Keresés

Részletes keresés

Bela_Vak Creative Commons License 2010.08.18 0 0 29
Dragasagaim, jol ertem, hogy ez gyakorlatilag egy olvasoi level a Welt-be? Mi ebben a hir? Egy diplomata egy olvasoi levelben megvedi sajat kormanyat! Wow.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 28

 

Láz ellen jó a hideg vizes borogatás.

 

Ha mégsem, az anem a hideg viz hibája.

 

Előzmény: alienfromspace (27)
alienfromspace Creative Commons License 2010.08.17 0 0 27

A vicc az,  hogy Biszku a nemzeti kommunista vonalhoz tartozott, ami jellemző volt a románoknál és a szerbeknél is. Kádár egyensúlyozni akart a nemzeti komcsik és a internáci komcsik között, a keményvonalas internácik forradalmi maoisták, trockisták és egyéb eszement irányzatokat képviseltek, közéjük tartozott sok későbbi szdsz-es is, pl. Demszky. Moszkva egyértelmű parancsa az volt, hogy hogy nem szabad ismét egy Rákosi-Gerő típusú utópista-szélsőséges vezetést hatalomra juttatni. Így Demszkyéket háttérbe szorították, de közben megerősödött egy másik internacionalista szárny is a gazdasági vezetésben, akik Kádárt sikeresen félre tudták vezetni.

 

Biszkut a Fekete féle gazdasági vonal nyomására váltotta le Kádár, mert tiltakozott a hitelfelvételek és gazdasági reformok ellen, állítólag még puccsot is tervezett a reformisták ellen. Ezek a reformok vezettek a mai eladósodottsági helyzethez és a sorozatos imf hitelekhez. Történelmileg tehát nem egyértelmű a kádári reformok egyértelmű pozitív megítélése sem pedig Biszku abszolút negatív szerepe.

 

Előzmény: mr xx (21)
Geyza Creative Commons License 2010.08.17 0 0 25
Helyes!
Amocsok Creative Commons License 2010.08.17 0 0 24
A román liberális nem magyar konzervatív.
Előzmény: Törölt nick (23)
yoovan Creative Commons License 2010.08.17 0 0 22
A hazájuknak csak nem akarnak kárt okozni?
Előzmény: Törölt nick (20)
mr xx Creative Commons License 2010.08.17 0 0 21

 

 Mo jobb,  mind a hire ? haha

 az 56os gyikos él és virul ma 2010be.

devereaux Creative Commons License 2010.08.17 0 0 19
Az oszinteseg nagyon fontos dolog. Itt egy picit megcsillantottal belole. Sajnos, nem eleget. Maradsz klon.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 18

 

"Martonyi János külügyminiszter kijelentette: "Hivatalos formában kijelentettük, hogy az európai határok sérthetetlenek. Ezért nem beszélünk határmódosításról, sem revízióról, hanem mindig csak az emberekről és a jogaikról". Így beszélnének a revansisták? - kérdezi végezetül Breier Zsuzsa."

 

És ez igy helyes.

Persze  elgondolodhatunk azon, mi lenne, ha nem így lenne:

 

Pl. a francia barom pl. nekiugrana a német baromnak, a magyar barom nekiugrana a szlovák baromnak, a magyar  igen "derék-barom", tehát ő aztán nekiugrana mindenkinek:

 nekiugrana az ukrán, a román, a szerb és minden más fajzatnak, mert azt hiszi, hogy ő más  - fajmagyar - szarból nőtt ki.

 

Mi marad Európából?

 

Szerintetek a hülyék tobzódásából mi marad?

 

Egyébként Európa örök barmait illedemesebben  nacionalistáknak  szokták hivni, amikor  pedig az állitólagos értelmiség felébred és bilibe lóg a keze,

 

akkor azt hazudja, hogy ez már maga a szélsőjobb,

 

 pedig ők tudták miben vesznek részt (hisz ők kavarták a szart),

csak azután igy mossák kicsi kacsójukat.

 

Egyébként úgy tűnik nemcsak nálunk szüntették meg az OPNIT.

Wic Creative Commons License 2010.08.17 0 0 17

nem, kedves. az én, cikkre adott reagálásomra reagáltál azzal, amivel.

az én reagálásom pedig ponthogy az mszp-féle weyerbélázást hozta fel, csak te nem olvastál elég figyelmesen, így erősen beleléptél.

 

Előzmény: Qqberci (14)
devereaux Creative Commons License 2010.08.17 0 0 15
Kokemeny 30 koruli beirasszammal nem is var sokat az ember egy klonsereg tagjatol.
Előzmény: Törölt nick (13)
Qqberci Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14
Mintha valami orbanikus cikk lett volna a kiindulási alap...
Előzmény: Wic (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 10
Helyes.

Ha így állnak hozzá, akkor minden további nélkül lehet akár gesztus értékű megnyilvánulásokat is megengedni feléjük.

Jó dolog a verekedés, mert sok trükköt eltanulnak a felek egymástól, de a változatosság kedvéért meg lehet próbálni az együttműködést is.
Előzmény: yoovan (-)
Wic Creative Commons License 2010.08.17 0 0 9
nem kell minden mögött a zsidó összeesküvést sejteni, drága olvtársam.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 7
Á. simán csak "a külföldi sajtó támogatja Orbánt és korrupcióval vádolja az MSZP-t"
Előzmény: Wic (3)
Wic Creative Commons License 2010.08.17 0 0 6

Külföldre feljelentők népe a magyar

 

ejnye, aszondod, az mszpszadesz észak-koreai móccerekkel operál?

