Keresés

Részletes keresés

Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 204

Szexszel csábítják szavazásra az orosz választókat

Gyere, csináljuk együtt, int a kampányvideóban a lány a fiúnak, és behívja maga után a szavazófülkébe. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Nyomozást követel az orosz ellenzék egy szavazásra buzdító kampányvideó miatt, amelyben egy lány maga után hív egy fiút a szavazófülkébe, behúzzák maguk után a függönyt, vélhetően kitöltik a szavazólapot, majd elégedetten leadják szavazatukat. „Gyere, csináljuk együtt" – szól a videóban feltűnő jelmondat, amely a december 4-én tartandó oroszországi parlamenti választásokra invitálja a szavazókat.

Epstein dr. Creative Commons License 2011.11.21 0 0 203

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110901-wikileaks-taviratok-gyurcsanyek-gazterveirol-a-mol-es-a-gazprom-kapcsolatarol.html

 

Galambos Péter

WikiLeaks: A nagy magyar–türkmén üzlettől rettegtek az amerikaiak

1. rész (2011. 09. 07.)

 

Komoly veszélyt láttak 2008 első felében a magyar energiapolitika kelet felé húzásában a budapesti amerikai nagykövetségen – derül ki a WikiLeaks által megszerzett és az [origo] rendelkezésére álló amerikai diplomáciai táviratokból. Különösen aggasztotta az amerikaiakat egy állítólag készülődő nagy gázüzlet Magyarország és Türkmenisztán között. Attól tartottak, hogy az ügylet aláásná a Nabucco-gázvezeték tervét.

 

"Elkerülni a katasztrófát" – ezt az alcímet viselte egy, a budapesti amerikai nagykövetségről 2008. február 7-én a washingtoni külügyminisztériumba küldött, Reuben Jeffery miniszterhelyettes látogatását előkészítő távirat egyik része. A WikiLeaks által kiszivárogtatott, az [origo] birtokába került dokumentumban az áll, hogy Jeffery "kritikus időpontban" jön Magyarországra, mert türkmenisztáni hírek szerint "magyar közvetítők" olyan megállapodáson dolgoznak, amelynek alapján a kormány kész lenne harminc évre elkötelezni magát az orosz "Gazprom által kontrollált" vezetékeken érkező türkmén gáz vásárlására.

 

A távirat szerzője szerint egy esetleges, a Gazpromot helyzetbe hozó magyar–türkmén egyezmény egyformán aláásná az Európai Unió által támogatott, Ukrajnát és Oroszországot elkerülő Nabucco gázvezetékprojektet és Magyarország szuverenitását. Jeffery közbelépése azonban megakadályozhatja a "katasztrófát", ha rá tudja venni a magyar vezetőket, hogy tartsák magukat az energiaforrások diverzifikálásának korábban már többször deklarált céljához, ily módon enyhítve az Oroszországból érkező gáztól való függést – olvasható a táviratban.

 

Pár órával a fent idézett után újabb, részletesebb távirat ment Budapestről a washingtoni külügyminisztériumba, ezúttal a budapesti és az asgabati (Türkmenisztán) amerikai külképviselet "közös, sürgős iránymutatási kérésével". Eszerint egy Millander International Ltd. nevű, Magyarországon működő, de off-shore hátterű cég "a jelek szerint felhatalmazást kapott a magyar kormánytól" egy megállapodásra, melynek keretében harminc éven át évi 10–15 milliárd köbméter türkmén földgázt hozna a Gazprom vezetékein Magyarországra, és részben egy saját maga által, a Pest megyei Ercsi mellett felépítendő, ezer megawattos áramtermelő erőművet működtetne vele. Az asgabati követség információi szerint az üzletről akkor már két és fél éve folytak a tárgyalások, vagyis még Szaparmurat Nijazov, az 1991-től 2006-os haláláig hatalmon lévő türkmén diktátor idején kezdődtek.

