Keresés

Részletes keresés

szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22687

Mielőtt még nagyon belehergelnéd magad a műfelháborodásba , vasárnap továbbra is nagyon sokan dolgoznak , gyárakban , üzemekben javarészt külföldi multik alkalmazásában .  Őrájuk miért nem gondolt a jogalkotó ? Ők nem számítanak , az ő családjuk nem számít ?

Vagy csupán azok a cégek nem konkurensei a CBA-nak ? ( azok a multik is is kiviszik a hasznot az országból )

Előzmény: Maaria (22685)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22686

Maaria , amíg a jelenleg kisemmizett gazdák bérleti díjért legeltették ott az állataikat , senki más nem pályázott azokra a legelőkre . Most , hogy hektáronként hetvenezer forint támogatás van a legelők után , hirtelen mindenkinek kell , kitúrva az ott gazdálkodókat ... ez ugye kicsit árnyalja a képet...

 

"Mikor nem volt támogatás, nyolcszázezret fizettünk bérleti díjként, akkor nem kellett senkinek a terület. Akkor miért nem jöttek ide az új tulajdonosok, akkor is lehetett volna?”- tette fel a kérdést Mavranyik Zsigmond juhász. "

 

http://www.atv.hu/belfold/20150320-foldpalyazatok-tobb-tizezer-birka-legeltetese-valt-lehetetlenne

Előzmény: Maaria (22669)
Maaria Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22685

Ha elolvastad volna (22678)-t is, és felfogtad volna, hogy az miről szól, akkor azt is tudhattad volna, hogy a vasárnapi műszak tekintetében én megértem mindkét oldal (ellenzők és szorgalmazók) szempontjait. Nem is kardoskodtam egyik vélemény mellett sem, pont ezért.

 

Te viszont nem azt vetted figyelembe, amit én leírtam, hanem amit az én elképzelésemről, véleményemről feltételezel. Olvass figyelmesebben, és ne csak saját előítéleteidre hallgass, hanem azt is nézd meg, hogy mi van odaírva. Ez nemcsak matekpéldák megoldásánál hasznos, hanem fórumbeszélgetésekben is. :)

Előzmény: szilentium3 (22684)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22684

Úgy konstruktívan megjegyezve , ezek hazudnak reggel , délben és este ...

 

Ezek az adatok messze nem téged igazolnak Maaria , nem véletlen , hogy letagadták a létezését:

Előkerült az NGM hatástanulmánya a vasárnapi zárvatartásról

Az Orbán-kormány megrendelésére készült 2011-ben. A tartalma röviden: bukta. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Maaria (22680)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22683

Ezt majd nézzük meg úgy fél év múlva ...

Előzmény: Maaria (22680)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22682

Akkor még egyszer :

Semmilyen előzetes gazdasági számítás , hatástanulmány nem készült , ami felmérte volna az intézkedés anyagi ill. humán következményeit . A szakma szerint is az egész csak a CBA helyzetbe hozására született . A családról szóló maszlagot csak a KDNP találta ki . Mert ugye kis hazánkban nem csak a nagy , külföldi tulajdonban lévő üzletláncokban dolgoznak vasárnap az emberek , hanem kismillió egyéb gyárban , üzemben is . Ők meg a családjuk ugye nem számítanak...

Kálmán Olga meg azt képviselte , amit az emberek kétharmada is mond , miszerint senki nem örül , hogy ilyen szinten beleszólnak a mindennapi életükbe . Főleg , hogy az egészre csak annyit tudtak kinyögni , az osztrákoknál is ez van . Hát kérem marhára nem érdekel , hogy ott mikor vannak nyitva a boltok , én itt élek .

 

Szóval objektíven nézve megint védeni próbálod a védhetetlent ...

Előzmény: Maaria (22677)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22681

A plusz 1-2 órához közel nem kell annyi ember, mint egy teljes naphoz.

Előzmény: Maaria (22680)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22680

Az elbocsátási hullám úgy tűnik, elmarad, mert pl. szombaton tovább lesznek nyitva a boltok, és ahhoz is kell ember. De természetesen mindenkivel együttérzek, akit önhibáján kívül bármi más okból elbocsátanak.

