Keresés

Részletes keresés

Túlélőblog Creative Commons License 2011.04.19 0 0 48

Ez működne egy olyan országban, ahol a média tényleg független és csak az igazat mondja, objektíven. De amíg a média képes becsapni mindenkit, addig hiába lenne népszavazás. A média hazudna, megmondaná, hogy mire szavazzanak az emberek, aztán ők megszavaznának bármit, mert elhinnének bármit. Kemény dió.

romesz Creative Commons License 2011.04.16 0 0 46

Teljesen mindegy ki az elnok.

Ha en lennek akkor biztos kihasznalnam a pozicio adta lehetosegeket.

De nem hiszem, hogy valamit is keresztul tudnek vinni az elkepzeleseimbol, mivel valamelyik politikai es gazdasagi erdekeltseg biztos keresztbe tenne neki.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.16 0 0 45

a

Túlélőblog Creative Commons License 2011.04.13 0 0 42

Az összes alkotmány-ellenes törvényt és rendeletet eltörölném. Ez kellene legyen az első lépés. A következő pedig az, hogy a fontosabb kérdésekben nyílt vitát kellene rendezni és népszavazásra bocsájtani.

 

A múltkor volt valami nagyobb felmérés, ami kimutatta, hogy az emberek 76%-a nem akar háborút és feleslegesnek tartja. Ha ez 51%-lenne, gondolom a demokrácia szerint nem lehetne háborúzni, mert ahhoz többségi akarat szükséges. Elméletben.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 38

Netflix rajott arra, hogyan lehet atvenni piacot video McDonaldsoktol. Jozan esz es tisztesseg ugyeskedett, sikerrel.

Előzmény: Túlélőblog (35)
Korneni Creative Commons License 2010.12.05 0 0 37

Akkor téged hazatoloncolnálak!

Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.20 0 0 35

Igazából a józan ész és a tisztesség sokszor többet ér mint az, ha valaki 100 gazdasági szakot elvégez. Meg lehet nézni, hogy sok országban, ahol mindenki nagyon szakember a politikusok között, hol tart minden. Hiába értenek hozzá, fogja magát és azt csinálja amit mondanak neki fentről. Tudja hogy rossz lesz az országnak amit tesz, tudja hogy rossz lesz az embereknek amit tesz, tudja hogy rossz lesz a gazdaságnak amit tesz, de azt is tudja, hogy a saját pénztárcájának és hatalmának jó lesz, tehát megteszi.

Ígéretek mindig vannak, azoknak a betartása viszont valahogy mindig elmarad, vagy annyira késik, hogy a végén már értelmét veszti.

 

Én meg mondhatom, hogy nem értek hozzá, de itt mások se igazán értenek hozzá. A fórumon ez olyan, mint mikor vak vezet világtalant, senki nem ért a témához, csak beszélgetünk róla. Ezzel nem fogjuk megváltani a világot, csak 10-15 ember folytat eszmecserét.

Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.20 0 0 30

Én nem értek a gazdasági dolgokhoz, ezt elismerem. De abban csak van valami, hogy "vásárolj Amerikában gyártott, előállított, megtermelt termékeket, hogy ezzel segítsd az amerikai munkanélküliség visszaszorítását".

 

A gazdasági verseny pedig nem fair. Ha nyitsz egy szendvicsboltot, amiben minőségi szendvicseket árulsz, friss pékáruval, firss hússal, friss krumplival, friss zöldségekkel, de ugyanakkor egy Meki szándékosan nyit egy gyorséttermet a tiéd mellett, akkor te csődbe fogsz menni a minőségi termékeddel, a Meki pedig egészségetelen hamburgerekkel és zsíros krumplival fogja a környékbelieket hízlalni. A kulcsszó a tőke. Ha van sok pénzed, akkor lesz reklámod, drága éttermed. Ha sokkal jobb vagy mint a nagy étterem, az nem jelent semmit, mert akkor is te fogsz csődbe menni. A végén pedig a másik étteremben fogod sütni a krumplit, amíg a főnököd üvöltözik veled.

 

Itt a környékünkön néha megnyit egy-egy kisbolt, ami jó lenne, viszont úgyis tönkremennek. Legutóbb egy DVD kölcsönző nyílt. 10 hónap után tönkrementek.

 

De mondom, nem értek hozzá, úgyhogy akárkinek lehet igaza. Az kínában futtatott amerikai cégek dolgait sem ismerem. Az persze biztos, hogy minél több gyáran futtatnak odakint, annál kevesebb embernek kell fizetniük itt, így persze a profitjuk több lesz, viszont a munkanélküliség itt magasabb.

Adónál nem fix összeget adnak, tehát ha egy munkás kap 100 dollárt Kínában, akkor abból fizetnek 16 vagy hány százalékot. Ha egy amerikai munkavállalóról van szó és ő kap 2000 dolláros fizetést, akkor viszont annak a 16 százalékát kell kifizetniük.

De ez biztosan bonyolultabb, úgyhogy nem ásnám bele magam túlzottan.

 

Magyarországon az új nagy cégek 5 éven át adómentességet kapnak, aztán csökkentett adót fizetnek. Ha ez gazdasági verseny, akkor ezt csalásnak hívják. Olyan, mintha egy futóversenyen a gazdag, doppingoló sportoló még 50 méter előnyt is kapna rajt előtt.

