Azt elismerem, hogy van jó néhány politikus, aki a saját, rokoni cégét előnyben részesíti, főleg a szoci önkormányzati képviselőkre, polgármesterekre (volt) ez jellemző. De ez inkább korrupció kategóriája. azért az adócsalók többsége inkább magánzó szerintem, az lehet, hogy ilyen-olyan laza vagy szorosabb szállal kötődnek bizonyos politikusokhoz.
Ebben elvben tulképpen igazad van, de én pl a személyes szabadságommal kapcsolatban liberális vagyok, a gazdasággal kapcsolatba is meglehetősen, de pl. a közgondoskodással kapcsolatban illetve a társadalmi igazságosság kapcsán inkább balos. Tud azért ez a két dolog vegyülni, nyilván nem a vegytiszta változatok.
"csak ezt bizonyos ballibek hajlamosak elfelejteni."
percig se tekintsd kiokttasnak, de; ballibek pedig nincsenek. a liberalis teljesen mas mint a baloldali...tuz es viz a ketto..nem vegyul.....es nemigen lattal eddig nedves parazsat..... mielott kerdezned; az MSZP-nek semmi koze a baloldalisaghoz..... ezert is butorozott ossze azokkal....
csak a rövidtávú érdekek (ki tudjuk fizetni az inaktív szavazói többség járandóságát a következő hónapban is) minden ésszerű, és várhatólag bevételcsökkenéssel járó javaslatot felülír
Innentől fogva újra elkezdődhet a minimálbéres jómódú vállalkozók korszaka.
Szeretettel várunk a vállalkozók soraiban, hiszen itt csak a lóvét kell számolgatni, venni a horvát villákat, gyűjteni a merciket .... melózni pedig nem, kockázat sincs, a dolgozókkal se kell törödni, bevétel meg annyi van, hogy a franc se tudja elszámolni .... kánaán ... csak tudnám, hogy akkor miért nem vállalkozik mindenki, ha ilyen könnyű ....
kár ezen ennyit pörögni, aki nem multi - vagy állami alkalmazott, annak 80% adócsaló, de hát ebben semmi újdonság nincs, ez megy 20 éve, ezért van még magyar gazdaság egyáltalán
Csodálkoznék a 90%-on. Az APEH előszeretettel használja a "megállapítás"-kifejezést. Aztán a fellebbezések, bírósági felülvizsgálatok során ez a szám szépen lefelé kúszik. Ismerek olyan ügyet, ahol végül a "megállapítás" 20%-át kellett befizetni, de a bíróság szerint abban is jórészt ártatlan volt a delikvens, csak tévesen értelmezett jogszabályokat, így fizethet. Olvastam valahol, hogy az adóügyek közül pont a vagyonvizsgálatoknál bukik az átlagosnál többet az a-pech a bíróságon.
"Az eddigi adóellenőrzések találati pontossága 90% körüli volt"
na bazz akkor most szepen sorod fel hogy 2004-ben milyen bevetelekkel es kiadasokkal rendelkeztel, es bizonyitsd hogy milyenekkel _nem_. ha nem tudod, akkor tetu adocsalo gazember vagy.
merjunk kicsik lenni, szoval ne leyenek tulzott igenyeink.... ez az akcio is csak a masik oldal adocsaloit fogja vegzalni, ha mar egyaltalan.... de tetelezzuk felk, ttenyleg konyortelenek lesznek a vizsgalatok es a rosszfiuk jo resze (tahat a masik oldal rosszfiujainak tekintelyes resze) elnyeri melto bunteteset, amit legfokeppen a vagyonuk csalasukkal aranyos elkobzasaban kellene, hogy manifesztalodjon... de nekunk mar ez is jo.... es ha egy kormanyvaltas utan, 4-8-12 ev mulva, a masik fel ugyanezt az utat vegigjarja, mar csak bosszubol is, akkor kerhetunk a kavenk melle egy konyakot is... (mar ha lesz meg kave es konyak)