Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 128
Rengeteg selejt ember van a közhivatalokban, a végrehajtóiban, mindenhol ahol "döntések" születnek, sok az alacsony IQ-jú ember. Csányit tessék min.elnöknek tenni...és akkor mindenre lesz pénz......csak ki fog akkor dolgozni?...
Wic Creative Commons License 2010.06.20 0 0 127
A sötétség, az igaz, mert járni nem tudó babát meg totyogó kisgyereket - emanci ide, páció oda - nem viszünk tömegrendezvényre.

mint pl. gyermeknap?
Előzmény: verz (116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 126

Küldtek emailt valakinek...én csak azt furcsállom, hogy mindenkinek van min. egy  mobiltelefonja vagy kettő...miért nem lehet telefonálni "valakinek", hogy bassza meg vihar jön...vigyázzatok!

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 125
Van egy hobbym, amiről nem mondok le. A természetjárás. Azt tudom, ha elindulok nekem kell felvállalni mindenféle kockázatot. Ebben benne van az időjárás változékonyságával járó esetleges veszély is. De én előtte tájékozódom. Ez az én felelőségem. Még soha eszembe nem jutott volna, valaki mást hibáztatni, még magamat se, ha elkapott egy zivatar, mert az időjárás már csak olyan, gondol egyet és a derült égen a körülmények szerencsétlen összejátszása során pillanatokon belül kialakul egy zivatar, akár jégesővel is. Nem sokszor történt meg, de volt ilyen, hogy elkapott. Tapasztalatból tudom, hogy ez még akkor is előfordul, ha semmilyen előjel nincs, illetve mivel ismeretlen terület részemre én nem tudom értelmezni az előjeleket. Nem kell elfelejteni, általában más tájegységnek mások az előjelei egy vihar keletkezésének.
Itt amiről beszélünk az a rendezvények rendezőinek a felelősége. Nem kételkedve a rendezők jóhiszeműségében, ők sem akarnak semmi zűrt. Nézzük sorjában az aug. 20 eseményeket. 1. A tömeget nem tájékoztatják a várható viharról. Technikai eszközök adottak volta. A hangosítás meg volt oldva, miből szólt a zene? Hangszórókból. Miből állt volna 7 óra környékén öt percenként bemondani, veszély van, mindenki tűnjön el balfenéken. 2. Rendőrségnek, gépjárművek, helikopterek álltak rendelkezésre. Miből állt volna a járőrkocsikat utasítani, kapcsolják be a hangszórókat és az 1 pontnak megfelelően mindenhol mondják be a veszélyre felhívó szöveget. A vihar elmúltával mindenki mosakodott, mármint a hivatalos szervek. És ami igazán kicsapta a biztosítékot: megjelentek a bicskanyitogató szövegek: akik megsérültek maguknak köszönhetik, minek mentek ki. Na ez a hozzállás az, ami nem tolerálható.
Előzmény: Derek (111)
alto Creative Commons License 2010.06.20 0 0 123
"Ha akkoriban nem sivalkodtál a demokrácia sérülése miatt"

Bizony, nem sivalkodtunk, mert se Horn, se Medgyessy, se Gyurcsány, se Bajnai nem akarta felszámolni a rendszerváltás eredményeképp kialakult parlamentáris rendszert. Még 2/3-ad birtokában sem.

Bizony, kiderült, hogy ezek a "komcsik" igazabb hívei voltak a liberális demokráciának, mint a folyton melldöngetően magyarkodó és habos szájjal komcsizó jobboldal.

Bizony, bizony.
Előzmény: péterkém (106)
alto Creative Commons License 2010.06.20 0 0 122
"Valóban nem lehetett volna "lefújni" az ünneplést,"

De, bizonyára le lehetett vona fújni. Csak mivel a tüzijáték hosszú évtizedekre terjedő történelme során még soha nem fordult elő ilyen eset, egyáltalán nem csodálkozom, hogy senki nem tudta, mi ilyenkor a teendő. Könnyű utólag okosnak lenni - pláne, ha a gaz komcsi kormányt lehet szidni a vihar miatt. Mert ilyenek voltak ezek: még az égieket is segítségül hítták, hogy irthassák a magyar embereket!
Előzmény: péterkém (103)
alto Creative Commons License 2010.06.20 0 0 121
Ezt a "választók2/3-ának felhatalmazásával bíró" ótvar hülyeséget el kéne felejtenetek, mielőtt magatok is elhiszitek.

NEM kaptátok meg a választók kétharmadának a szavazatát, csak a parlamenti mandátumok száma annyi.

Előzmény: péterkém (106)
alto Creative Commons License 2010.06.20 0 0 120
"Utóljára Rákosi elvtárs alatt nem volt ildomos vitázni, ezt a módszert sírnád vissza?"

