Keresés

Részletes keresés

Waladár Creative Commons License 2010.07.30 0 0 85

Klasz módszerrel kerülték meg a médiatörvény előterjesztését Sólyom elé. Elnyújtották a parlamenti ülésszakot, csak azért, hogy a törvényt elég legyen aláírásra küldeni Sólyom távozása után. A törvényt a Parlament alelnökével iratják alá, csupán azért, hogy kétszer legyen ugyanaz az aláírás rajta egyszer Parlement elnökeként, egyszer államfőként.

 

Piszkosul szemét dolog ez. Játék a törvényekkel, visszaélés a 2/3-al. Ez ám az igazi szégyen, úgy intézni, hogy pártemberen kivül senki ne adhasson hivatalos véleményt egy fontos, a sajtószabdságot fenyegető törvényről.

 

Igy utólag jó ez a topic cím. Valóban húzunk vissza a CCCP korszakba!

Waladár Creative Commons License 2010.07.28 0 0 84
TASZ: A Fidesz minden törvényt a szabályok megsértésével hozott meg

http://www.hirszerzo.hu/cikk.tasz_a_fidesz_minden_torvenyt_a_szabalyok_megsertesevel_hozott_meg.160381.html

 

A Fidesz-KDNP koalíció eddig valamennyi jogszabályát törvényellenesen, a létező jogalkotási előírások megsértésével hozta meg – mondta a Hírszerzőnek Simon Éva, a Társaság a Szabadságjogokért szakértője. A jogász szerint a kormány hátat fordított a demokratikus értékeknek.  


Valamennyi jogszabályt a jogalkotási törvény megsértésével hozták meg. Ezek különböző szintű jogsértések. A legsúlyosabbak a kormány által beterjesztett jogszabályoknál történtek. Répássy Róbert hiába mondta éppen a Hírszerzőnek, hogy minden jog-, és házszabályszerűen történt, ez egyszerűen nincs így. Az elektronikus információszabadságról szóló (2005. évi XC.). törvény nagyon részletesen szabályozza a jogalkotást: fel kell tenni a tervezetet és annak szakmai indoklását a minisztérium honlapjára, lehetővé kell tenni, hogy bárki véleményt nyilvánítson, utólag összefoglalót kell készíteni a nyilvánvalóan alaptalan vélemények kivételével az elutasított véleményekről – a kormány által beterjesztett 11 javaslat egyike sem került ki minisztérium honlapjára. Nem készültek hatástanulmányok és nem volt közigazgatási egyeztetés sem, vagyis nem teljesültek a jogalkotásról szóló (1987. évi XI.) törvény szabályai sem.

 

Ha egy alkotmányellenes jogszabályt alkotmánymódosítással próbálnak alkotmányossá tenni, az nem a demokratikus jogállam működése. Az Alkotmány nem arra való, hogy a kedvünk szerint módosítgassuk….Nem is beszélve az alkotmányos alapértékeket lebontó törvényekről.

 

Ezek közül melyiket tartják a legsúlyosabbnak?

Az alkotmánybírák az OVB, a GVH tagjainak megválasztására vonatkozó új szabályokat, az új büntetőpolitikát, az állam átláthatóságának szűkítését és a visszamenőleges jogalkotást. Utóbbi egy elképesztően rossz irányt mutat, ami gazdasági szempontból is igen veszélyes. Innentől soha nem tudhatja senki, hogy amit ma tesz, az holnap nem válik-e utólagosan jogszabályellenessé.

Waladár Creative Commons License 2010.07.22 0 0 83
Tudod ez úgy értendő, hogy alkományilag előírják, miként kell tisztelni a hős győzedelmes, világbajnok vezért; miként kell eljárni, hogy örökös miniszterelnök / államfő / király (nem kivánt törlendő) maradjon, majd azt követően kutya kötelességed lesz tisztelni az Alkotmányt.  
Előzmény: Törölt nick (82)
Waladár Creative Commons License 2010.07.22 0 0 81

Nekem ez tetszik legjobban! Lassan az Alkotmány minden olyan paragrafusát módosítják, amely az ellenzéknek jogot adott és ezek után van bőr a pofáján ilyet nyilatkozni.

