Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 5 napja 0 0 13287
Biga Cubensis Creative Commons License 6 napja 0 0 13286

Dept Q / Megoldatlan ügyek osztálya (netflix)

aki szereti a lassabb, de szövevényes nyomozós sorikat, annak jó lehet. balhés nyomozóból, szír politikai menekültből, feltörekvő rendőrcsajból álló különleges ügyosztály nyitja újra egy eltűnt ügyésznő esetét. egész szórakoztató.

https://www.imdb.com/title/tt27995114/

7/10

wizardry8 Creative Commons License 2025.06.06 0 0 13285

Például nálunk miért nem hoznak egy T-34-es tankot eladásra?

Előzmény: wizardry8 (13284)
wizardry8 Creative Commons License 2025.06.06 0 0 13284

Belenéztem az eredeti német Kincsvadászokba. Borzalmas. A magyar verzió ezerszer jobb. Jobbak a szereplők. Németeknél csak 5 idióta ült ott és licitált. Majd még belenézek hogy vannak-e legalább érdekes cuccok. Magyarban az uncsi egy kicsit hogy van festmény, szuvas bútor meg porcelán.

Amerikai zálogcsillagok ebben jobb, nagyobb ország, több cucc. Például hoznak egy eredeti Gatling-géppuskát, amit ki is próbálnak(!) 

Vuduman Creative Commons License 2025.06.06 0 0 13283

Arra kiváncsi vagyok, hogy elb.k-e az alien univerzumot azzal a kitétellel, hogy "az öt legveszélyesebb lény a Világegyetem legsötétebb zugaiból" szökik meg.

Ez lehet érdekes is, de le is nullázhatja a dolgot.

Jó, a gázkar lehet csak az én fétisem :P

Azóta is tologatom itt az asztalon, de még nem sikerült átmennem senkibe. :)

Előzmény: Biga Cubensis (13282)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.06.05 0 0 13282

Gondolom ilyen mechanikus cuccokat azért raknak bele, hogy ne legyen túl modern ahhoz képest, hogy ha jól értem, ez időben minden eddigi Alien cucc előtt játszódik.

De ahogy nézem, nem sikerült. De ezt már Scott is így csinálta sajnos a Prometheus-ban, ott a hajó nekem sokkal modernebbnek tűnik, mint bármi az Alien filmekben.

A helyszín, a Föld... hát, nem is tudom. Úgy tűnik, itt is egy titkos labor lesz a fő helyszín, tehát szó se lesz olyanról (max a veszélyéről), hogy a dögök elterjednek, vagy akár emberek által lakott településeket veszélyeztetnek.

A kommandósok is megvannak, amit a másik topikban írtam :)

Előzmény: Vuduman (13280)
Vuduman Creative Commons License 2025.06.05 0 0 13281

Bevágtam a képet is, az előnézetben meg is jelent.

Mindegy, higgyétek el :)

De amúgy az Index is nagyon, nagyon különleges.

Előzmény: Vuduman (13280)
Vuduman Creative Commons License 2025.06.05 0 0 13280

Hát szerintem nem lehet túltolni Bella Ramsey utálatát.

Ezt úgy mondom, hogy nagyon bírtam a GoT-ban.

Bár aki becastingolta, azt kellene fejbe lőni.

Hozzá úgy, hogy Kathlyn Dever a pletykák szerint pályázott Ellie szerepére és a játék rajongója is.

Mihez is hasonlítsam...mintha Andy McNab elment volna egy SAS katona szerep meghallgatására és helyette becastingolták volna Whispertont.

Mi baj lehet?

Minden más meg nagyon meg volt csinálva.

Abbey és Dina színésznője amúgy is kedvenceim, baromi jól játszanak, az összes mellékszereplő nagyon jó, azok a részek amikben nincs benne ez a tehetségtelen lufi, tutin meg vannak csinálva. 

Ha követik a játékot, a következő évad sokkal jobb lesz.

Más.

Kint van az Alien Earth trailere...már most homorú agyf.t kaptam.

2120 ban az első ember-android tudatátvitelt úgy csinálják meg, hogy egy tudós keze előretol egy A-10C repülőgép gázkarának a Thrustmaster által legyártott pontos replikáját.

Tényleg, nagyon  különlegeslesz :)

Előzmény: Biga Cubensis (13276)
Kuusamo Creative Commons License 2025.06.03 0 0 13279

Várós! :)

Előzmény: Biga Cubensis (13278)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.06.03 0 0 13278
tt-ths Creative Commons License 2025.06.03 0 1 13277

köszi, le is töltöttem.

