Keresés

Részletes keresés

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.06 0 0 37

Régen volt  a slagos vízszintező, majd manapság már lézeres műszer van.

De egy mobil garázsnál ez egy hosszabb pl.  2 méteres vízszintezővel is megoldható.

Előzmény: nyaxi00 (36)
nyaxi00 Creative Commons License 2021.08.05 0 0 36

Sziasztok!Mobilgarázs alapozása előtt állok. 6 betokockát kell kiöntenem a rögzítéshez, 3-3 oldalanként. A kérdésem az lenne, hogy tudom úgy betonozni, hogy ha kiástam a lyukakat, hogy biztosan egy magasságban legyenek majd a kockák tetejei, tehát vízszintben? Sajna nincs 6 méteres vízmértékem. ELőre is köszönöm az építő jellegű ötleteket, tanácsokat!

Palási Creative Commons License 2020.05.12 0 0 35

Helló!

Függ azért a talaj viszonyoktól is.

Pl. egy sóderes-homokos talajnál  szvsz. elég a 10 cm -es beton is. de a beton alá kell egy kavicsfeltöltés.

Az lehet   úgy 10 cm és arra a 10 cm -es beton.

A vasalás   az alsó térfélre. Tehát lerakod a hálót, majd  azt kaviccsal  ,  tégla darabkákkal megemeled kb. 2 cm re  és betonozol.

A háló  gyakorlatilag mindegy. Pl. olyan amit a padlófűtés betonjába tesznek.

Előzmény: juhaszlaszlo1989 (34)
juhaszlaszlo1989 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34

Sziasztok :)

Szeretnék kibetonozni egy 7x7 méteres placcot. Erre a betonplaccra szeretnék majd ráépíteni zártszelvényből trapézlemez borítással egy 6x6 méteres 350 cm magas garázst. Személyautó fog benne állni, legfeljebb furgon. A beton 15 cm vastag lesz. Milyen vastag és mekkora lyukosztású betonhálót tegyek a betonba? Milyen mélyen legyen a betonban a betonháló?

14Arsenal14 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 33

Üdvözlöm!

Egy családi ház fala melletti kis útszakaszt szeretném megcsinálni zsákos kivitellel. Mivel nem lesz járva rajta csak azért csinálnám meg mert eléggé töredezett és ilyen 1-2 cm es zsaluanyag lehet talán rajta régen nem jól csinálták meg, ezt felszedném. Elég lenne, ha 5 cm mély betont raknék a helyére? (396cm (hosszú) x 80cm (széles) x 5 cm (mély). Ez a terület lenne betonozva kültéren. Kell bele vasháló és fólia? Ha igen mi a pontos menete a a lerakásuknak? Csatolok képet, hogy miről is lenne szó. Remélem nagyjából látszik. Köszönöm a választ

zöldeskékek Creative Commons License 2017.11.08 0 0 32

Már miért ne lehetne ?

Kell készíteni egy  költségbecslést.

Ez állhat pl.

a zsaluzás költségéből,

a beton eladási árából,

a szállításból,

a bedolgozásból  és néha még

az utókezelésből.

Természtesen ehhez adatok kellenek.

Tény hogy teljesen pontosan csak a munka végén lehet.

Így egy betonozás állhat  egy előzetes költségbecslésből,

egy  ajánlatból  és a végén a

kifizetendő  költségből.

Lehet 10  - 15 % eltérés.

Ha nagyobb, akkor vizsgálni érdemes.

Előzmény: Törölt nick (31)
Mr.V. Creative Commons License 2016.08.26 0 0 29

szerintem jó lesz így, csak betonozás előtt a lemezt kend le valami olajjal, hogy kevésbé kössön hozzá a beton

Előzmény: Xmass89 (28)
Xmass89 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 28

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne. Fúrt kútnak szeretnék aknafedlapot betonozni és nem a szokásos fa zsaluzással szeretném megoldani hanem úgy, hogy egy 2es vaslemezt ráteszek az akna fölé majd keresztben hozzáhegesztek a beton felőli oldalon szögvasakat egymástól x távolságra, Így próbálnám meg rögtön az aknán kiönteni a betont. Természetesen tennék bele vasalást, az előbb leírt vasszerkezet csak zsaluzatként szolgálna. Azért gondoltam erre mert, ehez a módszerhez mindenem van, nem lenne költség.

Szerintetek ez így jó lenne vagy maradjak inkább a hagyományos módszereknél és fából készítsek zsaluzatot?

Nem tudom, hogy megfelelő lenne-e, az biztos, hogy pár év múlva erősen elkorrodálódna a pára végett a vaslemez.

''Energy'' Creative Commons License 2011.08.04 0 0 27

köszi... tőlem nem kaptál? :)

Előzmény: ducky.brown (25)
XPS epito Creative Commons License 2011.08.04 0 0 26

Hát, ha szeretnéd, hogy ne fagyjon szét, akkor le fogsz ásni.

Ugyanis ha nem teszed meg, akkor emelkedni süllyedni fog a fagy függvényében a teraszod és előbb utóbb eltörik.

Tehát helyesen:

Leásni -60cm-re

Kulékavicsok, zúzott kő, betontörmelék (hogy a nedvesség ne nagyon szivárogjon fel) kb -20cm ig

Erre meg jöhet a beton. Vasalva. pl. 4-es hegesztett háló alul (3cm-el a beton alja felett) és még egy háló (3cm-el a beton teteje alatt)

Vagy valami hasonló.

