Én nem csalok adót, és nem is nyújtok segítséget senkinek ilyesmihez. Legalábbis nem szándékosan, tudatosan. A kereskedőktől általában nem kérek számlát, mert nekem semmire sem kell, nem tudom elszámolni, és ha ő csal, akkor az az ő dolga meg az APEH-é. A fodrászom például MINDIG ad nyugtát (pedig ismer, sok éve járok hozzá) annak ellenére, hogy sosem kérek. De ha nem adna, akkor is oda járnék. Sosem kérdeztem iparostól, hogy számla nélkül olcsóbb-e. Egyszerűen csak megkérdezem, hogy mennyit kell majd fizetnem, és ha sokallom, akkor nem őt bízom meg a munkával.
De nem ítélem el az adócsalót, ha tényleg nincs más lehetősége, mert enélkül már tönkremenne, nyomorogna. Ha valakinek tényleg nincs már más lehetősége, akkor morálisan elfogadhatónak tartom, hogy a lehető legkisebb szükséges mértékű bűncselekményt elkövesse a fennmaradása érdekében. Magánszemélynél ezt a határt kb a minimálbér összegénél húzom meg (persze sokmindentől függ), ez alatt ne dolgozzon senki, mert így nem részesedik a munkája gyümölcséből. Ha kell csaljon adót, vagy lopjon. De ha az adócsalás csak a nagyobb autóhoz kell, azt nem tartom jogosnak.
A te szempontodból igazad van, de ha nem kérsz erőszakkal számlát, akkor nyilvánvaló az ügy.
Az Apeh ellenőrei a számlaellenőrzésnél a számlát először kérik, majd utána a visszajárót. Ha felcseréled, már büntetés van. Ez a szabály, a vásárláskor a vevő orra alá kell tolnod a nyugtát, s utána adhatsz csak vissza ... tehát nyilvánvaló, hogy ha nem kaptál, be sem valották.
Ez hülyeség. Miért lennék én adócsaló, amikor nem kérek számlát? Megkérdezem mennyibe kerül, ő megmondja, kifizetem és kész. Hogy ő ezt bevallja-e vagy sem, az már nem az én felelősségem.
Mindenki adócsaló, aki bármilyen szinten ügyeskedett, feketén dolgoztatott a kőművessel vagy a fodrásszal, nem kért számlát a piacon a Józsi bácsitól /aki nem feltétlen őstermelő és a kis portékáját piacolja!/, ukrán bagót szív, kannás bort iszik, nem kér a kefélésért számlát a sarkon, zsebbe adja a gyermekét tanító tanárnak az órabért, s számtalan milliónyi adóelkerülést támogató praktika .....
Egy egész országot nem lehet börtönbe zárni, itt csak a pólyások ártatlanok.
A köztisztviselők adómegállapításait pedig vegyétek ki a számítgatásokból, az csak virtuális, nem számolható be a tényleges adónemek közé.
nagy része kimaradt, a szerzőnek kicsit homályos a szemüvege :(
kimaradt részek: a) minden pénzem hivatalosan kapom, mindenért számlát kérek, sosem kérdeztem iparostól, hogy számla nélkül olcsóbb-e .) .) f) kértem már számlát irodaszerre, mert az a Józsika Bt-je el tudja költségelni g) évente eccer-kéccer számolgatom, hogy a jövedelmem kivétele xxx forrásból hogyan jön ki kevesebb adóból .) .) m) az éves (normálisan fizetendő) adóm kb. x%-át spórolom meg trükkökkel
Szóval: - tisztázni először az adócsaló fogalmát - nézzen mindenki magába, számolgasson - utána megadni ki magát mely kategóriba számolja
amit a szerző csinált, keverve az adócsalást és a "munka" nélküli jövedelmszerzést, csak szarkavarásra alkalmas.
mit idegeskedsz és mocskolódsz? ki beszélt itt közalkalmazottról? na megpróbálom újra, lassabban
1. ha te okének tartod hogy a közalkalmazott mivel keveset kap ezért keveset is dolgozok 2. akkor az is oké ha egy nem közalkalmazott aki hajt mint állat, többet kap mint amire be van jelentve?
Húú, nagyon kevesen voltunk őszinték, ahogy nézem. Biztos félnek, hogy valami APEH kommandós vagy és a szavazással el lehet nyerni egy fasza kis vagyonosodási vizsgálatot. Nem vicc, a polidilin alapkövetelmény a paranoia. :-)