Keresés

Részletes keresés

pizo Creative Commons License 2013.04.21 0 0 183

Van rá szaktopic az Aktuálpolitikában...:)

 

Zoli

Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.10 0 0 182

http://index.hu/gazdasag/2013/04/10/energiacella/

Széles Gábor valamilyen energiacellát emleget de nem Tesla vagy Dr Egely elméletéről lehet szó hanem k o n k r é t készülék sorozatgyártásáról.

Kiváncsi vagyok !

emem Creative Commons License 2012.04.24 0 0 181

nem tisztem az említett topiktársat védeni, de az idézett kijelentése pont az általad is kritizált falszárító/Egely-kerék szintjén "hatásos" orvostechnikai eszközökre vonatkozott, nem pedig pl. a TMS-re. ebben az értelemben lehet korrekt a hozzászólása.

szemantikai vitát végképp nem folytatnék, de a "terhes" illetve a "korrekt" kifejezések fokozhatósága között érzek némi különbséget.

Előzmény: Simply Red (180)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.23 0 0 180

A "még kevésbé" kivételével egyetértünk (szerintem valami vagy korrekt, vagy nem, ugyanúgy, ahogy vagy terhes valaki, vagy nem). Onnen indult ki egyébként a dolog, hogy valaki ezt írta:

 

"Teliholdkor leölt kappan vérébe mártott ízzó lópatkó is jó ezek helyett "

 

Megállapíthatjuk tehát, hogy ez nem volt korrekt állítás.

Előzmény: emem (179)
emem Creative Commons License 2012.04.23 0 0 179

valóban nem lenne korrekt, ha valaki ilyet állítana, hiszen léteznek bizonyítottan hatásos eljárások, lásd TMS.

az viszont még kevésbé korrekt, ha valaki bizonytalan/kétséges eredményű kutatásokra alapozva egy eljárást hatásosként reklámoz, betegeket hiteget, miközben az előzőekre alapozott gazdasági tevékenységet folytat.

Előzmény: Simply Red (178)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.23 0 0 178

Hát, ezekből is az derül ki, hogy nem korrekt azt mondani, hogy minden elektromágneses terápia egyenértékű a ráolvasással.

Előzmény: emem (177)
emem Creative Commons License 2012.04.23 0 0 177

azért nem tudom részletesebben, mert az általad megadott vizsgálat következtetése is az, hogy ennél jóval alaposabb vizsgálatok szükségesek: nagyon kevés alanyon végezték, és az eredmények bizonyos esetekben csak megközelítették a szignifikáns különbséget, más esetekben pedig egyáltalán nem volt kimutatható változás.

ha van ennél frissebb eredmény, akkor visszatérhetünk rá.

 

a korrektség jegyében beteszem a Magneter vizsgálat eredményeit, ez mindenesetre biztatóbbnak tűnik, bár az előző problémák itt is felmerülnek:

 

http://www.kmcongress.com/eloadasok/rehab2010/simkovics.pdf

 

a témában lásd még:

 

Biorezonanciás vizsgálat a kamu egészségnapon

Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Mágneses gyógykezelések egykor és ma

Blogunkon már foglalkoztunk a mágneses gyógykezelésekkel, mely az idei Budapesti Szkeptikus Konferencián is téma volt. Ezúttal Steven Novella NeuroLogica blog járól veszünk át két idevágó cikket: Magnetic healing through the ages és Treating migraine with magnetic stimulation . A[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Simply Red (176)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 176

Készséggel elhiszem, de megkérhetnélek, hogy fejtsd ki részletesebben a véleményedet?

Előzmény: emem (175)
emem Creative Commons License 2012.04.22 0 0 175

ez a kutatás szerintem semmit sem támaszt alá, még azt sem, hogy az eljárás hosszú távon nem káros. ez alapján a módszer tehát kb. annyit ér, mint a ráolvasás.

persze annak, aki hinni akar benne, még akár hatásos is lehet.

Előzmény: Simply Red (174)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 174

Sajnos nem vagyok orvos, és az islehet, hogy nem értem tökéletesen ezt a mondatot, mindenesetre én azt hámozom ki belőle, hog a módszert fibromyalgia (FM) esetén ígéretesnek tartja, a was not evident pedig az FM nélküli esetekre vonatkozik. Az effective szó meg nálam  hatékonyt jelent. Ettől persze még lehet vadbaromság az egész, de ez a mondat szerintem nem azt támasztja alá, hanem az ellenkezőjét.