Csak úgy elképzeltem, hogy mi lenne itt, ha nem "óvatosan" élnének a 2/3-al. Még a gondolattól is szaladgál a hideg a hátamon. 

 

Orbán: Óvatosan kell élni a kétharmaddal

A magyar miniszterelnök szerint óvatosan kell élni a kétharmados parlamenti többséggel, az alkotmányt minden körülmények között tiszteletben kell tartani.

 

Waladár Creative Commons License 2010.07.22 0 0 80

A haveroknak mégiscsak jó dolguk van! Mehet az egész ország a sóhivatalba, lényeg, hogy a haverok jól éljenek!

 

A kormány nem lép vissza a "lex Járaitól" - erősítette meg Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek; az Országgyűlés délután szavaz a gazdasági és pénzügyi tárgyú törvénycsomagról.

A parlament korábban már elfogadta a számvevőszéki és költségvetési bizottsági módosító indítványát, amely több kivételt tesz a bankadó hatálya alól: közte a három éven belül alakult ("tevékenységi engedélyét első alkalommal 2007. június 1-jét követően megszerző") biztosítók és takarékszövetkezetek körét menti fel a különadót megfizetetése alól. Az így mentesülő biztosítók közé tartozik a Járai Zsigmond volt jegybankelnök nevével fémjelzett CIG Közép-európai Biztosító Zrt. is. 

http://www.hirszerzo.hu/cikk.szijjarto_nem_lepunk_vissza_a_lex_jaraitol.159726.html

Waladár Creative Commons License 2010.07.22 0 0 79

Viktor! Viktor! Viktor!

 

Beindult a tömeges kádercsere a köztisztviselők kirúgását megkönnyítését lehetővé tevő törvény elfogadása után. Három ember híján az egykori Határon Túli Hivatal egész főosztálynak mondtak fel hétfőn azonnali hatállyal, a hét második felében – a köztisztviselők végkielégítését megadóztató törvény szavazása után - több helyen várható hasonló döntés. Több száz dolgozó hetek után sem tudja még, hogy lesz-e munkája augusztusban.

 

"Hétfőn hívott az egyik volt kollégám, hogy szóltak nekik: másnaptól már nem él a munkaviszonyuk. Válogatás nélkül, minden szakmai szempontot mellőzve az egész főosztálynak felmondtak, három ember kivételével" – mondta lapunknak az egykori főosztályvezető.

Waladár Creative Commons License 2010.07.20 0 0 78

Kifele Európából, vissza a Szittyaföldre Közép-Ázsiába.

 

… a jelenlegi kormánytöbbség Mátrai Márta képviselő indítványa alapján, hogy lebontották a kétharmados többség előtti utolsó intézményi akadályt is. A jelölőbizottságot, melybe eddig minden frakció egy-egy tagot delegálhatott masszívan kormánytöbbségűvé alakították át. Így létrejött a háttéralkuk egyetlen rossz alternatívája: az alku nélküli kormánypárti kijelölés. Ezt a köztársasági elnök is szóvá tette, amikor a törvényt megfontolásra visszaküldte a Parlamentnek. A T. Ház azonban egy kézlegyintéssel intézte el az elnöki aggályokat és ismételten ugyanazzal a tartalommal fogadta el a jogszabályt, így tehát a hatalmon lévő kormánypártok kizárólagosságot élveznek az alkotmánybírák jelölésében.

Ez ellentétes az Európa Tanács szaktestületeként funkcionáló Velencei Bizottság álláspontjával. A bizottság számos esetben bocsátott ki véleményt az alkotmányvédő szervek ügyében. Ezekből két markáns követelmény rajzolódik ki. Egyrészt el kell kerülni, hogy egy politikai erő kezébe koncentrálódjon egy ilyen testület bíráinak jelölése. Másrészt a politikai ellenzéknek is kell, hogy legyen befolyásolási lehetősége a folyamatban.

 

Waladár Creative Commons License 2010.07.19 0 0 77

Vagy egy másik.

Kiváncsi vagyok vajon az "egyenlőbbekre" is vonatkozik a törvény, vagy a fideszesekre ugyanúgy nem vonatkozik, mint a bankadó a fideszesek bankjára.