 

Európa gázellátását biztosító új vezetékekre egyrészt azért lenne szükség, mert az utóbbi években többször is fennakadások voltak az Oroszország felől Ukrajnán át érkező szállításokban, amikor az oroszok és az ukránok árvitába keveredtek. Ezért az orosz fél Ukrajnát kikerülve, a Fekete-tenger alatt, Törökországon keresztül építené meg a Déli Áramlat vezetéket. Az EU ugyanakkor az Oroszországtól való gázfüggőségét is csökkentené, ezért Közép-Ázsiából hozna gázt, a még szintén nem létező Nabucco vezetéken. Mindkét csővezeték áthaladna Magyarországon.

 

Az amerikaiak tehát attól tartottak, hogy 10-15 milliárd köbméternyi gáz az évente 14-15 milliárd köbmétert felhasználó Magyarország számára évtizedekre feleslegessé teszi a Nabuccót, így halálra ítélve a projektet, egyúttal konzerválva az orosz függőséget. Aggodalmukat vélhetően az is táplálta, hogy voltak jelei annak: a Gyurcsány-kormány a Nabucco megépítése helyett az orosz eredetű gáz vásárlása mellett áll ki. A kormányfő 2007 márciusában az International Herald Tribune-nak nyilatkozva "álomnak" nevezte a Nabuccót – mondván, Magyarországnak nem álmokra, hanem projektekre van szüksége –, és gyakran találkozott Vlagyimir Putyin akkori orosz elnökkel, mai miniszterelnökkel. Eközben Türkmenisztán intenzíven tárgyalt Oroszországgal arról, hogy nagy mennyiségű gázt értékesítene a Gazprom vezetékein. (Később kiderült, hogy a türkmének többirányú szállításban gondolkodnak. Kötöttek egy hitelszerződéssel egybekötött megállapodást Kínával, és a Nabucco felé is nyitottak. Ezt nyomatékosította, hogy nem sokkal azelőtt hosszú távú megállapodást kötöttek az RWE német energiakonszernnel.)

 

A nagykövetség jelentése szerint félő, hogy a Millander valójában a Gazprom "számos fiktív cégének egyike, vagy még annál is rosszabb" (hogy mi lehet az a rosszabb, nem derül ki). A Gazprom-kapcsolatra a nyilvánosan elérhető információk alapján semmi sem utal. A társaság hazai élelmiszer-ipari, mezőgazdasági oldalakon, illetve nemzetközi kereskedelmi portálokon tűnik fel különböző vételi és eladási ajánlataival, az általa forgalmazott termékek között szerepel gabona, takarmány, olajnövények, fehérjenövények, továbbá szén és Türkmenisztánból Afganisztánba szállítandó dízelolaj. Az egyik ilyen oldalon 2004-es alapítású, 25–50 millió dollár éves forgalmat lebonyolító vállalatként mutatkozik be. Ezenkívül annyi tudható róla, hogy az off-shore cégek egyik kedvelt helyén, az USA Delaware államában jegyezték be.

Előzmény: Epstein dr. (202)
Epstein dr. Creative Commons License 2011.11.21 0 0 202

http://pokoli.hu/rovat/blog/lebontjak-a-vilag-legidiotabb-diktatoranak-arany-forgoszobrat-282893

 

Türkménbasi átnevezte a hónapokat, januárból Türkménbasi lett, áprilist az édesanyjáról, a szeptembert pedig saját könyvéről neveztette el. A nagy Vezér vidéken betiltatta a könyvtárakat, mondván, a paraszt ne olvasson, hanem dolgozzon. A türkmén állami tévében (ahol a Vezér feje volt az embléma és szinte minden műsor róla szólt) türkmén lány és asszony nem jelenhetett meg sminkben, mert rendelet mondta ki, hogy a türkmén nő van annyira szép, hogy ne kelljen sminkelnie.

 

A balett, mint műfaj is megszűnt egy időre, mert a Vezér törvénybe iktatta, hogy ő azt nem érti. Nem szerezhetett jogosítványt, nem felvételizhetett egyetemre és nem kaphatott munkakönyvet az, aki nem ismerte eléggé a Ruhnamát, Türménbasi szent alkotását, melyből Türkmenisztánban ötmillió (!) példány kelt el.

