Keresés

Részletes keresés

Nájlonparaszt Creative Commons License 2023.06.26 0 0 38

Most beszéltem a Dogtrack ügyfélszolgálatával két közép-ázsiai juhászra, 1 km vezetékkel 400 ezer forint felett lenne a rendszer. Ennek a feléből csinálok 8 soros villanypásztort olyan erejű gyári készülékkel, hogy még a tenyészbikám is leül tőle. Ez nagyon beteg módon túl van árazva...

Gryphonbp Creative Commons License 2021.02.23 0 0 37

Ilyen olyan olcsó kerítést ne vegyetek. Nem túl biztonságos.Mi dogwatchot használunk, igaz, hogy drága de élettartam garanciás. Egy amerikai bulldogot és egy puli-pumit tart kerítésen belül. 7 állítható erőssége van, 2 nyakörvet min rá lehet rakni a rendszerre. Távolság beállítás (ez van 2m max biztosan,), nem ad kóbor áramot, saját frekvenciát használ. Én csak jót tudok mondani. De érdemesebb kerítésre rakni, mint földbe ásni. Szal az ilyen 20-40ezre kütyüket kerüljétek..

lacika333 Creative Commons License 2021.02.15 0 0 36

sziasztok

ilyen kutyakeritést keresek. Látok több félét a neten, de sokat sem szerték kőteni. A nagyon ólcsó nem jó azt tudom. Ahogy edig látom a dog trac és a benpet ről sem sok jó vélemény van. Mi az ami jó lehet? Mit érdemes venni. Látom a topik elég régi, azota változott valami. Bármilyen info jó jön? 

kutya, komondor keverék.

köszönöm

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Creative Commons License 2020.11.21 0 0 35

Hasonló a tapasztalat nekem is. Alapfokozaton a kutya meg se érzi,  csak a sípolás miatt forog körbe. Magasabv fokozaton meg vonyít mint állat, beparázik és bekussol a házába és egész nap ott van. Mellesleg a drótot kb 1 nap volt kitekerni,  mert összegabaloyodott,  beakadt,  stb.

Előzmény: mcbasser2 (30)
Victorügo Creative Commons License 2020.03.09 0 0 34

És most visszaadtátok a Dogtracet ?

nem használtok most semmit?

 

 

Előzmény: mcbasser2 (30)
Victorügo Creative Commons License 2020.03.07 0 0 33

Ha a sokkolot  ész nélkül  használod, semmit sem fog érni.

Ha a kapun szökik ki a kutya elektromos kerítés kell.

Még ha meg is sokkolod 1-2 szer az ebet, az nem azt jelenti, hogy mindenkorra megtanulta, mert olyan nincs. 

 

abból se a kínai szuper prémiumot vegyed, mint a dog trec meg ben pet csodakütyü 20-40 ezerér amivel problémád lesz előbb-utóbb hanem ami tuti.

ezek mind egy kategória : kuka

sok ilyen csoda gyártmány van, de  vége a veszekedés a boltossal. 

A kutyád meg összefossa magát mindenhol a kertbe, meg sem mer mozdulni.

te kisérletezel a gyártónak a saját kutyádon  :) sajnos :(

 

Torgyi1 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 32

Még mielőtt hozzákezdenék a mondandómhoz, el kell, hogy mondjam az alábbiakat: A kutyánkkal nem tanítottuk meg rendesen, hogy a kapun nem szabad kimennie engedély nélkül. Egyébként ezt könnyen megtanulja az eb, de mi nem figyeltünk erre. A másik hiba, amit elkövettünk, a behívás elrontása azzal, hogy a séták során a kutyánkat elengedtük, hogy akár messzire is elmenjen.

Az orvosláshoz már kénytelenek voltunk technikai eszközhöz folyamodni. Sokat gondolkodtam én is ilyen megoldáson, de végül letettem róla. Végül vettem egy Canicom elektromos nyakörvet, elsősorban a behívás tanítása céljából. Azt alkalmaztam a kapuban is úgy, hogy először megértettem a kutyámmal, hogy nem szabad kimennie. Aztán kilestem, hogy szökni próbáljon a nyakörvvel.