Péterkém, csak szólok, hogy fideszed most készíti elő a koncepciós pereket, tehát nektek Rákosit emlegetni nem kéne.

A vitatkozás beszüntetéséről pedig gondoskodik a parlamenti 2/3-ad, az új médiatörvény és szeretett Vezérünk olthatatlan vonzalma a de facto egypártrendszer iránt.
Előzmény: péterkém (64)
alto Creative Commons License 2010.06.20 0 0 119
Amúgy emlékeztetlek, péterkém, hogy a síkvidéki viadukt pár ksi falu önkormányzatának, továbbá a nyomvonalat jóváhagyó Orbán-kormánynak köszönhető. Tessék hozzájuk fordulni, ha olyannyira kifogásolod azt a hidat - remélem, nagy ívben elkerülöd, mert hithű jobbos a komcsik által épített hídon nem jár, szakadjon le inkább a lába!

Arra is emlékeztetnélek, hogy számtalan SZAKMAI cikkben, írásban, az egyszerű, nem építész embernek is érthetően elmagyarázták, hogy az alagút minden szempontból indokoltabb volt, mint iszonyat munkával kettévágni az útban levő löszdombokat. Szerintem ezeket az érveket minden, kicsit is gondolkodni képes ember megértette - persze egy ilyen bonyolult szellemi tevékenységet egy hívő jobbostól én nem várok el.
Előzmény: péterkém (20)
verz Creative Commons License 2010.06.20 0 0 116
A sötétség, az igaz, mert járni nem tudó babát meg totyogó kisgyereket - emanci ide, páció oda - nem viszünk tömegrendezvényre. Ezt a "békés" tüntetők is előadták, oszt háborogtak, hogy báncsák a gyerekeket...
Előzmény: Törölt nick (115)
Derek Creative Commons License 2010.06.20 0 0 114
Ja , ki kell, jarni a vizekre ,vagy AKAR A NAGY MAGYAR ALFOLDRE .a PARASZT MINDIG TUDTA MIKOR KELL BEHUZNIA FARKAT
Előzmény: Törölt nick (113)
Derek Creative Commons License 2010.06.20 0 0 112
A nejem parszor kerdezte is miert jottel haza a pecabol semmi jele semminek, mondom lattam amit lattam es nem szeretnem ha valami villam villamharitonak nezne a karbonszalas botjaimat .Aztan 15 perc mulva ,durr. es usztunk a vizben az utcaban
Előzmény: Derek (111)
Derek Creative Commons License 2010.06.20 0 0 111
A faxom ,kabe 12 eves korom ota jarom a vizeket Balaton ,Mura,Drava ,Tisza,Maros aztan a Mississippi delta ,Mexicoi obol,de megtanultam bizonyos jelekbol mikor kell elhuzni fedezekbe az elojelek alapjan,persze ezt sokan nem tudjak. Meg igy is elkapott par zivatar,pedig ebben en elegge beszari vagyok.
péterkém Creative Commons License 2010.06.20 0 0 109
Fáradsz!
Előzmény: toloba (93)
péterkém Creative Commons License 2010.06.20 0 0 108

Ennél még Ihos Józsi is jobb viccet tudna kitalálni!

Előzmény: toloba (84)
péterkém Creative Commons License 2010.06.20 0 0 106
Épp olyan gyorsasággal futnak át a törvény-megszavazások, ahogy az MSZP-SZDSZ kormányok idején! Ha akkoriban nem sivalkodtál a demokrácia sérülése miatt, akkor most - egy a választók 2/3-os felhatalmazásával bíró - parlamenti többség döntései miatt se aggódj! Viseld el férfiasan a kedvenceid buktáját!
Előzmény: toloba (80)
verz Creative Commons License 2010.06.20 0 0 105
Az aug 20-ai rendezvény előtt is volt vörös riasztás. Azt viszont senki sem tudta (nem is tudhatta), hogy pont abban a 20 percben fog lecsapni Bp-re a vihar, amikor a tűzijátékot tartják.

Én csak azt próbáltam meg érzékeltetni az - erősen sarkított - párhuzammal, hogy milyen hülyeség egy természeti csapás okozta károkat akár az állam, akár a melnök, akár egy kisváros vezetői nyakába varrni.

BTW a tűzijáték lefújása valszeg nem oldott volna meg semmit. A Dunára menő kishajókat figyelmeztették, ne szálljanak vízre, mert életveszélyes, ennek ellenére kihajóztak, és ebből származott a legtöbb áldozat...
Előzmény: Törölt nick (97)
péterkém Creative Commons License 2010.06.20 0 0 104
A 76-78. sz. hsz-odra összefoglalóan: szánalmas, ha egy régi olvtárs már ilyen mélységekbe csúszik le!
Előzmény: toloba (76)
péterkém Creative Commons License 2010.06.20 0 0 103

Valóban így volt 2006. aug. 20-án! Mi akkor a balatoni nyaralónknál már kb. 19 (azaz este 7) óra tájban megtapasztaltuk a vihar erejét, a kb. 80-90 km/h-s szelet, a hatalmas zivatart, a vonulási irányát látva pedig egyértelmű volt, hogy 1-2 óra múlva eléri Budapestet is!