Előzmény: emem (173)
emem Creative Commons License 2012.04.22 0 0 173

elolvastam a hivatkozott klinikai teszt összefoglalóját, háááát.... tényleg ugyanaz a helyzet, mint a Magneternél:

 

"... which approached statistical significance (P=0.06) despite low numbers (n=17); this effect was not evident in those without FM (P=0.93; n=15). PEMF may be a novel, safe and effective therapeutic tool for use in at least certain subsets of patients with chronic, nonmalignant pain. Clearly, however, a larger randomized, double-blind clinical trial with just FM patients is warranted."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2670735/?tool=pmcentrez

Előzmény: emem (172)
emem Creative Commons License 2012.04.22 0 0 172

safe, efective...   én ebből mindig azt érzem ki, hogy nem káros. itt is írnak klinikai tesztekről, de egy gyógymód elismeréséhez ennél több kell. mivel nem adnak meg adatokat, ezért nem tudjuk, hogy milyen körülmények között végezték a vizsgálatokat, hány éven keresztül követték az eredményeket, stb, stb.

a Magneterről annak idején megtaláltam egyébként az elvégzett klinikai kísérletek leírását, de azt elég kis számú alanyon végezték, és a javulás nem volt szignifikáns. valószínűleg a PMF esetében is ez lehet a helyzet.

babaji Creative Commons License 2012.01.27 0 0 171

A hivatalos és az alternativ NEM KETTŐ ,hanem az egyetlen M E D I C I N A  egymásraható illeszkedő területei.

Ma már hálistennek az alternativ /holisztikus / gyógyászatot is zömmel ORVOS diplomával rendelkezők kultiválják.

A lényegi kérdés az hogy hatékony-e. A természetgyógyászatinak is nevezett szekciót tudományos alapossággal kutatni célszerü és felhasználni-beépiteni a modernbe azt ami müködik és javunkra válik.

 

Előzmény: Mirdad (169)
repcsepista Creative Commons License 2012.01.25 0 0 170

Isti Isti s ti ti ti ti...

 Na, az hogy Isti? - a bibliában Jézussal mondatják: ti is Istenek vagytok, amit csak magyar érthet, mert ha GOD? - guten tag...TÁG fogalom, mégis magarra leteperve: HUN GOD ááááá...

 A lényege az akuputuráknak a MAGNESESE MEZŐKKEL A ÁRRAMKÖRÖK BEINDITÁSA, MINT A VÉRGEKIRGÉS... teját nadon nadon is az mellette vagyok...na akik előbb MAG, GÓG MAGGÓG LÁNA? -FILA VOGGOG ÉN...

 Na, a pápa szem igazi hellentése lenne... mint vannak éjjeli vagy sötétben hó észlelő szemüvegek (szerkentyük) ugy miért ne lehetne...na rögtön lebuktak a sötétben bujájájájjjj....buzzerálóink... akik mindhogy meg aka na na na...hágni ni ni ni...

 Teccetek érteni, zerintem meg lehet, sőt... már... na EGY MAGNNESES SZEMÜVEG... lehetne látni a szellemeket...

 Isti Isti va itsit...

Előzmény: Mirdad (169)
Mirdad Creative Commons License 2012.01.25 0 0 169

 

  "Az ugynevezett ALTERNATIV gyógyászatben csak a sikerdijazást tartom etikusnak,vagyis ha a MEG-gyógyulás után kell  csak fizetni !"

 

  ... és az itt már emlegetett félrekezelt, agyongyógyszerezett százezrek esetében szintén ;) :)

 

  Apropó, szerintetek a többezer éves akkupunktúra alternativ, vagy kiegészitő gyógyászat? És ha egyik sem, akkor milyen? :) Merthogy ugye orvosi egyetemeken oktatják...

 

  És hogy lehet, hogy a materialista (?) Szovjetúnióban már oktatták az iriszdiagnosztikát pl., vagy nagyon komoly parakutatások folytak?

Előzmény: babaji (167)
Mirdad Creative Commons License 2012.01.25 0 0 168

 

  Szeptikus lélektan ;) 

 

  Kényszerképzetek, mint az Uri Geller-vadász James Randié :) 

Előzmény: enuma elis (161)
babaji Creative Commons License 2012.01.25 0 0 167

Az ugynevezett ALTERNATIV gyógyászatben csak a sikerdijazást tartom etikusnak,vagyis ha a MEG-gyógyulás után kell  csak fizetni !