 

Katona Tamás, az MSZP országos elnökségének tagja szombati közleményében azt írta, szólítsa fel a Fidesz Baranyay Lászlót, a Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezérigazgatóját, hogy a megkapott 139 millió forintból fizessen vissza 137 millió forintot.


Ugyancsak ezt kérik Szász Károlytól, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének régi-új elnökétől, hogy fizessen vissza a 90 millió forintból 88 millió forintot.


Katona Tamás szerint Sáray Évának, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábbi elnökhelyettesének, most alelnökének a megkapott 84 millió forintból 82 millió forintot kellene visszafizetnie.

 

Waladár Creative Commons License 2010.07.19 0 0 76

Itt van egy újabb szösszenet!

 

Bár a Fidesz tagadja, de elég nagy a valószínűsége annak, hogy a párt csak azért írt át egy alkotmánymódosítást, mert az új szabály Borkai Zsolt győri fideszes polgármestert kizárta volna az önkormányzati választásokon való indulástól. A Jobbik szerint felháborító az a gyakorlat, amit a kormány folytat, az MSZP pedig botránynak nevezte a módosítást.

Előzmény: Holdkooros (75)
Holdkooros Creative Commons License 2010.07.07 0 0 75
Ühüm... Úgy tűnik, miután KOMOLYAN VEHETŐ érveket nem tudtak felhozni állításai ellen, távoztak a vitatkozók...
Előzmény: Törölt nick (74)
Waladár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 73
Most hallottam a rádióban, hogy Hódmezővásárhely Fideszes polgármestere már a pellengért is bevezette.
A segélyezés területén személyi adatok feltüntetésével közzé tette több száz főről a fel nem vett segélyek, el nem fogadott közmunkák, stb. felíratu tacepaóját, arra hivatkozva, hogy a nyilvánosság erejével (ezt nyúgodtan nevezheted nyilvános megszégyenítésnek is) akar hatni ezekre az emberekre.
Waladár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 72
A Fidesz nem áll a törvények fölött. A Fidesz maga a törvény.

Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve
módosításáról szóló, T/581. számú törvényjavaslathoz (ez tartalmazza a bankadót is) Rogán Antal (Fidesz) a következő módosító javaslatot terjesztette elő:

„5. biztosító: a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvény (Bit.) szerinti biztosító (ide nem értve a tevékenységi engedélyt első alkalommal 2007. június 1-jét követően megszerző biztosítókat és a nem jelentős biztosító egyesületeket), a másik tagállamban székhellyel rendelkező biztosító magyarországi fióktelepe és a viszontbiztosítókról szóló törvény szerinti viszontbiztosító ;”

Vagyis a 2007. június 1. után induló biztosítók mentesülnek a különadó fizetési kötelezettség alól.

Véletlenül mindkét CIG Biztosító 2007. június 1. után indult. A CIG Biztosítókat olyan Fidesz-távoli szakemberek alapították, illetve részben irányítják, mint Járay Zsigmond, Martonyi János, Straub Elek, Nobilis Kristóf vagy Szapáry György.

A CIG Közép-Európai Biztosító egyébként 2009-ben piacvezető volt az újonnan kötött unit-linked életbiztosítások terén.

De mivel a 200 milliárd forintból a biztosítókra eső részt be kell hajtani és a haverek nem fizetnek, a többiek adóját kell felemelni. Semmi baj, Rogán erre is benyújtott módosító javaslatot, 5,2% helyett a többiek 5,9%-ot fognak fizetni.

Az rendben volt, hogy a Fidesz az MNB-törvény módosításának megkerülésével módosította az MFB-törvényt, hogy Baranyay Lászlót ki lehessen nevezni felügyelő bizottsági tagnak. Az is rendben volt, hogy módosították az APEH-törvényben a vezetőre vonatkozó előírásokat, hogy Vida Ildikót ki lehessen nevezni.
Waladár Creative Commons License 2010.07.05 0 0 71

OV mielőtt elment Bulgáriába nyaralni kiadta a stábnak, hogy augusztusig sehova, nincs szabadság, dolgzzatok, majd szépen elhúzott pihenni a nagy vezér. Időnként egy-egy levéllel - pl. ki legyen az államfő, stb. - apróságokat közöl a társasággal és élvezi a megérdemelt szabadságát.

