E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
a Ceglédi út 5-7. szám alatti szükséglakás telep bontása a Ceglédi út - Balkán utca sarok felől, jobbra a háttérben a Balkán utca 2. Bihari utcai frontjából látszik egy rész.
a Balkán u. 2 később emeletráépítést kapott, eredetileg:
Bár tudom, hogy nem fog a kép mellé felkerülni, de a jegyzőkönyv kedvéért ideírom:
Felismerni vélem a biciklistát, aki Ruzsiczky László korábban kerékpárversenyző volt, a kép készítése idején fotós, igazolványképeket készített a Rákóczi tértől nem messze egy kapualjban levő fotóműteremben.
"Szakonyi Károly Adáshiba című drámájának a szófiai bemutatója alkalmából írók és színházi szakemberek gyűltek össze az intézetben, hogy megvitassák a művet. Janikovszky Éva, a Móra Kiadó főszerkesztője „Ha én felnőtt lennék” címmel tartott széles körű visszhangra talált előadást. Fodor András és Ratkó József műfordításait bolgár színészek tolmácsolásában ismerhette meg a szófiai közönség." - https://adt.arcanum.com/hu/view/EstiHirlap_1977_01/?query=ratk%C3%B3+j%C3%B3zsef+Janikovszky+%C3%89va+Szofia&pg=52&layout=s
A Fővárosi Vízművek Váci út 23–27. szám alatti, a Váci út, a Dózsa György út, az Angyalföldi út és a Taksony utca határolta telken épülő új irodaháza és üzemviteli központja a Taksony utca felől. A háttérben balra az Elektromos Művek Váci úti épülete.
Laufenauer utca - Bocskai út sarok a Daróczi út felé nézve, a Szövetkezetek Országos Szövetsége (SZÖVOSZ) kollégiuma a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola hallgatói számára (ma Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Lengyel Gyula Kollégium).
Laufenauer utca - Bocskai út sarok a Daróczi út felé nézve, a Szövetkezetek Országos Szövetsége (SZÖVOSZ) kollégiuma a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola hallgatói számára (ma Budapesti gazdasági egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Lengyel Gyula Kollégium).