Keresés

Részletes keresés

szundi22 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 292
Ott meg felvágósdi, hogy az én gyerekem ebbe a magániskolába jár..:-)

Előzmény: nemezis 2 (286)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.10.24 0 0 291
Nálunk a munkahelyen most megindult egy önkéntes (!) mozgalom. Az egyik részleg csináltatott magának egy egyenpólót. Aztán sorra a többi.

Biztos más lenne, ha kötelező lenne. És persze az is lényeges, hogy valaki büszke-e vagy minimum nem szégyelli az adott csoporthoz tartozást.
Előzmény: Törölt nick (287)
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 289

Most tényleg, viccen kívül, amikor én iskolás voltam, akkor nem lehetett máshová tartozni, csak a csapathoz.

Talán ezért is van bennem ez a hatalmas tiltakozás, és ragaszkodnék hozzá, hogy ha végre sikerült valahonnan eltávolodni,akkor ne menjünk visszafelé!

Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 288
Dél-Kelet Ázsia lenne számunkra a modell?Bocsánat, akkor nem szóltam, mindent értek.
nemezis 2 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 286
Rosszul emlékszel
Szimbiózisba születünk, aztán függetlenedünk (szeparáció) majd kialakul az individuum. De! Mindvégig a társas interakciók változásai jelentik az alkalmazkodást.
Annak idején pedig azért volt frusztráló, mert akkor éppen a személyes identitás megteremtésén fáradoztál.

..."Nekem ennek az egésznek jó magyar irigység szaga van, amit mi felnőttek gerjesztünk. ..."

Nyilván az amerikai, angol német stb. magániskolák sikerrel vették át ezt a mentalitást......:D:D
Előzmény: szundi22 (282)
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 285

Ezt egy szóval sem mondtam.

Amellett,amit itt írsz,az megbocsáss, de marhaság. Bizonyos foglalkozásokban egyszerúen a munka velejárója, történelmileg kialakult hagyománya az egyenruha.

De gyerekeket egyenruhába öltöztetni, mindent egységesíteni, ami velük kapcsolatos? Az minimum anakronisztikus és akkor még nagyon szépen fogalmaztam.

Előzmény: Gabiiiiii (280)
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 284

Én a tankönyvrendelésről beszéltem.

Szerinted ott konkrétan hol és miben jelenik meg az anarchia?

Előzmény: Gabiiiiii (279)
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 283

Kérdezz meg erről egy pedagógust! Az egy szín általában a szürke.Ha valami nivellál,az egyformára nyes le mindent.

A sokszínűség magában rejti az egyéni igények érvényesülését is.

Nem győztél meg, hogy jobb az egyenlősdi. Sztálinnak,Rákosi pajtásnak  sem jött be.

Előzmény: Törölt nick (278)
szundi22 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 282
Egyéninek születsz, majd jön a csapatépítés, majd kikiáltanak deviánssá. Mi 15 évesen levágtuk a gimis egyenruhánkat térd felett, mert úgy néztünk ki benne mint a saját anyánk, frusztráló volt a vaskalaposság, ez igazi csapatépítés volt:-) A gyerekem óvónénije piros hajú zöld tinccsel, imádják. Itthon is vannak összetartó, sokszínű közösségek, aminek az elfogadás az alapja, nem az egyformává tétel. Nekem ennek az egésznek jó magyar irigység szaga van, amit mi felnőttek gerjesztünk.
Előzmény: returhangya (281)
returhangya Creative Commons License 2010.10.24 0 0 281
Az egy csapatba tartozást hasznosabb megtanulni egyszer, utána tanuljanak egyéniek lenni. De Magyarországon ez úgyis reménytelen.
Előzmény: szundi22 (274)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.24 0 0 280
tehat minden formatruhat viselo lekileg terhelt,ezert le a rendoregyenruhaval,a szemelyiseg  megsertese a tuzoltoegyenruha,rohadt elnyomok kepesek diktatorikusan az egyeniseg elnyomasval kotelezove tenni...Rohadekok
Előzmény: Prucika (272)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.24 0 0 279
eddig kapott,meg is lette az eredmenye,demokracia helyett anarchia van
Előzmény: Prucika (275)
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 277
És majd sok kicsi(és persze nagy) Mao népesíti be a földet.
Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 276
A rozsaszin eleve gusztustalan....