Waladár Creative Commons License 2010.07.05 0 0 70

Javaslom a következő cikket elolvasni. Piszkosul beleillik ebbe a topicba.

 

 

http://hvg.hu/itthon/20100701_jogallamfigyelo_alkotmany

 

Jogállamfigyelő: az alkotmány rombolása

 

…a köztársaság alkotmánya, amelynek közmegegyezést és állandóságot kell tükröznie, az elmúlt hetekben aktuálpolitikai törekvések áldozatául esett,….

 

Waladár Creative Commons License 2010.07.05 0 0 69

Mint topic nyitó lehet, hogy alulbecsültem a 2/3-osokat. Lehet hogy USSR helyet Észak-Koreát kellett volna irni, akkor nem lett volna feltünő Kim-Ir-Szen Orbán legújabb akciója, amivel kifüggesztetik a Nemzeti Együtmüködés nyilatkozatát mindnefele, ahol csak tudnak parancsolni. Felmerül akérdés, mikor jelennek meg a Kim-Ir-Szen Orbán képek először a közhivatalokban, majd az utcákon és az Obán szobor nagyobb lesz-e mint Kim-Ir-Szen-é? 

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 68

Én is inkább a finom kubai rumot részesítem előnybe.

Azt meg hígitani bűn.:-)

Előzmény: Derek (67)
Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 67
En a boros teat szeretem,igaz evente egyszer iszom a Husvet reggeli sonkahoz. Mert amugy nem iszom a teat.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 66
Rummal hígitva finom is.
Előzmény: Derek (65)
Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 65

"Igyunk teát, orosz teát, az angyalát!"

 

 

Meg is hizik, aki iszik,mert a jo teahoz jo sutemeny:-))

 

 Van aki meg emlekszik erre a munkadalra? Gyerekkoromban a kanizsai strandon jatszottak egy recsegos hangszorobol.

 

 

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 64

A Beatles is komcsi volt?

Mit meg nem tud az ember fia/lány?

:-)))

 

Boldog békeidők.:-)))
Előzmény: Waladár (-)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 63
A szomszéd hét ország közül csak kettő nagyobb, mint mi, méretében és népességében, ugyanakkor GDP-jükben ezek elmaradnak tőlünk. Tudom, a ballib már megtanult kicsi lenni (csak éppen nem ennyire, és nem pont a Parlamentben, de majd az is menni fog.....)

:-P
Előzmény: Törölt nick (58)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 62
A Fidesz a rendszerváltás nagy ígérete volt. Orbán Viktor azonban úgy vélte, hogy a szocialistákat a liberális oldalról nem, csak konzervatívok részéről lehet legyőzni.

Nyilvánvalóan a szocik/jofoplytonos komcsi utódpártiak teljes és végleges legyőzése egy rendszerváltás során az első és legfontosabb feladat. És miután a "liberálisok" besoroltak a maszop mellé/alá, az ennek érdekében megtett konzervatív fordulat teljesen érthető és az egyedüli lehetőség kihasználása.

Miközben arra törekedett, hogy az összes konzervatív és jobboldali szavazatot összegyűjtse, a Fidesz eltűrte és támogatta a második világháború előtti időket idéző jobboldali ideológiákat: a revansizmust, a nacionalizmust, a rasszizmust és az antiszemitizmust.

Oh, micsoda véletlen, hogy egyetlen példát sem sorol fel egyik vádhoz sem.

De Magyarországnak, mint a térség egyetlen nemzetállamának

Hujjuj, tudnak erről a magukat nemzetállamnak kikiáltó Románia és Szlovákia, akikkel ezek szerint a szerzőnek semmi baja, sem anyanyelvhasználatilag, sem betelepítésileg?