 

Persze ez csak egy dolog, a nemzet érdeke a legtöbbször nem a pénz körül forog. Ott vannak a jogok, az Alkotmány, azok szerintem fontosabbak mint a pénz.

Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.19 0 0 27

A versenyt értem, de nem tudom hogy segít az az Egyesült Államoknak, ha egy óriáscég legyártat egy csomó mindent kínában, ott fizeti az adót és ott fizeti a munkásokat. Ebből az Egyesült Államok nem igazán profitál.

 

Ha a Ford és a többi autógyár átmegy Üzbegisztánba, akkor fizessen több adót. Ha helyben gyártja, itteni embereket foglalkoztat, helyben fizeti az adót, akkor kapjon adókedvezményt.

 

Az biztos, hogy 2 év alatt 5%-ról 10%-ra nőtt a munkanélküliség és nem csökken az arány. Remélem tudnak majd ezzel valamit kezdeni.

Előzmény: denes (26)
Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.19 0 0 24

Ez jó kérdés. Gondolom konkrét estekben külön-külön kellene meghatározni.

 

Láttam régen valahol egy listát arról, hogy választások előtt milyen óriáscégek melyik pártot támogatták. A legnagyobb cégek mindkét nagy pártot támogatták, nagyjából ugyanannyi pénzzel. Tehát ha egy cég 2 rivális pártot támogat ugyanannyi pénzzel, akkor gondolom ezt nem kedvességből teszi, hanem azért, mert választások után kérni fog valamit. A kérdés az, hogy ezek a nagy cégek miket szoktak kérni a pártoktól, illetve az elnöktől? Ha legális, ésszerű dolgokat, akkor azokat ingyen is megkapnák egy korrekt kormánytól.

 

Szóval nem tudom. Mondj egy konkrét példát a nagytőkére, ami a nemzet érdeke.

 

Most valami olyasmin megy a vita, hogy a Demokraták jól meg akarják adóztatni a nagyobb cégeket, a Republikánusok pedig ezt egyáltalán nem akarják, mert hogy a nagy cégek foglalkoztatják az embereket, ők adják a munkát a lakosságnak.

 

Szerintem az ésszerű az lenne, hogy megadóztatnák azokat a nagy cégeket, amik külföldön dolgoztatnak idegeneket. (Például kínában futtatnak egy gyárat.) Vagy például ha egy gyorsétterem világméretű, akkor külön adót fizetnek azok után az éttermek után, amik az USA területén kívül esnek. Ezzel csökkenne az országban a munkanélküliség, a nagy cégek nem panaszkodhatnának, azok akik meg külföldre viszik a munkát, azok több adót fizetnének. Mindig van arany középút. Sokszor az a legkifizetődőbb.

Előzmény: denes (23)
Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.18 0 0 21

Engem lelőnének az elnökké avatási ceremónia utáni 8-ik napon, mert sose szolgálnám a nagytőkés csoportokat, hanem azt tenném ami a nemzetnek lenne jó. Ezért aztán nem élnék sokáig. Persze aki nem báb, az soha nem is jut el az elnöki székig.

hastetheday Creative Commons License 2010.11.15 0 0 17

Ennek fényében a cigányokat is.

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.15 0 0 16

Na jó, akkor komolyan. Kinyomoztatnám  a Bush-Silverstein féle tipikus zsidó összeesküvést, mely célját elérve szabad utat nyitott az iraki és afganisztáni agressziónak. És bocsánatot kérnék  az araboktól.

 (De még mielőtt muszlimbarátsággal vádolnátok, segítenék Sárközynek és Merkelnek kipaterolni  az arabokat Európából. "El Cid"-féle hadjárat.)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.15 0 0 15

Halgassátok végig a szöveget!

Nekem tetszik a programja:-)

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 11

:) már vártam ezt a hsz-t tőled. de akkor minek nyitsz topikot erről, ha "masszív" 9 hsz után azt mondod, hogy töröljék a topikod? érdekel ez - a táma - téged egyáltalán?

Előzmény: denes (10)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 9

Elfogatnám azokat  a ma is élő arab pilótákat, akik  a WTC elleni merényletben vesztették életüket.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 8

ha én lennék amerika elnöke, akkor nem kaptam volna a semmiért Nobel béke díjat, mert nem vagyok néger.

Előzmény: denes (-)
eumenesz Creative Commons License 2010.11.13 0 0 7

Baromira csodálkoznék, hogy mi a francot keresek én a Fehér Házban. Esetleg bevándorlási kérelemmel fordulnék a mexikói hatóságokhoz.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2

...akkor mindenben kikérném Magyarország véleményét:)

Akarkij Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1

óvatosan a lazasággal, szegény clinton bácsi is hogy ráfaragott a szivartémára az orális irodában :)

Előzmény: Törölt nick (0)
denes Creative Commons License 2010.11.13 0 0 topiknyitó

Mindjárt azzal kezdem, hogy eltóltam a címet. Ha lehet javítsátok ki elnöknek.

 

Köszönöm.

 

Manapság nagy divat az amerikai elnököt, szapulni, kritizálni. Igy jár az akit a egója odáig visz. Benne van a csomagban. 

De lépjünk feljebb a progreszivitás képcsójén. Vegyük az elnök bár melyik intézkedését, s kritizáljuk, beszéljük meg az intézkedés minöségét, jó és rossz oldalát, következményeit.

Továbbá adjuk meg az általunk javasolt legjobb megoldást.

Különben nem ér a nevem.

 

De komolyan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!