A Törökbálinton három alkalmazott halálát okozva felrobbant tűzijátékraktárat üzemeltető Pyro-Technic Kft. vezetőinek családi érdekeltségét szerződtette a kormány az idei augusztus 20-i tűzijáték biztonsági felügyeletére.
"Egy ilyen cégnek eminens érdeke, hogy a forgalmának kb. 30-50%-át adó hagyományt ne hagyja feledésbe merülni.(holmi árvíz miatt)"
A tűzijátékra a költségek nagyságrendje miatt kötelező a közbeszerzési pályázat kiírása. A műszaki és gazdasági alkalmasság megállapításánal előírhatják korábbi referencia-tűzijátékok ismertetését, de azt nem írhatják elő, hogy annak pont aug. 20-i referenciának kell lennie.
A pontozásnál beszámít az ár, a terjedelem az ígért program minősége, de a referencia nem jelent pontot.
Tehát az 50 milliós ajándék legálisan nem térülhet meg egy későbbi évi nyerésben. Az csak illegálisan lehetséges, pl. egy 2011-re beígért "testre szabott" pályázatkiírásban -- ami jogellenes, csak nehezen bizonyítható.
Érdemes belenézni az ominózus robbanásról szóló topicba, mert egészen misztikus dolgok történtek ott anno. (Megyó helyszíni megjelenésétől elkezdve, a TV2 munkatárs halálán át, stb.)
Az igazán fontos dologról kuss van: hogy a bánatba létezik, hogy egy magyar vállalkozó 50 milliós ajándékot ad a kormánynak, csupa önzetlenségből és hazaszeretetből?
Nekem erre speciel van egy földhözragadt, minden összeesküvés elmélettől mentes válaszom: Egy ilyen cégnek eminens érdeke, hogy a forgalmának kb. 30-50%-át adó hagyományt ne hagyja feledésbe merülni.(holmi árvíz miatt) Mert úgy saccolom, hogy a szilveszteren kívül ez az egy másik olyan időpont,ahol forgalmának jelentős részét "előállítja". Hiszen nem csak BP.-en az "állam lövi ilyenkor az eget", hanem szerte az országban mások is önkormányzatok, és magánszemélyek.
A kettő nem egy és ugyanaz: feltételezem, a karácsonyi ajándékvásárlást nem erődön és lehetőségeiden túl teszed. Ha pl. tele vagy adóssággal, akkor nem ugye nem rendezel gigantikus kertipartyt a gyereknek zenekarral, bohóccal stb. a születésnapjára.
Bár a mai világban sokan eladósítják magukat egy karácsonyi ajándék miatt...na azokról is van véleményem.
Megint nem a lényeggel foglalkozik a közvélemény. Ha a Pyro-technic Kft. megnyert egy közbeszerzési pályázatot, akkor övé az üzlet, kár ezen rugózni. Ha a közbeszerzés szabálytalan volt, akkor azt kell kritizálni ahelyett, hogy ki kinek a rokona.
Az igazán fontos dologról kuss van: hogy a bánatba létezik, hogy egy magyar vállalkozó 50 milliós ajándékot ad a kormánynak, csupa önzetlenségből és hazaszeretetből? Ki az a hülye, aki ezt beveszi? Nyilvánvaló, hogy megéri nekik az "ajándékozás", csak a közvélemény nem tudhatja meg, mi a valódi ellentételezés, nyilván közpénzből. Ez az ország annyira birka, hogy bármivel el lehet kábítani.
Tudod, az ember már csak olyan, hogy szüksége van bizonyos szertartásokra. Megünnepeljük a gyerekek szülinapját, a házassági évfordulót, a karácsonyt., október 23-át ... pedig ezek helyett is biztos lehetne mondjuk kapálni
Meg is érdemli az a sok pancser, aki kimegy rá és bámulja ezt a szarságot, ahelyett, hogy valami értelmes elfoglaltságot találna magának. Ráadásul a kinntlévők sztem 90%-a semmit sem élvez a látványból a tömeg miatt.
Kurvára mindegy, ki szervezi, nem kéne ez az egész.
Lehetett volna ezt elegánsan - felelhetett volna a tüzijáték biztonságáért a polgári védelem, a tűzoltók és a mentőszolgálat - csak abból biztos nehezebb lenne a haveroknak csurgatni...
,,Az viszont tény, hogy a tüzijáték biztonságos lebonyolításáért az a cég felel, amelyik még a saját raktárának biztonságát sem tudta megoldani.
Ez pedig nem demagogia."
Bizonyára a fészekaljához tartozik, és visszacsurog a pártkasszába (meg bizonyos zsebekbe) valami. Nem ismeretlen dolog ez pártberkekben, színfüggetlenül ugye...
Nix error. A ma regnáló csapat 8 évig mást sem csinált, mint agyament demagógiával etette a népet. Az már más kérdés, hogy a nép, vagy a zemberek ezt telepofával bekajálták.
Az viszont tény, hogy a tüzijáték biztonságos lebonyolításáért az a cég felel, amelyik még a saját raktárának biztonságát sem tudta megoldani.
Error. Ahol a rendes ember végződik, a politikus ott kezdődik. Az általad megnevezett is ebbe a körbe tartozik, előttem nem sok becsülete van, sőt.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy demagógia a tűzijáték vs árvízkárosultak c. színdarab, ebben a témakörben azonban nagyon járatos a jelenleg regnáló garnitúra.
Annyival megtisztelhetnél minket, hogy elipszilonnal írod az uszályt. A zárvízkárosultakon nem sokat lendítene a demagóg szétosztás. Ez csak a zemberek szemébe szórt por már megint.
off Összeszedtem magam és válaszolok. Válaszodból ítélve sajnálom hogy olyannal álltam szóba, akinek két testrésze egy. A segge és a feje. Buta vagy pökhendi, és sötét. Ne menj ki a tüzijátékra, mert leszívod a fényét. De ahol elmegy a közvilágítás ott tudom te jársz. on
Ha rajtam múlna csak éjszakai lövészetet rendeznék nektek azt is csak az örmester elbeszélése szerint.. Mert katonák nem akarunk lenni, de tüzeskedni azért jó volna.
(Örmester: Na kopaszok! Tudják milyen az éjszakai lövészet?