 

Egy újévi koncert alkalmával a Hatalmas Türkménbasi bejelentette, hogy a mennyországba kerül az, aki életében háromszor elolvassa a Ruhnamát.

 

Türkmenisztánban, ott jártamkor 4 forint volt a benzin literje, és ingyenes a távhőszolgáltatás. Türkmenisztánból indul ugyanis a Nabucco gázvezeték, hatalmas természeti kincsekkel rendelkezik az ország.

Előzmény: Afrikaans8 (201)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 201

Friss hírek:

 

Személyi kultusz nélkül nincs türkmén elnök

 

A magának aranyszobrokat emeltető Türkménbasi utódja is megkapta a hősi kitüntetést, téli olimpiára készül, és faültetésre, városnézésre kötelezné a friss házasokat. És most Schmitt Pál is meglátogatja.

 

http://index.hu/kulfold/2011/11/08/szemelyi_kultuszbol_szemelyi_kultuszba_turmenisztanban/

Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 200

"Hollandiában az anál ami zavarja őket általában, hobbi kurvák nem készültek fel azokra a gusztustalanságokra"

 

Az anál ma már nem számít gusztustalanságnak, tkp. már az ókorban sem volt az, bár néha megütköztek rajta a kortársak. De a görögök, médek, rómaiak stb. mind gyakorolták, a keletebbi kultúrákról nem is beszélve. Kellő tisztálkodással és odafigyeléssel (technika elsajátítása elsősorban) a kellemetlenségek kiküszöbölhetők.

Előzmény: Törölt nick (197)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 199

Más felemelkedési lehetőségek számukra: foci (Farkas János, Pisont stb.), boksz, könnyűzene...

Előzmény: Törölt nick (197)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 198

Minden hatalmat a nagykagánnak! :D

Előzmény: escéhá (190)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 197

A hollandiás cikkben sok a kamu, nagyon félreorientál a kurvaiparról.

 

Először is tudni kell, hogy Hollandiában és Belgiumban legális a prostitució, könnyen meg lehet oldani, hogy Magyarországról lepapírozva menjenek ki a ribik dolgozni... és általában örömmel mennek.

Mostanában se az olaszoknál, se a németeknél, se Svájcban nem pörög a dolog, ellenben Belgiumról az érintettek pozitívan nyilatkoznak, ott tudnak pénzt keresni.

Amit hallomásból tudok az annyi, hogy a lányok vagy kirakatban vagy bárban dolgoznak, utóbbi helyen egy óra komplett, gumival 140, fél óra hatvan ami kiesik, többi  a házé. Természetesen részt kapnak a pezsgő és koktél fogyasztásból. Aki pénzt akar keresni, annak persze be kell vállalni gumi nélkül, be kell vállalni a társaság kedvéért a spanglit vagy a kólát is. Társaságban kis huszonéves cigánycsaj említette múlt hónapban, hogy volt este, hogy közel ezret keresett. Általában háromhetes túrákra mennek ki és nagyjából egy millával akarnak hazajönni, ami a bárokban össze is jön, hiszen ott nem húzzák őket különösebben. Általában heti 300 eurót szoktak letenni a kiközvetítőknek, de van ahol be kell érni a közvetítőnek napi 20 euróval.

 

Hollandiában van egy Orgovány Vili nevű maffiózó vezetésével működő cigány banda, ami levédi a kurvákat és durván meg is vágja őket, oda maguktól tehát nem szívesen mennek a tapasztaltabb ribik. Ezért van az, hogy Nyíregyháza környékén újítanak be fiatalokat prostinak és fogják időszakosan munkába őket. Ezek is hazavergődnek aztán némi pénzzel egy idő után, de a szájízük bizony rossz, hiszen odakint ismerik csak fel, hogy csúnyán lerántották őket.

Túlnyomó többséggel nincs szó erőszakról a beszervezéskor, hiszen a kiscsajok nem kis százaléka újabban péntek-szombati diszkó alkalmával egy-egy belépőért, italért szopja le azt aki megfizeti, és örömmel bújnak ágyba bárkivel aki egy kis gyengédséggel fordul feléjük. Ezeknek nem nagy művészet előadni a sármos cigánysihederek részéről, hogy Hollandiában sok pénzt lehet keresni, szinte könyörögnek, hogy mehessenek.

