Keresés

Részletes keresés

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.12.06 0 0 143

265,740,000 forintot fizet az állam négy egyenlő részletben a 2008-ban bűncselekményekkel hírbe hozott biztonsági cégnek – derült ki a Kimittud közadatigénylő portálon keresztül indított közérdekű adatigénylésünk nyomán. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megküldte számunkra az UD Vagyonvédelmi Zrt. (UD) és a titkosszolgálat között a Fővárosi Törvényszék előtt zajlott személyiségi jogi perben kötött egyezségi megállapodást.

 

http://atlatszo.hu/2012/12/04/ud-zrt-vs-titkosszolgalat-itt-a-karteritesi-egyezseg/

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.25 0 0 142

Az UD-ügy – ha a „nemzeti” média és a vádhatóság tudatformáló erőfeszítései ellenére még emlékszünk a lényegre – klasszikus megfigyelési história volt: egy magáncég (és/vagy annak néhány munkatársa), jelentős részben politikai megrendelésre, a köznyelvben titkosszolgálatinak nevezett módszerekkel adatokat gyűjtött politikusokról, közrejátszva egy ellenzéki párt belső erőviszonyainak átalakulásában. A következmény az elmúlt 22 év egyik legfurcsább bűnügye lett.

 

http://nol.hu/belfold/20121124-gazsagszolgaltatas

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.05 0 0 141

Boross Péter volt miniszterelnök, egykori MDF-es politikus az UD Zrt.-ügy büntetőperének szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, tanúként arról beszélt, hogy ez az eset egy "otromba beavatkozási kísérlet" volt a párt életébe, és ő emberileg jobban megértette a vádlottak padjára került Dávid Ibolyát, mint a feljelentőket.

 

http://nol.hu/belfold/boross_az_ud-ugyrol___buzlik_ez_az_egesz__ugy_ahogy_van_

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.04 0 0 140
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 139

A bíróság kérdésére Kövér vonakodott kijelenteni, hogy nem áll haragban a vádlottakkal, de úgy nyilatkozott, hogy elfogulatlanul képes felidézni az eseményeket. Közölte: Bakondi György a házkutatás alatt hívta fel, és szerinte az ügy "politikai magyarázatot, értelmet fog nyerni a következő néhány órában, néhány napban". Hogy miért őt hívta, és miért sürgősen, az nem derült ki.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=414609&referer_id=friss

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 138

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon zajló szerdai tárgyaláson Boross Péter volt miniszterelnök, volt belügyminiszter, volt titokminiszter, egykori MDF-es politikus tanúként arról beszélt, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tevékenysége az elmúlt két évtizedben egyre kevésbé tudott politikai érdekektől mentes maradni.

 

Mécs Imre volt szabad demokrata, a vádbeli cselekmények idején szocialista országgyűlési képviselő pedig arról szólt, hogy idővel a politikai vetélkedés beszűrődött ebbe a szférába.

Boross Péter az eset kapcsán általánosságban elmondta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjai időnként operatív titkosszolgálati információkat hallgathatnak meg, olvashatnak el tájékoztatásképpen, de nem kapták meg az információ-hordozókat sokszorosítva.

 

A volt fideszes titokminiszterek kapcsolatát az UD Zrt. vezetőjével - aki korábban maga is magas beosztású titkosszolgálati tiszt volt - a volt miniszterelnök úgy jellemezte, hogy Kövér esetében nem kifogásolható, Demeternél viszont "stílusában" mindenképpen. "Ezen nem megyek túl" - fűzte hozzá Boross Péter, aki Laborc Sándorra, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori főigazgatójára célozva megjegyezte azt is: álláspontja szerint azért dagadt ekkorára ez az ügy, mert alkalmatlan személyt neveztek ki az NBH élére.

 

http://www.hir24.hu/belfold/247611/ud-ugy-a-nemzetbiztonsag-a-politikai-vetelkedesek-terepe.html

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 136

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 134

Az omnipotens ember

 

Vasvári bíró érdeklődő ember, ezért alaposan kifaggatta Demetert, miért is gondolta, hogy Horváth információkkal rendelkezhet Laborc külföldi útjairól. Demeter szerint köztudott, hogy a volt NBH-soknak van egy "nyugdíjasklubja" amiben terjednek az infók. "Vagy tudja, vagy nem tudja" - felelte a kérdésre. Demeter más ügyekben is Horváthnál érdeklődött. "Horváth úr miért volt ilyen omnipotens?" - tette fel a kérdést Vasvári bíró, amire Demeter azt felelte, "őt ismertem, hozzá tudtam fordulni".

 

Vasvári később Horváthot kérdezte a nyugdíjasklubról, de Horváth tagadta ennek létezését. Azt mondta, baráti sörözgetések közben beszélgettek ilyesmiről. Vasvári bíró szerint azért az nem mindennapi, hogy sörözés közben emberek titkosszolgálati főnökök külföldi útjairól beszélgessenek. Mégis, honnan tudtak ilyesmikről, kérdezte, de Horváth erre csak annyit felelt: "nem tudom".

 

Egymást cáfolták az UD-ügy fideszes tanúi

A per egyik kérdése: sörözgetnek vagy nyugdíjasklubba járnak a volt NBH-sok? Tovább »

forrás: Index.hu

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 132

Demeter Ervin azt mondta: Horváth Józsefet munkakapcsolat által ismerte, többhavonta telefonon is beszéltek, szakmai, nemzetbiztonsági ügyeken kért tőle tanácsokat. A bíró kérdésére megerősítette, hogy valóban kért Laborcz Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőjének külföldi útjaira vonatkozó információkat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Fidesz és az UD Zrt. között semmilyen kapcsolat nincsen.

 

Közölte, hogy a telefonbeszélgetések kiszivárogtatásáról a sajtóból értesült, ugyanis a bizottság fideszes tagjai akkoriban távol maradtak az ülésekről Laborcz Sándor hivatali kinevezése miatt. Demeter Ervin kiemelte: jelentős érdeksérelmet okozott neki, hogy felvázoltak egy bűncselekményt és azt az ő nevével is összekötötték. Szerinte az akkori kormány politikai célra használta fel a titkosszolgálatokat.

 

Horváth József, aki korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese volt, a bíróságon azt mondta: Kövér Lászlóval és Demeter Ervinnel két-három havonta tartotta telefonon a kapcsolatot. Demeter Ervin megkeresésére valóban beszélt néhány ismerősével Laborcz Sándor külföldi útjairól, de szerinte ez nem számít minősített információnak és pletyka szinten is lehet erről hallani. Ugyanakkor azt is elmondta: a politikusok semmilyen formában nem kerültek kapcsolatba a céggel, nem adtak megrendelést. Szerinte mivel a beszélgetések tartalma semmilyen bűncselekmény elkövetésére nem utal, ezért ezeket azonnal meg kellett volna semmisíteni.

 

Simicskó István közölte: a bizottsági ülésről távol maradó fideszes képviselők megismerhették az üléseken készült jegyzőkönyveket. Mint mondta, a CD-ket egy titkár hozta el, de szerinte azokon nem volt minősítés, nem emlékszik, hogy bármi azokra rá lett volna írva, így meg is döbbent azon, milyen természetű hanganyagok vannak a lemezen.

 

http://www.mti.hu/cikk/2011/04/12/tanumeghallgatasokkal_folytatodott_az_ud_zrt-ugy_targyalasa-539207

 

:))

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 131
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 130

'Ez a videó nem érhető el az országodban'

 

?????