 

emem Creative Commons License 2012.01.25 0 0 166

Emoto munkássága valóban jól ismert, ellenben nem elismert. állításait soha nem tudta bizonyítani, kísérleteit soha nem sikerült megismételni, többek között azért, mert azokat nem ismert, szigorú feltételek alapján végezte, ellenben a képek kiértékelésénél jelentős szerep jutott a szubjektivitásnak, ahogy ezt maga Emoto elismeri az alábbi interjúban:

 

http://web.archive.org/web/20060202105450/www.newageretailer.com/for-retailers/emasaruemoto_web.pdf

 

ezen kívül jelentősen ront munkásságának megítélésén, hogy borsos áron forgalmazzák az általa kifejlesztett, állítólag tökéletesen hatszögletű geometriával (?!) bíró Indigó vizet, amely funkciója szerint magas energiával töltené fel a testünket.

 

 

részletes kritikák:

 

http://www.randi.org/jr/052303.html

 

 

http://is-masaru-emoto-for-real.com/

Előzmény: Mirdad (157)
emem Creative Commons License 2012.01.22 0 0 165

ja, értem, csak vicceltél. annak jó volt :-)

Előzmény: enuma elis (164)
enuma elis Creative Commons License 2012.01.22 0 0 164

:-)

emem Creative Commons License 2012.01.22 0 0 163

te meg azt oszd meg velünk, hogy milyen bizonyított hatásai vannak a mágnesterápiának. nem az általam felsorolt, hivatalosan engedélyezett eljárásokra gondolok, hanem a statikus mágnesekre, vagy akár a Magneterre. kiváncsian várom a választ. ja, és nem egy regionális híradó youtube-ra feltett felvételére gondolok bizonyíték alatt :-)

Előzmény: enuma elis (161)
emem Creative Commons License 2012.01.22 0 0 162

1. az nem kétséges, hogy csökken a mágneses mező, de ezt nem is vitattam. ellenben rámutattam, hogy ez egy természetes folyamat, ráadásul a jelenlegi érték a millió éves átlag kétszerese. semmi sem indokolja, hogy a "hiányzó mágnesességet" pótolni kellene, erre semmilyen komoly érv nem merül fel a meggazdagodás érdekében forgalmazott, teljesen hatás nélküli mágneses ékszereken kívül. ha ettől eltérő következtetésre jutó, hitelt érdemlő forrást tudsz felmutatni, úgy oszd meg velem.

 

2. a mágnesterápiára én adtam hiteles és bizonyítottan működőterápiás eljárást. a Mirdad által utólag említett Magneter nem szerepel ezek között, mivel nem minősül terápiás eljárásnak, csupán orvostechnikai eszköznek. ez azt jelenti, hogy csak azt kell igazolni, hogy alkalmazásuk nem veszélyezteti a páciens és a kezelő egészségét. nem véletlen, hogy a gyártó honlapján nem szerepelnek a klinikai vizsgálatok. tehát az, hogy az orvosok a gyakorlatban használják a mágnesterápiát, az erős túlzás, ráadásul az eredeti reakcióm a statikus mágnesekkel kapcsolatos átverésről szólt.

3. a mágnesterápia lejáratása (ami a statikus mágneseket illeti) már rég nem szükséges. természetesen, ha neked ettől eltérő következtetésre jutó, hitelt érdemlő forrásod van, úgy oszd meg velem.

Előzmény: enuma elis (160)
enuma elis Creative Commons License 2012.01.22 0 0 161

Ossza már meg valaki velünk, hogy ha valamit végre használnak az orvostudományban, akkor annak ellenére is 

miféle "bizonyitékokkal" kéne bárkinek is szolgálnia? Hm? :-)

 

A kemoterápiával, gyógyszerekkel tönkretett, agyonmérgezett, félrekezelt százezrek, milliók milyen bizonyitékokat kaptak arról, hogy a szent orvostudománynak köszönhetik esetleg állapotuk romlását...?!

 

Ezekről nem ir a szeptikus blog?

enuma elis Creative Commons License 2012.01.22 0 0 160

Fúúú, a "szeptikus blog" az a csimborasszó igen! :-)) ;)

 

1. Kiderült, hogy a FÖLD MÁGNESES MEZEJÉNEK EREJE DRASZTIKUSAN CSÖKKEN - csak rá kel keresni, ahogyan Mirdad is mondta.

 

2. Miután prezentálta, hogy ORVOSOK a gyakorlatban használják a mágnesterápiát (Magneter), Te itt belinkelgeted a szeptikus blogot, .. miért is?? :-)) 

 

3. Mi a cél? A szeptikusok reklámozása, vagy a mágnesterápia lejáratása (ami nem fog menni) :-D 

Előzmény: emem (159)
emem Creative Commons License 2012.01.22 0 0 159

valamit félreolvastál, ezt írtam:

 

"a hivatalos orvostudomány nem ismeri el a mágnesterápiát úgy általában."

