Keresés

Részletes keresés

gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 15

ha behozza a reményeket a használt vason futó stratégia - nem csak backteszten, élesben is, akkor valami komolyabb hardwer virtualizációs cuccba is beruházokaddig nem nagyon foglalkozok ilyen dolgokkal, de a cél érdekében gyoorsan tanulok...:)

Előzmény: gsmcoder (14)
gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 14

Hát hogy megspóroljam a winyót:)).

De döntöttem, vettem egy használt eepc-900at. SSD-és,  max. 36wot eszik. 10 rupiért veszk még egy 10 perces UPS-et a modemnek.

 

SSD-ről is moddanak fűtfát, de 2 éve kiskerben lévő gépeknél statisztikailag nem bizonyított, hogy rövidebb élettartamúak. Sőt, egyes szakértők szerint elhalálozásuk nagyon is determinált, kb. 100.000 írás ugyan arra a bitre. De ezt ügyesen randomizálják, így elvileg egy átlag user 10 év alatt fekteti ki. annyit meg egy winyó se bír. cserébe alacsony fogyasztás és halk, és gyorsan újraindítható ha kell.

Előzmény: locsemege (13)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 13
Nem igazán értem, miért gond HDD-ről boot-olni. Nyilván nem ugyanarra a partícióra teszed az oprendszert, mint az adatokat, s vélelmezem, LVM kötetet is használnál. Egyébként amennyiben a BIOS tud USB-s eszközről boot-olni, akkor megoldható. Csak semmi szükség rá.
Előzmény: gsmcoder (12)
gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 12

alaplap+RAM+winya+ház=60 rugó, ugyanannyi  mint a foxconn +RAM+WINYA szerelhgetés nélkül.

 

Megoldható hogy 4 GB pendrivról bootolja a Linuxot, meg a windowst ha kell?

Előzmény: locsemege (11)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 11
Csak van otthon egy csavarhúzód, nem? Én amúgy az ipon.hu címen néztem ki eredetileg azt, amit aztán itt linkeltem a gyártó honlapjáról. Mit szólsz ehhez?
Előzmény: gsmcoder (10)
gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 10

Ha tudsz adni lnikeket, hol lehet komplett ilyen gépet venni, azt meköszönném. Tehát ne nekem kelljen hűtést, tápot meg mittom én mit haekkelni rá.

Előzmény: locsemege (9)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 9
Nincs tapasztalatom róla, de nem erre valók, sanszos, hogy megdöglik hamar. A Mini-ITX lapokkal mi bajod?

Most indítottam egy virtualizált oprendszert a gépemen, még pause-ba is rakható a host felől. Tehát le lehet úgy merevíteni, hogy ott folytassa ébresztés után, ahol tartott legutóbb.
Előzmény: gsmcoder (8)
gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 8

Mi a tapsztalat notebokk vagy netbook ilyenfalyta üzemeltetésével. Bírja a "kiképzést" vagy5-12 hó után elhalálózik benne pár dolog.

locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7
Ezesetben sok RAM-ot raknék bele. Az aljára tennék egy Linuxot, virtualizálva futtatnék benne egy Windows-t. Ha a Windows megdöglik a virtuális gépben, akkor a valódi, natív oprendszert el tudod még érni mondjuk ssh-n keresztül - vagy akár valamilyen VNC jellegű dolgon át -, és újra tudod boot-olni a virtualizált Windows-t. Sőt, valamennyire talán automatizálni is tudod a dolgot. Például egy script pingeli a virtuális Windows-t a host oprendszerről, s ha nem válaszol, akkor újraindítja a guest-et.

További előnye, hogy a host a jól konfigurált tűzfalával megvédi a guest-et a támadásoktól. Amit mindenképpen fontos lenne megnézni, az az, hogy az adott CPU, amit választasz, támogatja-e a hardware virtualizációt.
Előzmény: gsmcoder (5)
gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6

Reggellente indítanám, este ránéznék mit csinált. Az estei rendben van mert úgy is bekapcsolom a notimat otthon hálón. de reggel kihagynám egy másik gép beindítását, csak azért hogy elindítsak 3 alkalmazást aegy másikon. folyamatos autopilot meg szerintem nem előnyös, mert a brokernál újr abekell jelentkezni minden nap digipass-al. Na azt az életbe nem automatizálom.

gsmcoder Creative Commons License 2010.12.01 0 0 5

Megmondom mire kell. trading autopilot. 3 db windowos alkalmazás lenne automatizálva. Adna venne a tőzsdén. Ezért fontos, hogy ha valami gikszer van újra tudjam indítani. igazából nem igényel nagy proci számítási igényt.  3 közepes méretű win alkalmazás összehangolása Autolt v3-al.

Előzmény: locsemege (2)
digicat Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4

Hongkong gazdaságos tablet.

Már 200 dollár alatt kapható 7" kijelzővel, nagyon alacsony fogyasztás, Android, touchscreen, wifi, hdmi kimenet. Skype még kicsit bizonytalan rajtuk, de előbb-utóbb stabil lesz az is.

10" méret sem sokkal drágább.

 

Az általad leírt célnak tökéletesen megfelelnek.

