csiszolt mészkő belső könyöklőhöz milyen impregnálót vagy mást javasoltok? az a gondo, hogy apró ki lukacskák keletkeztek benne. szeretném ezeket kitölteni plusz lezárni a felületet. próbáltam kőhöz (puha) való impregnálóval de azt nem igazán szívja be és a lukaka is megmaradnak. valami folyékony, de kissé massza szerű anyag kellene....
Ez engem is érdekel, mert most épül a kerítésünk, és azt tanácsolták, hogy impregnáljuk. Találtam olyan cuccot is, ami graffiti ellen véd. EZt mindenképpen fel akarom tenni, nehogy valami vicceskedvű idióta tönkretegye, mert akkor halállal lakol, ha elkapom. 10 éve gyűjtünk erre a nyomorult kerítésre.
Még egy kérdés. A teljes nappali, konyha borításom egy borzalom. VAlami bazi kemény rusztikus járólap, de lehetetlen tisztán tartani. Mindig olyan, mintha maszatos lenne. Kizárólag akkor szép, ha minden mosáskor fellocsolom egy fél doboz narancsviaszos padlóápolóval. Ez egyrészt nem túl költséghatékony, másrészt a széles, mély fugáknak nagyon nem tesz jót. A hetente kövenként négykézláb felkenés nem játszik, mert nem kevés terület. Van ötletetetek?
Tavasszal a Construmán egy cég azt mondta nekem, hogy természetes kőburkolatokkal lehet zuhanyzót(!) burkolni. Meg is mutatták, hogy a különböző impregnáló szerek hogyan módosítják a kő színezetét (volt olyan ami sárgított, volt ami kihozta a kő erezetét, s volt olyan amin semmi sem látszott). Talán egy ilyen boltban lenne érdemes érdeklődnöd. (Most nem vagyok otthon, de pár nap múlva meg tudom adni a cég nevét, ha érdekel.)
Nalunk a perlitbeton tetejere ontottek, es kemenyebb is lett tole, meg sima betonra is, ahol tenyleg azt igertek, hogy igy mar nem fog elvileg sem atazni a fodem. Mondjuk a parkany es az esovizgyujto nagyon mas, az utobbinal viznyomas is van, elobbinel tul.keppen csak lepergetni kell. Ugyhogy a tapasztalatbol meg nem feltetlen kovetkezik, hogy a parkanyra nem lesz eleg a vizuveg (de az sem, hogy eleg). Emlekeim szerint nem egy nagy tetel megvenni, kiprobalni talan megerheti.
Esetleg a vízüveg-oldat is szóba jöhet. Egyszer régen apám próbálta egy beton esővízgyűjtő belsejét lekezelni vele, de azt mondta, hogy nem vált be, továbbra is szivárgott.
Talán nem oda való az az anyag. így az impregnálás nem segít. Én csak bádog birítású ill. beton és műkő anyagú párkányt ismerek. Előre gyártott és helyben öntött !
Ezeket nem kell mimpregnálni !
És az impregnálásról is. Valamikor a kéményeimet impregnáltam parafinolajjal, de csak azért, hogy szép legyen. Egyszer mnegcsináltam, 3 évig szíp volt majd hagytan a fenébe.
szerintem zsákutca a tiéd ha azon átmegy a víz, nem oda való !!
Remélem sokféle hasznos információ gyűlhet itt össze,a különböző anyagok védőbevonásáról.
Én,most speciel porózus mészkő(homokos) felület,konkrétan Ytongfürésszel vágott,és fehér cementtel ragasztott ablakpárkányaimat szeretném szigetelni,mert a nagy esők miatt a víz átszivárog rajtuk és megjelenik a belső ablakpárkány(fa) alatt. Ha lehet főleg Budaörs-Budakeszi környékén beszerezhető szigetelőanyag(impregnáló) és annak forgalmazója,netalán árak érdekelnének. Előre is köszönöm a segítségeteket.