 

Szilvásy elmondta, hogy ,,a vizsgált majdnem egyéves időszakban több mint kétszáz kapcsolatfelvételre került sor a cég vezetője és a Fidesz valamelyik telefonszáma között, ezek közül több mint hetven telefonos kapcsolatfelvételre a Fidesz két korábbi titkosszolgálati miniszterével, Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval". Majd így folytatta: ,,a cég vezetője rendszeresen találkozott az előbb említett személyekkel, beszámolót tartott, illetve jelentést készített az érintett személyeknek, az érintett személyek pedig többször keresték a cég vezetőjét azzal, hogy találkozni kívánnak vele. A találkozóknak különböző helyeik voltak, a (...) Biarritztól kezdve magánlakásokon át a Polgárok Házáig (...)" Kihangsúlyozta azt is, hogy Horváth József telefonjának lehallgatásából kiderült az, hogy Demeter Ervin kvázi feladatot ad Horváth Józsefnek azzal összefüggésben, hogy hozzon neki információkat Laborc Sándor ,,oroszországi aktivitásáról."

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=cobraboy&pid=40474

Előzmény: marcipannyuszi (112)
lopikula Creative Commons License 2011.01.30 0 0 129

Kárpótolták.:))

Előzmény: marcipannyuszi (128)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.30 0 0 128

OFF

 

Hétfőre végeznek a Fővárosi Közterület-fenntartó ZRt. szakemberei a fővárosi hidak és felüljárók vizsgálatával, eddig sehol nem találtak károsodást és valószínűleg nem is fognak - mondta el Almássy Kornél, az FKF Zrt. közútfenntartási ágazati igazgatója az MTI-nek vasárnap délután.

 

ON

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.20 0 0 127
Előzmény: toloba (126)
toloba Creative Commons License 2011.01.20 0 0 126
Debreczeni jogerősen is győzött az UD Zrt ellen


Jogerősen felmentette Debreczeni József közírót a rágalmazás vádja alól az UD Zrt.-üggyel összefüggésben a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

 


 

Tóth József, az UD Zrt. vezetője magánvádlóként indított büntetőpert Debreczeni ellen A diktatúra árnyéka című, Népszabadságban 2008 szeptemberében az UD Zrt.-ügy kipattanásakor megjelent cikke miatt, mert abban a közíró többi között arról írt, hogy a biztonsági cég titkos hálózatot hozott létre törvénytelen információszerzés céljából.

A II-III. Kerületi Bíróság első fokon Debreczeni bűnösségét mondta ki rágalmazás miatt és 100.000 forintos pénzbüntetéssel sújtotta, indoklása szerint a vádlott nem bizonyította vitatott állításai valóságtartalmát.

A Fővárosi Bíróság másodfokon a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva felmentette Debreczenit, ezt a döntést hagyta helyben és emelte jogerőre csütörtökön kihirdetett harmadfokú határozatában a tábla.

A szóbeli indoklás szerint a tábla jelen ügyben eljáró tanácsa saját - alkotmánybírósági határozatok, illetve strasbourgi emberi jogi bírósági esetjog alapján kialakított - ítélkezési gyakorlatának megfelelően helyezkedett arra az álláspontra, hogy a közíró nem követett el bűncselekményt vitatott írásával.

http://nol.hu/belfold/debreczeni_jogerosen_is_gyozott_az_ud_zrt_ellen


 

 

lopikula Creative Commons License 2011.01.11 0 0 124

Bűnszervezetben kívánnak hamisan vádolni, bizonyítékot hamisítani, súlyos testi sértést valamint gyilkosságot elkövetni.

 

Ja kérem, az a pitiáner Cuslág meg képes a hátán hordozni egy egész MaffiaOrszágot.:-))

Előzmény: Törölt nick (120)
Ibolyka Creative Commons License 2011.01.11 0 0 123

"Na, mi újság?

Úgy  hallom neketek is van már egy kis Ceausescu- tok!"

 

De a miénk szebb. :)))

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (122)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2011.01.11 0 0 122

Hja.

 

Már megírtam  ezt egy másik topicban, de ide is illik!  Friss történet, egy haver mesélte néhány napja.

 

Szilveszter este gyülekezik a baráti társaság. Megérkezik az erdélyi cimbora is, aki az ilyenkor  szokásos hátbaveregetések és köszöngetések után imígyen szóla:

 

 "Na, mi újság?

Úgy  hallom neketek is van már egy kis Ceausescu- tok!"

 

Sztem még viccnek is elmenne!

