Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2010.08.06 0 0 77
Látod, az uszály pontos j betűjét összecserélted a röhej ly betűjével. Lassan megtanulod, addig meg inkább ne írjál!
Előzmény: zemberekembere (74)
Rübezahl Creative Commons License 2010.08.06 0 0 76
A parlamentből jól látszódik, OV onnan nézi, a többi meg le van sajnálva.
Tőlem persze rendezhetik Alcsuton is, nekem az is megfelel.
Előzmény: zemberekembere (69)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 75

Ha a Citadelláról lövik ki, akkor miért kell a hidakat őrizni?

Ha pedig a vízről -két híd között- akkor miért nem kell?

Előzmény: jobbérzésű (73)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 74

Tudtam, hogy a lényeget -ly-kontra j- rögtön kiszúrod, egyedül csak a lényeget nem akarod észrevenni.

Ezzel az erővel akár kerti tüzijátékot is csinálhatnának, azt sem látnák kevesebben, és legalább olyan pénzkidobás lenne.

Előzmény: jobbérzésű (73)
jobbérzésű Creative Commons License 2010.08.06 0 0 73
Röhely!

Lefeljebb röhej. De az sem, nyilvánvalóan olcsóbb pár uszályt őriztetni és biztosítani, mint a hídakat és a Gellérthegyet.
wasssch Creative Commons License 2010.08.06 0 0 72
Feltétel nélkül adja ingyér.
(csak egy kis adóengedmény... az természetesen jól jön.....)
Előzmény: zemberekembere (71)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 71

Csak akkor adja ingyérbe ha ladikokról lövik ki?

Nem értem, biztos én vagyok hülye.

:)

Előzmény: wasssch (70)
wasssch Creative Commons License 2010.08.06 0 0 70
Olcsóbb, mert ajándékba kapják.
(na de mit fog a faszi ezért később kérni? még miniszterelnök helyettes is lehet....)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 69

Azt mondja a kormány, hogy ócsítanak, ezért majd uszályról lövik fel a petárdákat.

Magyarázza meg nekem valaki, hogy miért olcsóbb egy uszályról pukkantgatni, mint a szárazföldről, illetve a hagyományos citadelláról.

Arról most nem beszélek, hogy a citadellai tüzijáték látható az egész városból -még Rákoshegyről is-, míg az uszályos gagyiság csak ott a helyszinen.

Röhely!

schlumberger Creative Commons License 2010.08.06 0 0 68
,,Tudod, az ember már csak olyan, hogy szüksége van bizonyos szertartásokra. "

Hagyd, ági anyu, nem olvasnak ezek Exupery-t
Előzmény: ági anyu (62)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 67
Félre érthető voltam, a "megtérülés" nem direkt az állami pukkangatásból van, hanem összességében az egész aznapiból.
Előzmény: Tecs (66)
Tecs Creative Commons License 2010.08.06 0 0 66

"Egy ilyen cégnek eminens érdeke, hogy a forgalmának kb. 30-50%-át adó hagyományt ne hagyja feledésbe merülni.(holmi árvíz miatt)"

A tűzijátékra a költségek nagyságrendje miatt kötelező a közbeszerzési pályázat kiírása. A műszaki és gazdasági alkalmasság megállapításánal előírhatják korábbi referencia-tűzijátékok ismertetését, de azt nem írhatják elő, hogy annak pont aug. 20-i referenciának kell lennie.

A pontozásnál beszámít az ár, a terjedelem az ígért program minősége, de a referencia nem jelent pontot.

Tehát az 50 milliós ajándék legálisan nem térülhet meg egy későbbi évi nyerésben. Az csak illegálisan lehetséges, pl. egy 2011-re beígért "testre szabott" pályázatkiírásban -- ami jogellenes, csak nehezen bizonyítható.

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 65
Érdemes belenézni az ominózus robbanásról szóló topicba, mert egészen misztikus dolgok történtek ott anno.
(Megyó helyszíni megjelenésétől elkezdve, a TV2 munkatárs halálán át, stb.)

