Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vino-et-veritas Creative Commons License 4 órája 0 0 18986

Vélhetően egy finomabban szabályozott / felújított rendszernél már valami érezhető is.

Rögtön egy kérdés. Ha kell, ki/mi foglalkozik megbízhatóan R-injektorral (jó, a mienk benzines)?

Üdv, Vino

Előzmény: O/O (18985)
O/O Creative Commons License 5 órája 0 0 18985

Gyakran járok hosszabb utakra, olyankor a jobbik gázolajat tankolom, egyébként az olcsót és bárhol. Nem tudok különbséget tenni. Viszont! Az egyik befecskendező cserés lett, zárlat miatt. A többi is ki lett szedve, kipucolva, beszabályozva. Ezek után észre lehetett venni a különbséget, fogyasztásban is és gyorsulásban, erőben is. Egyértelmű érezhető különbség lett. Megérte azt a pár forintot :)

Előzmény: vino-et-veritas (18982)
O/O Creative Commons License 6 órája 0 0 18984

Hasonló cipőben járok. Nekem is kártyás, de az ajtón nem gomb van, hanem infra? szenzor. Szóval elég benyúlnom a kilincs mögé és nyílik a zár. Mikor hozzám került 4 éve, a bal első ajtó már nem működött, pár hónapja a jobb első se. A két hátsó ajtónál még működik. Nem tudom ilyenkor mi romlik el. Kis kontakthibát érzek az ablakemelőknél is, lehet itt is az lehet, vagy a szenzor??

Előzmény: Papi45 (18983)
Papi45 Creative Commons License 8 órája 0 0 18983

Automata renault kártyám van, zsebben hordom, a gombjait nem szoktam használni. Kényelmes, az autótól 5-6 méter távolodás után lezár, tükreit becsukja. Nyitáskor elég a kilincsnél levő gombot megnyomni, minden ajtó zárja oldódik. Egy hét óta a jobb első ajtó gombját hiába nyomom meg, a ajtó nem nyílik. Belülről nyitható. Ha a kártyán lévő  nyitógombot megnyomom, az ajtó kívülről nyitható. Mi lehet a gond?

vino-et-veritas Creative Commons License 2026.02.01 0 0 18982

Eddig egyik kocsinknál sem lehetett teljesen "szignifikáns" eredményre jutni a különféle kutak benzinjei között és "az úgy érzem" effektuson kívül nem tapasztaltam nagyon jelentős eltéréseket....

"Osztrákot" is tankoltam rendszeresen, de az árkülönbséggel is számolva, nem jött nagyobb "jóság" hosszabb távon sem. Sőt a "kagylósok" esetében mintha éppen gyengébb lett volna a teljesítmény.

Ennél fontosabb tényezőnek tűnt mindig is a "műszaki állapot" (pl. gyertya, szűrő, stb.).

Azért az is számít mára, hogy ezek a gépek nem most gördültek le a szerelősorról, az idő pedig mégsem nekik dolgozik, bármennyire is próbálunk vigyázni rájuk....

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18981)
abnm Creative Commons License 2026.01.31 0 0 18981

Ennek örülök. Hajtsd, tankolj bele jó benzint.

Ismerős hölgy is csodálkozott, mikor átküldtem az omvhez tankolni, hogy kevesebbet fogyaszt, de jobban megy az autója. 

Előzmény: vino-et-veritas (18980)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.29 0 0 18980

Addig nem akartam a tapasztalatokról írni, amíg nem mentem többféle úton (AP, országút, város. BP).

A dinamika kb. ugyanaz, a motor működése a szokásos (gyorsulás, melegedés, fordulatszám, stb). Mintha alapjáraton egy kissé jobban remegne a kocsi, de a fordulatszám mégis kisimult...

Viszont, ami meglepett, az a fogyasztás! Egyelőre jelentősen visszakúszott ("nyári szint"), majdnem egy literrel (sík út, 2-4 fok körül).

Persze az emelkedőket most sem szereti....

Lehet, hogy a leállás utáni drasztikus indtás hatsára mégis valami tisztítás is történt a rendszerben (korom, lerakódás)? 

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18978)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.22 0 0 18979

Úgy tűnik, hogy éppen fordítva. A rendszer "túltöltötte" magát és a a benzintöbblet nem gyulladt be.

Hogy pontosan ez miért van, nekem nem derült ki...

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18978)
abnm Creative Commons License 2026.01.19 0 0 18978

Akkor lehet, az üzemanyag rendszerben lehetett valahol dugulás?

Örülök h jó lett a gép, használd sokáig! 

Előzmény: vino-et-veritas (18977)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.18 0 0 18977

Menjünk sorjában.

Na, ma teljesen váratlanul hívott a szerelőnk és azt mondta, hogy kb. 20 perc múlva felénk kanyarodik. És láss csodát, a vasárnapi "különműszak eredménye egy működő autó lett!

