Keresés

Részletes keresés

dell27 Creative Commons License 2018.02.27 0 0 205

Kedves Lakók!

 


Cégünk 1996. redőnyökkel, árnyékolástechnikával foglalkozik. 


Az egységes kép kialakítása végett, illetve, hogy mindenkinek megfelelő legyen az árnyékolás szívesen összefognánk a lakóparkban a redőnyök/rolók/napellenzők beszerelését korrekt áron.

 

Az alábbi telefonszámokon vagyunk elérhetők:

 

-Csizmadia Gézáné: 0620 209 5678

-Csizmadia Balázs: 0670 362 4768

 

Árajánlatért, felmérés megrendeléséért keressetek bizalommal! :)

 

Weboldalunk fejlesztés alatt áll, ideiglenes webes elérhetőségünk:

 

https://csiziredony.wixsite.com/website

 

 

CSIZIREDŐNY

Momo789 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 204

Sziasztok, Érdeklődnék, hogy akik beköltöztek azonak milyen tapasztalatai vannak? Talalkoztak e azóta komoly műszaki hibaval? Rendben vannak e mar a lakoház jogi ügyei? Van-e korlatozas internetszolgáltató választasban?

agux3e Creative Commons License 2017.05.10 0 0 203

Eléggé lassan haladnak a dolgok, de azért már sinen van az ügy.

Néhány lakó már be is költözött. Megkapták a végleges adásvételi szerződést és már a földhivatal is bejegyezte a tulajdonjogokat az egyes lakásokra.

Valószínűleg a készpénzes vevőket veszik előre és a hitelesekkel később foglalkoznak.

Az a tapasztalat, hogy személyesen vagy telefonon kell érdeklődni és "noszogatni" őket, mert maguktól nem értesítenek (még akkor sem, ha amúgy nekik is ugyanúgy érekükben állna a minél gyorsabb átfutás, valószínű kevés az ügyintéző).

Előzmény: ghhg (202)
ghhg Creative Commons License 2017.04.26 0 0 202

Sziasztok,

 

érdeklődnék hogy van aki már aláírta a végleges szerződést? esetleg aki kapott már végleges szerződés tervezetet? mert úgy volt hogy márciusban mindenkivel aláírnak és most április vége van és még sehol semmi...

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.16 0 0 201

Kedves Leendő Lakok,

 

tudnak nekem valaki küldeni egy szerződés mintát erre az email cimre?

kicsibeci@freemail.hu

 

Nagyon köszönöm

agux3e Creative Commons License 2017.03.10 0 0 200

A következő információt kaptuk a társasház ügyvédjétől:

 

Tisztelt Ügyfeleim!

Örömmel értesítem Önöket arról, hogy a Budapest XIV. kerület Zászlós u. 29-31. szám alatti lakóház társasházzá nyilvánítása és az egyes lakások önálló ingatlanként történő földhivatali bejegyzése befejeződött.

Eredeti szándékunknak megfelelően a lakásokat, a tárolókat (raktárak) és a teremgarázsokat is sikerült önálló, szabadon értékesíthető ingatlanként bejegyeztetni.

Jelenleg az energetikai tanúsítványok aktualizálása folyik, és amint megkapjuk azok végleges sorszámait, megkezdjük a szerződéskötéseket, és szeretnénk e munkát e hónapban befejezni. A földhivatali díjak és az ügyvédi munkadíj ez által válik majd esedékessé.

Kérem, hogy Évával egyeztetett módon és sorrendben legyenek szívesek felkeresni irodánkat a szerződések megkötése végett.  

A társasházi törvény rendelkezéseinek megfelelően, terveink szerint 2017. március 23-án megtartjuk a társasház alakuló közgyűlését az értékesítési irodában, amelyre a meghívókat az adásvételi szerződés aláírása alkalmával fogjuk átadni Önöknek.

Mellékelem a társasház bejegyzett Alapító Okiratát, egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy a Tavasz Invest Kft. az alapító okirat módosítását kezdeményezte; ez azonban egyetlen lakás (B71) alapterületének módosítását jelenti, így ez a már (elő)értékesített ingatlanokat csak annyiban érintheti, hogy azok közös tulajdoni illetősége módosulhat.  

Eddigi együttműködésüket és türelmüket megköszönve,

tisztelettel,

dr. Tábori János, ügyvéd

Ez alapján állítólag már sinen vagyunk (reméljük nem úgy mint József Attila), de ehhez képest még semmilyen hivatalos információ nincs.