Az igazán fontos dologról kuss van: hogy a bánatba létezik, hogy egy magyar vállalkozó 50 milliós ajándékot ad a kormánynak, csupa önzetlenségből és hazaszeretetből?

Nekem erre speciel van egy földhözragadt, minden összeesküvés elmélettől mentes válaszom:
Egy ilyen cégnek eminens érdeke, hogy a forgalmának kb. 30-50%-át adó hagyományt ne hagyja feledésbe merülni.(holmi árvíz miatt)
Mert úgy saccolom, hogy a szilveszteren kívül ez az egy másik olyan időpont,ahol forgalmának jelentős részét "előállítja".
Hiszen nem csak BP.-en az "állam lövi ilyenkor az eget", hanem szerte az országban mások is önkormányzatok, és magánszemélyek.
Előzmény: Tecs (63)
Rekesz Elek Creative Commons License 2010.08.06 0 0 64
A kettő nem egy és ugyanaz: feltételezem, a karácsonyi ajándékvásárlást nem erődön és lehetőségeiden túl teszed. Ha pl. tele vagy adóssággal, akkor nem ugye nem rendezel gigantikus kertipartyt a gyereknek zenekarral, bohóccal stb. a születésnapjára.

Bár a mai világban sokan eladósítják magukat egy karácsonyi ajándék miatt...na azokról is van véleményem.
Előzmény: ági anyu (62)
Tecs Creative Commons License 2010.08.06 0 0 63

Megint nem a lényeggel foglalkozik a közvélemény. Ha a Pyro-technic Kft. megnyert egy közbeszerzési pályázatot, akkor övé az üzlet, kár ezen rugózni. Ha a közbeszerzés szabálytalan volt, akkor azt kell kritizálni ahelyett, hogy ki kinek a rokona.

Az igazán fontos dologról kuss van: hogy a bánatba létezik, hogy egy magyar vállalkozó 50 milliós ajándékot ad a kormánynak, csupa önzetlenségből és hazaszeretetből? Ki az a hülye, aki ezt beveszi? Nyilvánvaló, hogy megéri nekik az "ajándékozás", csak a közvélemény nem tudhatja meg, mi a valódi ellentételezés, nyilván közpénzből. Ez az ország annyira birka, hogy bármivel el lehet kábítani.

ági anyu Creative Commons License 2010.08.06 0 0 62
Tudod, az ember már csak olyan, hogy szüksége van bizonyos szertartásokra. Megünnepeljük a gyerekek szülinapját, a házassági évfordulót, a karácsonyt., október 23-át ... pedig ezek helyett is biztos lehetne mondjuk kapálni
Előzmény: Rekesz Elek (60)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 61
szoljon mar valaki a viktatornak, hogy inkabb adjak oda nyugodtan a haveroknak a penzt es vmi normalis biztonsagi ceget bizzanak meg!

mi adofizetok majd osszedobjuk az ellopando penzt (akarcsak az eddigieket es a leendoket).
Rekesz Elek Creative Commons License 2010.08.06 0 0 60
F.szomat a tüzijátékba. Bohóckodás, vagyonért.

Meg is érdemli az a sok pancser, aki kimegy rá és bámulja ezt a szarságot, ahelyett, hogy valami értelmes elfoglaltságot találna magának. Ráadásul a kinntlévők sztem 90%-a semmit sem élvez a látványból a tömeg miatt.

Kurvára mindegy, ki szervezi, nem kéne ez az egész.
ági anyu Creative Commons License 2010.08.06 0 0 58
Lehetett volna ezt elegánsan - felelhetett volna a tüzijáték biztonságáért a polgári védelem, a tűzoltók és a mentőszolgálat - csak abból biztos nehezebb lenne a haveroknak csurgatni...
Előzmény: schlumberger (54)
schlumberger Creative Commons License 2010.08.06 0 0 57
,,Az viszont tény, hogy a tüzijáték biztonságos lebonyolításáért az a cég felel, amelyik még a saját raktárának biztonságát sem tudta megoldani.