A szülőknek persze azt hazudja mind, hogy megcsípett egy táncos munkát, esetleg fotózásra megy, még kamu portfólióval is lefedezik magukat.

 

Kint Hollandiában az anál ami zavarja őket általában, hobbi kurvák nem készültek fel azokra a gusztustalanságokra amit a pénzéért szeretne kapni odakint a kedves vendég.

 

Tény és való, hogy igen sok cigánycsaj vállalja be a ribancságot azért, hogy összekaparjon egy lakást, vagy, hogy egy-két évtizedig jól éljen. A kurvaság kiugrást jelent ezeknek a cigánylányoknak, nagyon nagy százalékuk ezen az áron kerül be a többségi társadalomba és szakad ki a telepről, ahová egyikük sem akar visszakerülni azután, hogy megszokta a jó ruhákat, jó ételeket-italokat, higiéniát. A születendő, vagy meglévő gyerekeik felneveléséhez ezek már más környezetet akarnak biztosítani, mint amiben maguk nevelkedtek.

Lényegében kurvasággal azokat a forrásokat biztosítják maguknak, amit a többségi társadalom nem tud adni az életmódváltás elősegítése érdekében.

 

Amíg korábban a katonaság volt a cigányok integrációs csatornája, jelenleg a börtön és a kurvaipar adja a legnagyobb inspirációkat a többségi társadalomba tagozódáshoz kellő szemléletük alakulásához.  

 

 

Előzmény: Törölt nick (186)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 196

"az övék inkább kultúra. A tiéd meg szub-szub-szub-szub"

 

Pelle János

Cigánypolitikánk_csődje

2009. 02. 21.

 

"a médiában zajló végtelenített diskurzus csak a felszínt karcolgatja. Az alapvető problémát ugyanis az a napjainkra sem egyértelműen megválaszolható kérdés jelenti: mi az oka annak, hogy a cigányok az elmúlt kétszáz évben Európában, így nálunk is a társadalom peremére szorultak, s képtelenek voltak más kisebbségekhez hasonlóan beilleszkedni, megfelelni azoknak a követelményeknek, melyeket a többség egyértelműen elvárt tőlük?

Pszichológusok által kimutatott tény, hogy a cigányok jelentős része egyfajta hagyományos, kettős mérce szerint él: formailag igyekszik megfelelni az általánosan elfogadott, többségi normáknak, de ezeket a közösségük »belső« használatú törvényei felülírják, idézőjelbe teszik. 

A »kettős morál« problémája kulcskérdés. Azok a cigány csoportok – távolról sem mindegyik! –, melyek ma is ezt vallják, nem képesek szabadulni a nomád népekre jellemző tömeglélektani örökségtől. Sajnos, a társadalom peremére szorult cigányok többsége elutasítja a »gádzsók« értékeit, egész világfelfogását, és szívósan ellenáll az integrációs politikának"

Előzmény: escéhá (194)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 195

A nagykaganátus az időseket, kiskorúakat és fizikálisan cselekvőképteleneket leszámítva nem ismeri el az inaktív rétegek létjogosultságát, ebből és az elmondottakból következik, hogy minden erejével elő szeretné segíteni a cigányság foglalkoztatását vagy kivándorlási jogának érvényesülését.

 

 

"Így gúnyolódtak rajtuk anno, ugye?"

 

Ezek szerint nem a magyarok gúnyolódtak rajtuk, hanem a Farkasházy Rádiókabaréja, amely szerint az Orsós-címerben "egy kéz nyúl a libáért"...

Előzmény: escéhá (193)
escéhá Creative Commons License 2011.11.07 0 0 194

Én hülye az elejéről kezdtem olvasni, ahogy szoktam, pedig a végéről kellett volna.

"egy ilyen kapcsolat a szubkultúrájuk miatt elképzelhetetlen."