Egérke78 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 199

Sziasztok. Én Decemberben néztem itt egy lakást, gondoltam, ma rákérdezek a hölgynél, hogy mi újság az albetéttel...és azt írta pár perce, hogy megvan. Tud valaki erről biztosat?

miertaggodalmas Creative Commons License 2017.03.01 0 1 198

Nyugi van emberek, mi kivárjuk a végét, ami már látszik. Nem kell itt pánikot kelteni hiába. Az igaz, hogy nem a legprofibb a "csapat", de mindeninek az az érdeke, hogy az üzletek mihamarabb létrejöjjenek. Nekik az, hogy eladják és kivegyék a régen elásott pénzüket. Soha nem történt olyan, főleg hogy van használatbavételi, hogy valamit lebontattak, és kérdezem miért is tennék, milyen alapon? Az, hogy nem volt lakva, meg problémák, amiket lent olvasok, vicc az egész, kérdezzetek meg egy hozzáértőt. Sőt most látszik igazán, hogy szerkezetileg mennyire jó ház, a lakások üresek, belátható minden, főleg repedés. Elismerem, akinek mielőbb be kéne költözni, annak rossz. Az okosabbja csendben várakozik, mert a hülye is látja, hogy megéri. Én inkább csak olyanoktól tartok, hogy ha nem épül meg a többi szárnya(ami sanszos), akkor sokáig ápolatlan lesz a környék.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 -1 0 197

Igen valóban vannak előnyei annak, hogy előre kijönnek a problémák, de hogy ez a "banda" ezzel a hozzáállással és kompetenciával nem fogja kijavítani őket az is biztos.

Sajnos, a kedvező nm2 ár mellett, én mindig úgy látom, hogy ez egy borzasztó kockázatos beruházás minden vásárlónak. Az, hogy nem ügyvédi letétben van a pénz, széljegyet se engednek, illetve szerződést sem, hanem csak előszerződést iratnak alá, olyan szinten teszi csalás-szagúvá a helyzetet, hogy vétek belemenni. 

Az is árulkodó, hogy egy komoly beruházó ilyen sales szakembert nem alkalmaz, mint Éva. De valószínűek a komolyabb értékesítők nem is vállalnak el ilyet, mert azonnal átlátják, hogy valami nem stimmel. Így meg ha a tulajdonos el is tűnik, az ügyvezetővé avangált Éva majd elviszi a balhét.

 

A megnövekvő kereslet miatt rengeteg újépítésű épül idei átadással, egyáltalán nem sokkal rosszabb nm2 árral. És, ha az itt fennálló kockázatot még beleszá,mít, akkor ennél szinte minden jobban megéri.

 

 

agux3e Creative Commons License 2017.02.17 0 0 196

Igen, láttunk minden, láttuk a repedéseket és a víztócsát is a parkolóházban.

Ez minden új építésű ingatlannál így van. Amíg az épület "ülepszik" addig mindíg lesznek repedések itt-ott. Ebből a szempontból még előnyös is, ha egy épület pár évig "csak áll", mert így előbb látszódnak meg, hogy hol vannak problémák, mint amikor már benn laknak a lakók, mert az építtető ugye csak 2 évig vállal garanciát.

Előzmény: nagyonokos51 (195)
nagyonokos51 Creative Commons License 2017.02.07 -1 0 195

Sziasztok

 

A haz szerkezete sok evig altt. Nagyon sok a repedes mindenhol. es folyamatosan jonnek uj repedesek.

A melygarazsok vizben allnak. Erdemes megneznetek!!!

 

agux3e Creative Commons License 2017.02.06 0 1 194

Kedves Mindenki!

 

Mi is voltunk benn a földhivatalnál és meg tudjuk erősíteni az információkat, amiket a korábbi hozzászólok adtak.

Vagyis december 20-án adták be a társasház alapítási kérelmet, amelyet január 6-án már el is utasítottak, mert az építésügyi hatóság engedélyében szereplő 126 ingatlan helyett 260 ingatlant szerettek volna albetétesíteni vagyis a tárolókat és a garázsokat is.

 

Sajnos mi már befizettük a 10+10%-ot és reménykedünk abban, hogy azért valamikor beköltözhetünk. Mi is felháborítónak tartjuk az elkövetett adminisztrációs hibát, de azért megnyugtató, hogy az épület és a lakás készen van. Sajnos máshol sem lenne semmi garancia arra, hogy az épület kivitelezése tökéletes ezért itt sincs (bár ott van a 2 év garancia). Nem gondolom, hogy a tulajdonosnak érdekében állna az időhúzás, mert így ő is később jut csak a pénzéhez.

