E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Koncert az óvoda tetején. Soha még nem kaptak ilyen szép színpadi hátteret a zenészek: a hangládák mögött láttuk a kék égboltot, amelyből szeleteket hasítottak a lökhajtásos repülőgépek fehér nyomvonalai. Nemcsak a díszlet volt szokatlan Újpalotán, hanem a színpad is. A Neoton Família és a Piramis egy daruskocsi segítségével költözött a bordó óvoda tetejére, hogy az Újpalotai napok keretében sokezer fiatalnak és az óvodát körbeölelő torony- és tömbházak ablakaiból, erkélyeiről kitekintő, megszámlálhatatlan felnőttnek mutassa be 1978-as nagylemezét. És ugyan a két együttes messzebbre és magasabbra került közönségétől a megszokottnál, a távolság nem ritkította a szabadtéri koncert légkörét; a vastapsok visszadübörögtek a beton házfalakról. A Neoton Família a Neoton-diszkóba invitálta a nézőket a társulat új nagylemezén világslágereket alakított át a ma divatos diszkó nyelvre. Az első nyilvános bemutatkozás nagyon jól sikerült, Pásztor Lászlóék ma már nemcsak hangzásban, de látványban is e stílus legjelesebbjei közé tartoznak. A Piramis a Budai Ifjúsági Parkban játszott programját ismételte meg, a második nagylemezről elsősorban az Ajándék, a Másnap és az Ellenfény tetszett a legjobban. Forrás: Arcanum ADT.
ezzel a Porschelok járművel kapcsolatban, amiből kb. 20 db-t gyártottak, nem jutottam dűlőre, noha viszonylag jó dokumentáltak, de Münchenről pont nem találtam adatot, ua. számos városban, rendezvényen, vásárban stb. használták, de egyik sem illeszkedik pontosan Fábián József eddig feltárt útjaihoz
A 280489-hez írtam is, hogy e talán nem Lipcse, noha az előtte-utána képek azok, de NDK az simán lehet, a német oldalon az Érchegységben még a 90-es években is dettó ilyen macskaköves utak voltak.
Bocs, a te megfejtésed is teljesen jó. Most látom, hogy ott van a fortepanon. Csak istenbizony, néha nem tölt be nálam egy-egy képnél minden adat elsőre, egyszer már posztoltam egy ilyen printscreen-t a kávézóban. Ezért ált minden képet megnézek többször, előre-hátra lapozva. Úgy látszik, most kifelejtettem ezt.. bocs még 1x.
Thomaswiese a Markt felé nézve, balra a Messeamt, középen hátrébb a Régi Városháza.
+++
MOST:
Németország, Lipcse a Thomaskirchhof a Thomaswiese felé nézve, a háttérben az Altes Rathaus (Régi Városháza).
ez miért nem jó ?
én a magam részéröl nem halok bele, ha valaki erre módosítja a megfejtésemet, mindenesetre ami tény: a kép készítöje a Thomaskirchhof nevü téren áll, a Thomaswiese felé néz (esetleg opcionálisan a Thomasgasse felé), a Markt pedig a Thomaswiese/Thomasgasse mögött látható