Három 15 éves lány egy belvárosi üzletben megpróbáltak ellopni néhány bizsut. A lányokat elkapták, rendőröket hívtak rájuk, majd beszállították őket az V. kerületi rendőrkapitányságra. 72 órára bent is tartják őket, a fiatalok sokkos állapotban vannak, az egyik lányt át kellett szállítani Szent János Kórház pszichiátriájára.
"A diáklányokat őrizetbe kellett venni, egyszerűen példát kellett statuálni, a generál prevenció szempontjából."
Ez botorság, hiszen a szülők fordultak a nyilvánossághoz, hogy minél előbb kiszabadíthassák a gyerekeiket az aberrált pribékek karmai közül. A rendőrség éppenhogy megpróbálta eltitkolni az ügyet, márpedig ez teljes bizonyossággal kizárja, hogy példát kívántak volna statuálni...
Tudod, a vélemény szabad, persze te nem voltál ott, és nem ismersz, ezt az apró körülményt azért ne nagyon felejtsük... (pedig bánhatod, nagy jelenet volt:)))
Másrészt amikor fiatal voltál akkor sem voltál erőszakos...
most sem lennél az...
Alapértelmezetten valóban nem... nagyon távol áll tőlem a problémák erőszakos eszközökkel való kezelése egy másik EMBERREL szemben... no de gyökeresen más a helyzet, ha a szembenálló fél egy bármiféle 6alom RENDje... 9 éve írtam be ezt a sztorit itt az "irigységből fakadó Amerika-ellenesség" c. topicba:
Nézd, szerintem az magának a plenáris ülésen abszolút hozzá nem értők által fél mondatos etapokban végzett "jogalkotás" sajátja, hogy a jogszabályok belső koherenciája felszámolódik. Mert az összes politikai erő "mi a rohadtul független zabhegyező párt úgy tartjuk helyesnek, hogy" címmel variálódik az egész. Nézd meg példalánt most a Semjénék által az élettársi kapcsolatok leértékelése érdekébben benyujtott javaslatot az új Ptk-hoz... (most nem azt vitatom, hogy a céljukat is marhaságnak tartom, csak magát a javaslatot)... valami marha Wordben rákeresett a javaslat szövegében az "élettárs" szóra, CtrlC-CtrlV egy másik doksiba az adott mondat és átfirkálta... abszolút nem foglalkozva olyan csekélységekkel, hogy mi áll az előtte meg a mögötte álló paragrafusban... és ha pechünk van, és működik a "viccházi szavazógép", ebből lesz a törvény... mint ha valaki úgy főzne ebédet, hogy a hűtőszekrény 3. polcán lévő cuccokat úgy ahogy van bedobná a fazékba...
És hát persze, a Gyurcsányék is ezt csinálták, meg az előttük lévők is, legfeljebb a vehemencia mértéke a kérdéses... ez generális rendszerhiba.
Csak mint általában az emberek errefele... azért lássuk be, hogy itt a társadalom cirka negyede az említett kiscsajoknál nagyobb elkövetési értékben tulajdonít el, másolt szoftverek, illegálisan megszerzett audiovizuális tartalmak, egymáshoz átkötött telekommunikációs szolgáltatások és egyebek alajában. Tudod, 10 éve evidens lett volna, és még ma is simán megeshet, hogy a kiscsajok 10 eFt-s lopásáról a tekéntetes hatóság olyan számítógépen írja le az ítéletet, amin 200 eFt értékű lopott szoft fut. Mondjuk.
A farizeus-mentalitást meg rühellem, mint a pestist.
Másfelől nem konkrétan erre gondoltam, hanem mondjuk olyanokra, hogy ha nekem tiltotta volna meg 16 évesen az aktuális 6alom (természetesen "csak az én érdekemben") hogy megvehessem a boltba a sörömet, vagy egy doboz cigit, vagy akkor lottózhassak, amikor akarok.... tudod, egy másik fórumon épp arról vitázgatok, hogy "milyen rettenetesek ezek a mai kamaszok" ("o tempora, o mores" gumicsont), én meg azon az állásponton vagyok, hogy akció-reakció csókolom, ha én a magam alaptermészetével a mai körülmények között lennék kamasz, rég az erőszakos bűnözők között lennék listázva... evvan. Tudod, én egy eccerű, őszinte embör vagyok, kinek mi a szivében, az a billentyűin:)
A diáklányokat őrizetbe kellett venni, egyszerűen példát kellett statuálni, a generál prevenció szempontjából.
Ezzel önmagában nincs semmi gond.
A gond azzal van, hogy a szabálysértési törvényi tényállások felét ki lehet húzni, és senki észre sem venné, hogy benne volt.(Már amelyik szabálysértést törvény szabályozza, mert egyébként Alaptörvény-ellenes a maradék.)
És olyan Btk-ás tényálladékokat emelt be Gyurcsány- a saját védelmében!-, ami egyszerűen korlátozza a vélemény-nyilvánítási jogot.
Van benne valami, de én itt általánosabb trendekre gondoltam... ha anno a fenenagy diktatúrában (én ugye akkor voltam 16 meg 18) toltak volna elém olyan szabályokat, amiket manapság laza csuklóból meghoznak úgymond "csak az ifjúság érdekében", valszeg fegyvert fogtam volna a jogaim védelmében.
Dunavarsány - Melletted vagyunk, apu! – öt gyereke és felesége egy emberként áll ki az üzlettársát, Marschalek Ákost (†42) hétfőn Budaörsön leszúró M. József (43) mellett. A férfit, bár kedden hazaengedték a nyomozók, hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.
Szóval, a családja lájkolja gyilkos aput, aki amúgy rendőr volt(?), és ez szemmel láthatóan senkit sem zavar. (Abba most ne is menjünk bele, hogy ha mi bizonyítja a hirtelen felindulást...)
Talán még emlékszik valaki az ordas csaholásra ebben a topikban, amit az váltott egyesekből, hogy a lányok szülei a nyilvánossághoz mertek fordulni, miután Sintér aberrált pribékjei egy szabálysértésnek is nevetséges ügy nyújtotta alkalmat kihasználva megalázták, meghurcolták és embertelen körülmények között fogva tartották őket...