Keresés

Részletes keresés

Tom887 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 8

Sziasztok

 

Akinek van Olympus SP-800 uz gépe, meg tudná mondani hogy milyen szoftvert adtak hozzá cd-n? A neve kellene. És hogy driver is kell-e telepíteni?

Az Olímpus gyári oldalai katasztrófák, se a magyar se a japán se az amcsi oldalról nem lehet letölteni semit, csak pdf-eket

 

kösz a választ

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.28 0 0 7

Szia!

Ha már nincs garancia akkor felejtős, mert horror áron javítanak.

 

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.07 0 0 6

nem egy pörgős topic :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.02 0 0 5

Helló Olympus-használók! :)

BUÉK Mindenkinek!

 

 

Ilyen gépem van kb. 2 éve, nagyon szeretem, mert a kezelése egyszerű, és hobby szinten igen jó képeket tudtam vele készíteni - egészen mostanáig. Történt ugyanis, hogy - előbb csak a zoom funkció használatakor, mostanra pedig már 'normál' esetben is homályosak a képek. Egyszerűen elvesztek a kontúrok. 

 

Mivel szőke nő vagyok, gondoltam, ha ellenőrzöm, hogy 'Auto' funkcióra van állítva, akkor kvázi alapértelmezettbe teszi a gépet, és minden úgy lesz, mint korábban, de ez sajnos nem jött be.. :-(

 

Elvinném szervizbe, de előtte szeretnélek megkérdezni Benneteket, találkoztatok-e már Ti is hasonló problémával, van-e tippetek amit kipróbálhatnék, mielőtt beadom bárhova..? Itt jön a következő kérdés is: tudnátok-e megbízható szervizet ajánlani Budapesten?

 

Előre is köszönök minden építő jellegű javaslatot, véleményt.

 

Évi

andras4736 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 4

Köszönöm a választ még nem vásároltam,most kicsit másfelé nézelődök,akkora a választék,és nehéz dönteni,arről nem is beszélve,ha olvassa az ember a fórumokat az egyik agyon dícséri ugyanazt a másik ember meg kukázza.

Most egy Sony NEX3-on gondolkodom ez valahogy a DLSR,és a Ultrazoom között helyezkedik el,milc- nek is hívják őket,kevés az információ róla,talán előnye az 5 év garancia..

 

Tudsz valamit róla,esetleg ?

 

Az igazság az olyat szeretnék ami egy pár évig kiszolgálna,és családi fotózás,túrázás,kirándulásokra megfelelne.,de inkább valami ujabb tipust szeretbék.Köszönöm

Előzmény: TheRainbowGirl (3)
TheRainbowGirl Creative Commons License 2010.12.28 0 0 3
TheRainbowGirl Creative Commons License 2010.12.28 0 0 2

Szia!

 

Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok, remélem még nem túl későn.

 

A véleményem nem változott, nagyon szeretem az Olyt :-)

 

A http://probafotok.freeblog.hu címet, ha beírod, akkor működni kellene az oldalnak, legalábbis nálam működik. Több képet is raktam föl, s ha rákattintasz az Archívumra, s azon belül a Fotókra, akkor kihozza a régi képeket is, megnézheted, hogy a kb. 7-800m-re levő kamiont milyen jól behozta a 30x zoom, s fönt van az összehasonlítás a Fuji Hs10-el és a Canon SX30IS-el.

 

Javaslom, mindenképpen próbáld ki azokat a gépeket, amelyek Neked tetszenek, vigyél memóriakártyát, vagy dvd-t, ugyanarról csinálj képeket, s nézd meg otthon.

Nagyon tanulságos tud lenni, akár automata módban is, hiszen aki csak ismerkedik a géppel, először úgyis ebben a módban fényképez, de ha így nincs az embernek sikerélménye, akkor az egészet...

A gépnek lelke van, szerintem, s ha az első képekkel nem lettem volna megelégedve, nem lett volna olyan érzésem, hogy "ez igen, meg vagyok veled elégedve Olyka" akkor már rég eladtam volna a gépet. Persze ez csak az én véleményem :-)

 

Még egy fontos dolog, próbáld meg belőni, hogy mire kell a gép a következő 1-2 évben, kell-e a 30x zoom, vagy elég egy 15-18x, mert a piac tényleg nagy. Eddig Fujis voltam, az előző gépeim is azok voltak, s nagyon meg voltam velük elégedve, csak most ez a hs10...