Előzmény: Qqberci (5)
Qqberci Creative Commons License 2010.08.17 0 0 5
Észak-Korea is jó hely, ha nem ott kell élnem...
Előzmény: Wic (3)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4
MTI ???? Mi a picsa. A kétharmad szele oda is elért ????
Előzmény: yoovan (-)
Wic Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3

csak észhez tér lassan a fidesz, hogy miként kell külföldön felelni a vádakra.

:o)

 

Esetleg átvehetnék azt a szoci-szadesz módszert is, hogy aszongya:

 

"A Die Welt szerint Magyarországon nincs fasizmus, revizionizmus stb."

Előzmény: yoovan (-)
devereaux Creative Commons License 2010.08.17 0 0 2
Mino pimaszsag ilyet belemondani az arcba! Lesz meg ez a no naci is villamgyorsan. :-)
yoovan Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 0
0 hír, eddig is tudtuk
Előzmény: yoovan (-)
yoovan Creative Commons License 2010.08.17 0 0 topiknyitó
Magyarország jobb mint a híre címmel írt cikket a keddi Die Welt fórum rovatába Breier Zsuzsa Berlinben élő magyar kultúrdiplomata.

Német újságolvasók fölvetéseit - az országot populisták, veszedelmes nacionalisták és politikai kalandorok vezetik, sőt a szélsőjobboldal is kormányzati szerephez jutott - a szerző tételesen cáfolja. A Jobbik nemhogy nem kormányzati erő, hanem - bár áprilisban 12,18 százalékos eredménnyel bejutott az Országgyűlésbe - ráadásul minden politikai erő, akár jobb-, akár baloldali, határozottan kizárja a vele való szövetkezést - írja.

Magyarországot demokratikus úton megválasztott konzervatív-kereszténydemokrata szövetség kormányozza, amely tagja az Európai Néppártnak - szögezi le Breier. Ismerőseinek arra az ellenvetésére, hogy na igen, de Orbán Viktorról tudnivaló, hogy nem találja igazán jónak a többpártrendszert, hiszen ez még pártja programjában is benne van, a szerző kifejti: sem a Fidesz programjában nincs benne, hogy a többpártrendszer rossz vagy fölösleges volna, sem Orbán nem mondott ilyet soha.

Az "Orbán veszélyes" kitételre válaszul Breier leszögezi: igen, de nem az országra, hanem politikai ellenfeleire nézve, akiknek nem sikerült lejáratniuk őt. Sem a hamis hírek áradata, sem az antidemokraták figyelmeztetései nem voltak képesek megakadályozni meggyőző választási sikerét. Orbán és pártszövetsége 68 százalékos többséggel kapott bizalmat a választóktól, míg a baloldali politikai tömb korrupciós botrányoknak, hazugságoknak és hamis állításoknak köszönhetően felőrlődött.

A német médiában ma még túl gyakran a vesztesek által Orbánról festett kép adja meg az alaphangot - állapítja meg Breier. - Nos, a tényeket így is meg úgy is lehet olvasni, a politikusok népszerűségi mutatója pedig mindig ízlés dolga is. Viszont itt a politikai ellenfél ócsárlásakor nem pusztán a külföldi médiára kiterjesztett belpolitikai küzdelemről van szó. A nem kommunista Orbán példátlan demokratikus választási sikerét politikai ellenfelei ijesztőnek érzik, és hangot is adnak rosszindulatuknak. Mottójuk: ha az antidemokrata, nacionalista, populista Orbán ekkora támogatást kap a választóktól, akkor az utóbbiakban van a hiba.

Pontosan ezen a törésvonalon mozognak a híradások a "veszedelmesen nacionalista" Magyarországról - állapítja meg a cikkíró. A kitétel, miszerint "a magyar lakosság többsége tekintélyelvű beállítottságú", úgy hangzik, mintha a magyaroknak valamilyen születési hibájuk volna. A magyarok többsége "nem sokra tartja a szabadságot, és rend után kiált". Ez a nép mindig is jobbnak tartotta magát, és "a szélsőséges nacionalizmus csírái már jóval a kommunizmus összeomlása előtt megvoltak". A magyarok "különösen vonzódnak a totalitárius eszmeiséghez".

Breier cáfolja azt az állítást, amely szerint Orbán pártja elősegítette "a revansizmust, a nacionalizmust, az antiszemitizmust és a kisebbségekkel szembeni türelmetlenséget". Mint írja, programjában és nyilatkozataiban a Fidesz ismételten és következetesen elítéli a revansizmust, a nacionalizmust, a rasszizmust és az antiszemitizmust. Orbán rendszeresen leszögezi, hogy a Fidesz "minden eszközzel meg fogja védeni valamennyi zsidó magyar állampolgár emberi és szabadságjogait". Ez pedig nem kifejezetten rasszista csengésű mondat - vagy igen?

Martonyi János külügyminiszter kijelentette: "Hivatalos formában kijelentettük, hogy az európai határok sérthetetlenek. Ezért nem beszélünk határmódosításról, sem revízióról, hanem mindig csak az emberekről és a jogaikról". Így beszélnének a revansisták? - kérdezi végezetül Breier Zsuzsa.


Forrás: hirado.hu / MTI

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!