"Hasonló "területvédő harcokat folytat" a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (Nefmi) is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal, valamint az Országos Nyugdíj-biztosítási Igazgatóság regionális hivatalainak beolvasztása ellen.
Lapunk úgy tudja: ha a kormány jóváhagyja a javaslatot, megszűnhet az egészségpénztár és a tisztiorvosi szolgálat országos hivatala. "
http://nol.hu/lap/mo/20100831-tarcalobbi_a__megahivatalok__ellen
"Ha kirúgnak 10 ezer komcsit, és helyükre csak 3 ezer fityiszest raknak be, akkor semmi kifogásom nincs ellene."
Mivel a szavazás titkos, és az új főnökök nem ismerik a hivatalban dolgozó sokaság egyéni politikai nézeteit, miből gondolod, hogy éppen nem fideszest rugnak ki és az mszp-és szimpatizánsokat tartják meg?
Az elbeszélgetés során akárki vallhatja magát fideszes szavazónak, de mivel a szakértelem nem a politikai hovatartozástól függ, így aligha ez lesz majd a választóvíz.....
A hivatalok azért jöttek létre, hogy az emberek igényeit megfelelően ki tudják elégíteni, az OEP, például az özvegyen maradt bányászok társládájából jött létre, amikor a szerencsétlenül elhunyt bányászok megmaradt családtagjairól gondoskodni akart a közösség......
"- a Területi Igazságügyi Hivatal, - a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, - a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal, - a Földhivatal, a Magyar Államkincstár, - az Egészségbiztosítási Pénztár, - a Nyugdíj-biztosítási Igazgatóság, - a Munkaügyi Központ, - a Munkaügyi Felügyelőség, - a Munkavédelmi Felügyelőség, - a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Felügyelőség, - a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, - az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, - a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósága, - a Nemzeti Közlekedési Hatóság, - az Oktatási Hivatal regionális irodáit
– az úgynevezett megyei kormányhivatalokba a kormány.
Elhiszi-e valaki, el tudja-e valaki képzelni hogy ezeket az ügyeket egy ablakos rendszerben, egy szuper képességű ügyintéző fogja intézni január 1-től?"
nyilvánvalóan nem az ablakban zajlik az érdemi munka, aki az ablakban ül, a megfelelő rublikába kattintva azonnal továbbítja az ügyet a hátsó szobábakban levő ügyintézőkhöz, ott meg a szakirányú feldolgozás folyik majd több emberrel, majd megmondják mikorra jöjjön vissza melyik gombot nyomja meg és várakozás nélkül átadják neki a kért dokumentumot.
Ha így lenne akkor a jogsid nem lenne érvényes olyan országokban ahol nincs _minden_ rendőrnek kártyaolvasója. Ilyenből egyelőre nagyon sok van, ezekbe utazás előtt mindig ki kellene váltani a nemzetközi jogsit.
Ennél sokkal praktikusabban meg lehetne oldani. Tegyenek abba a műanyag vacakba chipet, mágnescsíkot vagy bármiféle tárolót, aztán elmegyek az orvoshoz, az orvos számítógépen keresztül leadja a drótot a hivatalnak, hogy továbbra is megfelel az egészségem a jogosítvány követelményeinek, ők meg a gépben meghosszabbítják a jogsim érvényességét. Elvégre 21. század van, vagy mi.
Doki nekem is volt, de egyhamar nem várható hogy orvos is lesz az okmányirodában (Angliában már van hipermarketben háziorvos :-). Igazából neked rosszabb volt, mert postára kellett menj, tehát ugyanannyi ablakod volt csak két helyen :-p Összességében én is 45 perc alatt végeztem belépéstől kilépésig számítva, viszont ebből 10 perc sem volt az effektív munkaidő amit velem töltöttek, a másik 35 percnek nagy része lenne megspórolható valódi egy(két)ablakos ügyintézéssel.
Az osszevonas igazabol azt jelenti, hogy még egy vizfejet tesznek az egész fölé. Mivel az összevonandó szervek maguktol müködnek, igy az uj szint tehát pusztán kifizetőhelyként fog müködni a pozicióra vágyó, de tehetséggel és tapasztalattal nem rendelkező, viszont tökéletsen Orbán-hű párttagok számára.
Nálam nem volt ilyen vészes, viszont előtte dokihoz is kellett mennem, mert az egészségügyi járt le. 1. Felhívtam a dokimat, hogy mikor mehetnék el hozzá, amikor soron kívül fogadni tud, elmentem, öt perc múlva a kezemben volt a papír. 2. Próba szerencse alapon besétáltam az okmányirodába (már csak félóra volt zárásig), az információs pultnál ülő lány, mikor megmondtam, mi járatban vagyok, rögtön a kezembe nyomott egy sárga csekket, hogy menjek vele a postára. 3. Elmentem a három házzal arrébb lévő postára, ahol délután fél négykor a kutya sem volt rajtam kívül, és befizettem a csekket. 4. Visszasétáltam az okmányirodába, ahol a lány mondta, hogy már mehetek is be, nincs rajtam kívül senki. Kérdeztem, van-e valamilyen különös dátum, hogy ennyire üres az épület, mondta, hogy nincs, a legtöbb ember reggel nyolckor odacsődül, délutánra elfogynak. 5.Odabent két nő (az egyik a papírmunkát, a másik a fényképezést végezte) nagyjából 10 perc alatt végzett velem.
