Nyissunk topicot ki, hogyan és persze mennyiért tud betonozni. Olcsó sóder és cement beszerzési lehetőségek. Kézzel, géppel esetleg mixer betonnal? Vitassuk meg és adjunk jó ötleteket egymásnak.
Sziasztok!Mobilgarázs alapozása előtt állok. 6 betokockát kell kiöntenem a rögzítéshez, 3-3 oldalanként. A kérdésem az lenne, hogy tudom úgy betonozni, hogy ha kiástam a lyukakat, hogy biztosan egy magasságban legyenek majd a kockák tetejei, tehát vízszintben? Sajna nincs 6 méteres vízmértékem. ELőre is köszönöm az építő jellegű ötleteket, tanácsokat!
Szeretnék kibetonozni egy 7x7 méteres placcot. Erre a betonplaccra szeretnék majd ráépíteni zártszelvényből trapézlemez borítással egy 6x6 méteres 350 cm magas garázst. Személyautó fog benne állni, legfeljebb furgon. A beton 15 cm vastag lesz. Milyen vastag és mekkora lyukosztású betonhálót tegyek a betonba? Milyen mélyen legyen a betonban a betonháló?
Egy családi ház fala melletti kis útszakaszt szeretném megcsinálni zsákos kivitellel. Mivel nem lesz járva rajta csak azért csinálnám meg mert eléggé töredezett és ilyen 1-2 cm es zsaluanyag lehet talán rajta régen nem jól csinálták meg, ezt felszedném. Elég lenne, ha 5 cm mély betont raknék a helyére? (396cm (hosszú) x 80cm (széles) x 5 cm (mély). Ez a terület lenne betonozva kültéren. Kell bele vasháló és fólia? Ha igen mi a pontos menete a a lerakásuknak? Csatolok képet, hogy miről is lenne szó. Remélem nagyjából látszik. Köszönöm a választ
Kérdésem a következő lenne. Fúrt kútnak szeretnék aknafedlapot betonozni és nem a szokásos fa zsaluzással szeretném megoldani hanem úgy, hogy egy 2es vaslemezt ráteszek az akna fölé majd keresztben hozzáhegesztek a beton felőli oldalon szögvasakat egymástól x távolságra, Így próbálnám meg rögtön az aknán kiönteni a betont. Természetesen tennék bele vasalást, az előbb leírt vasszerkezet csak zsaluzatként szolgálna. Azért gondoltam erre mert, ehez a módszerhez mindenem van, nem lenne költség.
Szerintetek ez így jó lenne vagy maradjak inkább a hagyományos módszereknél és fából készítsek zsaluzatot?
Nem tudom, hogy megfelelő lenne-e, az biztos, hogy pár év múlva erősen elkorrodálódna a pára végett a vaslemez.
Egy kis s egítség kellene.vana ház körül egy méter széles,kb 18 20m hosszú járda.De eléggé megrepedezett ,összetört.
Az lenne a kérdésem ,hogy fell kell e ezt törni vagy rá lehetne e betonozni?Milyen vastagon kell rábetonozni hogy ne fagyjon fel.
Csak járunk rajta nagy igénybevételnek nincs kitéve.
Kell e valami tapadásjavító a két réteg közé?Illetve a fal és a beton közé kell e tenni valammit?(téglafal).
Milyen arányban keverjem a betont?3:1 Jó?Ami a képen van oldalt a kis sáv az fellene szedve,csaka járda maradna az lenne zsaluzva.És mekkora lejtést szoktak adni neki?
"És igen, egy picit reklám jellegű a topic, de valójában az igényeket szeretném felmérni ki, hogyan és mennyiért tud betonozni illetve mik a szokások ezen a téren. "
Picit.... :/
Csak azt nem értem, hogy ha igényfelmérés volt a szándékod akkor miért nem írtad meg nyíltan, illetve előtte minek toltad be pár építkezős topikba az átlátszó reklámdumádat. Így oda a hitelesség...
De ismerem! És igen, egy picit reklám jellegű a topic, de valójában az igényeket szeretném felmérni ki, hogyan és mennyiért tud betonozni illetve mik a szokások ezen a téren.
MÁS A clio már rég nincs meg, a cég most az "új" R5 Alpine Gr2-es versenyautót szponzorálja ;) (lásd kép)