Szóval nehéz tudom, de gondold át, mi az az összeg, amit a gépre szánsz, mennyire akarsz speciális dolgokat fényképezni, vagy inkább általános célra használnád a gépet? 

 

Az én véleményem az, hogy bár nagyon vonzóak lehetnek a "nagy" tükrös, vagy a csúcskompakt gépek, s hajlamos az ember meggyőzni önmagát, hogy bizony, neki szüksége van egy ilyenre, de az emberek egy része, aki beleugrik, ki sem használja a gépe tudását, s ezért nem érdemes fizetni 10-20 netán 40-80 ezerrel többet.

A gyerek első lépései ugyanolyan élményt nyújtanak egy kis géppel, mint egy tükrössel, hiszen ott a pillanat számít, s nem pedig az átlagos szemnek észrevehetetlen különbségek. 

Személy szerint én úgy gondolom, hogy inkább érdemesebb egy olcsóbb, középkategóriás géppel indítani, amit egy általános célra fel lehet használni a makrótól a 15-18x zoomon keresztül a videózásig, s látni fogod, ha ez számodra nem lesz elég, akkor ez mellé gondolkozhatsz vagy egy csúcskompaktban, vagy egy tükrösben.  

Videót fogok feltölteni ezen a héten, megpróbálok minél  hamarabb.

 

Üdvözlettel!

Előzmény: andras4736 (1)
andras4736 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1

Bocs lefejtettem az előbb,hogy a videózás milyen hogy sikerülnek rajta?

Sajnos azon a WEB címen amit megadtál nem találtam meg a képeket,esetleg tudnád pontosítani?Köszönöm.

Előzmény: andras4736 (0)
andras4736 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 0

Szia!

 

Olvastam a nagyon hasznos leírásod,én is ebben a dilemmában vagyok,ár és tudásban tetszik az Olympus SP-800UZ,de ebben a kategóriában sokan versenyeznek a vásárlók kegyeiért.

Változott a a véleményed azóta,illetve van-e esetleg újabb észrevételed?

Javaslod továbbra is ezt a gépet,vagy inkább másikat,mert van amiben azért csalódtál benne?

Köszö a válaszod előre is!Üdv

Előzmény: TheRainbowGirl (-)
TheRainbowGirl Creative Commons License 2010.10.30 0 0 topiknyitó
Üdv!

Szeretnék némi segítséget adni azoknak, akik ezt a gépet szeretnék megvenni, vagy gondolkoznak rajta.

Mivel kinőttem a régi gépem, ezért megcéloztam az ultrazoom kategóriát, ebben a szegmensben az alábbi 3 gép jöhetett szóba:

-Canon SX 30 IS 35x zoom (24-840mm), kb. 135ezer;

-Fuji HS10 30 zoom (24-720 mm), kb. 110ezer;

-Olympus SP-800 uz (28-840mm) kb. 75-80ezer;


Miután utánanéztem a gépek paramétereinek, tesztképeinek, elmentem egy boltba, ahol volt mindhárom gépből. Amikor kirakták elém őket, hát mit ne mondjak, az olympus a másik két gép mellett játékszernek, komolytalannak, sőt, nevetségesnek tűnt, de mindennek ellenére kézbe vettem, kipróbáltam, ahogy a másik kettőt is, s csináltam képeket ugyanazokról a témákról, hogy itthon megnézve, áttanulmányozva tudjak dönteni, mert ugye én sem vagyok eleresztve, s hosszabb távra gondolkozom.

Ha első ránézésre kellett volna választanom kipróbálás nélkül, biztos, hogy nem az olympust válaszottam volna, hanem a hs10-t, bár a canon jobban tetszett a letisztultsága miatt, de az árkülönbség miatt lemondtam volna róla.

Amikor hazaértem, megnéztem a képeket, s megdöbbentem és hálát adtam, hogy nem vettem meg első felindulásra összehasonlítás nélkül a hs10-t.

Az olympus magasan az egyik legjobban teljesített, a másik a canon volt, a fujinak bár tűélesek voltak a képei, viszont zöldek. Ez eléggé fejbevágott, nem ezt vártam a fujitól, ha nem hasonlítottam volna össze, nem jött volna ki, hogy zöldes a kép, de így. Tehát maradt az SP-800 uz és a Canon. A két gép között van kb. 55-60 ezer forint különbség, s mivel kirívóan nem teljesített annyival jobban a Canon, mint amennyivel többe kerül, ezért megvettük az Olympust, s ahogy használom egyre inkább bebizonyosodik számomra, hogy jól döntöttem.