Nálam most a TEHERÁN második évada fut, első viszonylag jó volt, remélem nem lesz nagy színvonal esés a másodikban

Előzmény: Barátocska :) (13275)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.06.01 0 0 13276

Last of Us 2. évad

Bizony ez nekem nagy csalódás, nem is bánom, hogy vége. Nekem nem Bella Ramsey személye vágta ki a biztosítékot, akinek utálatát szerintem túl is tolták, hanem egyszerűen semmi sem maradt abból a feszültségből, ami az elején még jelen volt. Zombikat alig látni, az események túlnyomó része valami szobában játszódik, néha 1-2 mp-re feltűnik valamelyik nagyváros, de inkább tűnik loading screen-nek, mint organikus díszletnek. Állítólag a nézettség is nagyot zuhant, ami valószínűleg attól is van, hogy sokan Pedro Pascal kedvéért nézték, akinek karaktere ugye már az évad elején kiíródott (bár vannak vele visszaemlékezések). Utolsó epizódokba már bele-bele tekertem. Vártam legalább valami évadzáró nagy mutatványt, de azt is hiába.

5/10

Barátocska :) Creative Commons License 2025.05.24 0 0 13275

Nem tudom, nézte-e valaki, de nekem tetszik a Hiányzol (Missing you) minisorozat. Szerintem nagyon izgalmas, az olvasott kritikák ellenére kifejezetten jó, nálam 8/10.

wizardry8 Creative Commons License 2025.05.23 0 0 13274

Félig üres / Curb your enthusiasm 

Rohan az idő, teljesen lemaradtam a 12. évadról. Na most pótoljuk. Nekem ez a kedvenc sorozatom. Larry-nak mindent megbocsátok, azt hogy egy hihetetlenül idegesítő alak, meg a musical a kedvence. :-D

Előzmény: klogg (230)
Sabicas Creative Commons License 2025.05.21 0 0 13273

wizardry8 Creative Commons License 2025.05.20 0 0 13272

A népszerű műsorból megint ismétlés került adásba.

Május 5-én rajtolt el a Kincsvadászok 3. évada a TV2-n, ám néhány friss epizódot követően a csatorna ismétléseket kezdett el leadni.

Én is csak néztem mint borjú az új kapura.

Bateman Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13271

tetszetős

Előzmény: Biga Cubensis (13269)
Camo_BDU Creative Commons License 2025.05.09 0 0 13270

Last of Us 1-2 sorozat kritika/értékelés videó

https://www.youtube.com/watch?v=sZDy_-wfOoM 

Biga Cubensis Creative Commons License 2025.05.09 0 0 13269

Alapítvány S3 trailer

https://www.youtube.com/watch?v=5bMCpnEi4k0

úgy nézem, benne lesz az Öszvér is

Barátocska :) Creative Commons License 2025.05.08 0 0 13268

Igen, én is éreztem benne ezt az újdonságot, szóval nem annyira negatív az összkép, a végére egészen jól ráéreztem :)

Előzmény: Bateman (13266)
divaoni01 Creative Commons License 2025.05.08 0 0 13267

Készítenének Mátyásról is egy hasonlót a főszereplőt már nem is nagyon kellene keresni.

https://kultura.hu/ember-mark-hunyadi-matyaskent-valik-kirallya-kecskemeten/

Előzmény: Biga Cubensis (13265)
Bateman Creative Commons License 2025.05.08 0 0 13266

szerintem pont ettől jó, hogy végre a százszor lerágott inváziós/apokap műfajt ilyen egészen hangulatosan, másképpen megfogva használják. az első évad végére nyilván nincs kerek végkifejlet, hiszen több évados:) nekem bejött.

Előzmény: Barátocska :) (13263)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.05.08 0 2 13265

Hunyadi/Rise of Raven

már múlt héten befejeztem, gondolkoztam, írjak-e róla, mivel párunkon kívül nem sokan nézték vagy éreztek motivációt, hogy értékeljék :)

vegyesek a gondolataim, a végére összeszedte magát a sorozat, látszódott, hogy a nándorfehérvári ostromra tartogatták a "puskaport".

a magyar színészek beszéde némileg javul, de a végéig elég nagy a kontraszt egyes színészek hangjátéka között. a másik a nyelvhasználat, nyilván főleg a fiatalabb nézők becsábítása miatt tartózkodtak a túl archaizált magyartól, de egy kicsi régiesség azért nem ártott volna, több olyan szó is elhangzik, amit akkoriban biztosan nem használtak.