Előzmény: Törölt nick (22679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22679

Csak tudod nem mindenki él olyan jól, mint te. Vannak családok, akiknek létszükséglet a vasárnapi pótlékkal megszerzett jövedelem és van sok dolgozó, akit most el fognak bocsájtani. Az is jópofa, hogy a barkácsáruházak is bezárnak, így  aki kertészkedik az is jól megszívja. Az üdülőhelyek lesznek érdekesek, mert pl. a Balatonon szezonban hatalmas tömegek vannak a bevásárlóközpontokban hétvégén.

Te egyébként minimálisan együttérzel azokkal a tömegekkel és családjaikkal, akiket elbocsájtanak ?

Előzmény: Maaria (22678)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22678

Még egy személyes megjegyzés ehhez.

 

Mint vásárló és családi élelmezés menedzser, meg tudom érteni azoknak a vásárlóknak a szempontjait, akik nem támogatják, hogy vasárnap nem lehet olyan könnyen leugrani a pár lépéssel elérhető, legközelebbi boltba, mert elfelejtették pl. a tejfölt beszerezni. Továbbra is pótolhatják, amit elfelejtettek, de ehhez esetenként kicsit messzebb kell menniük, a szintén közeli, de nem pár lépésre levő kis mini boltocskába. Kényelmetlen. Bosszantó. Meg tudom érteni.

 

Mint feleség és anya, nagyon nem örülnék, ha akár a férjemnek, akár nekem gyakran vasárnap is munkanap lenne. A családi kapcsolatok ápolása, a gondtalan együttlét a családtagokkal nagyon fontos. Ezt pedig megnehezítené a vasárnapi műszak. Ez egy vasárnapi pótlékkal közel sem pótolható. Lehetnek persze, akik a pénzt fontosabbnak tartják a családi kapcsolatok ápolásánál, vagy nincs családjuk, és direkt örülnek a vasárnapi munkának, mert egyedül otthon kuksolni egész vasárnap nem lehet valami szívderítő. Ezt is meg tudom érteni. Ők is inkább a vasárnapi munkát támogatják, aztán utána pihennek más napon, nekik végül is az is jó.

 

Ebben a dologban eddig így volt, most majd máshogy lesz, most született egy döntés. Ha nem válik be, akkor bármikor változtathatnak rajta.

Előzmény: szilentium3 (22675)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22677

Szerintem nem jó ezt a kérdést ilyen hisztérikus módon átpolitizálni, ahogy pl. ebben az interjúban a riporternő teszi. Ő csak mint vásárló tiltakozik a rendelkezés ellen, és a kereskedelmi dolgozók érdekeire magasról tesz. Mint ahogy arra is, hogy más európai országok hogyan kezelik ezt a kérdést. Ez szűklátókörűségre vall.

 

Ha kicsit több empátia szorult volna Kálmán Olgába, akkor nemcsak a saját (vásárlói) érdekeit nézné, hanem azt is, hogy nagyon nem könnyű munka a kereskedelmi alkalmazottaké, akik sokkal kevesebb pénzért sokkal nehezebb munkát végeznek, mint ő.

 

Most elszakadva a személyektől, nézzük meg a helyzetet kicsit objektívabb nézőpontból.

 

A vásárlóknak kétségtelenül kényelmesebb volt, hogy vasárnap is zavartalanul shoppingolhattak, ha éppen arra szottyant kedvük. Ennek az volt az ára, hogy a kereskedelmi dolgozóknak pedig vasárnap is dolgozniuk kellett, akárcsak a hétköznapokon. Nyilván megkapták a munkaszüneti napot vasárnap helyett mondjuk hétfőn, vagy pénteken, vagy egyéb hétköznapokon, de akkor a családjuk szanaszét van napközben, ami más, mint a gondtalan vasárnapi közös időtöltés együtt, ami nagyon tud hiányozni egy családban, ha valamiért nem tud megvalósulni.

 

Igen, tudom, a kereskedelmi alkalmazottak sem mind családosok, de a társadalom többségéhez hasonlóan zömmel azért igen.

 

Szóval az éremnek két oldala van, ahogy más esetben is.