 

Arra az esetre, ha a cég csődbe menne, vannak megoldási lehetőségek, amiket itt most nem írnék még le, de a lényeg, hogy akkor csak a leendő vásárlók összefogásával és közös ügyvéddel lehet az ügy végére járni.

Nagyon kérek mindenkit, hogy tartsuk itt és minden fórumon a kapcsolatot, hogy ha szükséges személyesen is össze tudjunk fogni.

 

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.06 0 1 193

Kedves Nagyonokos,

 

igen, sajnos kezdenek beigazolódni a félelmek.

A sok operatív hiba mellé pedig még hozzáadódik az az egyáltalán nem vevőbarát stílus, amit maguk az ügyintézők és jogi személyek képviselnek.

A levelekre nem válaszolnak, amikor pedig hívjuk őket azt se tudják mi a helyzet az üggyel, még egy  hét után nincs megnyitva egy ügyvédi felszólítás.

A kedvező négyzetméter ár miatt nagyon vonzónak tűnt ez az egész, de magam is hibáztatom, hogy nem figyeltem az árulkodó jelekre.

Magam egy nagyon megoldásorientált személynek tartom, és néha azt érzem még küzdeni kéne, de sajnos elment a kedvem az egésztől. 

Egy lakásvásárlás nagy döntés, nagyvolumenű üzlet, és a bizniszben pedig egy fontos tényező a bizalom. Ebben a bandában viszont már egyáltalán nem bízom.

Sajnos, ha az építkezést is így intézték, akkor a lakópark 10 éven belül összedől (bocs a sarkításért), mert feltételezem, hogy az épület minősége is hasonló lehet.

 

A magam részéről csak remélni merem, hogy minél több leendő vásárló olvassa ezt a fórumot, és még magát az ingatlan szemlét is megspórolja magának.

Aztán meg jó messziről elkerüli ezt a több sebből vérző beruházást.

 

Biztos forrásból tudom, hogy árakat nagyon durván önkényesen változtatják, a szóbeli ígéreteik SEMMIT nem érnek, mert a felét se tartják be.

Mi értetlenül állunk az ügy előtt, hogy 2017-ben még ilyen megtörténhet. A gond az, hogy még mindig sokan bedőlnek az ilyen gerinctelen csalásoknak.

 

Remélem, akik befizettek bármit is, visszakapják a pénzüket mielőbb.

 

Sz

 

nagyonokos51 Creative Commons License 2017.01.26 0 1 192

Sziasztok!

 

Igazad van Beci 1986 

Mindenkitol aki alairta az eloszerzodest,kifizette a 20 %-ot a Tavaszinvest KFT bankszamlajara ,es nem ugyvedi letetbe helyezte. Mi tortenik a penzunkkel ha a ceg csodbe megy vagy megall a projekt?

Sok penz van a beruhazonal , es azok a vasarlok akik kifizettek a teljes vetelarat ok sincsenek biztonsagban, mivel nem kaptak tulajdonjogot. Berlokent vannak a lakasokban.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.26 0 0 191

Sziasztok,

 

egyetértek a csalódott Flórás felszolalóval. 

Nekünk is egyre gyanúsabb az ügy, most például azért dobták vissza a papírokat, mert kedves dilettáns banda, nem kért külön albetétesítést a garázyokra és tarolókra. Mivaaaan? Ezt egy ügyvédbojtárnak tudnia kell, nem egy több éve praktizáló ügyvédnek.

Azzal, hogy csak előlegeket szednek be, és ezzel még széljegyre sem kerül a vásárló felettébb gyanús. Én azt gondolom, hogy a fenti hibát is direkt vétették, hogy legyen időhúzás.

Az, hogy pedig Éva nem hiv fel csak egy dolog, de a telefont se veszi fel. 

Én nem fizettem semmit és ennek a bandának nincs is szándékomban, amigy nincs albetét, de akkor meg majd emelnek tutita.

Sajnos egyre több az indok arra, hogy elálljak a vásárlástól én is.

 

 

Csalódott Flóra Creative Commons License 2017.01.17 0 0 190

Kedves Mindenki,

 

( 2009 ben kezdték a projektet. Első átadás időpontja 2011. Mi 2015 novemberében ismertűk meg, amikor az ígéret 2016 márciusi költözés volt és még semmi kavar nem volt kp és hitelesek között)

2017 január:

Felhívtuk a földhivatalt. A dokumentumok amiket Éva említett 1-2 hét alatt elkészülnek nem 60 nap. December végén adta be Éva a kérelmet. (Mindene megvolt hozzá már október végétől, nem indokolta meg mire várt.)

