Keresés

Részletes keresés

vaXerencse Creative Commons License 2011.09.02 0 0 225

Orbán: A bankoknak még fizetniük kell

A befagyasztáson túl is szerepet kell vállalniuk a törlesztésben. A jövedéki adókat emelik. Tovább »

forrás: Index.hu

tejelnek is

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 224
Cikk Na meg - már szentelne is magának új teheneket!
NIL7 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 223
"Lehet beszélni az állami kiadások további csökkentéséről, de az a nyugdíjcsökkentést és a családtámogatás csökkentését jelenti. Ezt akarják? Én ezt nem fogom megtenni" – írta a miniszterelnök.

- A mult folytatódik. Nem fog fájni?

http://hirszerzo.hu/belfold/36499_nem_kell_felni_nem_fog_fajni_a_hazug_igeret

Előzmény: NIL7 (221)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 222

A mél-váltásokra emléxem, de a multid nevére már nem.

Ismerhetsz annyira, hogy tudd, nem személyes okokból írtam pont neked a hsz-emet, de akkor most másként fogalmazok....

Jóval előbb éltem, neolib, multikulti globalista világban és magam is dolgoztam multinál. Mikor hazajöttem az tűnt fel nekem legelőbb, hogy ahogyan nálunk viselkednek a multik, ahogyan lex@arnak mindent és mindenkit a profitjukon kívül, ugyanezen viselkedésért bizony nagyon komoly szankciókkal nézhettek volna szembe, az ottani piac-, és pénzügyi szabályozó hatóságok részéről. Ez a az állami szabályozás itthon teljesen hiányzik, sőt megpróbálták nekünk bemesélni, hogy a szabályozatlanság a piac alapvető tulajdonsága.

Ha ezzel a hazugsággal leszámol Orbán és zabolát rak a nálunk tevékenykedő mulitkra, úgy gondolom a te multidnak se kellett volna külföldre költözni.

Jut eszembe, amit még nagyon üldöztek Kanadában, az az off-shore tevékenység....

Előzmény: ex_lx (214)
NIL7 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 221
Olyan kis % árnövekvést fog okozni, hogy észre sem veszed - "Nem fog fájni" :-DD
Előzmény: PoliBili (220)
PoliBili Creative Commons License 2010.10.19 0 0 220

Nagy hülyeség.Csak a bukott Gyurcsány és rajongói akarják ezt bemagyarázni.

Lehet, hogy valamit tovább tud terhelni(nagyon kis rész), de ha életben akar maradni akkor nem tudja.Azt semmiképpen nem tartom valószínűnek, hogy a teljes különadó mértékét athárítják, hiába is erőlködsz.