Esetleg nem betonozol, hanem térkövezel oszt jónapot.

Előzmény: ducky.brown (22)
ducky.brown Creative Commons License 2011.08.04 0 0 25

Szia!

Szerintem olyan 28ezerbe kerülne az anyagköltsége a betonozásnak, ha 10cm vastagon történik a betonozás.

(Beleszámolva a beton tömörödését is)

Tehát: 30m2 * 0,10 * 1,05= 3,15m3beton * 9.000=28.350,-pezó

Viszont én még nem kaptam választ a kérdésemre! :( :)

Előzmény: ''Energy'' (24)
''Energy'' Creative Commons License 2011.08.02 0 0 24

Szobámba ha felszedném a parkettát (kb 30 nm) és lebetonoztatnám hogy utána járólapot vagy padlószőnyeget rakjak le az kb. mibe kerülne? 

selaci Creative Commons License 2011.08.02 0 0 23

Szívesen:-)

Csak motorcserével...

Előzmény: ja nyugi (21)
ducky.brown Creative Commons License 2011.08.02 0 0 22

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni nekem.

Szeretnék a kertemben egy 12m2-es területre egy teraszt építeni, méghozzá betonból.

Nyilván kiásom, teszek bele vasakat, és egyéb sitt darabokat, viszont a nagy kérdés, hogy milyen vastagon kell ezt a 12m2-es területet betonozni?

Szeretném, ha nem fagyna szét, de azért 50cm-re sem fogok leásni.

Ha 15cm-es lesz a beton vastagsága, az elegendő?

Köszönöm a választ, a szakértelmet, a segítséget.

Üdv:

Brown.

ja nyugi Creative Commons License 2011.06.27 0 0 21

Köszönöm az értékes válaszokat!:-))

Üdv:

Józsi

Előzmény: ja nyugi (20)
ja nyugi Creative Commons License 2011.06.19 0 0 20

Üdvözletem, vettem egy házilag készitett 380 voltos betonkeverőt.

Szeretném 230 voltos áramról működtetni.

Ötleteket várok Budapesten lakom.

Üdv:

Józsi

kungfu80 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 19

Az idő vasfoga!

kungfu80 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 17

Azért gondoltam így mert akkor nem kellene feltörni  a járdát és gondolom így olcsóbban kijönnék.

kungfu80 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 15

Sikerült feltennem!A beillesztést nem nyomtam meg!Köszönöm szépen!

Üdv

kungfu80 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 14

Axióma Creative Commons License 2011.05.29 0 0 13

1. max. 500 kbyte

2. talloz, feltolt, BESZUR!

Előzmény: kungfu80 (12)
kungfu80 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 12

Nem tudok képet feltenni!
?

kungfu80 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11

A képet nem rakta fel!

csatolom a  kérdéshez!

kungfu80 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 10

Üdv!

Egy kis  s egítség kellene.vana   ház körül egy méter széles,kb 18 20m hosszú járda.De eléggé megrepedezett ,összetört.

Az lenne a  kérdésem ,hogy fell kell e ezt törni vagy rá lehetne e betonozni?Milyen vastagon kell rábetonozni hogy ne fagyjon fel.

Csak járunk rajta nagy igénybevételnek nincs kitéve.

Kell e valami tapadásjavító a  két réteg közé?Illetve a fal és a beton közé kell e  tenni valammit?(téglafal).

Milyen arányban keverjem a betont?3:1 Jó?Ami a  képen van oldalt a kis sáv az fellene szedve,csaka  járda maradna az lenne zsaluzva.És mekkora lejtést szoktak adni neki?

Köszönöm szépen!

vsanci Creative Commons License 2010.06.24 0 0 9
Francia a rendszám, nem angol! ;)
Előzmény: zordonC3 (7)
exDínó Creative Commons License 2010.06.23 0 0 8

"És igen, egy picit reklám jellegű a topic, de valójában az igényeket szeretném felmérni ki, hogyan és mennyiért tud betonozni illetve mik a szokások ezen a téren. "

Picit.... :/

Csak azt nem értem, hogy ha igényfelmérés volt a szándékod akkor miért nem írtad meg nyíltan, illetve előtte minek toltad be pár építkezős topikba az átlátszó reklámdumádat. Így oda a hitelesség...

Előzmény: vsanci (6)
zordonC3 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7
angol rendszám, balkormány :)
Előzmény: vsanci (6)
vsanci Creative Commons License 2010.06.23 0 0 6
De ismerem! És igen, egy picit reklám jellegű a topic, de valójában az igényeket szeretném felmérni ki, hogyan és mennyiért tud betonozni illetve mik a szokások ezen a téren.

MÁS
A clio már rég nincs meg, a cég most az "új" R5 Alpine Gr2-es versenyautót szponzorálja ;) (lásd kép)

Előzmény: zordonC3 (5)
zordonC3 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 5
A renault cliót? Na ne máá... Nézd meg a hozzászólásait :) Hihetetlen hogy 800 hozzászólás és nem ismeri a fórumszabályokat :)
Előzmény: Törölt nick (4)
sajnos boka Creative Commons License 2010.06.23 0 0 3
Nem ez a cég van "véletlenül" egy házban veled?
Azt hiszem erre már másik topicban felhívták a figyelmedet:)
Előzmény: vsanci (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!