Tanulság: hivatalokba sosem szabad délelőtt menni. :)
Az egyablakos jogosítvány most így működik: 1) Sorbaállsz sorszámért. Nem tudom mindenütt így van-e, de ahol én voltam ott az időpontosnak is kellett sorszámot kérni. 2) Első ablak, leadod a régi jogsit, személyit, aláírsz egy papírt amit később beszkennelnek. 3) Második ablak, sorbaállsz fényképért. Szerencsére itt van a szkennelés is, egy ablakkal kevesebb. 4) Harmadik ablak, pénztár. 5) Ismét első ablak, kinyomtatják az igazolást amivel használhatod a régi jogsit míg az új el nem készül és visszakapod az iratokat.
Tehát összesen 3 ablak, 5 sorbanállás. A fentiekből lehetne max. 2 ablak (fotó és ügyintézés) és 2 sor: Első ablak fotó és aláírás, majd másik ablaknál papírmunka és fizetés. A kettővel kibékülnék, mert fotós ablakot valóban nehéz lenne sokat csinálni.
"Attól, hogy hülye a honlap, attól még nem lesz "hivatal" egy ZRt."
Valóban nem attól lesz hivatal.
Ez alábbi sem attól hivatal, talán valami mástól? Ha ez nem a közigazgatásban működik, akkor hol? Elég sajátos a véleményed.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. három elődszervezet – az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet – összevonásával, azok jogutódjaként 2008. január 1-jével kezdte meg működését.
Biztos ennél a hivatalnál dolgozol és fontosnak érzed magad.
Csakhogy ez a reform, pont arról kellene hogy szóljon, az állampolgárra nem tartozik hogy mi ez a hivatal és mit csinál, és ha valamely ügyében erre a hivatalra is szükség van, akkor az benne lesz az elintézett aktájában, anélkül, hogy folyamodott volmna amagasságos engedélyügyi hivatalhoz, külön...
Attól, hogy hülye a honlap, attól még nem lesz "hivatal" egy ZRt. És érdekes módon a közigatgatás részei a közjegyzők, végrahajtók, akik viszont magánvállakozók.
Azzal a balkáni szemlélettek kell végre szakítani, amikor az állampolgár a felséges hivatal színe elé járulva, folyamodik azon szolgáltatások iránt, melyek egyébként neki, a befizetett adók, járulékok és illetékek, automatikusan járnának, mint állami szolgáltatások...
sehol nem hülyéztelek le, ez valótlanság! Ezért már viszont indokolt, hogy HAZUDÓSNAK minősítselek, sőt olvasni nem tudónak is, mert a beírásokat el sem olvasod, csak tudatlanul és felelőtlenül beirogatsz.
Azért annyit segítek neked, mert kérdezted:
Kattins ide, itt több száz közigazgatással foglalkozó céget találsz, de ez csak egy szelete az egésznek. (megjegyzem, hogy ezt nem itt kéne olvasgatni, csupán miattad raktam ide, hogy észrevedd "érdembeni hozzászólásomat") https://kozigazgatas.magyarorszag.hu/intezmenyek
Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Közjegyzők Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Állami Számvevőszék Központi Statisztikai Hivatal Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdasági Versenyhivatal Magyar Nemzeti Bank Egészségbiztosítási Felügyelet
Kormányzati Sajtóközpont és Szóvivői Iroda Népegészségügyi Kormánymegbízott Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Magyar Szabványügyi Testület Hadkiegészítő parancsnokságok Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok Oktatási jogok miniszteri biztosa Magyar Államkincstár Kincstári Vagyoni Igazgatóság Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Nemzeti Hírközlési Hatóság Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Közigazgatási hivatalok Országos Rendőr-főkapitányság Országos Vérellátó Szolgálat Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Megyei földhivatalok Miniszterelnöki Hivatalt Vezető Miniszter Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Büntetés-végrehajtási szervezet Környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek Külképviseletek Oktatási Hivatal Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Közútkezelő közhasznú társaságok Magyar Energia Hivatal Polgári nemzetbiztonsági szolgálatok Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Egészségügyi államigazgatási szerv Országos Egészségbiztosítási Pénztár (egészségbiztosítási szerv) Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Magyar Szabadalmi Hivatal Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Igazságügyi Hivatal Nemzeti park igazgatóságok Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága Nemzeti Közlekedési Hatóság Országos Atomenergia Hivatal Elektronikuskormányzat-Központ Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatóságai Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Országos Mentőszolgálat Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Egyenlő Bánásmód Hatóság