 

Nézőpont kérdése. Nem lehet, hogy a te szubkultúrád miatt? Merthogy ennyire tartod őket?

(Amúgy az övék inkább kultúra. A tiéd meg szub-szub-szub-szub, szerencsére...)

Előzmény: Afrikaans8 (188)
escéhá Creative Commons License 2011.11.07 0 0 193

Ha a "cigányok", mint olyanok, ahogy te általánosítasz nem dolgoznak / nem akarnak dolgozni / sosem dolgoztak, akkor miért viselnek többnyire "munkás" neveket?

Lakatos, Kanalas, Rostás, Kolompár, Orsós, Kalányos – csak hogy a legismertebbeket említsem.

 

Így gúnyolódtak rajtuk anno, ugye?

Előzmény: segédnikk (125)
escéhá Creative Commons License 2011.11.07 0 0 192

"Egy csomó féle Nagy-Magyarországos, árpádsávos országmatrica, ráadásul még jó áron is!"

 

De megnézted, hogy milyen? Láttam én már Nagy-Magyarországos-Árpádsávos hűtőmágnest (sőt poénból meg is vettem).

Mindjárt lemegyek, megnézem, mi áll a hátulján, mert nem akarok hazudni, pill.

 

No, már itt is vagyok, betűhíven idézem:

Hűtőmágnes Rendeltetése Ajándéktárgy I. o. áru anyaga papír és fém puha rongyal tisztítható származási hely: Kína

forg.: (ezt nem írom ide, nehogy a kurucinfon kössenek ki...)

 

Jó, ezt nem az Auchanban, hanem Siófokon, a Petőfi-sétányon vettük.

Előzmény: Psycho Dad (94)
frezenstein Creative Commons License 2011.11.07 0 1 191

Tüzesek a cigánylányok az ágyban. :-)

 

Nem olyan halvérűek mint némely szőke babacica.

Előzmény: Afrikaans8 (188)
escéhá Creative Commons License 2011.11.07 0 0 190

"Sőt, az embert a munka emelte ki az állatvilágból."

 

Végre valaki nyíltan meri vállalni, hogy kommunista.

Vagy rég olvasott történelemkönyvet.

Ez a felfogás 89-ben megbukott, ma már nem illik hangoztatni, kiment a divatból. :-)

Előzmény: vuvuzela2 (73)
escéhá Creative Commons License 2011.11.07 0 0 189

A japánok minden egyes földmozgással /-rengéssel közelebb kerülnek hozzánk. :-)

Valamelyik irányból.

 

Sosem voltunk még ilyen közel a közös japán-magyar határhoz.

Előzmény: Volt tüzér (53)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 188

"Ezeknek pedig 90%-a feltehetőleg cigány vagy félcigány származású"

 

Nem értem, mi a bajod vele, én is dugtam meg nagyon szép cigánycsajokat, persze hosszabb távon egy ilyen kapcsolat a szubkultúrájuk miatt elképzelhetetlen. A roma foglalkoztatás egyik lehetséges megoldása lenne a legális prostitúció fellendítése, csak nem szabad engedni a hasznot a hollandoknak lefölözni. Egy, az egész világ számára vonzó szexuális szolgáltatásokat nyújtó központot javaslok létrehozni, ahol mindenki megtalálhatja a maga igényeinek megfelelő lányokat - sőt felőlem akár ffiakat is. A gyönyörű közép-európai (magyar, ukrán, oláh, szlovák, lengyel stb.) lányok mellé még egyéb vidékekről (pl. Venezuela, Kolumbia) is kellene vendégmunkásokat fogadni, hogy igazán beinduljon a pezsgés.

 

 

"látott azért egyetsmást a Tiszahát népe, de egy valami nem változott: továbbra is az ország legelmaradottabb vidéke"

 

Könnyen lehet segíteni a bajokon pl. Nyíregyházára közvetlen nemzetközi légijáratok indításával. Magyar népi hímzést viselő, lengén öltözött leányzók integetnének az érkező vagy épp távozó, vastag péztárcájú külföldieknek, a Forma-1-es uniformiséhoz hasonló reklámot csinálva a nagykagán gyorsan népszerűsödő birodalmának...

