Keresés

Részletes keresés

napalm. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 19

bakit észrevettetek?

a rossz predi ágyúja hol a bal, hol a jobb vállán van?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 18
Azok a kémek:-)
Előzmény: w.ullrichfun (17)
w.ullrichfun Creative Commons License 2010.11.02 0 0 17

 Az mikor volt?

Merthogy a felderítők manapság azért inkább titkosügynök-kém kinézetet követelnek/igényelnek, jó álcázó és tökéletes vegyülő külsővel, ami nem lehet hivalkodó - namost a 3 ajtós 2 méteres kopasz szekrények ennek nem felelnek meg, ráadásul egyre fontosabb a szellemi-értelmi-logikai-intelligenciai tulajdonságok terén megfelelni e téren, és a filmben is pont erről van szó sztem, mert izomból nincs sansz a lények ellen ...

 "Ha az ő szabályaik szerint .... akkor végünk van"

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 16
Hm.
Azért a felderítők elég darabok. Az öcsém volt ilyen katona, de a 180 centijével, 85 kilójával "kicsi"nek hívták....
Előzmény: Gósztrájder (12)
w.ullrichfun Creative Commons License 2010.10.20 0 0 15

 Kétszer láttam, másodszor itthon HD-ben, és ... nemtom :)

Elsőre nem tetszett egyáltalán, de(mivel az előző 4 verzió mindegyikét legalább kétszer néztem) most is rászántam magam mégegyszer, és nem olyan rossz, mint az AvP2 pl.

 Brody tökéletes a szerepben, nem izomagyú, kigyúrt, erőből megoldó főhős, viszont a további szereposztás gáz, Trejo és Fishburne rövid szerepe főképp.

 A forgatókönyv túl egyszerű, előre sejthető és befejezetlen - pedig a végkifejlet tudható volt, mégis olyanra sikerült, mint egy szappanopera X-edik epizódjának a vége.(Persze, jöhet a folytatás, azt is megnézzük úgy is, de aligha a két "túlélővel" fog készülni)

 A predátorok variálása érdekes, csak nem éppen logikus, h a "classic" predátorokra vadászó, azokat fogságban tartó, majd könnyedén kinyíró erősebb "fajtát" szépen öldösi a kis csapat ... ez kb. az AvP1 egy élien két predátort se perc alatt elintéz az első összeugráskor szitut juttatja eszembe :o)

 Ebből jött a végső következtetés, egy olyan "alkotás" született, amiben minden bennevan egy kissé az előző 4 részből, ügyesen egybegyúrva, dzsungel, nem terminátor de gyors, ügyes, eszes, "jó" főhős, ijesztően erős, elszánt, szuperintelligens(?) gyilkos, vérengző embervadászok .... de vhogy sikerül túlélni, győzni(?) Hm .... vhogy folyamatosan visszaköszön az előző 4 "ilyen" filmből vmi ...csak nem a Földön folyik a sztori, de ez ritkán jön elő.

stuncenpudli Creative Commons License 2010.10.08 0 0 14
A zenéje nekem abszolute hozta a klasszikus horror film feelinget ez a lassú sejtelmes, kicsit azt is mondhatnám, hogy nem illett a film stílusához de pont emiatt dobta fel, kicsit olyan Tarantinos, hangulatot kölcsönzött az egésznek, főként egy résznél amikor baktattak a dzsungelban, és ami még abszolúte pozitív volt, hogy nem volt állandóan sötét, hanem végre lehetett látni mindent nem kellett koncentrálni hogy lásd miről is van szó, hanem szépen ki volt világítva, vagy nappal volt, ezt hiányolom a mostani filmekből ,mert a sötétség jó ahhoz hogy kisebb rosszabb minőségű effekteket is használhassanak, a sötétség ugyanis szépen takar, például ezért tetszett a vasember is illetve a transformers mert nagyrészt nappal játszódott és gyönyörűen megoldották ezt a kérdést :)
Előzmény: Biga Cubensis (13)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.07 0 0 13
Nekem is bejött, Brody is jó volt benne, de igazából a többi szereplő is érdekes volt, Fishburne is király volt a szerepében.
Egyébként Glover sem volt volt izomkolosszus a második részben.