Sok cikk lehúzza az olyt az alábbiak miatt:
- nincs nézőke, csak LCD kijelző
- nem lehet beállításokat eszközölni (fehéregyensúly, záridő, stb.)
- RAW hiánya
- nincs vakupapucs
- videózásnál ha állítunk a zoomon, nincs hang
- nem jó a menürendszere

Tény:
- a nézőke hiánya egyáltalán nem gond, nem zavaró, sőt, 30x zoomnál nincs is rá szükség;
- bár beállításokat nem lehet eszközölni, sok témamód van, amik szinte mindent lefednek, az éjszakai portrétól a tüzijáték, háziállat, dokumentum fotózáson keresztül a naplementéig, stb. stb. (nem sorolom fel mindet);
- RAW hiánya, erre csak azt tudom mondani, hogy másik gépekkel összehasonlítva teljesen élethű képeket készít, ebben a kategóriában nincs szükség utómunkára, ez nem dslr;
- nincs vakupapucs, hát nem is kell, 30x zoomnál ugyan mi értelme lenne?
- ha egy vadat videózok fél kilóméterrel tőlem, miért is kellene hang? Ha fontos, hogy úgy videózzak, hogy legyen rajta hang is, akkor pedig nem állítgatom a zoomot videózás közben;
- a menürendszerével és a kezelhetőségével semmi gond, átlátható, könnyen megtanulható, nem értem, hogy miért húzták le
- képstabilizátora nagyon jónak bizonyul, ugyanis még nincs állványom, s az összes eddigi képem kézből tartottam ki;

Azt gondolom, hogy az Olympus az SP-800 uz-t többek között egy természetfotós szegmensnek készítette, akik nem akarnak utómunkázni a képeiken, csak szeretnék elcsípni a pillanatot, a távoli madarakat, a vadakat, ennek ellenére a makrói is gyönyörűek, a normál képekről nem is beszélve.
Hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy ez a gép nem dslr, s nem azzal kell összehasonlítani, sőt, igazából nem is a hs10-es és az SX 30 IS-el, mert azok félautomata gépek, de a zoom átfogásának mégis ott van a vége, mint a 35x canonnak, tehát ezt alapul véve mégiscsak versenytárs, bár a másik kettőnek nagyobb a tudása.

Mindent összevetve az Olympus egy nagyon intelligens, okos kis gép, s bár eddig csak fujijaim voltak, nem bántam meg a döntésem.
Nagyon jó az automatikája, mindent a lehető legjobban állít be.
Ha valaki nem profi a beállítások (fehéregyensúly, záridő, stb) terén, annak nem szabad egy hs10-el, vagy canonnal kezdeni, mert úgy el lehet állítani a gépet, hogy csak kínlódás lesz a vége.
Szóval ha valakinek fontos a nagy zoom átfogás, az éles képek, s nem akar, vagy nem tud beállításokkal kínlódni, annak ez a gép a lehető legjobb választás.
Én is a fentiek miatt választottam ezt a gépet. Számomra fontos, hogy ha előbújik egy mókus az oduból egyetlen pillanatra, akkor ne maradjak le róla azért, mert állítgatnom kell a gépet, (még ha gyakorlottaknak ez csak másodpercek kérdése is).

Az SP-800 uz egy gyors intelligens kis gép, nagy zoommal, aki gondolkozik helyettem, s bizonyos esetekben ez gyorsabb és jobb, mintha én amatőrként nyúlnék egy félautomata géphez.
Természetfotósoknak, lesifotósoknak szerintem a legjobb :-)
Akár egyedüli, akár másodgépnek.

Kicsit hosszan bár, de leírtam a tapasztalatom ezzel a géppel, s bár vélhetően nem lesz túl nagy közönsége ezen fórumnak, remélem némi segítséget nyújt azoknak, akik ezen gép vásárlásán gondolkoznak.
Nekem is jól jött volna, amikor keresgéltem a gépről adatokat, de egy-két hivatalos teszten kívűl szinte semmit sem találtam róla.

www.probafotok.freeblog.hu oldalon találtok sp-800 uz-vel készült képeket, s megtaláljátok az összehasonlítást a hs10-el és a canonnal is.

Remélem tudtam segíteni.

Szép napot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!