Előzmény: Törölt nick (27)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 219
Biztos tudták, hogy az ÁFA csökkentés csak a választásokig szól.:D:D
Előzmény: Törölt nick (217)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.10.19 0 0 218
Én ezt értem, csak akkor ha ennyire különböznek a régiók, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy egyes pártok egyik területen, másik pártok a másik területen erősebbek.
Előzmény: Maccskacico (139)
Ghanima Creative Commons License 2010.10.19 0 0 216
Csak azt ne felejtse el, hogy etetni is kell a tehenet ahhoz, hogy tejet adjon!
De vannak kétségeim affelől, hogy ad-e neki takarmányt. :-(((
És akkor majd jön a jó öreg rabbi mondása, miszerint milyen kár, hogy megdöglött az a liba (itt ugye a tehén), neki lett volna még pár jó tanácsa...
xoai Creative Commons License 2010.10.19 0 0 215
"Övék lesz a dús legelő,ami eddig a tehéné volt ."
nem, nem, soha.....
pont ez a disznosag.
A dus fuvu legelokre mindig tehenet hajottak...a kecskenek jutott az ,ahol mar a tehen nem talala eleg elelmet.... sivatagok, sziklak kozei, haztetok zsupfodele, fiatal fak kerge, stb. es ez igy van rendjen. mert a tehen az tud legelni, nem irtja ki a fuvet, hanem csak a felso 2/3-at harapja le.... az a bitang kecske meg tovestul, mindent, tarrarag....
Előzmény: Törölt nick (164)
ex_lx Creative Commons License 2010.10.19 0 0 214
Hajdan váltottunk 1-2 mélt, tán emlékszel a címből, hogy multik között sem a legkisebbről van szó - az exportban már nincs az első 10-ben, mint pár éve, de még mindig nem a futottak még kategória. És mégis, nem volt egy, se jobbos, se független (hehe) újságíró, aki megkérdezte volna Fletót, vagy bármelyik mihisztériumát, hogy mit tetszettek úgy elbni (a mindenen kívül), hogy ez a cég itten papíron megszűnt létezni - annak ellenére szűnt meg, hogy azok közé a cégek közé sorsolták, amelyek 3 évvel korábban puszira kaptak milliárdokat, mondván, úgyis szegények, hát legyen mán miből fejleszteniük.
Nem, most megy a rinya, hogy talán majd megorrol és esetleg lelép ezvagyaz, ha a zorbán még egyszer azt üzeni (mint a külügyben: a ballib seggnyalás semmivel se prodiktívabb, mint a zorbáni jajösszeveszés, csak még a szánk is szaros marad).
A médiát, azt kéne extraadóztatni, nem baj, ha csak egy füzetre meg ceruzára marad nekik: papíron úgyis könnyebb gondolkodni.
Előzmény: Törölt nick (200)
jophiel Creative Commons License 2010.10.18 0 0 213
mivégre a múlt idő? :-)
Előzmény: Qqberci (30)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 212
Ezt valamikor 2000 táján megmondta itt egy rocky nevű nick is: Az számít hol a headquarter. Mondjuk ez előtte is sejthető volt (ezzel együtt az is hogy a globalizmus ha nem is kultúrális, de gazdasági értelemben rizsa) de azért jó volt a megerősítés.
Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 211

Öregkoromra én is rájöttem.....

Épp azon gondolkodtam el, hogy életem első fele ráment egy társadalmi utópiára, a második fele meg egy másikra. Amióta felfogtam, hogy a liberális demokrácia jelzője, pontosan ugyanolyan fosztóképző, mint annak idején a szocilaista demokráciáé volt, mikor mindkét esetben ezek a jelzők hordozták azt a tartalmat, ami a demokrácia kisebbítését jelentette...

Több dobásom viszont már nincs...

:-(

Ma reggel Bánó, Mellár Tamással készített interjút, és azt találta kérdezni, hogy amit Orbán és kormánya csinál most, azt miért nem a szoclib kormányok csinálták, hiszen ez egy jórészt baloldali program, egy magát jobboldalinak tartó kormánytól. Szegény Mellár se köpni se nyelni nem tudott...

:-)

Előzmény: Morgó Sapiens (210)
Morgó Sapiens Creative Commons License 2010.10.18 0 0 210
Minden izmust ugyanazok találtak ki, és ugyanazért. A cél hogy szopjunk.
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 209

Ha már felhoztad én a transznacionalizmust, a szupranacionális kapitalizmust,  pont úgy utálom ma, mint valamikor a proletár internacionalista kommunizmust....

Azért azt láttuk, nem is olyan régen, hogy a transznacionális vagy szupranacionális multik, a nemzeti államoktól várták a mentőkötelet. Ha ez így természetes, akkor a tőke is maradjon nemzeti keretek közt, és mindenki otthon egye meg a levest, amit főzött. Okkal háborodott fel Merkel azon, hogy miért neki kell finanszírozni a görögöket...

Persze tudom, naív álmodozó vagyok, és tárgyi ismereteim is hiányosak a témában...

Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 208

Amit egyszer Csányi OTP vezér mondott, az nekem tetszett. Az számít egy multinál, hogy melyik országban hozzák a döntéseket....

Márpedig a bankvélság idején azért láthattuk, hogy a lánybankok szíve hazahúzott, nem is kicsit...