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 185

Kiváló elképzelés, a hispáni rendnek nagyobb cselekvési szabadságot kellene adni, hogy fellendítsék a gazdaságot. Minek például Hollandiába vinni a lányokat, amikor létrehozhatnánk egy gigantikus örömtanyát Mo-on is, a turizmust fellendítendő. Hispánok megbíznák a korbácsos betyárokat, akik a begyűjtő körutakon láncra fűzve szednék össze a mutatósabb fiatal fehércselédeket. A nem mutatósakat és a férfiakat pedig eladnánk az összeszerelő multiknak rabszolgának. Természetesen 25% baksist mindent évben behajtanánk a labanc multitól, készpénzben és nokiás dobozba csomagolva.

 

 

Előzmény: Afrikaans8 (184)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 184

A nagykaganátus vármegyéi sokkal korszerűbbek lennének. Nevéhez hűen mindegyiknek a központjában egy várkastély áll majd, élén az adott ország kagánjának közvetlenül felelős spánnal (=hyspan vagy ispán), akinek a háreme is ott kap majd helyet. Ezek a vármegyék legfeljebb nevükben örökösei a középkori magyar vármegyének. Felesleges Eötvöst idecitálnod.

Előzmény: Törölt nick (182)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 183

"Megnyugtattàl, h azért még nem olyan sùlyos a helyzet"

 

Valkai Nikoletta

Magyarország adja a legtöbb örömlányt Hollandiának

 

Habár a prostituáltnak álló magyar nők többsége nem tudja, hogy milyen körülmények várnak rájuk Hollandiában, becslések szerint a magyarok képezik az amszterdami piros lámpás negyed prostituáltjainak legnagyobb csoportját. A negyedben dolgozó örömlányok 75-80 százaléka kelet-európai, közülük is a magyarok számítanak a legolcsóbbnak és a legbevállalósabbnak. Futtatóik rettegésben tartják őket, a lányok legszívesebben hazajönnének, ám nincs miből.

 

 

Részletek:

 

Magyarország adja a legtöbb örömlányt Hollandiának

A prostituáltnak álló lányokat mit sem tudnak arról, hogy mi vár rájuk, futtatóik rettegésben tartják őket, a lányok legszívesebben hazajönnének. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Nicsinyo (163)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 181

Visszajönnek a vármegyék

A Fidesz áprilisi alkotmányként vonultatná be a történelemkönyvekbe az új alaptörvényt, érvénytelenítenék az 1949-90 között született törvényeket. Tovább »

forrás: Index.hu

 

A Magyar Hírlap értesülése szerint az alaptörvény neve Magyarország alkotmánya lesz, és a Fidesz szeretné, ha "áprilisi alkotmányként" vonulna be a történelemkönyvekbe. A Szent Koronára és a kereszténységre vonatkozó utalások mellett az is a történelmi jogfolytonosságot hangsúlyozná, hogy a megyéket – miként 1949 előtt – ismét vármegyéknek hívnák – értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint felmerült, hogy az 1949 és 1990 között született jogszabályokra közjogi érvénytelenséget mondjanak ki. A polgármesteri és országgyűlési képviselői poszt összeférhetetlenségét és a határon túliak szavazójogát nem az alkotmányban, hanem a rákövetkező kétharmados (sarkalatos) törvényekben mondanák ki. A Magyar Hírlap úgy tudja, valószínű, hogy a hazai lakhellyel nem rendelkezők a helyi képviselő helyett egy külön, tízfős listára szavazhatnak majd.

Mocsáry Béka Creative Commons License 2011.02.19 0 0 180

Szerintem mindkettő. Kohn Bandi tudja, hogy Kocsonya mit mutat, ezen derül. Micsoda elvetemült emberek! Nem szeretném őket szomszédomnak!

 

Nagykagánnak pedig főleg nem.:-)

Előzmény: Afrikaans8 (179)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 179

Egyikük legalább beismerte...

Előzmény: Mocsáry Béka (178)
Mocsáry Béka Creative Commons License 2011.01.26 0 0 178

Mennyire látszik ezeken is...