Ez pedig nem demagogia."

Bizonyára a fészekaljához tartozik, és visszacsurog a pártkasszába (meg bizonyos zsebekbe) valami. Nem ismeretlen dolog ez pártberkekben, színfüggetlenül ugye...
Előzmény: zemberekembere (55)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 56

Bocsánat, nem csak etette, a maig napig eteti a demagógiát velünk.

Előzmény: zemberekembere (55)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 55

Nix error. A ma regnáló csapat 8 évig mást sem csinált, mint agyament demagógiával etette a népet. Az már más kérdés, hogy a nép, vagy a zemberek ezt telepofával bekajálták.

Az viszont tény, hogy a tüzijáték biztonságos lebonyolításáért az a cég felel, amelyik még a saját raktárának biztonságát sem tudta megoldani.

Ez pedig nem demagogia.

Előzmény: schlumberger (54)
schlumberger Creative Commons License 2010.08.06 0 0 54
Error. Ahol a rendes ember végződik, a politikus ott kezdődik. Az általad megnevezett is ebbe a körbe tartozik, előttem nem sok becsülete van, sőt.

Azt viszont továbbra is tartom, hogy demagógia a tűzijáték vs árvízkárosultak c. színdarab, ebben a témakörben azonban nagyon járatos a jelenleg regnáló garnitúra.
Előzmény: zemberekembere (53)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.06 0 0 53

Látom neked az egészből annyi jött le, hogy (valóban) hibásan írtam le a az uszály szót.

Sebaj, az ilyen felfogóképességű emberekre van szüksége Orbánnak, nem olyanokra akik tovább látnak az orruknál.

Előzmény: schlumberger (52)
schlumberger Creative Commons License 2010.08.06 0 0 52
,,Vagy nem rendezek földszintes (uszájról!!!) "

Annyival megtisztelhetnél minket, hogy elipszilonnal írod az uszályt.
A zárvízkárosultakon nem sokat lendítene a demagóg szétosztás.
Ez csak a zemberek szemébe szórt por már megint.
Előzmény: zemberekembere (10)
bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 51
off
Összeszedtem magam és válaszolok.
Válaszodból ítélve sajnálom hogy olyannal álltam szóba, akinek két testrésze egy.
A segge és a feje.
Buta vagy pökhendi, és sötét.
Ne menj ki a tüzijátékra, mert leszívod a fényét.
De ahol elmegy a közvilágítás ott tudom te jársz.
on
Előzmény: Törölt nick (26)
őszkaján Creative Commons License 2010.08.05 0 0 50

Ha rajtam múlna csak éjszakai lövészetet rendeznék nektek azt is csak az örmester elbeszélése szerint.. Mert katonák nem akarunk lenni, de tüzeskedni azért jó volna.

(Örmester: Na kopaszok! Tudják milyen az éjszakai lövészet? 

-Hát sötét van, lófaszt se látni.

- Egyszercsak, hű az annya picsája!

- Aztám megint sötét van lófaszt sem látni.)

Előzmény: zemberekembere (48)
Gumikalapácsos Oszkár Creative Commons License 2010.08.05 0 0 49
Hamarosan ismét fideszes lesz az ügyészség is, aztán akkor majd egyetértenek. :)
Előzmény: zemberekembere (48)
zemberekembere Creative Commons License 2010.08.05 0 0 48

"Mondom, a fideszes közszolgálati tv-ben előadtak valami tündérmesét, hogy az nem is az ő hibájuk volt."

Na ja, a királyitv-ben nyalatkozó jobban tudja a szügyészségnél.

Szánalmas.

Előzmény: téli hangyainvázió (47)
téli hangyainvázió Creative Commons License 2010.08.05 0 0 47
Mondom, a fideszes közszolgálati tv-ben előadtak valami tündérmesét, hogy az nem is az ő hibájuk volt.

Hungaroputyinisztán.
Előzmény: zemberekembere (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!