Szerintem az elsőt semmiképpen sem múlja felül, de a 2. részt igen. Figyeltétek a zenéjét? Nagyban közrejátszott a feeling visszahozatalában.
Előzmény: Gósztrájder (12)
Gósztrájder Creative Commons License 2010.10.06 0 0 12

"Ide alfahímek kellenek, Brody nem az."

Szerintem pedig az első predator filmben elég röhejes volt, hogy szerintük egy tipikus kommandós az kigyúrt állat kell legyen. :)

Láttál te már igazi spec.force-osokat? Nem 5 ajtós szekrények.

Előzmény: Kiswombat (2)
Cinemagyar.hu Creative Commons License 2010.10.03 0 0 11

Nálunk igazi kritikát olvashat a filmről!

www.cinemagyar.hu - Moziról. Magyarul.

 

stuncenpudli Creative Commons License 2010.09.29 0 0 10
KATEGÓRIÁJÁBAN!!!!!!!



A másik hozzászólásod, meg jogos...
Előzmény: Törölt nick (8)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.09.27 0 0 7
már megint beragadt a hozzászólásom :S
stuncenpudli Creative Commons License 2010.09.27 0 0 6
No és az te az adott bolygóról hogy mondod meg hogy merre hogy mi körül keringenek azok a bolygók??? Kb 2 jelenetben látni őket és annyi...

Valamint nincs az a jó film sem ami valakinek ne tetszene ;)

És egyébként is 21. században járunk, nem csak a predátorokról, de a többi horror/scifi/akció/kaland filmről is elmondható, hogy klisé, ugyanis a 10000000 hasonló filmben tuti megtörtént már, tehát ha ezt nézed inkább le se ülj mert egy szellemekről szóló filmben is csak szellemek lesznek, klisé? Sorry :S

itt a lényeg a szórakoztatáson van, engem elszórakoztatott ameddig tartott és ez a lényeg, nem hasonlítgattam semmihez csak megnéztem és tetszett, voltak benne hibák, de hasonló kategóriában rég láttam jobbat.
Előzmény: Törölt nick (4)
Kiswombat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 5

Az egyetlen izgalmasabb rész, mikor az elején a csóka ott ül a tisztás közepén, és segítséget kér. Miközben halott, és egy predator beszél helyette.

 

 

Sajnos még ez sem izgalmas, mert olyan nyilvánvaló volt első ránézésre is a dolog..

Ráadásul ezt a poént már nem is tudom, hanyadszor sütik el.

Előzmény: Törölt nick (4)
Kiswombat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2

Nagyon vegyesek az érzelmeim.

Ha nem lett volna Predator 1 Svarcival és Predator 2 Gloverrel, akkor azt mondanám, egész jó.

 

Így sajnos gyenge utánérzés, ráadásul utálom az ilyen didaktikus f*ságokat, mint hogy a Predatorok a társadalom "ragadozóit" találják meg és viszik harcolni (ld. doki); az első két részben azt tekintették ragadozónak, akinek fegyvere volt. Egy akció-horror filmbe ennyi bőven elég, ne kezdjünk már filozofálni.

 

Adrian Brodyról meg az a véleményem, hogy az ő színészi játéka végképp nem ide való, bár más műfajban beválhat. Hogy kigyúrta magát, az dicséretes, de sajnos a két szekrényméretű pasi után ez édeskevés. Ide alfahímek kellenek, Brody nem az.

Előzmény: stuncenpudli (-)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.09.27 0 0 topiknyitó
Nagyon nagy vitákat vált ki, és nagyon eltérőek a vélemények az Új Predators filmről, kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Számomra, nagyon bejött, nem azt mondom hogy jobb volt mint az előzőek, ugyebár ez nem is alien vs volt, de kifejezetten pörgős akciódús volt, és igaz az effektek lehettek volna szebbek is ettől függetlenül nekem sikerült magam beleélni, talán itt ott kicsit butusak voltak a párbeszédek, és azt is sajnálom hogy pont Trejo halt meg legelsőnek :S

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!