoz. A törvény tisztátalannak nevezte a leprásokat – Jézus megérintette őket. 

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -1 0 28602

Csak a Jézus szeretetétől megittasultak látják helyesen a valóságot, mint például Teréz anya, aki fölismerte, mennyire fontos, hogy a haldoklót fölemelje az utca porából, és megmosdassa.

Mi, akik földi részegségben, a hatalom megszállottságában és az önámítás bódulatában élünk, nem látunk tisztán, elvakultak vagyunk.

Első hallásra a szentek beszéde sokszor a részeg ember beszédére hasonlít, de azután rendre bebizonyosodik, hogy ők beszéltek helyesen, kimondva az igazságot kortársaiknak egy olyan közegben, ahol mindenki mellébeszél, mert az ő beszédüket nem befolyásolja sem az önző érdek, sem az emberek véleménye.
/Barsi Balázs/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!