 

azaz szó sem volt konkrétan a Magneterről. de ha már felhoztad, ám legyen. ez egy orvostechnikai eszköz, amiről ezt kell tudni:

 

"Jónéhány ilyen termék Magyarországon orvostechnikai eszközként van regisztrálva.

(...)

Ma Magyarországon számos cég végez ilyen tanúsítási eljárást jogszabályi felhatalmazás alapján: például az SGS, TÜV, EMKI (régebben ORKI). Az európai irányelv és a magyar 47/1999 (X.6) EÜM rendelet alapján a biorezonanciás készülékeket használati céljuk szerint valószínűleg az alábbi kategóriába sorolják: „betegség megelőzése, diagnosztizálása, megfigyelése, kezelése vagy a betegség tüneteinek enyhítése”. Márpedig ha a berendezés ilyen típusú orvostechnikai eszközként regisztrálva van, akkor azt a gyártó, forgalmazó és alkalmazó legálisan használja diagnosztikai és terápiás célra – függetlenül attól, hogy az eszköz erre ténylegesen alkalmas-e, vagy sem.

A tanúsítást végző szervezetek láthatóan nem a bizonyítékokon alapuló orvoslás és az általánosan elfogadott fizikai, biofizikai elméletek és vizsgálatok alapján adják meg a forgalmazásra az engedélyt, hanem a gyártók, terjesztők által benyújtott, az „alternatív tudomány” elméleteit tartalmazó dokumentumok alapján."

http://szkeptikus.blog.hu/2011/10/26/biorezonancias_vizsgalat_a_kamu_egeszsegnapon

 

ha megnézed a gyártó honlapját, a dokumentációk menüpontban semmi mást nem találsz, mint a gyártó tevékenységével, illetve a termék gyártásával kapcsolatos minőségbiztosítási tanúsítványokat.

a szakmai háttérnél szerepel a DOTE, mint a klinikai vizsgálatok elvégzője. ehhez képest az egyetem honlapján nincs róla információ. persze így már érthető:

 

"DOTE Klinikai szakvélemény van a magneter kezelésről, személyesen megtekinthető."

http://magneterkezeles-gyor.hupont.hu/

 

felhívnám a figyelmedet, hogy az általad betett youtube videó nem a tudományos publikációk csimborasszója....

 

amint írtam, a probléma nem általában a mágnesterápiával van, hanem a statikus mágnesekkel. föltettél egy reklámot, én kritizáltam az abban szereplő "konferenciát" szervező céget. te erre azt mondod, hogy az üzleti része nem érdekel, csak a forgalmazott mágneses ékszerek által kiváltott hatás. én utánajártam, erre alapoztam, hogy ez bizonyítottan átverés.

 

"Azonban a mágneses eszközök piaca a kuruzslás megszámlálhatatlan megnyilvánulási formáját is jelenti, kihasználva a módszer népszerűségét. Ízületi problémák, fájdalom, sérülések és más bajok gyógyításának ígéretével lényegében hűtőmágneseket árulnak, hogy a könyökünkre vagy térdünkre erősítsük, vagy a cipőnkbe, illetve párnánk alá helyezzük. A statikus mágneses mező nem gyakorolt kimutatható hatást a vérkeringésre vagy az élő szövetekre, továbbá a mező erőssége annyira csekély, hogy alig terjed tovább azon a textilen, amellyel bevonják; arról már nem is beszélve, hogy a testszövetek mélyére milyen kis mértékben képes behatolni. A hatásosságot mérő tudományos vizsgálatok összességében negatív eredménnyel zárultak."

http://szkeptikus.blog.hu/2011/04/21/gyogyitas_magnesseggel_egykor_es_ma

 

"A statikus  vagyis nem változó, hanem állandó erejű mágneses mezővel bíró - mágnesekkel kapcsolatos klinikai kutatások túlnyomó része a fájdalomcsillapításra irányul. Az Exeter Egyetem kutatói nemrégiben kilenc, placebóval kontrollált, véletlen besorolásos vizsgálat alapján készítettek metaanalízist. Az eredmények nem támasztják alá a statikus mágnesek fájdalomcsillapító hatását. A statikus mágnesnek valószínűleg nincs közvetlen káros mellékhatása. (...) Mivel a beteg általában saját elhatározásból alkalmazza, fennáll annak a veszélye, hogy akár még súlyos betegségét sem diagnosztizálják, és értékes időt veszteget el, mert nem kap idejekorán hasznos kezelést. A statikus mágnesek népszerűek, piacuk virágzik, de sajnos semmi sem bizonyítja orvosi hatásukat."