(Minthogy a Meteorológiai Szolgálat - már délután - előre jelezte az erős vihar közeledtét, mi ott a nyaralónkban minden óvintézkedést megtettünk.)

Aztán este 9 óra tájban (a tv-n nézve) az aug. 20-i tüzijáték elkezdődött ugyan, de percek múlva már csak a kamerák esőcseppektől lepett képeit lehetett látni, meg a viharos szél pusztításait. A vihar tényleges pusztításáról, a teljesen megoldatlan menekülési lehetőségek hiányáról csak a másnapi híradásokból értesültem.

Ez az én élményem a 2006. augusztus 20-i eseményekről!

Valóban nem lehetett volna "lefújni" az ünneplést, ahogy 2007-ben - hasonló időjárási helyzetben - GYF-DG már örömmel megtette? 5 ember életét menthették volna meg!

 

 

Előzmény: Wic (74)
toloba Creative Commons License 2010.06.19 0 0 102
Aki itten öregszik, az te lehecc...rossz a reakcióidőd, amikor meg reagálsz, hülyeséget rittyentesz ide...
Előzmény: Törölt nick (101)
toloba Creative Commons License 2010.06.19 0 0 99
Hmmm...amikor nincs vitapartner, mer letojják őket, akkor nem lehet vitázni...ha én itt nem állok Veled szóba, bexarhacc az erölködéstől, nem fogsz tőlem választ kapni...
Előzmény: Wic (96)
toloba Creative Commons License 2010.06.19 0 0 98
Mint bejelentett rendezvényt a hatóságnak felügyelni köll...ahogy az állami rendezvényt is...az emberek élete, testi épsége nem állami, vagy magánrendezvény függvénye...
Előzmény: Wic (95)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.19 0 0 97
Akik akkor kimentek szerintem korántsem voltak ilyen jól értesültek. Nem mindenkinek volt, van csili-vili szupertelefonja, hogy minden pillanatban értesítse őket mindenről. Akik pl. délben kimentek, hogy jó helyet foglaljanak el és még telefont sem vittek magukkal, nem azzal voltak elfoglalva, hogy ott a helyszínen az időjárást figyeljék, helyette szórakozni akartak. Sőt ha jól tudom egész napos rendezvény és a tüzijáték a nap fénypontja. Akik délelőtt kimentek, azok honnan tudták volna, hogy pontosan este 8-kor kitör a vihar. Joggal bízhattak abban, hogy a rendezők figyelmeztetik őket, ha valami baj van. Részemről is befejezve, mert ez egyáltalán nem politika, hanem egymás iránti felelőség. Ha valakit meghívsz vendégségbe, és valamiért akár, mert vízvezetékcsere van az udvarban, nem figyelmezteted, oda ne menjetek, mert gödör van? És ha elmulasztod figyelmeztetni a vendégeket és valamelyik beleesik, azt mondod így járt.
Előzmény: Törölt nick (91)
Wic Creative Commons License 2010.06.19 0 0 96
látod, ennyire bénán vitáznak, hogy még 3 óra vuvuzela-hallgatás is izgalmasabb...
legyenek ügyesebbek... máskor akkora az arcuk...
Előzmény: toloba (94)
Wic Creative Commons License 2010.06.19 0 0 95
kérdezek másképp:

A tüzijáték: állami ünnepség.
a mezőhegyesi is állami ünnepség volt?
Előzmény: toloba (93)
toloba Creative Commons License 2010.06.19 0 0 94
Vitázna, mint azt a híradásokból tudjuk, de eccer csak a vita közepén a fideszesek ráunnak a dologra, oszt elvonulnak meccset nézni....
Előzmény: Wic (90)
toloba Creative Commons License 2010.06.19 0 0 93
Nem emléxem, hogy az aug20-a az kormányrendezvény lenne...
Előzmény: Wic (87)
Wic Creative Commons License 2010.06.19 0 0 92
de legfeljebb az Isten hallgatta el hülye bárányai elől, hogy minden idők legnagyobb vihara lesz.

akkor miért is nem fújták le a tüzijátékot?
Előzmény: Törölt nick (91)
Wic Creative Commons License 2010.06.19 0 0 90
gyakorlatilag vita nélkül

hát miért nem vitatkozik az ellenzék?
lusták?
Előzmény: toloba (80)
Wic Creative Commons License 2010.06.19 0 0 87
A mezőhegyesi esemény azé más,

azt is a kormány szervezte?
Előzmény: toloba (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!