Nagyjából eltaláltam, vagy emlékeztem a pár évvel ezelőtti próbaútra?
Végre volt egy haladósabb menet, ráadásul pálya mellett tankoltam, egyből felhajtottam, haladtam. Arkana 6.6 liter. 135re állított tempomat, ennyivel ment az egész oszlop. Ha nem fékezgetne az adaptív tempomat, kicsit talán jobb is lehetne. Majd lesz hajnali/éccakás etap is, megnézem ott mit ad ki.
A nők.....párom mikor "fényévente" saját maga tankolni kényszerül, mert nem vagyok elérhető, előtte mindig megkérdezi milyen benzint kell tankolnia.
Aztán magyarázhatod, hogy 95-öst mert van E5-ös, és E10-es is mindkettő zöld pisztoly, de melyiket, erre azt szoktam neki mondani ami az olcsóbb, 95-ös E 10-es....blokkot sosem kéri el, lehet nehéz ez a nőknek, hatalmas súlya lehet egy kassenzettelnek.
Utána rákérdezek na sikerült, mit tankoltál.....ja igen....persze...ja....tankoltam, de csak 10 ezerért...meg ilyesmik.....miért 10 ezerért...miért nem 20-éert vagy tele vagy akármi, eben guba mi mennyi, úgyis én fizetem utóbb akármennyuiért tankol, de nem csak 10-esért szokott.:-)
Szóval nekik ez nem egyszerű, és sosem fog kiderülni vajon miért is?:-)
Igen, szervízlátogatás mindenképpen lesz, mondtam a páromnak, hogy el kell vinni ha jónak tűnik akkor is, legalább lechekkolják, garanciális úgyhogy hajrá.
Nála a diesel is ennyit evett városban. Nálam volt hogy 3.7-et :)
Nálunk tankol, csak vagy nem kér számlát, vagy mindig valamennyiért, illetve nem sikerül visszatenni a kupakot. Tegnap kihívtam és együtt megtanultuk a tanksapka kezelését.
Amit - tapasztalatom szerint - végképp nem hajlandók, az a használati útmutató elolvasása. Legyen az autó, mosógép, konyhai robot, bármi...
A klímával kapcsolatos szervizre ezért is leszek kíváncsi, hogy mit mondanak. Ha most hűtött rendesen, akkor a klíma jó. Csak melegben már nem tud elég hideget termelni. De majd meglátjuk, mit mondanak.
Kitudja miért, de a lányok nem "szeretnek" tankolni, minden mást szeretnek megvenni imádnak shoppingolni, de a tankolás az feketelistán van.:)
Node azért van a férfiember, hogy ezt is elintézze, így tettem én is tegnap hajnalban, csak +16 fok volt, de klímáztam letekertem 18 fokra olyan hideget fújt, mintha hűtőszekrényben ültem volna, vissza is állítottam 20 fokra, az már kellemes volt.
Ergo nálam működött rendesen, igaz csak 16 fok volt nem 33 vagy még több.
A többi majd idővel kiderül.
6.7......5.4......ezek még gázolaj fogyasztásból is egész jók lennének, a TCe 130-nak ezek elérhetetlen értékek.
Én is megtankoltam a captur-t. Mivel a feleségem nem jegyzi meg a km állást, le se fotózza, valamint rejtélyes okból sose tankolja tele, most derült ki informatíve a járgány benzinéhsége, ami vásárlás óta 6,7 liter. Ha belegondolok: jobb nem tudni , mint tankolni :)
Arkana is elérte a 3ezret, neki elég volt 5,4 , de nemsokára jön pár autópályás napom, majd rontok rajta :)
Nem tudok kérdésedre érdemben válaszolni mivel nem én használom a TCe-t, én csak tankolom, lemosom+tisztán tartom, holnap reggel is megyek vele teletankolni, de nem sokat fogunk vele érni mivel 10km a MOL-kút, és 10 km vissza, ráadásul meleg sem lesz, klíma persze bakapcsolva, de majd elválik mit csinál.
Szerintem a párom nem képzelődik hiszen több, mint 3 éve napi szinten használja az autót, ha ő azt mondja vmi nem kerek akkor ott vmi nem kerek.
A klímát is ugyanúgy használja ahogy eddig évek óta, ha jól működne biztosan nem tűnt volna fel, hogy meleget fúj.
Az offoson sincs sosem hozzányúlva a klímához, 21 fokra van állítva Auto módban, oszt ennyi, ember nem nyúl hozzá, hűt ezerrel, ha vmi nem stimmelne az ember azonnal észreveszi, feltételezem a párom is ugyanígy járt.
Ha a hőmérsékletet leveszed a legkisebb hőmérsékletre, akkor is lehet érezni, hogy néha nem hűt?
Ha akkor folyamatos a hűtés, akkor a vezérlés okozza ezt.
A minimum hőfokon nem avatkozik be a klíma vezérlés, csak hűt és kész. Ha itt is van nem hűtős szakasz, akkor vagy tényleg kicsi a hűtőkör méretezése, vagy van valami probléma a klíma kompresszorral.
Nekem máj új korától kezdve (2018) az volt az érzésem, hogy nem jól működik a klíma. De nemcsak a Dusternél éreztem ezt, még a Renault Scenicnél is (2004). A német vonalon még sose éreztem ilyet.
