E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Ennél a képnél mennyire biztos a "Badacsony"? Ugyanis a Badacsonyon a "seb" az északi oldalon van, viszont a hegy keleti fele (Badacsonytomaj és Nemesgulács közti rész) nem ilyen szabályos, ott egy nagy völgyszerü rész van, suvadásokkal. Engem inkább emlékeztet a Halápra, de akár a Ság-hegyre (Mesteri oldal) is, mintsem a Badacsonyra. Meg a Badacsony annál nagyobb hegy, hogy ilyen kevés szölö legyen rajta egymás fölött. Nyilván, ha a háttér élesebb lenne, akkor egyértelmübben lehetne állást foglalni. Amúgy minél többet nézem, annál kevésbé hiszem, hogy ez ténylegesen a Badacsony volna, annak túl kicsinek tünik.
Persze az egész tárgytalan, ha a készítöktöl tudni lehet, ill. más adat is bizonyítja a badacsonyi helyszínt.
Petőfi Sándor utca - Szervita (Martinelli) tér sarok. Az egykori kolostor-bérház, második világháború során találatot kapott épülete, a földszinten kialakított üzletek bontása.
Köszönöm, nagyon jó! Annyi kiegészítést tennék, hogy szerintem a Giardinit nem szokás lefordítani, én legalábis még nem találkoztam a Biennálé-kertek helymeghatározással.
Biennálé-kertek (Giardini della Biennale), a 41. Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia), Nemzetközi Művészeti Kiállítás. A Magyar pavilon előtt Varga Imre alkotása
Az alkotás azt a jelenetet ábrázolja, amikor a kis Erzsébet férjével, lV. Lajos türingiai őrgróffal Wartburg várába indulásuk előtt elbúcsúzik Pataktól.
BIENNALE VELENCÉBENVargaImre sikere Autó a monitorokon Szobrok [...] magyar pavilonban 26 kompozícióval bemutatkozó Varga Imre Már a megnyitás perceiben rendkívüli [...]bejárata előtt a lovon ülő Szent Erzsébet és Lajos király figurája áll[...] a legnagyobb poszta mensre helyezze Varga Imre az egyes kompozíciókkal a pavilon [...]
A környező képek Gdansk-ban készültek, nem valószínű, hogy a hajó elhagyta volna a lengyel felségvizeket.
Nincs adat rá és nem is életszerű, hogy vki 58-ban mondjuk az NDK-ba utazott volna Gdanskból hajóval. Inkább egy Gdanks-Sopot-Hel környéki sétahajózás valószínű, lsd pl. 54773 és tsai