Természetesen kipróbáltam magamon is, de állítólag a kutyák érzékenyebbek az áramütésre, így nem tudhatom, mit él át hibám miatt a szegény dög.

Márkusz1980 Creative Commons License 2019.12.09 0 0 31

Én nem tudom, de nálunk ez a Dogtrace D-fence 101 több mint 1 éve hibátlanul működik!

Külön állítható rajta az a szélesség ahol csipog és azon belül ahol sokkol. Nálunk egyszer sem fordult elő, hogy egyből sokkolta a kutyát! Lehet csak nem megfelelően állította be!

A tacskóm pl. folyamatosan csipogtatja, de tovább nem megy.

A másik kutyám meg sem csipogtatja már.

A kis tacskómnak is be tudtam állítani a nyakörvön a megfelelő erősséget és a másik nagyobb keverék kutyámnak is.

Én abszolút elégedett vagyok ezzel a típussal, bátran merem ajánlani másoknak is!

mcbasser2 Creative Commons License 2019.09.27 0 1 30

Üdv. 

 

Vettünk egy PRÉMIUM!? Minőségű dogtrace D-fence 101 et. Kiabranduto cucc. Ha nem 100 % ban párhuzamos a vevő a dróttal, akkor nem jelez időben, így a kutya simán belép a veszélyes zónába, és egyből sokkol a cucc. Ha odaallok a kezemben a nyakorvvel, és forgatom, hol jelez, hol nem. Magamon teszteltem. 8 fokozat van. A kettes kellemesen bizsergető, a hármas fokozaton eldobtam a cuccot, akkorát adott. Sajnos kiprobaltuk a kutyakon is, mert dicsérték, nekem eddig nem volt, azt hittem ez így kell működjön. Az eredmény két zavarodott eb, akik ezután féltek az arnyekuktol is. A bolt közölte, hogy visszaveszik, de a vezetéket nem fizetik ki (kB 200m durván 11.000 pénz) mert benne van az aszf Ben, hogy elállás esetén nem veszik vissza. Hiába mondtam, hogy nem elállás, mert a termék nagyon nem megfelelően működik. A boltot nem nevezem meg egyenlőre, amíg ez le nem zárul, de az tuti, hogy többet nem vásárolok tőlük semmit!!! A pénzből (ha meltoztatnak visszaadni) inkább a kerítést javítom meg! Kérdésre elkuldom a termék videómat.

 

( csak nekem van elegem abból, hogy nem működő dolgokat szónak rám és utána nekik áll feljebb?) 

Victorügo Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29

ha elektromos kutyakerítés akkor az amerikai dogwatch a tuti szerintem is 

jkalo Creative Commons License 2019.04.24 0 0 28

Igen, cserélhetö sokszálas (MKH) 0,75 esetleg 1mm2.

Előzmény: Törölt nick (26)
kutyassanya Creative Commons License 2019.04.09 0 0 27

vigyázz, túl ne melegedjen  és baj legyen

 

kínai csodával tele van a net, kuka mind, 1 hónapot sem bírnak 

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.21 0 0 26

Sziasztok!

 

Abban kérném a segítségeteket, hogy a most vásárolt kínai csoda kd-660-as eb-őr vezetékét lehet-e cserélni vastagabbra?!

A webáruházas kis hölgy szerint a hozzá adott kábel 0,1mm, ami valóságban szigetelés nélkül 0,2 mm átmérőjű. Ehelyett én 0,4-0,5mm átmérőjű kábelt szeretnék lefektetni, ami még talán a lerakás pillanatában nem fog elszakadni. Ki fogja bírni ezt az elektronika vagy nem? Hosszra jó, hogy ha 160m lesz majd a kör.

kutyassanya Creative Commons License 2019.03.14 0 0 25

 

Az enyémre örökös gari van 

Igen majdnem minden made in china, nem is szabad olyat venni, mert ki tudja ki ellenőrzi azokat?????? Rengeteg rendszer közül mazsolázgathat a laikus és persze az árát nézi mindenki.

A benpet is egy elvileg új márka és úgy hírdetik, mint saját márkás termék.  Persze, hogy saját, mert rányomatták a kínai gyártóval szerintem, hogy benpet.