Szerintem a vezérlése kb olyan, mint az ülésfűtés. Kicsi, olcsó... Feltehetően csak a fülke hőmérsékletét érzékeli, és a klímát ki/be kapcsolgatja. Így azt érzed, hogy fűt/nem fűt.
Vagy:
Még korábban volt itt valaki, aki azt írta erre, hogy egyszerűen gyenge a klíma teljesítménye, és nagy melegben nem tud elegendő teljesítményt produkálni. Például ha kicsi a klíma hűtő, akkor nagy melegben nem tudja a hűtőközeget megfelelő tempóban visszahűteni a kívánt hőmérsékletre, ezért a kompresszor nem sűrít újra gázt, a hőcserélő meg felmelegszik, így már bent érzed, hogy ez nem hűt.
Szóval kíváncsi vagyok, hogy mit mond neked a szerviz.
Egyébként én most nézettem meg a 7 éves autóban a klíma hűtőközeg mennyiséget, és egy grammot se kellett pótolni.
Ahogy tippeltem, nem a fekete tető, hanem a kupé forma ami melegíti, áramvonal -> döntött üvegek. Jó meleg van benne, ha a napon parkol. Az automata és a gombos indítás miatt ebbe is be kell ülni, csak úgy kulcsot elforgatva nem lehet. Szerencse hogy nem bőröl belül :)
A klímája - jól tudom - független a benzines motortól, ha van kakaó a hajtóaksiban szépen és gyorsan lehűti az utasteret. Fúj hátsó sorba is, valamit biztos számít az is.
TCe 130....vmi van a klímával, azt mondja a párom hol hűt hol meg nem, van mikor egy darabig csak meleget fúj....aztán elkezd hűteni, van mikor elsőre bekapcsoláskor hűt rendesen.
Vmi nem stimmel, 06. 19-re van szervízbe időpont, nézzék meg hiszen azért van a garancia.
Általában, a matricákkal az a baj, - ha hosszabb ideig a kocsin marad -, hogy leszedéskor, - fakulás okán -, a következő fényezésig, a helye meglátszik.
Amennyiben ez nem zavar, mehet a matricázás.
Ez régebben, az üveg felületekre nem volt igaz.
A mai, színezett üvegekkel nincs tapasztalatom.
A karcolódás, - felület mattulása -, más kérdés, ahhoz durva használat szükséges, bár sivatagi vagy nem túl barátságos vegyi anyagokat tartalmazó levegőben, hamar összejöhet.
Általában, a matricákkal az a baj, - ha hosszabb ideig a kocsin marad -, hogy leszedéskor, - fakulás okán -, a következő fényezésig, a helye meglátszik.
Ilyenféle matricákat rendelt már valaki esetleg? Mennyit dob az autón? Mennyire lehet tartós vajon? Nagyon odavannak érte véleményekben, tetszene is, de érdekelne, itt van tapasztalat vele?
Akkor ez most hogyan kapcsolódik az elakadáshoz, csörlőhöz, lánchoz, mentő-traktorhoz?
Amikor bajban vagyok, nem az érdekel, hogy ki gyártotta az adott eszközt, meg, hogy milyen érzésem kapcsolódik hozzá, hanem az, hogy mielőbb kikecmeregjek a szorult helyzetből.
Lehet, hogy utálom a csörlőt/láncot, mert foglalja a helyet a csomagtartóban, vagy mert a Távol-Keleten gyártották, de amikor kirángatom magam vele a sárból, akkor nagyon szeretem. 🙂
Akkor ez most hogyan kapcsolódik az elakadáshoz, csörlőhöz, lánchoz, mentő-traktorhoz?
Amikor bajban vagyok, nem az érdekel, hogy ki gyártotta az adott eszközt, meg, hogy milyen érzésem kapcsolódik hozzá, hanem az, hogy mielőbb kikecmeregjek a szorult helyzetből.
Lehet, hogy utálom a csörlőt, mert foglalja a helyet a csomagtartóban, vagy mert a Távol-Keleten gyártották, de amikor kirángatom magam vele a sárból, akkor nagyon szeretem. 🙂
Meg amikor kikeresek egy mosogatógép szivattyút cikkszám szerint , és négy sűrűn teleírt oldalon sorolta fel 12-es betűmérettel, milyen típusokba jó Az Aeg-től az electroluxon át a boschon keresztül a siemensig. Ugyanaz van bennük, a design és az ár más :)
Az emberek, cégek eladják a teslákat Musk politizálása miatt, meg felgyújtják megtámadják a kereskedést, verdát?
Szóval nem terméket vettetek, hanem életérzést, vallást. 😎😎😎
Én most láttam előszőr nem tréleren utazó Bigstert, csak azért vettem észre mert a boltból kijövet pont az orrom előtt volt, és jobban megnéztem mert aszittem......, de nem mert a bal hátulján ott volt a kis miniatűr Bigster felirat.
Így elkönyvelhettem, hogy jéé már ilyet is láttam.:-)
Szegeden már láttam 3 különböző Bigstert a forgalomban, mindhárom hibrid volt. Fura, mert azt hittem, szökőévente fogok majd látni, mert azért a "vadiúj" Dusterből sincs túl sok. Ezek szerint bejött a számítás. Mondjuk vezettem is, az 1.8 hibrid igen meggyőző... 🙂