Legyél türelmes! A szervezeted teljesen normális válaszreakciót ad, ebben nincs semmi rendkívüli. Olyan ez mint a tüsszentés, a köhögés, a láz. A gyógyszerek abban segítenek, hogy a kellemetlenséget enyhítsék, megszüntessék. De az órát nem tudják felpörgetni. Adj időt a testednek!
A szemhéj meg a szem az két külön valami. A szem az amivel látsz, a szemhéj meg a tokja. Gondolom gyulladásgátlót és antihisztamint kaptál. A szemhéj bőre nagyon vékony, minden csípés sokkal jobban megdagad rajta. Ha a szemedbe is belecsípett (harapott) volna az a bogár, akkor az minimum egy szarvasbogár lehetett volna, ami azért elég valószínűtlen. És úgy fájna, hogy ordítanál.
Mikor még fiatal voltam és bohó, egyszer kvarcolásnál direkt nem tettem fel a vizes vattát a szememre, hogy ne legyen fehér alatta... 10 percig kvarcoltam, szabályos égési sérüléseim lettek mind a két szememen, a szempillám kihullott... de még az is meggyógyult (a szemészek szentségelése közepette, amit megérdemeltem)
Még az első MRI-k idején volt nagy csodálkozás, amikor pár fémipari munkás szeméből hirtelen kirántott pár, évek vagy évtizedek óta beékelődött sorjadarabkát a berendezés. Azóta van röntgen az MRI előtt, ha valaki veszélyeztetettebb...
Szerintem amíg még legalább az egyik szemedre látsz, sürgősen olvass bele a szaktopikba, ott nagyon segítőkész emberek vannak, szerintem biztos van köztük olyan, aki hozzáértően kiveszi a szemgolyót, mielőtt még nagyon elkezdene fájni. Aztán amikor lelohad a szemhéjad, akkor meg visszateszi, addig pedig valami biztonságos helyen tarthatod, ahol nem éri semmi baj.
Nemigen gondolkodott az öngyin, annyira nem ráérős. Épp akkor volt nálam, mikor benne volt a cérna, az autóján javítottam valamit, ő vezetett. Jut eszembe, van egy haverom, pár éve erősen kalapált valamit, a kalapácsról levált egy szilánk, persze hová ment? Hát a szemébe. Na, az meg nem fért ki, csak úgy, hogy vágtak rajta nagyobb rést. Az is csúnya volt. Rendbe jött, sasszeme van azóta is.
Nekem pár éve egy méh szúrta meg a szemhéjamat és nem lett belőle maradandó károsodás. Pár napig csúnya volt és egyáltalán nem tudtam kinyitni, de utána szépen elmúlott (kenőcsöt adott rá a szemész).
Kerti gazolás közben valami megcsípte a jobb szemhéjamat, és teljesen bedagadt / begyulladt tőle (úgy nézek ki, mint a mongolok), ettől meg lehet vakulni / érte tartós károsodás? Ügyeleten általános orvos látta, felírt injekciót, amit meg kell inni, gyulladáscsökkentő kenőcsöt és kálcium tablettát. Mondanom se kell, hogy ebből igen erős és nagyon hosszan tartó kényszergondolat kerekedhet... :S