Mekkora buli. Ha megnézed közelebbről totál ugyan az, mint a kínai cuccok.  Na ez egy kicsit megtéveszti a vásárlókat. Én alaposan körbejártam a témát rendszereket, gyártókat. Ha a kutyádra raksz ilyen cuccot csak olyat tegyél ami megbízható és amerikai. Nem üti a kutyát ott is ahol nem kéne stb...

ja jaja  ismerősömet nem tudtam meggyőzni a minőségi cuccról vett egy benpetet, már nem működik neki. Ráadásul tölthetőt vett és azt mondták az eladók vegyen plusz nyakörvet, hogy amíg tölt az egyik a másik a kutyán legyen ... :) hajrá.  így volt 2 nyakörve......

 

 

 

Peti8787 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 24

Igen, valóban cseh üzlet, azonban van Magyarországi címük. Az ismerősöm rendelt náluk kiképző nyakörvet. Akkumulátorcserére kellett visszaküldeni. Vissza is küldte a Magyarországi címükre és kb. másfél heten belül vissza is küldték a terméket a kicserélt akkumulátorral. Az én készülékem még működik. Igazad lehet, hogy ha tönkre megy, újat kellesz majd vennem, de ma már szinte minden termékkel így működik. Minden Made in China.

kutyassanya Creative Commons License 2019.03.10 0 0 23

Ja-ja jó neked ha még működik, majd garancia után gallyra megy. Vehetsz másikat  50 rugóért. Nagyon kifizetődő. Az elektronyakörv oldal meg cseh, amint  láttam és oda küldöd vissza ha baki van? Dogwatchoz jutottam hozzá még anno valahogy :), azt igérték az a legjobb. 

Peti8787 Creative Commons License 2019.02.19 0 0 22

Én már több mint 1 éve vásároltam Canifugue márkájú elektromos láthatatlan kerítést és a mai napig meg vagyok elégedve vele. Csak ajánlani tudom a márkát és a boltot: https://www.elektro-nyakorvek.hu/elektromos-kerites/

mickeydee Creative Commons License 2017.04.23 0 0 21

Azért is választottuk mi is a dogwatchot , mert ezt olvastam minden más gyártónál a leírásukban:

 

A rendszer automatikusan aktiválódik, amint az állat belép a tiltott zónába. Azonban a termék kiváló megbízhatósága ellenére is előfordulhatnak véletlen impulzusleadások. – A véletlen impulzusleadások elkerülése érdekében kedvence ne viseljen bilétát, fém nyakörvet, vagy bármely más nyakörvet az elektromos Nyakörvvel egyidejűleg.

 

na de ez nem túl jó, ha a kutya bárhol kaphat ütést, ott is ahol vígan lehetne, durva

 

a dogwatchal még nem volt ilyen, mert ha jól tudom más rádióhullámokat használ

hiba78 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 20

hogy jön ez ide?

Előzmény: Derivel Ottonel (19)
Derivel Ottonel Creative Commons License 2017.02.10 0 0 19

Mindenhol kiemelik a Labradorokkal kapcsolatban, hogy mennyire megfelelni- és tenni akarók. Nagyon igaz, de nem csak ez, a tetejébe még más is van: épp a kertből behozott káposztát tisztogattam a slagnál, mikor megjelent mellettem, erősen tanulásra éhes ábrázattal, érdeklődve figyelő tekintettel a fekete baromállat*.:) Mindennemű verbális közlés nélkül is hihetetlen erősen átütött és átjött az a befogadni-akarás, fejlődési készség, ami benne van. Elmutogattam, elmondtam neki mi micsoda és hogy mit csinálok épp.:D

Csodás a természet(e), ahogy megteremti magának az alapot, ahhoz, hogy majd kiélhesse abban magát, ami örömet okoz neki. Kell a vivőanyag, a téma, a történés a megfeleléshez. Gyakorlatilag önjáró, első kutyaként is sikerélményt adhat sokaknak.

 

Azt is mindig emlegetik az írások, hogy mint segítőkutyák, oda-vissza tudják adni és venni az irányítást, elég dinamikusan. Írnátok erre életbeli példákat? Ha lehet összetettebbeket is. A vakvezetésen kívül.

