Keresés

Részletes keresés

medroller Creative Commons License 2010.11.02 0 0 17
A topicindító sztoriban a fickó időt kért. Valszeg nem őrjöngve. Másról van szó...

Még mindig várom (naívan) a történet végét, de félek, hogy ugyanúgy nem fogjuk tudni, mint azt, hogy ki az a josziptot.
Előzmény: RealCorpus (16)
RealCorpus Creative Commons License 2010.10.14 0 0 16
Csak egy hasonlatos példa:
Részegen rongálta meg az autót, kihallgatni sem tudták
"Az 52 éves helyi férfi elismerte, hogy ő volt, de annyira lerészegedett, hogy nem lehetett kihallgatni."
Az ittas állapotot igazolni kell. Hogy vennél tőle mintát?
Előzmény: RealCorpus (15)
RealCorpus Creative Commons License 2010.10.14 0 0 15
Három esetet tudok elképzelni:
1. Szín józan volt és sértőnek találta az eljárást -> 'megerőszakolták'
2. Mata részeg volt, hőbörgött -> lefogták
3. Valahol az 1. és 2. között...
Alighanem ezt mi itt nem fogjuk megtudni.
Előzmény: medroller (14)
medroller Creative Commons License 2010.10.14 0 0 14
Az orvosnál történtek érdekelnek engem igazán. De persze az is érdekes lehet, hogy mit követett el előtte...
Előzmény: RealCorpus (13)
RealCorpus Creative Commons License 2010.10.12 0 0 13
"... hajnalban bűncselekmény gyanújával előállítottak ..."

Nem vétség vagy szabálysértés miatt. Elkötötte az autót, betört valahova vagy akármi.
Most azért nem írtak az alapesetről, mert nem azt vizsgálták, hogy mi miatt alakult ki, hanem azt, hogy az orvosnál mi történt.
Előzmény: medroller (12)
medroller Creative Commons License 2010.10.12 0 0 12
Én ezt értem, de mit követhetett el? Nem látom a hírben azt, hogy lett volna sértett. Ha van sértett, akkor arról szokás írni. Nem?
Gyanús, hogy még mindig csönd van.

Nekem a zsaruk a gyanúsabbak. Valamiért mégiscsak ügy lett ez...

Előzmény: RealCorpus (11)
RealCorpus Creative Commons License 2010.10.02 0 0 11
Nekem ilyen kérdések ugranak be:
Mit csinálhatott, hogyan viselkedhetett, ha négy (4!) rendőr vitte orvoshoz és nem kettő?
Miért nem tűrte fel az ingujját magától, miért kellet vágni?
Persze nem kellemes átesni ilyenen, de nem hiszem, hogy egy 'ártatlan báránnyal' így bánnának...
Előzmény: medroller (-)
medroller Creative Commons License 2010.09.30 0 0 10
(Vajon van őneki magánrendelése?)
Hogy befulladt a téma. Ez is csak annak fontos, akivel csinálják...
medroller Creative Commons License 2010.09.27 0 0 9
Vajon ez egy olyan orvos (orvos??), akihez csakis a zsarukon keresztül juthat el az ember, vagy van neki valami egyéb állása, rendelése, ahol kényszer nélkül is gyógyít?
Előzmény: camionos66 (7)
camionos66 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 7

Én már hallottam egy ilyen orvosnak nevezett állatról.........

Úgy rémlik DR. MENGELE volt a neve...

A rendőrök? viselkedése már meg sem lep valahogy.
ELŐRE! Creative Commons License 2010.09.24 0 0 6
Igen, engem is!
Előzmény: medroller (5)
medroller Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5
Ezeknek az alakoknak tényleg nem lehet megtudni a nevét?
Engem, mint adófizetőt, érdekelne a zsaruk és főleg az orvos neve.
Előzmény: Törölt nick (4)
medroller Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2
Én meg egyszer se... hát el is kúrtam :D
Előzmény: Navorski (0)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1
A rendőrt, orvost is elcsapnám.
Előzmény: medroller (-)
Navorski Creative Commons License 2010.09.24 0 0 0
öccör olvastam el a a topikcímet...
medroller Creative Commons License 2010.09.24 0 0 topiknyitó
Megkatétereztettek egy férfit a rendőrök

Független Hírügynökség

2010. szeptember 23., csütörtök 15:37

A Független Rendészeti Panasztestület vizsgálata szerint jogellenesen vettek vér- és vizeletmintát a rendőrök egy bűncselekménnyel gyanúsított férfitől még márciusban. A férfi ellenkezett, de többen lefogták, amíg az orvos bevezette a katétert.

Jogsértő módon, kényszerkatéterezésnek vetettek alá a rendőrök egy férfit még márciusban, állapította meg a Független Rendészeti Panasztestület.

A testület öt tagját az Országgyűlés választotta meg 2008-ban, feladata, hogy egy új, az alá-fölérendeltségi viszonyoktól független panaszfórumként ellássa a rendőrség munkájának civil kontrollját.
hirdetés

Állásfoglalásukban kifejtik, hogy a rendőrök vizeletmintát akartak venni, mivel azonban a férfi ennek nem tudott eleget tenni, ezért lefogták és az orvos ekkor végezte el a beavatkozást. Pedig a szabályok szerint ilyen esetben vért kell venni és abból állapítani meg az esetleges ittasságot, írják.

A férfi azért fordult a testülethez, mert március elején egyik hajnalban bűncselekmény gyanújával előállítottak a rendőrök egy vidéki város kapitányságára. Mivel felmerült az ittas vezetés, négy rendőr vizelet- és vérvételre a város orvosi ügyeletére vitte. A férfi azonban nem tudott vizeletet adni, ezért időt kért, a rendőrök azonban lefogták. Az orvos katéter segítségével vett vizeletet, majd a férfi ingének ujját felvágva vért is.

A panasztestület kiemeli, hogy nincs a kényszerkatéterezést lehetővé tevő törvényi szabályozás, ezért az jogellenes volt. Ilyen esetekben egyébként - az országos rendőrfőkapitány utasítása alapján - kétszer kell vért venni 30-45 perces eltéréssel, írják.

A Független Rendészeti Panasztestület szerint tehát az eljárás súlyosan csorbította a panaszos tisztességes eljáráshoz, emberi méltósághoz, egészséghez és testi épséghez való jogát. A panaszügyben hozott súlyos alapjog-sérelmeket megállapító állásfoglalását elküldték Hatala József országos rendőrfőkapitánynak, írják.

Engem az is érdekelne, hogy milyen orvos az olyan, aki miután valaki időt kér, hogy pisilni tudjon, a zsaruk kérésére a lefogott magatehetetlen embert megkatéterezi?
Mi annak az orvosnak a neve és hol van?

Neveket szeretnék hallani...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!