az is mintha érezhető lett volna, hogy a törököket vagy politikai vagy egyszerűen üzleti okokból egész szimpatikusnak mutatták, sokszor jobban élveztem a drinápolyi részeket, mint a magyar történéseket.

egyébként nem tudom, egy külföldi mit vesz le az egészből, de úgy egészében talán jó élményt kap (és nem is észleli úgy a magyar párbeszédek minőségét, mint mi).

ettől függetlenül meg tudom érteni, ha valaki az első három rész alatt feladja, engem anno eléggé érdekelt a töri, szóval végigtoltam, és az utolsó részek egész jók lettek.

de van még mit fejlődni, erre már lehetne építeni, van még a történelmünkben jó pár érdekes és izgalmas időszak, amit meg lehetne filmesíteni, akár ezt folytatni Mátyásról, László halálától kezdve.

ui: egyébként még mindig nem teljesen tiszta nekem a hanganyag kérdése, van ugye a teljesen magyar TV2-es és a magyar+nemzetközi Netflix verzió. az utóbbit láttam, de állítólag a TV2-es verzión egy jobb "magyar-magyar" utószinkron van, vagy ez kamu? mert ha igen, akkor kellene egy 3. verzió :)

6/10

Előzmény: divaoni01 (13262)
március hó Creative Commons License 2025.05.08 0 0 13264

Mégis belenéztem. Spoil! A buzulásnál kikapcs.

Előzmény: március hó (13253)
Barátocska :) Creative Commons License 2025.05.08 0 1 13263

A napokban megnéztem az Az eternauta első hat részét (argentin), azt hittem, hogy ez ilyen kis minisorozat, ha tudom, hogy még több évada is lesz, lehet, hogy nem folytatom a 4. rész után. Az első részek meglepően izgalmasak, de később zavaróan kiismerhetetlenné válik, a sok maszk miatt a karakterek felismerhetetlenek, és furcsa, magyarázatot igénylő helyzetek maradnak rejtve. Azt reméltem, hogy a végén összeáll a kép, de nem :( Ettől még egészen jó volt, végig rágtam a körmöm, de egyelőre hiányzik belőle a koncepció. Kicsit olyan művészfilm-jellegű az egész.

divaoni01 Creative Commons License 2025.04.28 0 0 13262

Ja, akkor én kicsit félrevezetődtem. mert csak ezt olvastam és amúgy ott nem néztem bele:

"A platformon egyelőre magyar nyelven, magyar vagy angol felirattal lehet megnézni a sorozatot, de Ausztriában és Szlovéniában is műsorra tűzhetik."

Hát, akkor nincs mit tenni. Mondjuk jónéhány egyéb dologba is bele lehetne kötni, ha nagyon akarnék, de a magam részéről inkább örülök, hogy végre vannak (Hunyadi, Tündérkert) nézhető hazai történelmi sorozatok is.

Előzmény: Biga Cubensis (13261)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.04.28 0 0 13261

Nem értem, nem ez a rendezői változat? A netflixen az van fenn, ahol a szerbek szerbül, a törökök törökül, a németek németül, a magyarok magyarul beszélnek.

"A Netflixen mind a tíz rész 16-os korhatár-besorolással, magyarul, illetve magyar és angol felirattal is elérhető. A platformra a rendezői változat került fel, vagyis az a verzió, ahol a szereplők a karakterüknek megfelelő nyelven szólalnak meg."

És ebben is borzasztóan beszélnek a magyar színészek. Mint valami színitanoda próba, hadarás, szavak elharapása.

Vagy van egy ennél rendezőibb változat is?

Előzmény: divaoni01 (13260)
divaoni01 Creative Commons License 2025.04.28 0 1 13260

Az eredeti nyelveken szóló, rendezői változatot ajánlom. Bár az a netflix-en pont nincs fent, de ugye bárhonnan simán beszerezhető. 

A túlnyomóan magyarul beszélő engem is zavart, mikor egyszer megpróbáltam úgy megnézni egy részt.

Előzmény: Biga Cubensis (13259)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.04.27 0 0 13259

Az első részt megnéztem, a látvány és a tálalás tetszik.

Ami viszont engem állandóan kizökkent, az a magyar hang, mintha valami próba hanganyagát tették volna alá, zéró érzelem. (pár színész kivételével)

Remélem ez kicsit javul a későbbiekben. 

Előzmény: divaoni01 (13248)
wizardry8 Creative Commons License 2025.04.26 0 0 13258

Lehetséges hogy ez a Gemstones a Flintstones sorozat folytatása?

Előzmény: wizardry8 (13257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!