Előzmény: szilentium3 (22675)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22676

Igaz magyar ember nem támogathatja az idegenszívűeket, akik más államokra való hivatkozással nyomorítják a magyarokat!

Előzmény: szilentium3 (22675)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22675

Érvek nincsenek ... jöhet a személyeskedés ? ;-P

 

Tegnapi interjú , érdemes megnézni :

(kiderült ugye , hogy se hatástanulmány se koncepció , az egyetlen érv , hogy az osztrákoknál mi van . Tetszik ahogy Olga lesöpri ezt az érvelést , hogy nem érdekli mi van az osztrákoknál , mi itt élünk és a mi életünket befolyásolják ezzel . Magam is így gondolom )

 

http://www.atv.hu/belfold/20150318-retvari-bence-eb

 

Előzmény: Maaria (22674)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22674

Egyes primitív piszkálódóknak pedig már felejteni sincs miből. :)

Előzmény: 1Qkorica (22673)
1Qkorica Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22673

Csaxólok, hogy már nem tanul, csak felejt......

Előzmény: szilentium3 (22672)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22672

"Ami pedig a kérődző haszonállatokat illeti, erről egyelőre semmi hiteles információnk nincs, de én sem örülnék, ha hosszú kínlódás után éhen halnának szegények, ahelyett, hogy szépen, rendben, a megfelelő állatvédelmi és higiéniai előírások betartásával, a vágóhídon fejeznék be életüket."

 

Az egész kb. olyan , mintha valaki szemet vetett volna a parkolóhelyre , ahol a kocsid szokott állni és hogy megszerezze a te kocsidat elviteti a roncstelepre , ahol kilóra megveszik ...

 

Mert ugye amint gond lesz az állatok ellátásával a "jóakarók" rögtön rájuk fogják küldeni az állatvédelmi hatóságokat ( bírság , felszámolás stb) így az állatállományt is meg tudják majd szerezni fillérekért ... :-(

Előzmény: Maaria (22665)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22671

A kolléga letagadná a csillagokat is az égről , ha ez lenne a brossúrában... ;-P

 

Egyébként meg az a szomorú az egész történetben , hogy működő gazdaságok alól húzták ki a talajt . Ha elolvastad volna a cikket , akkor láthattad volna , hogy anyaállatokról van szó , nem vágóállatokról . Szóval valakinek a törzsállományát küldenéd a vágóhídra , aminek a kialakítása sok évnyi munka és igen komoly tőke .

A földpályázatokról meg régen kiderült már , hogy az elbírálás részre hajló volt és a zsákmányszerzés volt a cél , semmi más . ( lásd Kishantos )

Előzmény: Maaria (22669)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22670

"Látva a rendezvény megzavarására tett kísérleteket, sajnos azt kell mondjam, indokolt a fokozottabb figyelem a valóban ünnepelni szándékozó állampolgárok részéről."

 

Szóval téged nem zavar , hogy az ifjú titánok (a fidesz jóváhagyásával) felélesztik a jó kis III/III-as besúgói hagyományokat , egyébként a BTK. több paragrafusát is megsértve ? Felfogtad , hogy ha tényleg sikerül nekik üzemeltetni ezt a honlapot ( a facebook rögtön kivágta őket ) és valaki egy oda kitett "provokátort" felkeres és pofán vág , akkor az egész fidelitasos banda megy a börtönbe garázdaságra , testi sértésre való felbujtásért ... Most komolyan ennyire hülyék ?

 

Egyébként régebben nem zavarta ez a jelenség a fideszt , sőt ők találták ki ezt a "műfajt" :

A Fidesz nem emlékszik a gágogásra

A kormánypárt sokszor provokált, és saját embereit küldte trollkodni a baloldalra. De most hirtelen már veszélyes, új jelenségnek tartja, ha valaki nyíltan hőbörög a rendszer miatt. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Előzmény: Maaria (22646)
Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22669

A hortobágyi legelőmizériával kapcsolatban ezt olvastam egy másik topikban:

netuddkivogymuk 5 perce
0 0 5387

Ez itt egy jogállam. 

Ha rendes pályázatot adtak volna be a lincshangulat gerjesztői, akkor ők nyernek a pályázaton. 

Mostmár fizethetnek a nyerteseknek, ha legeltetni akarnak. Ha nem akarnak, akkor el lehet adni a nyájukat. Megtehették volna már eddig is lincselés tervezgetése helyett. 

 

 

Eddig az idézet.

 

Lassan kezdenek kiderülni a lényeges dolgok... :)

Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22668

Egyes ráérő autósok a Lánchídon csináltak hídlezárást. Szerencsére már tovagurultak onnan, de ennek az egésznek amúgy semmi értelme nem volt az arra közlekedők bosszantásán kívül.

 

Véget ért a demonstráció a Lánchídon
Forrás: MTI | 2015. 03. 18. 19:39:37
 
A hidat korábban több autóval eltorlaszoló tüntetők az Alkotmánybíróság függetlenségét követelték.

Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője a helyszínen azt mondta: be nem jelentett demonstrációjukkal "az alkotmányos rend visszaállításáért" és az Alkotmánybíróság függetlenségéért tüntetnek. Azt akarják elérni, hogy hívják vissza a testületből a "pártkatonákat", ennek érdekében a következő hónapokban "még rengeteg ilyen" tüntetést fognak szervezni - mondta. Eredetileg éjfélig tervezték a demonstrációt, erről azonban lemondtak - közölte.

(...)

hiradoponthu

Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22667

Köszi, ma is mosolyogva hajtom a párnácskámra ezt a vidám fejemet. :)

 

Neked is hasonló jókat kívánok! :))

 

Inkább egyes számban írom, mert meg tudom különböztetni a nickeket az egyénektől. :)))

Előzmény: Coldspot (22666)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22666

Legyen nektek nyugodt, békés álmotok a puha-pihe párnácskátokon!

Előzmény: Maaria (22665)
Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22665

Ne próbáld rám hárítani az okot, regisztráltál te eleget az én kitüntető figyelmem nélkül is. :DDD

 

Ami pedig a kérődző haszonállatokat illeti, erről egyelőre semmi hiteles információnk nincs, de én sem örülnék, ha hosszú kínlódás után éhen halnának szegények, ahelyett, hogy szépen, rendben, a megfelelő állatvédelmi és higiéniai előírások betartásával, a vágóhídon fejeznék be életüket.

Előzmény: Coldspot (22664)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22664

Ahogy gondolod! Egyébként kitüntető figyelmednek köszönhetően valóban többször kellett regisztrálnom.

 

Térjünk vissza azonban a hortobágyi birkákra, akik nyilván nem lehettek résztvevői a békemenetnek.
Szerinted ennek ellenére sem kár értük?

Előzmény: Maaria (22663)
Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22663

... holott én is jócskán éltem a sok nick által bejátszható tér adta lehetőségekkel. Igaz. :)

 

Talán ezért is ismerem fel elég hamar, ha más is ezt teszi. :)

 

De mindezt neked nem is kell mondanom, istenbizony bajban lennék, ha a te nickeidet próbálnám felsorolni. Még azok a nickek is számosan vannak, amelyeken sokat bosszantottál engem egy időben. Mindegy, ennek sincs már jelentősége. Ma oly laza vagyok. :)

Előzmény: Coldspot (22662)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22662

Valóban, ez a múlt. Jelentősége manapság legfeljebb csak annyi, hogy a 22655-ben másokat piszkálsz a soknickűség miatt, holott...

Előzmény: Maaria (22661)
Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22661

Szerintem elfér a neten. Régi szép idők, régi ellenfelek... az is egy korszak volt, ami elmúlt.

Ma már semmi jelentősége. :)

Előzmény: Coldspot (22660)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22660

By the way, nem kellene ezt már törölni?

http://marylou.blog.hu

Előzmény: Maaria (22655)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22659

Ugyan dehogy! Írtam is korábban, pont téged védendő, hogy azok a birkák (bár szintén jó arcok) nem a békemenet felvonulói.

Előzmény: Maaria (22658)
Maaria Creative Commons License 2015.03.18 0 0 22658

Te most csak froclizni akarsz... de abból nem eszel. :DDD

Előzmény: Coldspot (22657)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!