Keresés

Részletes keresés

Altora82 Creative Commons License 2021.03.16 0 0 225

Sziasztok!

Van itt valaki Zalaegerszegről?

Arra gondoltam, valakivel esetleg cserélhetnék leveleket vagy hajtást más színben mint ami van :)

platz Creative Commons License 2020.04.17 0 0 224

Legnagyobb szomorúságra az eddig zöldülő szép levél elszáradása megkezdődött. Nem hajtott új leveleket.

Biztosan valamit rosszul csináltam. 

Előzmény: platz (223)
platz Creative Commons License 2020.02.06 0 0 223

Lassanként már négy hónapja cserépben földben van a kigyökeresedett levél. Még mindig nem hozott új kis levélhajtást. Egyébként él a növény. Vajon mire lehet számítani?

Az elöregedett és szárán visszakurtított fokföldim mint írtam kigyökeresedett.  November vége felé azt is földbe tettem. Azóta szépen hajtja már a sok kis levelet. 

Nagyon örülök neki. 

Előzmény: platz (222)
platz Creative Commons License 2019.11.11 0 0 222

Ez a topik lényegében halott.  :-( Megpróbálom egy kicsit élesztgetni. :-)

Kényszerből kísérleteztem a szeretett ősrégi már családtagnak számító fokföldimmel. A megmaradás, továbblétezése érdekében. 

Jelenleg két kigyökeresedett levélke van  cserépben földbe elültetve. Már kb. 1 hónapja. Várnám, hogy valahol kihajtva hozzon egy új kis levelet, ami eddig még várat magára.

Azonkívül a visszakurtított régi növény középi része is kigyökeresedett, ami vízbe lett állítva. Hamarosan azt is földbe fogom ültetni, ha nem történik vele valami.

Ha sikerült a szaporítás, akkor majd jelzem.

Mindenkinek szerető fokföldi gondozást kívánok!

Előzmény: platz (221)
platz Creative Commons License 2019.08.15 0 0 221

20016 óta nincs bejegyzés itt. Él még a topik?

Van egy fokföldim cserépben. Kókadoznak a levelei. A hosszú idő alatt alulról leszáradt levelek miatt megnyúlt a szára a tövénél, és elfekszik a cserépben.

Mit kell tenni vele ilyenkor, hogy ne pusztuljon el?

Ha át kell ültetni, ilyenkor azt hogyan kell megtenni?

dézsalány Creative Commons License 2016.05.29 0 0 220

De, én!!:)

Nekem is pont két éve múlt ki az állományom! Azóta megújíytottam, de elégedetlen vagyok velül. Egészen apró virágokat hoz, és nem is nyílnak ki.

Bera68 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 219

Hahó!!!! Erre nem jár senki sem????????????

szilkszilky Creative Commons License 2014.09.27 0 0 218

Segítsetek! Két hete folyamatosan vasánaponként tízesével dobálom ki a fokföldiket a kukába. Kb. 80 ibolyám van, több éve ibolyázok, sosem volt egy-két túllocsoláson kívül veszteség. Tünetek: elkezdenek a külső körben a levelek lekonyulni, elerőtlenedni és végül a levélszár elrohad. Majd persze egy idő után a törzs is elrohad. Pedig már a föld teljesen száraz. Egy-két növényen észrevehető a levelek fakulása, lisztesedése is. Lehet ez lisztharmat, vagyis gombás megbetegedés? Ebben a stádiumban mi a védekezés? Valószínűleg a teljes állomány már vmilyen szinten fertőzött...

92Meki Creative Commons License 2014.06.01 0 0 217

Veramoly Creative Commons License 2014.05.31 0 0 216

Kérdésem lenne. Nekem vannak ibolyáim és mindegyik virágzik, de van egy ismerősöm, akinek az ibolyái szépek, de nem virágoznak. Mi lehet az oka?

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

Onriett Creative Commons License 2013.10.23 0 0 215

Onriett Creative Commons License 2013.10.13 0 0 214

Blettilla Creative Commons License 2013.05.05 0 0 213

A képen látható  saintpaulia - Taita   névre hallgat . Humako.nl  a forgalmazója. Még csodaszép chimeráik is vannak - találkozhatunk velűk hazai  virágboltokban is .

Előzmény: 1sellőlány (212)
1sellőlány Creative Commons License 2013.04.27 0 0 212

Szia

szép:)

én nem tudom milyen fajta.

Probáld a gazlapon ott sok hozzáértő van:)

Előzmény: rreeggii (211)
rreeggii Creative Commons License 2013.01.16 0 0 211

Sziasztok!

Látom mostanában nem sokan jártatok erre, de hátha látja valaki!

