Illetve előbbre vinné az ügyeket, ha a "levelezős konzultációk" helyett valódi szakmai és érdekkeonzultációk felé mennének el. Nem vitatom a 2/3-ot, de ezzel a felhatalmazással sokkal okosabban lehetne sáfárkodni. Persze nem úgy, hogy csak a pénzeszsák befolyásos barátaimnak akarjak megfelelni, ez előbb-utóbb visszaüt. Hisz az emeszpé is azért bukott, mert - többek között -, csak a közeli tőkéscsoportok igényinek akartak és sikerült is megfelelniük.
Szerintem az IMF és az únió tárgyaló delegációja azért állt fel és ment haza mert a fidesz semmit sem árult el, a 2011-es költségvetési elképzelésekről! Ugyanolyan bónuszt szeretett volna tőlük mint a lakosságtól az áprilisi szavazáskor! Dehát a delegációt csak a számok érdekelték!
'Ezt xfjl-lel beszéld meg, aki ezt is tagadta.' FF 2010ről beszélek, nem 2009ről, ami teljesen egyértelmű.
'Nem, üzenet volt az IMF-től a piacoknak, hogy nagy dérrel-dúrral felpattantak a tárgyalóasztaltól.' Lejárt a szokásos 2 hét és 'megunták és hazamentek'
'Arra számítottak, hogy a piac (az állampapírokon és a forintárfolyamon keresztül) nyomást fog gyakroloni a kormányra.' Meg is történt szabályszerűen. Hogy nem rögtön a rákövetkező hétfőn, annak örüljünk. A piac érzékeny a kockázat növelésére, ez mozgatja és ha egy kormány még az imfet sem képes beetetni, s a külső körülmények romlása érzékenyebbé teszi a piacot, akkor bizony a piac előbb-utóbb elkezd reagálni...
'Ha ez így lenne, a piac "ránk szart" volna már akkor, amikor a hiánycélt a kormány elkezdte lebegtetni.' Szóval azt mondod te is hogy a piac nem az imfre hallgat hanem az összesített hatásokra? Akkor minek kell önámítani, hogy az imf aki adott 16 milliárdot ellenérdekelt a pénze visszakapásában? Ha ez így lenne(a piac azonnali reagálása), akkor Mo soha az életben nem tudta volna magát finanszírozni a piactól. A piacot Magyarország megítélésében a magyar kijelentések mellett a környezet is befolyásolja(lásd görög balhé, hírek a beinduló növekedésről majd a W scenárió elővétele.), s a magyar kormány dolga az -ha már ekkora szart kapott örökül- hogy a kockázati megítélését csökkentse.
'a prekoncepcióidhoz nem illő tényeket kizárod a gondolatmenetedből, akkor kösz, ezt semmi szándékom elkezdeni.' Szvsz itt nem én állok elő összeesküvéselméletekkel.
Itt te vagy kiakadva azon, hogy az imf a 2009es hiányt felemelte.
Nem, én azon a hajmeresztő hazugságon vagyok kiakadva, hogy:
"a libásnak volt annyi esze, hogy nem próbáltozott a hiánycél puhításának kísérletével"
miközben annyira nem próbálkozott a hiánycél felpuhításával, hogy egy teljes százalékpont hiánynövelést sírt ki az IMF-től, és még azt sem sikerült teljesítenie.
Csak tényként közlöm hogy az idei hiánycélt is emelték még tavaly.
Ezt xfjl-lel beszéld meg, aki ezt is tagadta.
Itt te képzelődsz, nem én. Mert szerinted + üzenet volt nem tárgyalni az imffel júliusban?
Nem, üzenet volt az IMF-től a piacoknak, hogy nagy dérrel-dúrral felpattantak a tárgyalóasztaltól. Arra számítottak, hogy a piac (az állampapírokon és a forintárfolyamon keresztül) nyomást fog gyakroloni a kormányra.
Ahogyan ezt Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodavezetője a hvg-nek adott interjújában leplezetlenül elismerte.
vagy azt hiszed hogy a piac rögtön lereagálja?
Nem, ezt az IMF hitte, de várakozásában csalódnia kellett, lásd ugyanezt az Ivascsenko-interjút.