Az pedig egy régebbi példa, hogy az elfuserált áramszolgáltatás privatizélése során, a francia állami tulajdonú cég azzal dicsekedett, hogy a nálunk elért extra profitból, az otthoni azaz francia fogyasztók élveznek kedvezményes árakat...

Előzmény: tmbg (206)
tmbg Creative Commons License 2010.10.18 0 0 206
Mert a közeli sikertörténet inspiráló, meg ilyesmi, de kézzel fogható nagy hatást nem látok.
Előzmény: Törölt nick (204)
pajaci Creative Commons License 2010.10.18 0 0 205
És még a MOL, OTP stb.
Előzmény: tmbg (201)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 204

:)))

Magyar s@ggbe, magyar lóf@xt!"

Érzésem szerint van jelentősége, mégha nem is feltétlenül pénzben....

Előzmény: tmbg (203)
tmbg Creative Commons License 2010.10.18 0 0 203
Ezt kérdeztem sokszor, hogy a tulajdonos állampolgársága milyen szempontból számít, mert adózásiból nem feltétlenül.
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 202

sok országra kiterjedő multi, csak magyar tulajdonú

Nem csak, hanem ez a lényeg. Szvsz...

Előzmény: tmbg (201)
tmbg Creative Commons License 2010.10.18 0 0 201
A bérek utáni befizetéseket nézve többszörösen részt vesznek a közteherviselésben, de a társasági vagy az iparűzési adót nézve is.
Azt se felejtsük el, hogy a CBA ugyanolyan sok országra kiterjedő multi, csak magyar tulajdonú, ha az adózási szempontból jelent valamit egyáltalán.
Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 200

Soxor elárult titkot árulok el ismét: jómagam igen.

Így aztán a te multid (is) annyiban vesz részt a magyar közteherviselésben és a magyarországi munkaerő újratermelésében, amennyi a te fizetésed utáni járulék, és amit tőled levonnak adóban és járulékban...

Nem tudok másra gondolni, hogy Orbán a fejés ürügyén, semmi mást nem tett, mint itthon próbálja tartani, az egyébként haza-, vagy Singapore-ba  utalt multi-profit egy részét, hiszen azt pont azáltal keresik, hogy nálunk olcsóbb a munkaerő (is)....

Előzmény: ex_lx (74)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 199

a tecso is jobban tenne ha az adozas szempontjabol atlathato mukodes helyett minden aruhazat kivinne egy-egy (adozas szempontjabol) fuggetlen kulon kft-be.

NNa pont erre gondolnék...

Előzmény: aamen (66)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 198

CBA esetében nem csupán jogi megfogalmazás a különbség más üzletláncokkal szemben (mint pl Cora). CBA logo-t viselő kisker üzletek és CBA tulajdonolta kisker üzletek között óriási a különbség

Hogy én mit rimánkodtam pár éve a neolib dühöngés csúcspontján, hogy a patikák mint kiskereskedelmi egységek, ne beszerzési társulásokat hozzanak létre, (ami szerintem nem jó nekik), hanem tömörüljenek franchise-szerűen, pár logó és technológia gazda köré...

Előzmény: DIDORO (56)
tmbg Creative Commons License 2010.10.18 0 0 197
A forgalom maradna, a létszám még kicsit nőne is, az állami adó és járulékbevételekről beszéltem a táblázatra hivatkozva.
Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 196
No,megyek a kisgidámért az iskolába,hátha elcsatangol,aztán megeszik ,vagy letapossák a tehenek . :-))
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 195
Nincs különösebb bajom a multikkal amúgy .
Voltam tesco-ban,mindent egy helyen meg lehet venni,van választék,gagyi is,meg normális termék is .
Meg parkolóhely is .
Megértem,hogy sokan ott vásárolnak,még családi kirándulásnak is beiktatják hétvégére .
Én meg inkább más vásárlási módot kedvelek.
Előzmény: dilis polizó (190)
dilis polizó Creative Commons License 2010.10.18 0 0 194
Az imént erre is reflektáltam.
Előzmény: Törölt nick (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!