A diagnosztika semmit sem mutatott. Hosszasan indítózott (baromi rossz hallgatni a "szárazon" köszörülő motort meg önindítót) majd egyszer csak beindult a motor. Mondjuk nem volt szép látvány ami hátul kijött: vízgőz, víz, benzin, egy kevés olaj, korom, füst, stb... Hát, magamtól nem mertem volna ezt megpróbálni. Némi motorjáratás után már a szokásosra tisztult a kipufogógáz.

Még újabb korában volt egy hasonló leállásom szintén a garázsban, de az végül "magától" megjavult sokkal kevesebb indítózás után.

A hiba szerinte az volt, hogy "túltöltötte" magát a motor és ezért nem indult.

Azt mondja, hogy ez előfordul a R-motoros kocsiknál, benzines, Diesel egyaránt szokott ilyet produkálni (legutóbb épp egy dCi-nél találkozott ezzel a dologgal). Hogy pontosan mi az oka, nekem nem derült ki, néha számolni kell vele....

A "mentőakció" befejezéseként - a biztonság kedvéért - töltőre kötöttem az akkut, mert már a rendszer jelezte, hogy kevés a töltés.

Ezen a vonalon tehát egyelőre jóság van!

DE!

A havat nem befútta a szél, hanem a garázs előtt olyan nyomvályú alakult ki a kősziklára fagyott hóban, hogy kifelé keresztben elakadtam és vagy 20 percig tartott, mire kiszabadítottam magam - visszafelé... Mivel ha kiállok, akkor garantált, hogy olvadásig nem tudok újra visszaállni (eleve elég szűk a ráfordulás, ami a "hóhegyek" miatt most kb. semmi)... Úgyhogy kénytelen leszek még egy ideig az anyósom "rózsabogarával" járni...

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18976)
abnm Creative Commons License 2026.01.08 0 0 18976

Befútta a szél a havat?

Előzmény: vino-et-veritas (18975)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.06 0 0 18975

Majd beszámolok a fejleményekről.

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18974)
abnm Creative Commons License 2026.01.06 0 0 18974

No mi lett? Sikerült beindítani?

vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.04 0 0 18973

Valóban véleményes, mert régebbi Clio-nál volt vele elég bajunk.

Viszont a korábbi K4M-hez képest (még van egy öreg Mégane is a családban, ahol jól látható), nagyon körül van építve, nem tudom, hogyan lehet könnyebben hozzáférni...

Üdv, Vino

Előzmény: Airbag. (18972)
Airbag. Creative Commons License 2026.01.04 0 0 18972

Üdv

Esetleg a felső holtponti jeladó tisztítása?

Előzmény: vino-et-veritas (18969)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.04 0 0 18971

Ahol a legtöbbször évek óta (ENVI - Metro).

Amúgy a teljesen noname kutakat kerülöm...

A garázs jellege miatt egy lövésünk van, visszatolni nagyon bizonytalan lenne.

Viszont a Check engine miatt nem tudom, meg lehetne-e biztonságosan próbálni?

Persze az is lenne, ha nagyon kell.

Üdv, Vino

Előzmény: abnm (18970)
abnm Creative Commons License 2026.01.04 0 0 18970

Hihetetlen. Milyen benzint tankoltál? Betolni nem próbáltátok? 10 km azért távolság, nincs egy autómentős ismerősöd?

Sok szerencsét, remélem, nincs nagy baj a gépeddel!

Előzmény: vino-et-veritas (18969)
vino-et-veritas Creative Commons License 2026.01.04 -1 0 18969

Az ünnepek alatt fekve maradt a gép. De legalább az "istállóban" és nem az út szélén valahol a világ végén.

Az önindító megforgatja a motort (K4M), de utána nincs gyújtás.

A felső vezérműtengely - az olajbetöltőnél nézve - forog, valószínűleg a vezérlés nem szállt el...

A benzinszivattyú szokásosan beindul hátul, de a motor szárazon teker...

Viszont nem hallani a  tankszellőztető szelep (EVAP, "kaniszter") kattogását, ami mindig jól hallható volt eddig.

Enyhe benzinszag a kipufogónál.

És a Check engine jelzés persze égve marad.

Minden más amúgy működik, akkufeszültség megvan, egyéb hibajelzést nem mutat a műszerfalon, stb.

A "kínai" OBD II nem mutat hibakódot (a NET szerint lehetne P0440, P0441, P0443, P0446).

Szerelőnk csak 10-étől fogad (szerencsére van "tartalék" kocsi)...

Kérdések.

1. Volt-e valakinek hasonló "élménye"? Mi lett a vége?

2. A fentiek alapján kérdéses az EVAP hibája. De első körben megnézném, hogy nincs-e mondjuk biztosítékhiba (ahhoz nem is kell szerelő). Tudja-e valaki, hogy melyiket kellene megnézni, mert a begyűjtött adatok alapján nekem (mezei autósnak) ez nem derült ki?

3. Az autót, lehet-e így vontatni, mert a motor nélkül az elektromos szervó sem működik? A távolság meg vagy 10 km...

Köszönettel, Vino

Előzmény: Transalp71 (18968)
Transalp71 Creative Commons License 2025.11.04 0 0 18968

Szia!