Szeretném kideríteni, hogy milyen is az az ibolya, amit kaptam!

Tudnátok segíteni?

Itt van róla pár fotó:

flamingobea Creative Commons License 2012.11.25 0 0 210

Szia,szeretném megkérdezni,hogy adsz is el az ibolyáidból?

Előzmény: Onriett (27)
mdodger Creative Commons License 2012.10.28 0 0 209

Külön közössége van az ibolyáknak és a csuporkásoknak, itt az indexen nem sokan látogatják a topikot, viszont elég mozgalmas élet folyik a gazlapon és a forum.saintpaulia.hu-n a legnagyobb közösségi oldalon is van a magyar ibolyásoknak saját oldala.

1sellőlány Creative Commons License 2012.10.07 0 0 208

Szia

én nem tudok segíteni,és mint látod nem sokan látogatják ezt a topikot mostanában.

pedig szép kis virágok:)

szeretem őket

van 3 plusz egy szaporítványom,ami már elkezdte a pici levélkéket hozni:)

nincs különlegesem,de jó lenne pár:)

hnészi Creative Commons License 2012.06.05 0 0 207

No és ilyet hol találni????

hnészi Creative Commons License 2012.06.05 0 0 206

Sziasztok!

Én is nagyon szeretem az ibolyákat. Sok nincs és talán nem is különlegesen, de szépek:-) 

Szeretnék egy pixie blue-t és egy pixie pink-et. Tudna vki segíteni?

És most láttam nemrég, hogy létezik belőle sárga. Gyönyörű! Ilyenhez hol lehet hozzájutni? Vajon érzékenyebb, mint a többiek?

És milyen az, amelyik lila és a szirmok széle fehéres-zöldes?

Hol lehet különlegesebb változatokhoz hozzájutni?

Köszönöm a segítségeteket!!!:-)

Üdv: Cryshler

mdodger Creative Commons License 2012.01.17 0 0 205

Ibolya Nap a gödöllői kastélyban - 2012. április 8.

Mindenkit szeretettel várunk!

Egy kis ízelítő abból, hogy mit láthattok.

BBZsuzsi Creative Commons License 2011.07.04 0 0 204

Mai képem!

Klau19 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 203

Köszönöm a választ.

BBZsuzsi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 202

Akkor szedd le a szélsőket,ez természetes!

Előzmény: Klau19 (201)
Klau19 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 201

szia!

Hetente egyszer locsolom alulról.Nem az összes levele ilyen.

BBZsuzsi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 200

Szia! Annyi tudok,ha  a szélső levelek ilyenek,akkor nyugodtan szedd le!Ha az összes ilyen,akkor nem tom.Milyen gyakran locsolod?Hetente 1x kell.

Előzmény: Klau19 (199)
Klau19 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 199

Sziasztok!

Van egy ibolyám amin azt vettem észre h a levelei lankadtak megöntöztem de uyganolyan maradt.Mi lehet az oka?Túlöntöztem?

BBZsuzsi Creative Commons License 2011.06.29 0 0 198

Próbáld meg tápozni,hátha segít!

Előzmény: tika6427 (197)
tika6427 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 197

üdv Mindenkinek !

Ne vessetek meg, ha már felmerült ez a kérdés, de, mivel mocskos módon munkahelyről és munkaidőben teszem fel a kérdésemet, ezért aztán igyexem a legrövidebb lenni, és nem olvasnám végig.

Szóval van nekem egy kb. 2 éves kis ibolyám. rengeteg levelet hozott, sikeresen szaporítottam belőle két kis növényt is, egyetlen gondom van vele csak, hogy nem virágzi. valamikor itt a munkahelyen nőnapra kaptam, akkor szép kis (talán lila) virágai voltak, azokat elhullajtotta, és azóta csak levelet hozott, azt kb. 15-20 db-ot az elmúlt két évben. Világos helyen van, de nem az ablak mellett, nem éri tűző nap, láthatóan nagyon jól érzi magát, mert mindig új levelei vannak, és a régiek is szép egészségesek. De virágot nem hoz a bitang ! Mit kellene tennem???

Köszönöm az esetleges válaszokat !! Irány a munka!!

fokiibi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 196

Sziasztok!Egy kérdésem lenne, hogy a már meggyökeresedett ibinek véletlenül letörtem a levelét abból még lesz valami? Elültettem már a földbe, nagyon szép erős gyökere volt, és már kezdett a kis levélke is jönni, (még a vízben) valahogy úgy nyúltam a másik virághoz, hogy letört ennek a level:(((( Levél nyél azért maradt rajta:) Hiába "dolgoztam" vele???? Ugye nem??? Mondjátok, hogy nem???:))) Köszi a válaszotokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!