Comoi-tó megunhatatlan. Immár harmadszor tértünk vissza, ezúttal a még fel nem térképezettt nyugati partot húztuk be. A természeti környezet itt is bámulatra méltó, az óriási hegyek közé préselt tó hosszan kanyarogva, igazi kihívás sportszempontból, illetve látványügyileg is
A glaciális eredetű Comoi-tó, különleges hangulata és egyedi formája miatt méltán nevezik az Alpok fjordjának. Noha az elnevezés földrajzilag nem helytálló, de ténykérdés, hogy a furcsa, élére állított Y, formája, mely a levegőből egy zsiráfra emlékeztett, a galériaként körbeölelő égigérő hegyek, felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogató túristáknak. Az sem véletlen, hogy évszázadok óta kedvelt tartózkodási helye az európai elit képviselőinek is.Nos, pár évvel ezelőtt, egy kerékpártúra keretében feltérképeztük a tó egy részét. Az erről készült útifilmet ajánlanám megtekintésre:
Útvonal: Maggio Valsassina-Lecco-Lago di Como-Omno-Vassena-Bellagio-Colle del Ghisallo/754m/-Magrelio-Madonna di Ghisallo-Cerate-Riva-Torni-Blevio-Como-Cernobbio-Moltrasio-Laglio-Brienno-Argegno-Val di Intelvo-Passo di Intelvo/972m/
Sziasztok! Comói tó körüli busz közlekedési lehetőségek érdekelnének. Valamint továbbra is a Comó-i tóról minden Infót gyűjtök. (Látnivalók, utazási tippek stb...)
Bellagio a Comói-tó legnépszerűbb városa, amit a gyönyörű fekvésének és panorámájának köszönhet. A település épületei közül a Villa Serbellonit emelnénk ki.
Tremezzo legfőbb látnivalója a Villa Carlotta a lélegzetelállító botanikus kertjével.
Ilyen tippekre gondoltam. Ezt találtam a neten. De konkrét útleírásokat várnék a fórumozóktól. Köszi.
Egy majdnem teljes napot Milánóban fogunk tölteni, majd valamikor késő délután megyünk át Como-ba.
A szállásunk Comó-ban (a tóparton) Booking segítségével lefoglalva: In Riva Al Lago szállodában.
Egy teljes napot fogunk eltölteni a tóparton, ezt kellene megtölteni tartalmas programokkal. Részletes hajó menetrendet hol találni?, Egyáltalán hová érdemes hajóval kirándulni? Vagy gyorsabb busszal közlekedni? Látványos kilátóhelyek, és egyéb nevezetességek is érdekelnének, szóval minden ami egy napba belefér. Köszi
Körbeautóztuk. Északon nem annyira szép, arra nem járnak turisták, nincs annyi lenyűgöző villa, viszont nyugalmasabb. Érdemes átugrani Svájcba, a Lugánói-tó is gyönyörű.
Mi most voltunk párommal meg egy társasággal Milánóban egy hosszú hétvégére és egy napra leugrottunk Komóra és végigkocsikáztunk Bellagioig. Majd átkompoztunk Menaggioba. Megéri:) Amúgy a to onmagaban gyonyoru, a villak is elkepesztoek. Kilatas meg fantasztikus ugy altalaban.
Egy szép magyar vonatkozás: az 1900-as évek legelején Kandó Kálmán villamosította a tó mentén futó vasútvonalat (Valtellina vasút). Itt egy kis olvasnivalo rola...
Figyelj,ha kotekedni akarsz vagy rossz napod van,akkor inkabb ne gyere ide. Termeszetesen lattam,de mint irtam szemelyes velemenyek es tapasztalatok erdekelnek. Gondolom mivel ez egy utazasi forum,nem kerek hulyeseget:)))))))))))