http://www.femina.hu/egeszseg/magneses_karkotok_mukodik_vagy_oriasi_atveres

 

szerinted van kimutatható hatás; megkérnélek, hogy ezt támaszd alá valamivel. természetesen tudományos bizonyítékra gondolok, nem a piramisjáték résztvevőinek élménybeszámolójára.

emem Creative Commons License 2012.01.22 0 0 158

egy másik topikban pedig már meg is válaszoltam helyetted:

 

"a mágneses térnek van egy 44 éves, illetve egy 480 éves ingadozási periódusa is, tehát az erőtér gyengülése nem feltétlenül a pólusváltás előjele. arról nem is beszélve, hogy pólusváltáskor nem a térerősség gyengül, hanem a polarítás iránya változik, illetve cserélődik fel."

 

illetve itt is:

 

"a Föld mágneses erőtere jelenleg kétszerese a millió éves átlagnak, tehát szó sincs arról, hogy a meggyengült mágneses erőt pótolni kellene."

 

tehát egyrészt a mágneses erőtér változása/ingadozása egy természetes folyamat, másrészt ennek semmi köze az egyébként is félremagyarázott pólusváltáshoz. az általad linkelt cikkek is ezt erősítik meg, ugyanis a pólusváltások átlagosan 300 000 évente következnek be, anélkül, hogy jelentős befolyásuk lett volna a bioszférára.

Előzmény: Mirdad (156)
Mirdad Creative Commons License 2012.01.22 0 0 157

 

  A japán Masaru Emoto jólismert munkássága: a viz, programozott, mágnesezett, élővé tett viz gyógyitó ereje:

 

 http://www.scribd.com/doc/78993959/Masaru-Emoto-Jurgen-Fliege-A-viz-gyogyito-ereje

Mirdad Creative Commons License 2012.01.22 0 0 156

 

  Ismét a hivatalos tudomány eredményei :)

 

  CSÖKKEN a Föld mágneses mezejének ereje, és ennek komoly élettani hatásai vannak! 

 

  Egy másik topikban kérdezted, hogy hol lehet erről tudományos közleményeket, hireket találni: nos, tele van vele a net :)

 

  1. Összeomlik a Föld mágneses mezeje"

 

    

Összeomlik a Föld mágneses mezeje

Az elmúlt másfél évszázadban a Föld mágneses mezejének erőssége 10-15 százalékkal csökkent, és a folyamat gyorsul, állítják kutatók. A gyengülés a kezdődő pólusváltást jelezheti, a folyamat pár ezer éve alatt a Földet kozmikus sugarak bombázzák majd, de az élőlények valószínűleg képesek lesznek alkalmazkodni. Tovább »

forrás: Index.hu

 

  2. "NASA: Gigantikus hasadás a Föld mágneses mezejében"

 

  http://espavo.hu/node/3919

 

  Stb.

 

Előzmény: emem (154)
Mirdad Creative Commons License 2012.01.22 0 0 155

 

  MAGNETER: Mágnesterápiás kezelőrészleg átadása KÓRHÁZAKBAN:

 

  (Csak rá kéne keresni...:)

 

  

 

 Ennyit a hivatalos orvostudomány és a mágnesterápia viszonyáról :)

 

 

  (A mágneses ékszerek üzleti része nem érdekel, CSAK A HATÁSA. Mármost, rengetegen kisérleteznek mágnesekkel, azoknak a szervezetre gyakorolt hatássaival. Érdemes utánajárni és megtapasztalni bármit is, mielőtt nyilatkozunk róla, pláne a felkent tudomány nevében ;) 

Előzmény: emem (154)
emem Creative Commons License 2012.01.20 0 0 154

"...a Föld mágneses terének folyamatos csökkenése..." 


a Föld mágneses erőtere jelenleg kétszerese a millió éves átlagnak, tehát szó sincs arról, hogy a meggyengült mágneses erőt pótolni kellene.

 

"a mára elismert, tudományosan igazolt mágnesterápia."


a hivatalos orvostudomány nem ismeri el a mágnesterápiát úgy általában. kizárólag néhány eljárás engedélyezett:

- bolygóideg-stimulátor a nehezen kezelhető epilepszia gyógyításához

- elektródák alkalmazása Parkinson-kórban szenvedő betegeknél

- a transzkraniális mágneses stimuláció (TMS)

 

az általad reklámozott, "nemzetközi orvoskonferenciát" szervező cég valószínűleg ezoterikus piramisjátékot folytat. az általa forgalmazott   mágneses karkötőkről/ékszerekről pedig többszörösen bebizonyosodott, hogy csupán átverésre alkalmasak, gyógyításra semmiképpen.

 

Előzmény: Mirdad (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!