A földhivatal viszont közölte, hogy január 4.-én elutasította a kérelmet mert az hibás volt.

Erre felhívtuk Évát, megkérdeztük, hogy egyrészt miért van az, hogy ő soha nem informál minket, a válasz az volt, hogy mindenki őt hívja ezért ő nem telefonál. Szerintem ez 2017-Ben elfogadhatatlan válasz.

A földhivatal állítására, hogy az eljárás nem 60 nap nem mondott semmit. Az elutasításra pedig azt, hogy mert a hivatal nem olvasta végig....

Mindezt tetézi a hölgy, a stílusával amit gondolom sokan ismertek.....

Az eddigi és az álltalam fent leírtak miatt, +mert már öröm helyett, inkább gyanús, hogy miért 4-6 millióval olcsóbb itt az általam kinézett lakás mint máshol, illetve félek attól is, hogy "mi van a falakban" mert évek óta gondozatlanul áll és a sok kétes dolog miatt, vajon milyen hibákat vétettek a kivitelezésben is és mennyit kell majd utólag rákölteni, arra jutottam, hogy inkább elálok a vásárlástól és máshol, megbízhatóbb helyen veszek. Viszont ez egy komoly lépés ha kiveszem az előleget...

Ezért kérem, hogyha valakinek van olyan informacioja, hogy ez meg is jó üzlet, írja meg ide!

Ha meg nem és ez egy hiba akkor remélem kifakadásommal elgondolkodtattam pár embert vagy elijesztettem attól, hogy ők is beleugorjanak. Köszi és üdv,

nagyonokos51 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 189

Sziasztok

Uj informaszio par nap mulva. najon fontos

fercsi03 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 188

Kedves 1 X1 

Privátban megírnád a 70 % os nm árat.Minket is érdekelne itt lakás.köszönöm előre is

Előzmény: 1x1 lako (180)
ghhg Creative Commons License 2017.01.03 0 1 187

A lakás már készen van van, szóval emiatt nem aggódok. Csak legyen meg már minden papír...

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.26 0 0 186

Újabb infót osztok meg, ami sajnos megint a kétes ügylet gyanúját kelti bennem, mivel az előszerződésen szereplő Moshe Nahum építtető neve egy rövid kutakodás után az alábbi negatív hangvételű cikkben is megjelent.

 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mc73OWG87VsJ:www.demokrata.hu/cikk/kiverzett-magyar-vallalkozok+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

 

Én egyre inkább azon vagyok, hogy elállok a vásárlástól, mivel félek, hogy a befizetett 10% foglaló és 10% előleget a befizetés után sose látom viszont. Sajnos ezen összegeket nincs lehetőség ügyvédi letétbe tenni, hanem csak és kizárólag a tulajdonosnak fizetni, aki ezzel a lépéssel még nem hajlandó széljegyre tenni a vásárlót. Így a kockázat hatalmas, albetétesítés ide vagy oda, jogilag meg lehetne oldani, hogy a vásárló a 20% letételével már széljegyre kerüljön.

 

Ti mit gondoltok?

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.13 0 0 185

Sziasztok, ezeket tudtam meg a földhivataltól laikusként továbbítom az infót.

 

A földhivatal szerint:
Ingatlanmegosztás megvolt, és kialakult a 8as és 9es számú ingatlan terület. Itt ami érdekes, hogy ez a helyrajzi szám amúgy más mint az előszerződésben: 32374/5 helyrajzi szám- mert ez a földhivatal szerint törlésre került és helyette: 32374/9 -es illetve 32374/8as lett. 

8as: beépítetlen terület
9es: lakóház udvar (ez pozitív infó)

 

2 típusú doksi kell amúgy az alapításhoz: 
Az egyik be lett adva a földhivatalhoz november 7én ( ez a lakóház udvarrá minősítés doksi)
A másik olyan doksi, amiket a földmérési osztály készít el (egyes lakások alaprajzai). Ez lehet még folyamatban, ez hosszabb process.

 

A földhivatal szerint viszont az alapítási kérelmet még nem kezdeményezte a tulaj, időtartamban ez egy hét alatt meglenne amúgy.
A kérdés tehát az, miért nem érkezett ALAPÍTÁSI KÉRELEM????

A megnyugtató válasz lehet az, hogy ehhez (alapító okirat megalkotásához) már meg kell, hogy legyenek az albetétesített helyrajzi számokkal rendelkező egyes lakások.