Az én autómon azért nem világít a helyzetjelző mert nincs is kikábelezve, voltam vele egy profi villamosságszerelőnél, és kinyomozta, hogy nem is tudna világítani. Lekérte az összes Fluence villamos kapcsolási rajzát, van vagy 15 fajta, de csak opcióként kérhető, hogy világítson. Mondta hogy ha szeretném, visznek kábelt a lámpatesthez, hogy világítson de nem kértem nem kel plusz hibaforrás.

Előzmény: O/O (18967)
O/O Creative Commons License 2025.11.03 0 1 18967

Nálam se világít egyik helyzetjelző sem, most cseréltem, kiégett mindkettő izzó.

Előzmény: Transalp71 (18966)
Transalp71 Creative Commons License 2025.10.26 0 0 18966

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy az első helyzetjelző izzók világítottak mikor a bajuszkapcsolóval helyzetjelzőre kapcsoltam, kiégett a bal oldali tompított izzó, azt kicseréltem,( autószerelő a szakmám, de nem dolgozom benne) és utána pár nap múlva először a bal utána a jobb oldali helyzetjelző szűnt meg világítani.

Előzmény: Panda1969 (18965)
Panda1969 Creative Commons License 2025.10.26 0 1 18965

Ez nem hiba.

Vagy nappali menetfény, vagy helyzetjelző világít elől.

Azért van benne izzó, mert a gyár így szereli (szerelte) az összes Fluence autót, azokat is, amik nem voltak gyári menetfénnyel felszerelve.

Szinte napra 10 éves a Fluencem, én is körbejártam, a minap negyedszer vizsgázott és senki nem forszírozta az első helyzetjelzőt.

Így jó ahogy van.

Előzmény: Transalp71 (18964)
Transalp71 Creative Commons License 2025.10.23 0 0 18964

Sziasztok tisztelt csoporttagok!

egy különös hiba lépett fel a Fluensz világításában, az első kicsi helyzetjelző izzók nem világítanak, csak a hátsók. Voltam vele villamosságszerelőnél, kivette a kicsi izzókat, jók voltak, de újakat rakott vissza, ellenőrizte a biztiket, minden ok. hibakód olvasáskor nincs hiba a villamos  rendszerbe, elküldött egy másik villamosságszerelőhöz, de az majd csak 27. e után ér rá. Hasonló hiba volt már valakinél?

abnm Creative Commons License 2025.09.30 0 0 18963

Az első szélvédő alján (az ablaktörlőknél) a műanyagon lévő gumiréteg lekopott, hogyan kellene felújítani? 

abnm Creative Commons License 2025.09.30 0 0 18962

Láthatóan megkopott a sok használatban a tükör.

Nem kellene a hölgyet fiatalabbra cserélni, aki ritkábban használná... ;-)

Előzmény: D 20 (18959)
vino-et-veritas Creative Commons License 2025.08.30 0 0 18961

Ilyet szerencsére nem tapasztaltam.

Viszont a belső visszapillantó szélén a foncsorozás pár mm-es sávban körben itt-ott beszürkült.

De ez már régóta ilyen és egyelőre nem "növekszik" , nem is zavaró.

Ami már nem annyira tetszik, hogy mindkét napellenző felett; a szélvédő felé néhány cm-es sávban kissé elengedett a kárpit. 

Már próbáltam specális kárpitragasztóval visszavarázsolni, de nem teljesen sikerült.

Hiába, öregednek már a verdák (2012), meg mi is velük...

Üdv, Vino

Előzmény: D 20 (18959)
vino-et-veritas Creative Commons License 2025.08.30 0 0 18960

Nálam a kulcsos változat is ezt csinálja (2 perc múlva vsszazár).

Mondjuk az ablakokat nem húzza fel ilyenkor, pedig logikus lenne...

Így ez amolyan félmegoldás.

Biztos programozható, de már ehhez szoktunk...

Előzmény: O/O (18958)
D 20 Creative Commons License 2025.08.29 0 0 18959

Ugye már nyekeregtem, hogy a 2016-os Limited fantázianevű Fluence-m mennyivel gagyibb minőségű tapasztalatom szerint, mint a rokon régipofás Fluence-e...

Most vettem észre, hogy a vezetőoldali napellenzőbe épített tükör műanyag ágya jobb felül és bal alul elrepedt.

Okké, örexik az autó, de na...

O/O Creative Commons License 2025.08.26 0 0 18958

Erre én is emlékszem! Akkor kártyával kellett zárni, kártyával nyitni, de nem nyitsz ajtót, akkor régen nekem visszazárt. Ma próbáltam és nem zárt le. Szóval, öregszik a vas is :)

Előzmény: Black11 (18957)
Black11 Creative Commons License 2025.08.25 0 0 18957

Másra gondolt a kolléga... :-D

Amiről ti írtatok, az a kéz nélküli automatikus nyitás - zárás.

Viszont van -volt olyan funkció is, hogyha kártyára nyomva feloldod az ajtó zárását, de kézzel - kilinccsel nem nyitod ki magát az ajtót, akkor pár perc ( talán három ) után automatikusan visszazár.

A véletlen nyitások ellen...

Majd én is kipróbálom megy-e...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!