 

Meglepve olvastam még, hogy a két alapelem, ami nélkül pedig elképzelni nem tudom ezt a fajtát, az apportír és a vízszeretet hiányzik egyes egyedekből. Szerintem ez már nem megengedhető, nem törzskönyvezhető, ami ilyen. Vagy de?

 

*dinoszaur ebnek is hívom, mivel ha sokáig néz az ember egy macskát, s azon van a fókusz és egyszer csak bebandukol szimatolva a képbe egy 5x akkora állat, az csak dinoszur lehet. Mit sem sejtve szimatol, helyzetkomikumtól függetlenül.:DD

 

Ti milyen trükköket/interakcióra alkalmas cselekményeket tanítottatok már meg ebállataitokkal? Nem cirkuszi jellegűekre gondolok, hanem amikkel viszonylag értelmesen lehet növelni a közös élmények számát.

Egyesmeggyes Creative Commons License 2017.02.04 0 0 18

A legjobb ha olyan rendszert veszel, aminek már több millió elégedett vásárlója van világszerte. A terméket egyszer kell megvenned, mert örökös garancia van rá.

Ilyen nálunk csak egy van a piacon a Dogwatch rendszer. www.dogwatch.hu

Pár nap alatt kicserélték az 5 év után nem működő nyakörvet.

ráadásul pontosan be lehet állítani a csipogást, hogy hol meddig menjen a kutya.

 

a legjobb sztem a dogwatch

 

orygabor Creative Commons License 2014.09.22 0 0 17

Sziasztok!

 

A következőben kérnék segítséget (elektronikai jellegű probléma). Van egy erősen kínai jellegű kerítésrendszerem, a közismert hajszálvékony dróttal, ami folyton elszakad. Meg lehet oldani vastagabb dróttal? Van még egy drót körbevezetve, egy 2 mm-es rézkábel, de nem jó, mert felforrósodik tőle az adóegység. Meg lehet oldani valami ellenállás beiktatásával?

 

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Encci Creative Commons License 2010.12.27 0 0 16

Azt én a Tv-ben láttam.Mindig magadon kell kipróbálni előbb mielőtt felrakod a kuytyára.És sose tedd max-ra mert maradandó kérosodássa lesz.

Vezo228 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 15

Itt van egy hasonló problémákat feszegető, igaz eléggé néptelen topik is:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9160458

 

Ha átolvasod, elképzelhető, hogy lesz valami megoldási javaslat onnan is.

Előzmény: Pitylogós (-)
Pitylogós Creative Commons License 2010.08.05 0 0 14

"A kutyáim nevében visszautasítalak!"

 

Jaja, én meg megtagadom tőled a Nídust :)

Előzmény: Törölt nick (9)
Pitylogós Creative Commons License 2010.08.05 0 0 13
Ne izgulj, ki fogom próbálni!
Előzmény: Törölt nick (9)
G.Zoli Creative Commons License 2010.08.05 -1 0 12
:) Na ez röhejes! Miért nem tanítod meg a kutyát hogy ne szaladjon ki!! De ha nem megy akkor keress egy kutyaképzőt és biztos hogy pár alkalom és meg fogja tanulni. Némelyik kutya nem bírja és teljesen bepánikol tőle!!!
Előzmény: Pitylogós (4)
Ken Lee Creative Commons License 2010.08.05 0 0 11
a kutya is családtag, ha nem is létesítesz vele intim kapcsolatot, de a gyerekeddel sem, főleg a hátsó kertben ;)
Előzmény: Törölt nick (3)
Vezo228 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 10

Én, annak idején megfogtam a villanypásztort, többször is.

 

Aztán egyszer megfogtam úgy is, hogy kiléptem a cipőmből.

No, akkor már igazán átéreztem a kutyák jajveszékelését.

:)

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 -1 0 9
Azt tudtad, hogy az önnullázókat örökös kotonkijukadással, és egyébb, itt idő hiányában fel nem sorolt román átokkal sújtcsák?
Véleményem: tégy a nyakadba egy ilyen szerkentyűt és tapasztalj!
A kutyáim nevében visszautasítalak!
Előzmény: Pitylogós (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!