A "kulturális forradalmat" meg ideje elkezdeni......
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 275

Így van,ahogy írod! Ettől függetlenül persze a hivatalos oktatáspolitika azt fogja megvalósítani,amit jónak lát. És most nem olyan szelek fújnak,hogy az egyén szabadsága nagy teret kapna.

szundi22 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 274
Egyetértek, a ruha egyéniségünk része. Már 3 évesen is. Én a sokszínűség pártján állok. Lesz egyforma haj, cipő, ékszermentesség..Nem kellene a gyerekekre a felnőtt világ értékrendjét vetíteni, ők ezt sokkal egészségesebben kezelik.
Pl amikor megkérdezték a gyerekeket, ki hol volt a nyáron, és a jól szituált szülők gyerek Dominikán volt, a tanár pedig lecseszte, hogy ne hülyéskedjen, mondjon igazat:-) A tanár frusztrált lett (tanáriban elhangzott megjegyzésekből), a gyerekek viszont lelkesek lettek.
Előzmény: Prucika (272)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 273
Részemről egyetértek a formaruhával.
Persze az a hódmezővásárhelyi kukásautó kötény nem az.
Prucika Creative Commons License 2010.10.24 0 0 272

A magam szemszögéből nézve a probléma az egységesítés maga. Az önállóság, a szabad választás lehetőségének csorbítása, a központosítás gondolata.

Ezt már megéltem néhányszor, más szakmákban (szociális ágazat,közművelődés) soha nem lett jó vége.....

Előzmény: Törölt nick (271)
Prucika Creative Commons License 2010.10.23 0 0 270

A nagy társadalmi különbségek már eleve az iskolaválasztásnál megmutatkoznak. Kicsi a valószínűsége, hogy az elit gyermekei ugyanabba az iskolába járnának,mint az átlagos jövedelmű és társadalmi helyzetű szülőké.

Innen kezdve az egész probléma mesterségesen gerjesztett.

Előzmény: Hansági. (249)
Prucika Creative Commons License 2010.10.23 0 0 269
A kettő nem feltétlenül függ össze!
Előzmény: Törölt nick (243)
freyya Creative Commons License 2010.10.23 0 0 268
Oké, legyen egyenruha, de miért pont Tesco gazdaságos? Akkor már tervezzen mindenkinek a Gucci! Na jó, egyezzünk ki a Zarában.:)
Előzmény: returhangya (266)
freyya Creative Commons License 2010.10.23 0 0 267
Az egészet mesterségesen kreált problémának érzem. Elég sok iskolában jártam már, de még sosem láttam gyereket szégyellnivalón szakadt rongyokban. A kisebbeket eleve nem izgatja még a ruházat, a nagyobbacskák meg szemfülesen megszerzik maguknak turkálóból a divatos cuccokat, vagy maguk gyártanak hasonló összhatást a meglevő ruháikból. Ez csak fejleszti a stílusérzéküket és a kreativitásukat, semmi károsat nem látok benne. Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy az iskolai teljesítmény lesz az értékmérő, ha egyenruhát kapnak. Ezer más dologban lehet még rivalizálni.
returhangya Creative Commons License 2010.10.23 0 0 266

"Jó anyagból méretre szabott"..

Jobb országokban bemennek az emberek a Tesco-ba és megveszik az eleve egyforma anyagból gyártott egyenruhákat. Minden iskoláé más, a logóval ellátottakat az iskola árusítja a diákjainak. A szegényebbeknek a tanács kifizeti.

Minden gyerek ugyanabban a ruhában jár, ugyanolyan táskával. Aki nem abban megy iskolába, azt hazazavarják. Iskolai kirándulásra nem vihetnek pénzt és mobilt.

Szerintem ez nagyon jó így, más kérdés, hogy Magyarországon ez sem így lenne, mert egyes proccok csináltatnának "divatosabb" szabásút a csemetének..

Előzmény: indiscriminating power (265)
indiscriminating power Creative Commons License 2010.10.23 0 0 265
"régen is jó volt a suliköpeny."

Akkor hordd te.

"szar lehet annak a kisdiáknak, aki amiatt szégyelli magát, vagy amiatt fikázzák, hogy neki nem telik Gucci ruházatra a suliba."

Legyen inkább az szar neki, hogy nem telik jó anyagból méretre szabott egyenruhára? Remek ötlet, mert még kényelmetlen is lehet bónuszként.
Előzmény: Wic (1)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 264
nekem spec semmi kifogasom semmifele kamaszlelekre hivatkozva..
Előzmény: Törölt nick (263)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 262
van egy olyan sanda gyanum,hogy ha lesz is ilyen,nem hinnem,hogy kozpontilag,inkabb iskolankent,es ha megkerdezik a velmenyunket,elmondjuk,ha nem akkor meg ugy lesz es nem lesz kotelezo abba az iskolaba beiratni a gyereket,ahol ilyen van...
Előzmény: Törölt nick (261)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 260
akkor legyen az,semmi kifogasom sem egyik,sem masik ellen...Mindhogy eddig is az osszetartozast ereztem ebbol ki es nem az egyengyerekeket...
Előzmény: Törölt nick (259)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 258
valamikor ok is elkezdtek
Előzmény: Törölt nick (257)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 256
ott szerintem inkabb buszkeseg targya
Előzmény: Törölt nick (255)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.23 0 0 254
es lesz egyenbugyi meg egyentornaruha meg egyenhajgumi is,nehogy valaki kilogjon?
Előzmény: Törölt nick (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!