Na ez az ami már az első őszi héten sem jött össze, a piac ránk szart hogy nem akarjuk bevállalni a hiány tartását.
Ha ez így lenne, a piac "ránk szart" volna már akkor, amikor a hiánycélt a kormány elkezdte lebegtetni. De nem így történt, az állampapírpiacunk külső hatások miatt lengett be, és azóta korrigált is.
Nem hiszek Ivascsenkónak, ugyanis én nem hiszek hanem gondolkodom. Kurva nagy különbség, ajánlom elkezdeni.
Hát, ha számodra a "gondolkodás" azt jelenti, hogy a prekoncepcióidhoz nem illő tényeket kizárod a gondolatmenetedből, akkor kösz, ezt semmi szándékom elkezdeni.
Lehet, hogy van még néhány durva ötlete az Orbán kormánynak a szoclibek ganajának eltünteésére, vagy legalább a szagának enyhítésére, de bolond lenne, ha előre kiszivárogtatná. Nem csak a választások miatt, hanem a szoci spekulánsok üzletelése miatt is, hallgatni kell az utolsó pillanatig!
Valaki magyarázza meg az IMF-nek, EU-nak, hogy az a zsarolás, amivel most kísérleteznek, nyillt pártpolitikai beavatkozás a belügyeinkbe!
A szoci kormányok hazugságait, költségvetési hiánycélokat durván átlépő gazdálkodását elnézték, az új kormány pedig nem hivatkozhat az előző kormány hülyeségeire!
Nem az ORbán kormány akarta eleve túllépni a tervezett hiánycélt, hanem az előző kormány intézkedései okozták volna. OV biztosan nem jószántából (az én egyetértésemmel) a bankokkal fizetteti meg a kárt!
"A hiánycél felpuhítására - főleg a matolcsy által hangoztatott mértékben - idén a teljesen más körülmények miatt nincs lehetőség."
Igen, most nincs. Megváltoztak a körülmények. Mert korábban lehetett talicskázni a pénzt, és az volt a cél, hogy mindenki jól járjon. Na persze az országot kivéve. Most, hogy kiderült, hogy bankadó, meg talicskaürítés, egyből megszűnt a puhítás.
Na meg aztán a nagy világgazdaság, a dominánsok (és a dominák), összeszarták magukat, hogy lesz egy ország, amit nem tudnak vesztegetéssel kézivezérlésre állítani.
Ez meg akár precedenst is teremthet.
Ráadásul még versenytárs is lesz ebből az országból, netán piaci részesedést szerez. Tovább szeleteli a tortácskát. Ezért aztán kézzel-lábbal akadályozni kell a kitörésének minden lehetőségét. Elzárni a forrásoktól, hogy ne vállalhasson kockázatot, mert ugye kockázat nélkül nincs kitörési lehetőség sem.
3%. Iíígen! A spanyolok meg az angolok, na azok tuti be fogják tartani!
'Mi az ájtatos manó retkes szemfedőjéért akarta volna Bajnai az Orbán-kormány által teljesítendő hiánycélt felpuhítani? ' Itt te vagy kiakadva azon, hogy az imf a 2009es hiányt felemelte. Csak tényként közlöm hogy az idei hiánycélt is emelték még tavaly. A hiánycél felpuhítására - főleg a matolcsy által hangoztatott mértékben - idén a teljesen más körülmények miatt nincs lehetőség. Megjegyzem tavaly sem kellett volna hagyni.
'de a valóságban ez történt. Gondolom, Irina Ivascsenkónak csak hiszel.' Itt te képzelődsz, nem én. Mert szerinted + üzenet volt nem tárgyalni az imffel júliusban? vagy azt hiszed hogy a piac rögtön lereagálja? Ki lehet mászni az imf alól, ahhoz ugye az kell hogy a piac évekig biztosan finanszírozzon minket csökkenő kamatszinten. Na ez az ami már az első őszi héten sem jött össze, a piac ránk szart hogy nem akarjuk bevállalni a hiány tartását.
Nem hiszek Ivascsenkónak, ugyanis én nem hiszek hanem gondolkodom. Kurva nagy különbség, ajánlom elkezdeni.