:-)

Előzmény: Törölt nick (120)
catcher in the rye Creative Commons License 2011.01.11 0 0 121

Gondolom, csak ők az észak-atlanti térség védelmét láthatták el. Végü lis, valakinek azokon is rajta kell tartania a szemét... :-D

Előzmény: marcipannyuszi (119)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 120

Azért milyen érdekességek vannak.

 

Magánszemélyek telefon híváslistákat kérhetnek le.

Még a hivatalos szerveknek is írásos bírói vagy igazságügyi miniszter engedélyével kell ehhez rendelkezni.

 

Ez nagyon nem zavarja a bünpártoló orbáni ügyészséget?

 

Büncselekmények elkövetésére beszélnek össze.

Bűnszervezetben kívánnak hamisan vádolni, bizonyítékot hamisítani, súlyos testi sértést

valamint gyilkosságot elkövetni.

 

Erre mit csinál a Polt(pot)?

 

Azt keresik aki az igazságot nyilvánosságra hozta.

 

De ne csodálkozzunk hiszen itt élünk Maffia-Magyarországon.

Don orbánc.

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.11 0 0 119

A North Atlantic Protector Kft. (ügyvezető: Morvay Tamás) is hasonló profilú cég, mint az UD volt?

Előzmény: catcher in the rye (118)
catcher in the rye Creative Commons License 2011.01.11 0 0 118

Kiszervezte a város alól a vagyont a Fidesz

 

"Gyakorlatilag "kiszervezte" Esztergom vagyonát a képviselőtestület jobboldali többsége a független polgármester ellenőrzése alól. A helyi Fidesz javaslatára nemrég olyan változtatást léptettek életbe, hogy a város vagyonkezelő cége, a Strigonium Holding Zrt. alá tartozó tucatnyi társaság eladásához vagy éppen részesedés-szerzéséhez nem kell a tulajdonos önkormányzat engedélye.

 

Úgy tudjuk, Pintér Sándor volt vagyonvédelmi vállalkozása "szemet vetett" a korábban a Meggyes Tamás vezette önkormányzat és az UD Zrt. egyik volt vezetője által alapított közös védelmi cégre, ám a Strigonium szerint a Védvár 2008 Zrt. nem eladó."

 

(nepszava.hu)

catcher in the rye Creative Commons License 2011.01.07 0 0 117

Ezt a Tóthot ki kell rúgni. Nem lehet érteni, amit mond... :-DDD

Előzmény: marcipannyuszi (112)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 116

Az a jó a bankokban, hogy ott a természetbeni juttatás is pénzt jelent....

Előzmény: eke (115)
eke Creative Commons License 2011.01.07 0 0 115

"OTP magan KGB-je volt,"  ahol ráaádul sok volt a netto kifizetés...

Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 114

hamar homar....

 

"a zsolt lekerte a felesege hivaslistajat", ez szerintetek hernadi zsolt a mol oligarchat jelenti?

es o kerette le a felesege telefonos hivaslistajat? :DD

es ha igen, akkor errol csanyi OTP oligarchanak miert kell tudnia?

 

vagy ez ugy volt, hogy az UD zrt az OTP magan KGB-je volt, akiktol oligarcha alapon a MOL vezetoi is rendelhettek torvenytelen, titkos megfigyeleseket? 

 

Előzmény: marcipannyuszi (112)
eke Creative Commons License 2011.01.07 0 0 113

Ismétlőműsor. Az eheti felvételeket mikor jáccák?

Előzmény: marcipannyuszi (112)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 112

Szivárgás van?

 

Előzmény: catcher in the rye (109)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 111

És a máj, a vér meg a lófej is csak gasztronómiai összefüggésben került szóba.

 

Ínyencekről van szó!

Előzmény: eke (110)
eke Creative Commons License 2011.01.07 0 0 110

pedig kénytelen leszenk lejátszani hogy mindneki lássa, hogy hamisított, összevágott felvételek, és ténylegesen csak a kertimunkákról beszélgettek, meg titkos tarhonyakészítési receptúrákról...

Előzmény: marcipannyuszi (107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!