Ma a Kossuth Rádión egész nap főhírben bizonyos Vadász Iván adószakértő szerepelt, aki a Rádió sunyi riportereinek alákérdezésére folyamatosan azt számolgatta, hogy mennyivel fizetne több adót a minimálbéres az egykulcsos adóval. Teljesen szakmaiatlanul, a ma még teljesen ismeretlen körülmények (adóalap kiszámítása, gyerekkedvezmény, a minimálbér nagysága két és fél év múlva) teljes figyelmen kívül hagyásával súlykolta, milyen borzalmak következnek 2 millió emberre.
Remélem, hogy hamarosan el lesz takarítva ez a szélsőséges bagázs a Rádóból, amely hiteles tájékoztatás helyett csak balliberális propagandával és uszítással foglalkozik.
Pédául én.Napközben szoktam munka közben.Kell a háttérzörej.Ez nálam mindennapos.Nem hallottam semmi uszítót.Valóban sokan pórul járhatnak az újfajta szja miatt.
Persze, de dezinformálni parazstság. Hogya ennek mekkora a társadalmi veszélye azt szépen mutatja az MSZP-SZDSZ 8 éves ámokfutása, akik lényegében ugyancsak tömegek dezinformálásával szereztek parlamenti többséget 2-szer is. Előzmény: K2DMD (222)
Gondolom te írtad a fentieket,te hoztad be a pártokat.Én a Kossuthról írtam.
visszakérdeznék: te tudsz hivatalos kimutatást elővezetni?
a 1.5 millió - 10 millió neked nem furcsa, amikor az ország lakossága alig 10 milla? Vagy beleérted azt, hogy saját magukat is el kell tartani? Az nagyon nehéz lehet, mert az igényeik sokkal magasabbak, mint a 8.5 milliónak.
és a nyugdíjasok hová tartoznak?
a minimábéren bejelentett dolgozók százezrei, akik csak a cégtulajdonos pénztárcáját hízlalták - ők is eltartottak? Bizony nagy marhák voltak, hogy nem inkább a segélyt választották. Ugye?
szerintem te oly magasról látod az országot, hogy fogalmad nincs a helyzetről
megjegyzem, hogy nagyon szeretnék 50 %-os adófizetési kategóriába esni, akkor talán elutaznék életem 65 éve alatt először pl. Párizsba:)
Na jó, ezt sikerült bogarásznom: Ez tavaly májusi, tegyünk hozzá kb. 3 %-ot. Ez nekem azt mutatja, hogy mivel jóval a kiegyenlítődés határa alatt vannak az átlag bruttók, a többség nem kevesebbet, hanem többet fog adózni
Eloszor is tovabbra is varok toled egy hivatalos kimutatast az 1.3 millio minimalberes szegeny/adocsalo aranyarol.
Nem az afa hanem az szja lesz remelhetoleg 16 %
Lehet, hoyg szamodra szemellenzo, de en tovabbra is orulok, es helyeslem a 16 % flat ado bevezeteset, nem vitatva, hogy lehetnek akik rosszabbul jarnak, de olyan megoldas nincs ahol mindenki jol jar.
Dehogynem. Ám, ha szemellenző helyett egy számológépet veszel a kezedbe, meg fogsz lepődni. Havi 265000Ft bruttóig jár ma teljes összegű, azaz 15100 Ft-os adójóváírás. 265000 Ft bruttóból 42113,5 Ft szja-t fizet a polgár. Ha nincs adójóváírás, viszont van 16%-os ÁFA, akkor 42400 Ft-ot. Tehát, itt egyenlítődik ki kb. a dolog. Minél kisebb valakinek a bruttója, annál nagyobb a vesztesége. Tévedések elkerülése végett, minket ez nem érint hátrányosan, sőt, mi a nagyobb nyertesek közé tartozunk, pláne, ha a családi kedvezmény is nagyobb lesz, de azért a számokkal nehéz vitatkozni. Valaki, aki ügyesebb nálam, meg tudja keresni, hogy milyen a jövedelemmegoszlás ma?
"A gyerekeim közül háromnak növekszik (az uszításos számolás szerint), kettőnek meg csökken."
"
Kisapám!
Elképzelhetetlen számodra, hogy még az én gyerekeim közül is lehetnek olyanok, akik többet keresnek havi 230,000-nél? Márpedig az uszítós náluk adócsökkenést prognosztizált.
Jaa es a masik 3 gyerekednek is van jo hirem :
"Kármán hitet tett amellett, hogy senkinek a nettó keresete nem csökkenhet, derül ki az MTI tudósításából. Ezt úgy érik el, hogy jövőre emelik a minimálbért."
És további meglepő infó a számodra:
A másik 3 sem minimálbéren van.
Ugye kormányközeli céghez vagy már beosztva?
Csak úgy sugárzik az értelmed.
(Én vagyok a balfasz, hogy abba a tök fejedbe próbálok valami fényt becsempészni)
Kármán hitet tett amellett, hogy senkinek a nettó keresete nem csökkenhet, derül ki az MTI tudósításából. Ezt úgy érik el, hogy jövőre emelik a most havi 73500 forintos minimálbért. Mértékről megint csak nem volt szó a sajtótájékoztatón.
És azok, akik a minimálbér és a 230,000 Ft között keresnek?
"A gyerekeim közül háromnak növekszik (az uszításos számolás szerint), kettőnek meg csökken."
"Nem vazze, nem!"
Nem akarlak megbantani, de itt nem nekem vannak gondjaim, csak magaddal kell veszekedni..
Jaa es a masik 3 gyerekednek is van jo hirem :
"Kármán hitet tett amellett, hogy senkinek a nettó keresete nem csökkenhet, derül ki az MTI tudósításából. Ezt úgy érik el, hogy jövőre emelik a minimálbért."
"Sok mindent megmagyaráz az ország állapotáról." Jaaa az elmult 8 ev szoci amokfutasa...
Ne add fel addig is egy kis adocsokenntes Feri modra csak neked: