Keresés

Részletes keresés

christo161 Creative Commons License 2024.08.25 0 0 39
christo161 Creative Commons License 2024.08.25 0 0 38
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 0 37
6174 Creative Commons License 2022.01.02 0 0 36
kompaktor Creative Commons License 2017.08.10 0 0 35

Petíciót is alá lehet érni a cél érdekében!

https://www.peticiok.com/tungsramstrand

Előzmény: kompaktor (34)
kompaktor Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34

Ilyen is van - jó, ha tud róla, akit érdekel a strand sorsa...! :-)

http://4.kerulet.ittlakunk.hu/kultura-szabadido/170717/szeretned-hogy-ujra-kinyisson-tungi

christo161 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 33

Néhány hete zajlanak a munkálatok a strand területén. A fák egy részét kivágták, a kerítéseket eldózerolták és új betonkerítéssel építik körbe a strandot.

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.22 0 0 32

Utáltam ezt a strandot. Nem szerettem itt dolgozni.  Jó hogy vége

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.29 0 0 31

Tegnap arrafelé jártam és benéztem a strandra is, őrzik, a Rév utcai hátsó bejáratnál mentem be, tárva-nyitva minden meg a kerítés is eltűnt, a gomba medencénél kapott el a biztonsági őr, hogy fotózni sem lehet és bejönni sem. Ki is töröltette a képeket, igaz volt nálam másik memóriakártya, a törölt képek pedig visszaállíthatók. Egyébként nem hepciáskodott, korrekt volt az őr, a munkáját végezte, ő maga se tudja miért kell őriznie a területet, ő is mondta, hogy, amit lehetett már úgyis elloptak az embermagasságú gazt a medencékben meg úgyse fogják ellopni. Ki tudja talán az, hogy őrzik, ad némi reményt, hogy valamit kezdeni akarnak a területtel, bár az ,hogy újranyitják a strandot hiú ábránd, pedig igény az lenne rá, olcsó strandokra van országszerte, hiszen kinek van pénze kifizetni a belépőt az Aquaparkokba meg az elit strandokra, pláne minden nap? Sajnos országszerte több ilyen egyszerű kis strandot zártak be, mert csak. Olyan fejlesztésekre kötelezik őket mindenféle EU-s marhaságok, amit nem tudnak vállalni pl. vízforgató rendszer meg hasonlók, ami előtte 100 évig jól működött az érdekes módon most már nem jó.

k.dani96 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 30

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4689443435772&set=o.126562837378777&type=1&theater

Előzmény: k.dani96 (29)
k.dani96 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 29

Na itt van 2 kép:

Előzmény: k.dani96 (28)
k.dani96 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 28

Tungsram strand medencéi a '70-es évek közepén.

Előzmény: zajza (24)
Nán Creative Commons License 2013.06.14 0 0 27

Konnyezenek = könnyezzenek

Előzmény: Nán (26)
Nán Creative Commons License 2013.06.14 0 0 26

Köszönöm az emlékeket ! ! !

Utólados engedelmeddel átmásolom az elérhetőségi címet egy újpesti topicba....hadd könnyezenek mások is....

Előzmény: 6174 (25)
6174 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 25

zajza Creative Commons License 2012.08.30 0 0 24

Sziasztok!
Akinek van a strandról régi képe, az kérem ossza meg vele! Egy videót szeretnék belőle összeállítani!
Nem kell olyan nagyon régi, '90es évek bőven megteszi, csak még az üzemképes állapotában legyen!
5510@citromail.hu
www.szellemvarosok.hu

Geri0730 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 23
Geri0730 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 22

Tegnap délután kint voltam az egyik haverommal a Tungin! Őrök nem voltak, kb. 2 órát töltöttünk kint, fényképeztünk! A Facebookon jeleztem, hogy tettem fel képeket az oldalamra! Borzalmas állapotok uralkodnak a Tungin!

staubach Creative Commons License 2011.08.28 0 0 21

2005.-ben zárt be. Még ebben az évben voltam kint a gyerekkel. Nem 2004.- ben zárt be. Még ha úgy is nézett ki, mivel már előtte pár évvel is rebesgették ezt. Az Újpest újságban is mindig féltéglás melldöngetések közepette jelentették be idény elején, hogy még mindig ki fog nyitni, hála a város vezetésnek...

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.20 0 0 20

Sziasztok!

Talán egy kicsit több a visszajelzés a facebookos oldalon. Sőőőt... hozzászólások százait látok miszerint gyerekkorok legyszebb emléke, szerelmek, boldog élmények... stb.

http://www.facebook.com/pages/Tungsram-Strand/126562837378777

Anyu tegnap el akart vinni ide. Nem emlékezett rá hogy pontosan hol van. Megkérdezte a Megyeri Csárdánál és csodálkoztak, hogy már 7 éve bezárt, de ő még nem tud róla. Mondjuk gyerekkorunkban nagyon sokat vittek minket erre a strandra. Mondtam neki én is, hogy valószínűleg már bezárták.

Azért amikor megláttam a képeket nekem is összeszorult a szívem. Egyszerűen hülye döntés hagyni lerohadni ezt a strandot. Mi volt a hivatalos oka a bezárásának? Az aquaparkba 5ezer forint a belépő és az uszodát is bezárták újpesten.

LiziBitch Creative Commons License 2011.05.22 0 0 19

sziasztok!

yó is, hogy ezt nem élőben látom, mert sírva fakadnék tuti.

nekem is van pár képem. amint eljutok oda, hogy a gépre vigyem, felrakom.

pont ma kérdeztem bnőmet, hogy ha megnyerem az 5-öst, akkor megvesszük-e és rendbe hozzuk-e :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.21 0 0 18

Mi a helyzet most a területtel? Be lehet menni? Őrzik vagy nem őrzik?

nAtalius Creative Commons License 2011.04.02 0 0 17

Nosztlgiához :)

nAtalius Creative Commons License 2011.04.02 0 0 16
Nán Creative Commons License 2011.02.28 0 0 15
Nán Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14

Köszönöm a topicot !

Igazán kedves emlékek idéződtek fel.....

Anno 1955 - 60. körül minden nyári szűnidőben, anyukám gyári munkásként kiváltotta a strandbérletet a szezonra......mindössze 10 Ft volt, ha jól emlékszem.

Néhány szelet zsíros-kenyérrel egészen jól elvoltunk egész nap.....

Tulajdonképen mikor is szünt meg "véglegesen" a strand működése ?

(én úgy tudom, a vállalat új tulajdonosa az üzemeltetést "rábízta" a Szakszervezet (-ekre),

egy darabig még működtették.......)

Előzmény: Dirty Diana (13)
Dirty Diana Creative Commons License 2010.05.27 0 0 13

Szia!

Látod ez egy jó ötlet! Ha nem gond, a képek szétküldése mellé a fórum linkjét is mellékelhetnéd, hogy minél többen tudjunk nosztalgiázni. :)

Én '72-ben születtem, nem emlékszem az említett személyekre, de ettől függetlenül ugyan olyan érzéseket táplálok iránta, mint akik korábban jártak oda.

Én a születésemtől kezdve jártam oda, és amikor voltam 14-15 éves, még vígan a fénykorát élte. Később, talán úgy a kilencvenes évek közepe táján kezdett el  lefelé csúszni....

Előzmény: Mackó Géza (12)
Mackó Géza Creative Commons License 2010.05.27 0 0 12
A szívem szakad meg, látva a képeket. Szétküldöm a világba -Amerikától Ausztráliáig- mindazoknak, akikről tudom, hogy mit jelentett számukra a Tungi. És az itthoniaknak is. És keresek megfelelő dobozaimban fotókat. Kell lenni valahol a 60-as évek első feléből.
Csukor Laci bá forog a sírjában. És Németh bácsi is (ő volt az igazgató akkortájt). És Szabó néni, a kabinos?!
Na, majd kapirgálok az agyam fenekén, biztosan jut eszembe név, esemény.

Dirty Diana Creative Commons License 2010.05.26 0 0 10

Állítólag az amerikaiak (mivel megvették a Tungsramot) nem akartak költeni szociális létesítményekre. De olvastam olyat is, hogy annó veszélyes hulladékra épült. Szerintem az utóbbi csak ködösítés.

Előzmény: Gabidj (8)
Dirty Diana Creative Commons License 2010.05.26 0 0 9

Laci bácsira visszatérve, én is úgy féltem tőle, mint a tűztől. :) Szigorú volt,  és igazságos. De tudott kedves is lenni. Szegénykém '87-ben meghalt. Nélküle a Tungi már nem is volt a régi. Említettem a nyitó hozzászólásomban a tizesvillamos.eoldal.hu-t, ahol igényes kis esszéket olvashatunk Újpestről a Tungiról, stb.... Bemásolok onnan Laci bácsiról egy részt. Ennél tökéletesebben senki sem fogalmazhatta volna meg.

"És most menjünk vissza mélyvízhez, ahhoz a magas székhez, amiben a legenda, Csukor Laci bácsi székelt a nagy, széles-csíkos színes napernyő alatt. Illetve…. Csukor Laci bácsi nagyon ritkán ült a székben, azaz hosszasabban nem. Mert ő minden ízében örökké élte a strandot, de fogalmazhatjuk úgy is, hogy benne dobogott a Tungi szíve. És ez nem lírai túlzás, hanem egy olyan jelenség, ami ma már nem létezhet, hacsak különleges személyiség sugárzásának hatására nem.

Nevezetesen arról van szó, hogy Laci bácsi mindig mindent tudott, ami a strand területén történt – hogy, hogy nem? – és azonnal reagált, intézkedett. Vagy ő maga, vagy „titkos” hálózata által. Végül mindig neki lett igaza, mert a Tungin Csukor László volt a törvény!. Vissza nem szólt neki senki, még a legnagyobb zsiványok közül se, mert szemben találta volna magát a Laci bácsit támogató hatalmas tömeggel. Az éppen ott levők közvéleményével, ami azért nem kis túlerőt jelentett. Rendőrt csak lopás esetén hívott, de sokszor a tettest addigra már el is kapta. Úszómesterként.

Csukor  leginkább akkor ült a magas vasszékben, ha gyerekeknek adott úszóleckén, bár leginkább akkor is legfeljebb a korlátra könyökölt és onnan adta utasításait a parafa mellényben vagy Laci bácsi hosszú „horgászbotjának végén” Akik hősködtek vagy hülyéskedtek a nagymedencében azokra azonnal rásípolt és utána fenyegető mozdulattal jelezte elégedetlenségét, mert a zsivajt átkiabálnia reménytelen lett volna. Az elkövetők azonnal tudták hogy róluk van szó és azt is mért jogos Laci bácsi fenyegetése. Vita kizárva.

Aki gyakran járt abban az időben az Izzó strandjára, annak elég ha egy pillanatra becsukja a szemét és már látja maga előtt „a Csukort”. A nem alacsony és nem magas termetű lágy vonalú de látható úszóizmokkal, egyetlen deka súlyfelesleg nélkül. Seszínű szőkés haját hátrafésülve viselte és korára csak tippelni lehetett, de senki nem tippelt. Mai hasonlattal élve a teste és arca egyenletesen kapucsínó barnára sült egyszer és az többet sem halványabb, sem barnább nem lett. A  nap által fakóra szívott fürdőnadrágot viselt, talán fehér öv volt benne és gumi a szárában, nyilván a magaslati ülés előnytelenségei miatt. De az úszónadrág olyan volt, mintha még magától Aschner Lipóttól kapta volna a strand avatásán. És az elmaradhatatlan nagykeretes napszemüveg, amiről azt is el lehet képzelni, hogy dioptriás volt és foncsoroztak. Mert időjárástól és napsütéstől függetlenül viselte Akkoriban ugyanis nem hajpántként viseltük a napszemüveget még vaksötét barlangban is, mint mostanság.

Laci bácsit, ha egész őszinte akarok lenni szerintem nem szerette a közönség, de nem is volt ellenszenves senkinek. Talán ennek a középútnak, ennek a nem megosztó személyiségének köszönhette feltétlen tekintélyét. Elsőnek érkezett és utolsónak távozott a strandról, miután mindent rendben hagyott és meggyőződött róla, hogy minden oké. Nem túlzás: ő volt a Tungsram, a Tungsram meg ő. "

Az 1998-ban megjelent ÚJPESTI ÉLETRAJZI LEXIKON ezt írja a róla szóló címszavában:

"Csukor László (Újpest, 1912–Budapest, Újpest 1987)

Úszóedző. Eredeti szak mája autó-motorszerelő volt, amely szakmát az Egyesült Izzólámpa és villamossági Rt.-ben tanulta. Az UTE sportolója volt az úszó-és vízilabda csapat tagjaként. Az újpestiek között népszerű és szeretett Laci bácsi 50 éven át nevelte, a Tungin, azaz a Tungsram Uszodában a gyerekek ezreit. Halála után családja és tisztelői működése helyszínén emlékoszlopot állítottak tiszteletére.”

Előzmény: Gabidj (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!