Előzmény: Póli (54)
Póli Creative Commons License 2010.07.02 0 0 61

Igen, irónikusan, hiszen a Stoplis vezér hithű hiveinek minden lap bolsi (v. bolsibérenc),

amely kemény bírálatot ereszt meg.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 60
Nekem még Korondy volt az ig.helyettesem. Ő énekeltette fiúkórussal:
"Igyunk teát, orosz teát, az angyalát!" (Sztálin születésnapján. Elég nagy visszhangja volt:)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 59
A legtöbb nagy nyugati lap bolsi. Ezt akarod szólani? Mert ezt mondtad.
Előzmény: Póli (54)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 58
Sólyom első közt.ei-beszédében hangsúlyozta, hogy nem kis ország, hanem "Középhatalom" (!) vagyunk. Éljen a magyar Középhatalom!
Előzmény: Póli (54)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 57

Miért kell nekem igazolni, hogy többpárti szavazás volt? A Fidesz teljesen abba az irányba halad, hogy egypárti szavazás legyen. A Parlamentben már meg is valósította, nagy ivben tesz minden ellenzéki véleményre. Egypártiként megszavaznak mindet. 

Egyénként a reggeli görcsidet ne akard másokra kiterjeszteni, az a te egyéni problémád. Javaslom, ha bánt a kávé igyál tokaji szőlőbánya által előállíott hegylevét, valószinüleg jót fog tenni az egézségednek.  

Előzmény: Bard_Taliesin (41)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.02 0 0 56

  Nato bizony volt.  Tán 49 -től.  Abba  a  Nyugatnémetek   (a revánsisták ) léptek be 54 -ben és ezután alakították a komcsik a  Warsói paktumot  !

 

 

 A többi se igaz !  A komcsik soha nem nyertek nemhogy 2/3 -dal , de még kevesebbel sem.

 Viszont csaltak, erőszakoskodtak stb.

 

 Tanulnod kéne még  !!

Előzmény: Qqberci (42)
Póli Creative Commons License 2010.07.02 0 0 55

Értik ők a viccet,

csak nem szeretik.  :)

Előzmény: Waladár (52)
Póli Creative Commons License 2010.07.02 0 0 54

Az Economist mellett egyre több lap kerül bolsevik befolyás alá Nyugaton.

Pl. a bennünket kicsit jobban ismerő németeknél is:

 

"Politikai kalandorok a Duna partján címmel közölt tegnap elemzést Magyarországról a német Die Welt. A szerző, Krisztina Koenen többek között arra figyelmeztet, hogy a felelőtlen és nacionalista elitek a jogállamiságot és a parlamentarizmus jövőjét teszi kockára.

A magyarok  - az első és  második világháborús történelmi példák ide vagy oda - nem nacionalistábbak vagy rasszistábbak, mint a környező országok lakói - írja a német konzervatív napilap. Ám a politikai elitek kudarca, hogy ezekből a „hajlamokból” politikai mozgalmak jöttek létre.

A Fidesz a rendszerváltás nagy ígérete volt. Orbán Viktor azonban úgy vélte, hogy a szocialistákat a liberális oldalról nem, csak konzervatívok részéről lehet legyőzni. Miközben arra törekedett, hogy az összes konzervatív és jobboldali szavazatot összegyűjtse, a Fidesz eltűrte és támogatta a második világháború előtti időket idéző jobboldali ideológiákat: a revansizmust, a nacionalizmust, a rasszizmust és az antiszemitizmust. Ezek korábban is éltek a fejekben, ám a kommunisták nem egedtek teret nekik. A rendszerváltás után azonban sokan úgy gondolták: a szabadságba az is belefér, ha a legmélyebb ösztönöket is kiélhetik. S ahelyett, hogy ezek ellen határozottan fellépett volna, a Fidesz terepet adott ezeknek az ideológiáknak, és szalonképessé tette őket a parlamentben és a politikai közbeszédben (...)

 

Magyarországon az állam válságban van. Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt a Fidesz mindent elkövetett, hogy megingassa a bizalmat a jogállam intézményeiben és a parlamentben. Kérdés, hogy a Fidesz ez a bizalmat vissza tudja, egyáltalán vissza akarja-e -e állítani. Mindenesetre máris megkezdte pártembereik beültetését a korábban legalább papíron független intézmények élére.

A környező országok egyelőre visszafogottan reagáltak. De Magyarországnak, mint a térség egyetlen nemzetállamának megvan a potenciálja arra, hogy nemcsak magát, hanem az egész környezetét is destabilizálja. Szerencse, hogy csak kis ország... - írja a konzervatív német lap."

NSZ 2010.06.30.

http://nol.hu/kulfold/magunkkal_ranthatjuk_egesz_kelet-europat

 

Előzmény: Waladár (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!