Keresés

Részletes keresés

cc Creative Commons License 2010.07.07 0 0 15
mondjuk ez a grafikon nem mutatja, hogy milyen a tőzsde forgalma.
tehát pusztán csak másról beszélsz. esetleg mellé.
ezt döntsd el magad.
Előzmény: Wic (9)
Waladár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 14
Ne felejtkezz el Szíjjártó apukáról, akinek a cége egyedül nem kapott büntetést kartelezésért, mert a hivatalos indoklás szerint bemószerolta a kartelezésben résztvevő haverjait. Neki szabad volt lenyúlni egy csomó extraprofitot, de kiváncsi lennék vajon mi lett volna a döntés, ha nem Szijjártó apukáról lenne szó,

Ez engem kisértetiesen emlékeztet az Orbán apuka perére, ahol a "Fidesz közeli"-ség nem nyert bizonyítást, igy megszüntették a korrupciós eljárást apuka cége ellen.

Ezek a fideszes apukák már csak ilyenek. A fiukáiknak kell különböző trükkökkel megvédeni őket.
Előzmény: Törölt nick (2)
Waladár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 13
Valami ellentmondás van a #9-es és a #10-es hozzászólásokban szereplő grafikonokban.

A #9-ben a CHF/FT -2, -3-as értéket mutat, ugyanakkor a #10-ben ez az érték +20. Nekem ez ellentmondásnak tünik. Melyik az igaz?
Előzmény: Wic (10)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 12
"....az emlékezetes június eleji pénteken...."
Nem megy? Egy azaz egy napról van szó és hét napjai közül péntekről van szó. Akkor már csak "június eleji" marad. Június az az év hónapjai közül egyik hónap, az eleji meg azt jelenti, hogy se nem a hónap közepéről, se nem a végéről, ha nem a hónap elejére eső péntekről van szó. Arról a péntekről, amikor a tőzsde forgalma hirtelen az átlagos forgalom 4x-ére ugrott.
Vágod?
Nem vágod? Sajnálom.
Továbbiakban kímélj meg, nincs gyógypedagógus képzettségem.
Előzmény: Wic (10)
AAAaaa Creative Commons License 2010.07.07 0 0 11

Indul a lenyúlás?

 

Indul? Mar duborog!

 

Fél milliárdos állami villa - ajándékba

 

Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel szüntette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát.

Kamarást nem érte váratlanul a menesztése, pontosan tudta mindenki, hogy meneszteni fogják a kormányváltás után.

A menesztése előtt 2 nappal, június 9-én azonban Kamarás még aláírt egy szerződést.

Eszerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. odaajándékoz a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványnak (Mazsök) egy a 4534 négyzetméter alapterületű, 459 millió forintra értékelt, műemléknek nyilvánított XII. kerületi villát, a Budakeszi út 32. szám alatti állami tulajdonú ingatlant (Google maps).

Az indoklás:
Az „államtól átvállalt kulturális, szociális és hitéleti célra történő felhasználása érdekében történik."

Az ajándék:
Ha a közalapítvány öt éven belül értékesíti a villát, akkor a bevétel felét köteles befizetni a központi költségvetésbe. Ennek a néhány esztendőnek az eltelte után azonban a Mazsököt már nem terheli ilyen fizetési kötelezettség.

Az érintettek magyarázatai:

Kamarás:
"A választások után mindenegyes kérdésről és döntésről egyeztettek Halasi Tiborral, akit a Fidesz az MNV ellenőrző bizottságába delegált. A szóban forgó ingatlan átadására törvényi kötelezettsége volt, így nem mérlegelhettek."

Halasi:
"Volt együttműködés Kamarás Miklóssal a választások után, a konkrét esetre azonban nem emlékszik."

Aham ... én sem szoktam emlékezni, ha odadobok egy alsó hangon fél milliárdos ingatlant egy alapítványnak.
 
Zoltai:
"Az ingatlan a második világháború előtt az izraelita hitközség tulajdonában lévő egyházi menedékházként működött, majd az 1945-ös államosítás után a kanadai nagykövetség költözött ide. Miután a diplomáciai testületnek már nem volt szüksége az ingatlanra, azt az államtól visszaigényelte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Zoltai Gusztáv azt mondta, hogy a közalapítvány 1997-es alapító okiratában az állam vállalta induló vagyon rendelkezésre bocsátását, amit máig nem teljesítettek maradéktalanul. A mostani ingyenes átadás ezt a hiányt pótolta."

Aham ... éppen időben teljesült ez a 13 éve húzódó ügye.