A Földmérési osztálynál lehet érdeklődni, hogy kezdeményezték-e önálló ingatlanra vonatkozó alapítási kérelmet.
Az FH szerint mindenképp a tulajjal kell egyeztetni, de ők viszont az FH-ra mutogatnak.

 

Summa: nem olyan rossz a helyzet, de attól tartok a januári újabb határidőt nem tudják tartani. Illetve kérdés, hogy aki az előszerződést aláírta ezzel az 5.ös végű helyrajzi számmal, az most rosszul járt-e ezzel, mert az a szám törlésre került.

 

 

Ha vkinek van még infója, akkor sztem mindannyian örülönk, ha megosztja itt.

 

 

Üdv,

KB

 

agux3e Creative Commons License 2016.11.10 0 0 184

 

Kedves Marci61!

Az a pár lakó aki már beköltözött bérleti szerződéssel lakik a lakásokban. A ügy a földhivatalnál húzódik, az épület már fel van tüntetve a tulajdoni lapon.

Amíg nincs meg az albetétesítés (december, de inkább január) addig senki nem tudja megvenni a lakásokat.

Előzmény: Marci61 (183)
Marci61 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 183

Sziasztok!

 

Én most érdeklődtem egy lakás iránt, szeretném kérni a véleményeteket, januárra ígérték az albetétesítést.Nekem a lányomnak kellene. jó a négyzetméter ár, mert Angyalföldön 521 négyzetmétere.Remélem nem ér csalódás. írjanak akik már ott laknak. Üdv

agux3e Creative Commons License 2016.10.17 0 0 182

Elvileg 18 lakás már el van adva és 8-ba már be is költöztek.

A többi CSOK-os ezért nekik mindenképp várniuk kell amíg a földhivatal bejegyzi a helyrajzi számokat. Ez egyébként 21 + 60 nap.

A 21 napnak kb. a felénél járunk. Újabb infót írunk, ha van előrelépés.

agux3e Creative Commons License 2016.09.28 0 0 181

Kedves 1X1 Lakó!

Örömmel olvassuk, hogy valakinek már sikerült! Reméljük hamarosan mi is csatlakozhatunk a "klubbhoz"!

Kérhetnénk Tőled privát üzenetben egy elérhetőséget (telefont, email címet)?

Ha lenne valami kérdésünk a tapasztalataidról. Köszönjük!

 

Előzmény: 1x1 lako (180)
1x1 lako Creative Commons License 2016.09.26 0 0 180

Sziasztok!

 

Én átvettem 1 lakást szeptember közepe körül, bérleti szerződéssel 20% előleg 80% ügyvédi letét.Megkaptam a kulcsokat is.  Piaci ár kb 70%-án adták, befektetésnek gondoltam. Remélem nem járok pórul. Persze hitegetés , halogatás 4-5 hónapon keresztül nálam is húzódott, de a hatóságok és az önkormányzatok sebességét ismerve el tudom képzelni, hogy minden csúszik.

 

üdv: 1X1 LAKÓ

 

agux3e Creative Commons License 2016.09.19 0 0 179

Üdv Béci1986!

Elvileg augusztus 20-tól a készpénzes vevők beköltözhetnek, de csak bérleti szerződéssel, mert a lakások albetétesítését még nem végezte el a földhivatal (és a népszavazásig nem is fogja).

Mi is két az D és C lépcsőházakban láttunk némi fényt egy-egy lakásban.

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.16 0 0 178

Tegnap jártam arra fele este 10 körül, és csak 2 lakásban égett a villany.

Van valakinek arról infója, hogy hányan költöztek be eddig?

 

agux3e Creative Commons License 2016.09.06 0 0 177

Rendben, nagyon szívesen!

Akkor szerintem beszéljük meg, hogy ha valakinek van valami új információja van ezzel kapcsolatban, akkor azt itt megosztjuk egymással.

Ez a később csatlakozókra is érvényes.

Előre is köszönjük.

Előzmény: Miren5 (176)
Miren5 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 176

Kedves Válaszoló !

 

 Köszönöm a mindenre kiterjedő kimerítő választ. Valószínűleg én  is a türelmes  várakozás álláspontján maradok. 

Részemről másfél éve várok, úgyhogy pár hónap még beleférhet. Azért remélem ennyi huzavona után az építtető érdeke is az, hogy minél előbb értékesíthesse a lakásokat, ha már az engedélyezések így elhúzódtak. Az ügyvédnek azért bizalmat szavazok, mert egy előleg visszafizetésen már túl vagyok / az is ügyvédi letétben volt / és az pontosan, maradéktalanul megtörtént.

 

 

Előzmény: agux3e (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!