Előzmény: Afrikaans8 (177)
Afrikaans8 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 177

 

Súlya lehetne a magyar szavaknak, rosszarcú pedofilok nem mernének beszólogatni...

Előzmény: Mocsáry Béka (176)
Mocsáry Béka Creative Commons License 2010.12.25 0 0 176

És a "szo" az egy magyar szó. Visszaérkeztünk a rabszolga eredethez.

Előzmény: Törölt nick (174)
Afrikaans8 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 175

Az a népnév (egyik) etimológiája, ez meg egy, a népnévből képzett szó.

Előzmény: Törölt nick (174)
Afrikaans8 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 173

"Eredeti formában sclavik, azaz a népeknek a társadalmi állapota lett megemlítve és nem etnikumuk"

 

A különféle európai nyelvekbe legjobb esetben is akkoriban kezdett csak átmenni a szlávok népneve 'rabszolga' jelentésben... De valószínűbb, hogy inkább századokkal később.

 

Slave (n): late 13c., "person who is the property of another," from O.Fr. esclave (13c.), from M.L. Sclavus "slave" (cf. It. schiavo, Fr. esclave, Sp. esclavo), originally "Slav" (see Slav), so called because of the many Slavs sold into slavery by conquering peoples.This sense development arose in the consequence of the wars waged by Otto the Great and his successors against the Slavs, a great number of whom they took captive and sold into slavery. [Klein] (ML = Medieval Latin, Latin as written and spoken c.700-c.1500)

 

Slav: late 14c., Sclave, from M.L. Sclavus (c.800), from Byzantine Gk. Sklabos (c.580), from O.C.S. Sloveninu "a Slav,"

 

 

"ahol szó van igazán róluk, ott  karantan és morva, az etnikum tényleges megnevezése szerepel. Ezek egyikét sem az avarok telepítették egyébként"

 

Hanem kik? Morvák is azért éltek északon meg délen...

 

 

"prekeresztény korhasztásos módon temetett népességről"

 

Milyen korhasztásról beszélsz?

 

 

"a protosztálinista pánszláv időszak szellemi terméséből szemezed az igazolást ... amit ... az azóta jelentős feltárási eredményekkel bővülő régészeti ismeret messze nem támaszt alá"

 

Szőke Béla Miklós tanulmánya a Zalai Múzeum 1994. évi folyamából való...

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 172

>>"Amivel bennünket az említett szlávok sclavik vádoltak,

 

Eredeti formában sclavik, azaz a népeknek a társadalmi állapota lett megemlítve és nem etnikumuk.

 

Theotmar salzburgi érsek ismerte a feltehetőleg szláv nyelvű népek etnikumát a környéken és ahol szó van igazán róluk, ott  karantan és morva, az etnikum tényleges megnevezése szerepel. Ezek egyikét sem az avarok telepítették egyébként.

Az általam felvázolt narratíva éppen, hogy erre a két, valóban szláv népre épül, mindeközben nincsenek rajtuk kívül az általad felvetett, avarok általi szláv telepítgetésekre utaló jelek. Nincsenek hamvasztásos sírok.

 

A régészeti leleteket pedig próbáld meg úgy értelmezni, hogy már ismert előtted is, miszerint a szláv népek is(nem csak ők) hamvasztásos módon temetkeztek, tehát ha valahol prekeresztény korhasztásos módon temetett népességről értekeznek, azok nagy eséllyel nem szlávok.

 

Amúgy pedig vicces, hogy a protosztálinista pánszláv időszak szellemi terméséből szemezed az igazolást.

Maguk a szerzők sem feltétlen büszkék már talán arra, hogy a kor elvárásainak megfelelően az ég faszán is szláv volt típusú történelmi narratívát kergették, amit viszont az azóta jelentős feltárási eredményekkel bővülő régészeti ismeret messze nem támaszt alá.

Előzmény: segédnikk (170)
segédnikk Creative Commons License 2010.11.21 0 0 171

Bemutatom turulmadarunkat a nagykaganátus felségjelvényének részeként

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!