A MAZSÖK-öt a Magyar Köztársaság kormánya hozta létre a párizsi békediktátumban foglalt nemzetközi jogi kötelezettségek teljesítésére. A közalapítvány célja, hogy azon zsidó származású magyar állampolgárok, akik a náci intézkedések és a holokauszt elszenvedői voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, személyes szociális helyzetüket javíthassák az erre fordított javakból.

Nézzük, hogy feleltek meg ennek:

Végkielégítés:
A közalapítvány titkára munkaviszonya megszűnése alkalmából 9 és fél millió forintos végkielégítést vehetett fel munkáltatójától, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (MAZSÖK). A végkielégítésen felül a törvények szerint profitorientáltan nem működtethető közalapítvány titkára többhavi fizetésének megfelelő prémiumot is kapott korábban arra, hogy a tervezettnél nagyobb volt a MAZSÖK 2007-es bevétele, s az alapítvány vezetése újabb jutalmat irányzott elő, ha költségvetésük bevételei tovább növekednek.

Prémium:
A közalapítvány ügyvezetője milliós jutalékot kapott egy több száz millióért eladott, a közalapítvány tulajdonában lévő ingatlan értékesítése után. A becsült értéken 370 milliót érő, Budapest belvárosában álló épület több mint kétszereséért, 765 millióért kelt el, s a két összeg különbözetéből megállapított jutalékot, 1,1 millió forintot kapott a közalapítvány ügyvezető igazgatója.

Összeférhetetlenség:
Az Állami Számvevőszék megállapítása szerint olyan szervezeteknek adott rendszeresen támogatást, melyek vezetői a MAZSÖK kuratóriumában is helyet foglaltak. Zoltai Gusztávot, aki a közalapítvány kuratóriumának társelnöke, személy szerint is vád érte, miután kiderült, a MAZSIHISZ ügyvezetőjeként pályázott, és nyert a 2008-ban a közalapítvány által szétosztott közel 76 millió forintból.

Állami appanánzs:
2007. december 20-án Hiller István 21 millió dollár értékű (4,4 milliárd forint) támogatási szerződést kötött a Mazsihisszal ("jogosult") és a Mazsökkel ("kedvezményezett") a náci korszakban elpusztított zsidók után maradt úgynevezett uratlan vagyon (elvett ingatlanok) kérdésének rendezéséről.

<!-- -->

 

 

 

 

Wic Creative Commons License 2010.07.07 0 0 10

azon az emlékezetes június eleji pénteken kilencvenmilliárd forint fordult meg?

 

vajon a nagyobbik ellipszis által jelzett időszakot monitorozta az ÉS?

 

Előzmény: Törölt nick (2)
Wic Creative Commons License 2010.07.07 0 0 9

"..........És az vajon feltűnt-e a hatóságnak, hogy a normál esetben 22-23 milliárd forintos napi forgalmú Budapesti Értéktőzsdén azon az emlékezetes június eleji pénteken kilencvenmilliárd forint fordult meg? .............."

 

vajon nézték a cseh, lengyel és az eurozona értéktőzsdéit is? mert mindegyik ugyanúgy zuhant a CHF-hez képest.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8
"Nyúld, ki tudja meddig nyúlhatod"...
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 7
valószínű, de gondolom, az ilyen keretek nagysága rögzített. Most meg úgy tűnik nekem, hogy egyéni belátásra bízzák, hogy mennyit és hová
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 6
Ha jól tudom, eddig is volt, most is van a minisztereknek saját keretük, amit pályáztatás nélkül felhasználhatnak.
Előzmény: Törölt nick (4)
ZöPö Creative Commons License 2010.07.07 0 0 5
"ne mi nyerjük a legtöbbet"
Előzmény: pert2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 4
Szabadságot az éceszgébernek!
Előzmény: tmbg (3)
tmbg Creative Commons License 2010.07.07 0 0 3
Szegény Zuschlag, ha ezt megérhette volna.
Előzmény: pert2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2
azok még becsületesebbek :)
Komolyan:
szerintem már beindult a lenyúlás és nem is kispályásan, mikor Kósa és Szijjártó a költségvetés összeomlását vizionálta:

"..........És az vajon feltűnt-e a hatóságnak, hogy a normál esetben 22-23 milliárd forintos napi forgalmú Budapesti Értéktőzsdén azon az emlékezetes június eleji pénteken kilencvenmilliárd forint fordult meg? .............."

http://www.es.hu/index.php?view=doc;26179
Előzmény: pert2 (1)
pert2 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1
És a lapítványok is, akiknek majd rendeletileg kiutalnak valamennyi pénzecskét?
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 0
000000 forintot nyúlnak le fiúk, ezek becsületesek :D
Előzmény: pert2 (-)
pert2 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 topiknyitó
ezek szerint már a pályázáshoz is lusták.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!