Előzmény: szeressükegymást (3)
szeressükegymást Creative Commons License 2010.12.01 0 0 3

Hasonlón már én is elmélkedtem régebben, azon az alapon, hogy a vezetékes telefon helyett kellene egy olyan számítógép ami folyamatosan üzemben van, nem búg, nem melegszik, csak ül és figyel, hogy van-e bejövő email, IM, Skype hívás, és pittyeg ha kell. Sajna nem találtam ilyesmit. Az okostelefonok kezdenek lassan ilyenné válni. Csak a kijelzőjük és a billentyűzetük kicsi.

 Jelenleg letöltőgépnek egy D201GLY2 mini-ITX-es alaplapot használok passzív hűtéssel, illetve egy eGreat M34A hálózati médialejátszót.

locsemege Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2
Én valami CPU-t integráltan az alaplapon tartalmazó eszközt választanék, valami Mini-ITX, vagy hasonló lapot.

ha kifagy az XP rajta, akkor is lehessen vele "beszélni" tengerparti nyaraláson:))

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Erre Linux vagy BSD szervert kellene rakni. Egyrészt a megbízhatóság, a biztonság miatt, másrészt nem kell rá grafikus felület, mert minek, harmadrészt a jól konfigurálhatóság miatt. Tűzfalként is működhetne, http, ftp szerverként is, Samba fileszerverként is. Meg minden, ami kell. Például 2 db HDD-t tennék RAID 1-be.

Mondjuk erre mernék gondolni.
Előzmény: gsmcoder (-)
digicat Creative Commons License 2010.11.30 0 0 1

"Vagy vannak már nettopok (pl. foxconn, asrock, nvidia, eee box) 24 órás üzemre baráti (40-70 e) áron, de nem látom a szünetmentesség legetőségét, és nem látom a távoli konfig lehetőségét sem megemlítve sehol. Ráadásul kell hozzá egy külső DVD az installhoz, illetve monitor és egér, billentyűzet is hozzá ha akarok rajta csinálni vmit."

Szünetmentességet 10-20 ezer forintért kapsz UPS formájában.

Külső DVD max az oprendszer installhoz kellene, de arra jó egy pendrive is (ilyenről futhat az oprendszer is).

Ha már van oprendszer akkor interneten/hálózaton bármit elérsz.

Távoli konfig, monitor, egér helyett van Remote Desktop, VNC és hasonlók (pl. LogMeIn). Internetről is működnek.

A "lefagy az XP" kicsit más eset, ilyen célokra vannak külső hardverek. Nettop kategóriában szerintem nem találsz ilyent beépítve, ezek a szerverhoszting világában vannak használva.

Ha a 24 órás üzemmód miatt aggódsz akkor a szerverek között nézelődj, a belépőszintűek nem olyan drágák (de nem nettop árkategória).

 

Netbook ügyben nem tudok nyilatkozni, de amúgy is fölöslegesnek találom egy ilyen célra, teljesen fölösleges a kijelző és a billentyűzet, ráadásul a bővítése majdnem lehetetlen.

 

Nem tudom milyen célra kell, de több routerhez van egész komoly firmware (pl. Oleg) amivel nagyon sok feladat megoldható.

Egy ilyen router 10-20 ezer forint, a szoftver ingyenes, kell egy USB merevlemez vagy pendrive és kész is van. Fogyasztás nagyon alacsony, a sebesség is, pendrive/ssd használatával a zaj nulla.

Előzmény: gsmcoder (-)
3x Creative Commons License 2010.11.30 0 0 0

0°C

gsmcoder Creative Commons License 2010.11.30 0 0 topiknyitó

Üdv.

 

viszonylag kevés infó van jelen a kategóriáról.

 

Eljött az idő hogy a 2 otthoni notbook és egy távoli shared server mellé kell egy otthoni hálózati gép is.

 

Követelmények:

-alacsony (~40w) fogyasztás (villanyszámla)

-megbízható (0-24 üzem)

-halk (0-24 üzem)

-nem egy sufni tuning "old PC", tehát dizájnos és forrasztópáka nélkül elindul:)

-lehetőleg szünetmentes(akksi), mivel bizonyos munkát is végezne automatikusan a neten

-wifi

-remote control panel: távoli elérés, újraindítás, stb. lehetősége beépített SW vel (ha kifagy az XP rajta, akkor is lehessen vele "beszélni" tengerparti nyaraláson:)))

-olcsó legyen

 

amire jutottam, hogy mindent egybevéve az atom procis netbookokban majdnem minden megvan baráti (cca. 70e) áron. DE, ezek úgy tudom rövid idejű (max. 1-2 órás) napi üzemre vannak tervezve.

 

Vagy vannak már nettopok (pl. foxconn, asrock, nvidia, eee box) 24 órás üzemre baráti (40-70 e) áron, de nem látom a szünetmentesség legetőségét, és nem látom a távoli konfig lehetőségét sem megemlítve sehol. Ráadásul kell hozzá egy külső DVD az installhoz, illetve monitor és egér, billentyűzet is hozzá ha akarok rajta csinálni vmit.

 

Mi a vélemény? tényleg nem alkalmyas egy netbook a folyamatos üzemre? Van elfogadható árú nettop a követelményeimre?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!